Şimdi Ara

2017 C200d Comfort mu CLA180d AMG mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımı satıp uzun bir araştırmaya girdim. Düşündüğüm bir çok araçtan eleye eleye son bu ikiliye kaldım ama bir türlü karar veremiyorum.
    C200d'ye o kadar çok kötü yorum var ki Renault motoru çok sorun çıkarıyor, konfor anlamında çok kötü, Comfort paket çok boş vs diye
    CLA için de parasını hak etmiyor deniyor, keza motor aynı motor ama araç daha küçük olduğu için sırıtmıyor sanıyorum.
    Benzinli 3.20 ve A4'lerin yakıt tüketimi duyduğuma göre 9 litre civarında gezdiği için olumlu bakmıyorum dizelleri ise 2.0 motor olduğundan MTV'si gereksiz fazla.
    Çıkamadım işin içinden ve işin kötüsü bu aralar alsam iyi olur çünkü dolar bu şekilde durmayacak gibi gözüküyor. Tavsiyelere ve görüşlere açığım.

• W205 C180 bakın.
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Fazla km yapacağım hocam o yüzden dizel daha mantıklı olur diye düşünüyorum. C180'in yakıt tüketimi de 3 ve A4'ten farklı değil diye duydum.
  • Cla parası gerçekten hak etmiyor doğrudur ama c200d düşünebilirsin hocam. Bir tanıdığım çok uzun zamandır kullanıyor çok memnun aracından.. imkan varsa alınabilir pekala..
  • C serisinde 1.6 dizel, cla 1.5 dizel motor kullanıyor. İki motor da Renault üretimi.

İki araç arasından uzun yol ağırlıklı kullanılacaksa kesinlikle C serisi öneririm. Şahsen arka baş mesafesi Cla almamak için yeterli sebep.

Premium ısrarınız yoksa Excellence donanım 1.6 CDTI Insignia öneririm.
  • C200 d aç geç efsane araç
  • C200d ile alakalı bahsedilen sorunlar model ile degil; dizel motor ile alakalı sorunlar.Yani her dizel araçta karşınıza çıkabilecek sorunlar.

Cla180 amg ve c200dnin her ikisini sürdüm.

Yani şöyle diyim, Cla a3 ise c200 a4tür.
    Cla 3.16 ise c200 3.20dir
    Cla jetta ise c200 passattir.

Cla biraz daha ekonomi odakli.Daha az yakiyor.Gidisleri her ikisinin aynıdır hemen hemen.Ama kesin olan c200 daha yakışıklı ve konforludur.Ayrixa c200 daha geniş tabi ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Makyajlı W205 d segmentininin üst sıralarındayken makyajsız olanı vasat arada yalıtım süspansiyon konforu ve hissiyat olarak epey fark var
  • Segment farkı var bir kere.Ben makyajlı w204 kullanıyorum.Maddi değeri olmasın yeni Cla ile bile değişmem
  • Cla sınıf acısından kücük daha az sorunsuz olduğu doğru motorun sırıtmamasıda doğru araçların görünmeyen tarafında kesinlikle cla üstün görünen taraflarınsa zaten sınıf farkındanda kaynaklı c çok üstün sizin ne istediğiniz önemli bireysel veya çekirdek aile iseniz cla nın tasarımına ve daha az masraflı olmasını göz önüne alarak cla tercih edebilirsiniz . Daha premium genişlik istiyorsanız c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnv_58 -- 21 Aralık 2019; 1:19:9 >
  • 2019'dan itibaren artık Mercedes kendi 1.6 dizel motorunu koymaya başladı o yüzden acaba gözden düşer mi satarken ondan biraz çekiniyorum.

@asdzxcas3507 Yeni CLA çok şık görünüyor ama hocam öyle deme
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

2019'dan itibaren artık Mercedes kendi 1.6 dizel motorunu koymaya başladı o yüzden acaba gözden düşer mi satarken ondan biraz çekiniyorum.

Evet hocam görünüş olarak ufak bir CLS gibi çok çekici ama mercedesten beklenti konfordur,orjinal amgler hariç.Sadece görünüşe göre tercih yapılacaksa zaten bu paraya mx5 veya gt86,Brz ailesinden bir araç bile alınabilir,seçenekler farklı olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 21 Aralık 2019; 2:27:29 >

• Reno motoru konfora darbe vuruyor.
  • W205 C180 sahibi olarak yazıyorum, kesinlikle C200d den uzak durun. Temiz bir C180 Exclusive almaya bakın.

