Şimdi Ara

2021 HYUNDAI TUCSON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
313
Cevap
19
Favori
42.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 ten bugüne kadar toplam 7 milyon adet satıldı. Bunun 1.4 milyonu avrupaya gitti.

Hibrit, Plug-in hibrit ve 48V hafif hibrit seçenekleri. 4x4 opsiyonu da mevcut.

17,18 ve 19 inç jant seçenekleri.

Yıl sonu piyasada.

Renkler:

Dark Knight tavanlı Pırıltılı Gümüş [YENİ]
    Amazon Grisi [YENİ], Phantom Black tavan ile
    Phantom Black tavana sahip deniz mavisi [YENİ]
    Dark Knight tavanlı Phantom Black
    Hayalet Siyah tavan ile Kutup Beyazı
    Phantom Black tavana sahip Motor Kırmızısı
    Phantom Black tavan ile Günbatımı Kırmızısı
    Dark Knight çatılı İpeksi Bronz
    Phantom Black tavanlı Dark Knight

İç renkler:

Tek ton Siyah (kumaş veya deri)
    İki tonlu Siyah veya Gri ve Bej (kumaş veya deri)
    Deniz mavisi paketi (kumaş veya deri)

Yeni 10,25 inç AVN-T ekran aracın merkezini dolduruyor. Hyundai'nin tasarımcıları fiziksel düğmeler ve düğmelerden vazgeçti, böylece tüm ısı, havalandırma ve klima işlevleri dokunarak kontrol ediliyor ve bu da onu tam bir dokunmatik ekran konsolu içeren ilk Hyundai modeli yapıyor. 64 renk seçeneği olan ambiyans ışıklandırması da bulunuyor.

Boyutlar:

Uzunluk: 4,500 (+ 20 mm)
    Genişlik: 1.865 (+ 15 mm)
    Yükseklik: 1.650 (+ 5 mm)
    Dingil açıklığı: 2.680 (+ 10mm)
    Çıkıntı: ön 895 mm, arka 925 mm
    İkinci sıra bacak mesafesi: 996 (+ 26mm)

Bagaj hacimleri:

Koltuklar yukarıdayken minimum hacim (Benzin / Dizel / Benzin 48V / Dizel 48V / Hibrit):
    620/598/577/546/616

Koltuklar katlanmış haldeyken maksimum hacim (Benzin / Dizel / Benzin 48V / Dizel 48V / Hibrit):
    1.799 / 1.777 / 1.756 / 1.725 / 1.795

Sürüş Asistanları:

Önden Çarpışma Önleme Yardımı (araba, yaya ve bisikletçi korumalı FCA) [YENİ: Kavşak Dönüşü]
    Öncü Araç Kalkış Uyarısı (LVDA) [YENİ]
    Karayolu Sürüş Yardımı (HDA) 1.5 [YENİ]
    Navigasyona dayalı Akıllı Hız Kontrolü Eğrisi (NSCC-C) [YENİ: navigasyon verilerini kullanarak]
    Akıllı Hız Sınırı Yardımı (ISLA) [YENİ]
    Kör Nokta Çarpışma Uyarısı (BCW)
    Kör Nokta Çarpışma Önleme Yardımı (BCA) [YENİ]
    Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW) [YENİ]
    Uzaktan Akıllı Park Yardımı (RSPA) [YENİ: yalnızca HEV / PHEV]
    Surround View Monitor (SVM) [yükseltildi]
    Kör Görüntü Monitörü (BVM) [YENİ]
    Arka Yolcu Uyarısı (ROA) [YENİ]
    Şerit Takip Asistanı (LFA) [YENİ]
    Şeritte Kalma Yardımı (LKA)
    Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW)
    Arka Çapraz Trafik Çarpışma Uyarısı (RCCW)
    Arka Çapraz Trafik Çarpışmadan Kaçınma Yardımı (RCCA) [YENİ]
    Uzun Far Yardımı (HBA)

Motorlar:

