Şimdi Ara

2013 YGS'ye neredeyse iki ay kaldı, taktik ve tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
2
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorsunuz ki neredeyse iki ay kaldı YGS sınavına. Bunun için uyguladığınız/uygulayacağınız her türlü taktik ve tavsiyeleri birbirimizle paylaşıp içimizi biraz da olsa rahat ettirelim

Genel taktik olarak şubat'ta konu eksikleri kapanmış ve geri kalan zamanda güzel yayınların denemelerini ve sorularını çözmeyi planlıyorum.

Ben kendimden bahsetmek istiyorum.12.Sınıf lise son anadolu lisesi mf öğrencisiyim ve hedefim ilk 10.000'e girebilmek (mimarlık). Baktım ki bunun için 420 civarı bir puan almak yeterli oluyor. Oluyor olmasına da, ben o kadar puana daha gelemedim, fakat inançlıyım Geçen sene çok daha iyi netler çıkarırdım ama bu sene nedense bir hayli düştü. 320-340 civarında puan alıyorum (fen bilimleri dersanesinden aldığım sonuç bu, evde kendime deneme yapsam 360-370 alıyorum) ygs1 ve ygs2 bazında. Net olarak da genelde türkçeden 30-35, sosyalden 28-34 mat1'den ve fenden 20-25 net yapıyorum. Bariz ki mat1 den ve fen'den eksiğim çok ve de yavaş çözüyorum denemelerde. Türkçe'den eksiğim yok, sosyalden 2-3 konu dışında bir eksiğim yok ve hızlı çözebiliyorum. Bari temel eksiğim ana dalımdan olmasa diye hayıflanmıyorum değil
    Yine sizin denediğiniz ya da yapmak istediğiniz taktik ve tavsiye verebilirseniz çok sevinirim. Fazla da uzatmak istemiyorum ama buradan sonrası ayrıntı olacak tavsiye vermek isteyenler için:

-Kaynak kitap olarak bende bu yılın Fen Bilimleri'nin bütün yayınları, FEM'in geometri hariç tüm simetri yayınları, Palme Fizik, Güvender Türkçe ve Mat denemeleri, Birey B mat geo var. Bunlar en önemlileri. Geçen sene sınava giren bir arkadaşım bana çözmediği bir ton kitabı verdi (s.b. ve k.a.) ve kaynak kitap konusunda sıkıntım yok, sadece o kitaplar 2009-2010 yılından kalma.

-Soru sayısı olarak tüm gün odama kapansam (bildiğim konulardan) 400-500 civarı çözebilirim. 10-12 saat oturabilirim. Arabası ve evi olmalı, döşü kıllı olmalı. Ama acilen konu eksiğimi Ocak bitmeden kapatmak istiyorum herkes gibi.

Matematik eksiklerim: Bölünebilme kuralları, OBEB OKEK, Mutlak değer, Kümeler, Modüler Aritmetik
    Geo eksiklerim: Ücgende alan, dörtgenler ve türevleri (kare dikdörtgen p.kenar vb), Çember
    Fizik " : Isı sıcaklık, enerji, basit mak., elektrik.
    Kimya " : Kimyasal değişimler, hayatımızda kimya, kanunlar.
    Bio " :Nükleik asitler, enerji dönüşümleri, bitkiler ve kalıtım.
    Tarih " : Osmanlı yükselme döneminden sonrası
    Coğ " : İklim, Türkiye ile ilgili genel coğrafya soruları.
    Diğer konulardan eksiğim yok ama yorum sorularında takılabiliyorum, mattan ise işlem hatası.

Buraya kadar okuyanlara içten teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blazekorp -- 16 Ocak 2013; 16:41:48 >

• ossogrencisi.blogspot.com elimizden gelen yardımı yapalım.
    bembeyazgiyinenadam@gmail.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS'YE 1 HAFTA KALA NE YAPMALI?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.