D segmentte en iyi sürüşe ve konfora sahip olursunuz. (kardeşimde önceden 2014 BMW 3 ve şimdi 2017 BMW 5 serisi var)

C200d lerdeki sorun ''yatay tasarlanan'' motorun, arkadan itişli otomatik şanzıman aktarma organları ile uyumsuzluğunda.

Mercedes Benz tasarımı ve üretimi olan 7G Tronic Plus şanzıman C serisinden Maybachta a kadar çok geniş bir yelpazede

kullanılan dünyanın en iyi tam otomatiklerinden biri o konuda sorun yok. Ancak sorun Renault'un yüksek emisyon değerleri

nedeniyle pahalı dpf tasarımlarına sebep olan ve şuan üretimden kaldırdığı Talismanda da kullanılan (önden çekerli araç

geometrisi için) 1.6lt yatay tasarlanmış motorun Mercedes Benz tarafından arkadan itişli sistemde dikey kullanılmasında.

Renault modellerinde yani önden çeker araçlarda sorun çıkarmayan bu ünite Mercedes Benz in arkadan itiş sistemi ile

buluştuğunda aktarma organları ile sorunlar yaşadı. Dikkat ederseniz bayilerde ne kadar ikinci el varsa büyük çoğunluğu dizeldir.

Bu nedenle bir çok yazılım güncellemesi ile bunu dengelemeye çalıştılar ama randıman göstermedi. W205 lerdeki

uygun dizel model üretimi 2019 dan itibaren Mercedes Benz'in kendi üretimi olan ve E220 CDI lardan 2.0lt olarak

tanıdığımız OM654 kodlu ünlü dizel makine 1.6lt ye düşürülerek OM654-D16 olarak W205 makyajlı kasada 9G Tronic ile

birlikte yerini aldı. Dizel W205 alacaksanız bu kombinasyonu alın yoksa benzinliye yönelmenizi öneririm.

Zira Benzinli modellerde kullanılan 1.6lt motor yine 2.0lt olarak uzun yıllar hizmet eden M274 kodlu ünitenin silindir

ve strok çapı düşürülerek aynı bloktan 1.6lt olarak elde edilen versiyonu (7lt. yağ alır) Benzinli motor şehir içi 7-8lt

(yoğun trafikte max 9-10lt) şehirler arası 5.5lt (120kmh sabit) tüketimi ile sizi performans ve tüketim anlamında memnun eder.

Bursa-İzmir arası 120km/h sabit geldiğimde elde edilen ortalama 5.5 - 5.6lt

Ankara şehir içinde 2.5 saatlik bir sürüş sonunda elde edilen 7.7lt lik ortalama

Yeni CLA bakıyorsanız Tahminimce 300-350 bin liralardan bahsediyoruz.

Size tavsiyem Makyajlı W205 C200 4Matic Exclusive olur. (184hp)

Tadına doyamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 21 Aralık 2019; 10:44:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

2019'dan itibaren artık Mercedes kendi 1.6 dizel motorunu koymaya başladı o yüzden acaba gözden düşer mi satarken ondan biraz çekiniyorum.

Değer kaybetmeyen premium araba yok passat al
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

W205 C180 sahibi olarak yazıyorum, kesinlikle C200d den uzak durun. Temiz bir C180 Exclusive almaya bakın.

D segmentte en iyi sürüşe ve konfora sahip olursunuz. (kardeşimde önceden 2014 BMW 3 ve şimdi 2017 BMW 5 serisi var)

C200d lerdeki sorun ''yatay tasarlanan'' motorun, arkadan itişli otomatik şanzıman aktarma organları ile uyumsuzluğunda.

Mercedes Benz tasarımı ve üretimi olan 7G Tronic Plus şanzıman C serisinden Maybachta a kadar çok geniş bir yelpazede

kullanılan dünyanın en iyi tam otomatiklerinden biri o konuda sorun yok. Ancak sorun Renault'un yüksek emisyon değerleri

nedeniyle pahalı dpf tasarımlarına sebep olan ve şuan üretimden kaldırdığı Talismanda da kullanılan (önden çekerli araç

geometrisi için) 1.6lt yatay tasarlanmış motorun Mercedes Benz tarafından arkadan itişli sistemde dikey kullanılmasında.

Renault modellerinde yani önden çeker araçlarda sorun çıkarmayan bu ünite Mercedes Benz in arkadan itiş sistemi ile

buluştuğunda aktarma organları ile sorunlar yaşadı. Dikkat ederseniz bayilerde ne kadar ikinci el varsa büyük çoğunluğu dizeldir.

Bu nedenle bir çok yazılım güncellemesi ile bunu dengelemeye çalıştılar ama randıman göstermedi. W205 lerdeki

uygun dizel model üretimi 2019 dan itibaren Mercedes Benz'in kendi üretimi olan ve E220 CDI lardan 2.0lt olarak

tanıdığımız OM654 kodlu ünlü dizel makine 1.6lt ye düşürülerek OM654-D16 olarak W205 makyajlı kasada 9G Tronic ile

birlikte yerini aldı. Dizel W205 alacaksanız bu kombinasyonu alın yoksa benzinliye yönelmenizi öneririm.

Zira Benzinli modellerde kullanılan 1.6lt motor yine 2.0lt olarak uzun yıllar hizmet eden M274 kodlu ünitenin silindir

ve strok çapı düşürülerek aynı bloktan 1.6lt olarak elde edilen versiyonu (7lt. yağ alır) Benzinli motor şehir içi 7-8lt

(yoğun trafikte max 9-10lt) şehirler arası 5.5lt (120kmh sabit) tüketimi ile sizi performans ve tüketim anlamında memnun eder.

Bursa-İzmir arası 120km/h sabit geldiğimde elde edilen ortalama 5.5 - 5.6lt

Ankara şehir içinde 2.5 saatlik bir sürüş sonunda elde edilen 7.7lt lik ortalama

Yeni CLA bakıyorsanız Tahminimce 300-350 bin liralardan bahsediyoruz.

Size tavsiyem Makyajlı W205 C200 4Matic Exclusive olur. (184hp)

Tadına doyamazsınız.
    Hocam selamlar.
    Temiz bir W205 C180 ile F10 LCI 520i ler fiyat olarak neredeyse kafa kafaya. Bu iki aracı aynı anda tecrübe imkanınız olduğu için size sormak istedim. Bu kıyasta W205 in artıları nelerdir? Performans, tüketim olarak W205 i biraz daha önde görüyorum. Ama F10 LCI'de de motor ve şanzıman uyumu çok iyi. Yürütme maliyetleri, kronik problemler açısından ufak bir kıyas yaparsanız memnun olurum.

*2017 ye şimdi dikkat ettim. G30 sanırım araç. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 21 Aralık 2019; 10:44:43 >

Bizim şuanki 5 serisi aracımız 2017 yeni G30 kasa 520i M Sport (F10 sahibi olmadık ama 3-4 kez kullandım çok farklı bir araç)

F10 kasa itibariyle E serisine tekabul eder ve direkt rakibi W212 kasa E serisidir kıyaslamayı onunla yapmak doğru olur.

Onun haricinde W205 C180 de motor şanzıman uyumu çok iyi zira 7G Tronic Plus uzun ömürlü sağlam bir şanzımandır. (Babamda 87 model 300E var)

M103 motor ve 4G Tronic hala saat gibi çalışıyor. Ama bana bu modelde ve hala dokunulmadan saat gibi çalışan bir BMW modeli kolay kolay gösteremezsiniz.

Tüm G Tronicler birbirinin türevi üretimler ve üretim amaçları uzun yıllar hizmet etmek. O yüzden motor şanzıman konusunda içiniz rahat olsun.

Diğer yandan ZF 8HP oldukça iyi bir şanzımandır ve BMW ile oldukça uyumlu çalışır bunun kronik sorunu ise radyatör yağ soğutma sistemindeki sızdırmadır.

F10 kasa 520i lerde kronik motor yağına su karışması problemi mevcut ayrıca yalıtımı bırakın W212 kasayı W205 kasa ile kıyaslandığında daha iyi değil.

Genelde ülkemizde premium segment araçların özel servisleri bile pahalı oluyor çünkü aracın markasını gören modele fiyatına bakmaksızın sizi çok

zengin sınıfına koyuyor ve ona göre yolmaya çalışıyor.

W205 kasa ile F10 kasa tüketimleri tabiki farklı F10 kasa 10-12lt lerden aşağı pek düşmüyor ve haliyle kasa biraz ağır geliyor. Bu dikkatimi çekmişti.

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Aktif olarak 2016 F10 executive M ve 2015 w205 amg kullanicisi olarak f10 yalitiminin kotu olduguna katilmiyorum. W212 dahil bircok arac kullandim f10’un yalitimi hepsinden daha iyiydi.
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten W212 FL e tekabül ettiğinin farkındayım. Demek istediğim şey fiyat olarak W205 ile F10 LCI ların birbirine yakın olduğu. O yüzden kıyasladım ve fikrinizi almak istedim . W212 FL E180deki 7G Tronic ile W205 teki 7G Tronic+ çok farklı gelmişti bana. + olan kesinlikle daha iyiydi.
    2012 den sonra üretilenlerin hepsi 7G Tronic Plus (Hatta 2011 sonunda çıktı)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.