1.6-litre T-GDI 150 hp, 6 ileri manuel (4 çeker opsiyon)
    1.6-litre CRDi 115 hp, 6 ileri manuel

48V hafif hibrit motorlar:

1.6-litre T-GDI 150 hp, 6 ileri manuel, 7 ileri DCT
    1.6-litre T-GDI 180 hp,6 ileri manuel, 7 ileri DCT (4 çeker opsiyon)
    1.6-litre CRDi 136 hp, 7 ileri DCT, (4 çeker opsiyon)

Plug-in Hibrit Motor:

1.6-litre T-GDI 265 hp

2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON2021 HYUNDAI TUCSON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 28 Eylül 2021; 9:48:16 >

• Yıl 1997

iş'ten öğle yemeği için eve gelmişim o zamanlar çok gencim tabi, ekmek arası ve yanına da kola

hemen tv yi açtım. bir kanalda ekonomisi batmış olan Güney Kore'nin bir şirketinin ceo su konuşuyor.

''10 yıl içinde dünyada ilk 3 elektronik markasından biri biz olacağız ve ilerleyip ilk sıraya yerleşeceğiz'' dedi..

Bu lafı hiç unutmuyorum, alttada Samsung CEO su bilmem kim yazıyor..

''Hadi len ordan'' dedim ve kanalı değiştirdim.. (tabi o dediğim lafı şimdi daha edepli yazıyorum )

Şimdi görüyorum ki bugün adamlar söyledikleri yeri aşındırıyor.. Helal olsun diyorum..

Hyundai de öyle şuan. Genesis ile kaliteyi kendi sınıflarında en üst çıtaya yükseltiyorlar.

Amerika'da test edip inceledim ve gözlerimle gördüm. (Ordaki arkadaşım da şimdi Kia Telluride aldı)

Koreliler de artık güzel araçlar üretebiliyorlar. Bu seviyeye gelmeleri 20 yıl alsa bile geldiler..

Özellikle kendi ülkesine bir alternatif sunuyor mu? Evet. Ve Kore'de Genesis lüks segmentte lider.

Biz, mi ? Maalesef hala Okumuyoruz, akıllanmıyoruz ve sonucunda da böyle yönetiliyoruz..

Sonrada adamların yaptıklarını beğenmiyoruz.

Ve tam 23 yıl sonra lafımı geri alıyorum, şimdi bu adamları tebrik ediyorum..

Bizimde bu günleri ülke olarak görmemiz dileğiyle..

Çok değişiktir ki 2015'de B3 Tucson çıktığında herkes tasarımına ve sunduğu donanımlara ağzından sular aka aka hayran kalmıştı. Ama Türk halkı değil mi? Bir eleştiri noktası bulacaktı,Hyundai iyi güzelde güvenlik anlamında kötüdür.
    C Suv Segmentinin en güvenli araçlarından biri kendisi sonuçlara göre (Almanya'nin Tofaş'ı Volkswagen Tiguan'i de geçiyor ne yazık ki :) ).

Olmadı gelip sadece belirli noktasında -kadranin üstünde ki %30 luk nokta- sert plastik diye malzeme kalitesi kötü dendi.

-Rakiplerinden olan Vag grubundan Seat Ateca'nın tüm her yeri sert plastik ama bir kere bile konu olmadı
    -Tucson'un 4 kapısınında üst noktası yumuşak plastik iken Tiguan'ın arka kapıları sert plastik idi ve şu işe bakın gene 2 kelam bilgisi olmayan sponsorcuklu kanallar bundan 1 kere söz etmedi. Ama Tucson'un o %30 luk sert plastik noktasını basa basa 4-5 kere söylediler, resmen aracı kalitesiz ilan ettiler bu yüzden.

Bu 2 noktada çok cahilce eleştirildi.

Ama 2015'de 4 koltuk ısıtma (Hyundai grubu haricinde hiç bir C Suv sunmuyordu), ön 2 Koltuk soğutma (""), Destekli şerit takip sistemi,otomatik park etme ve parktan çıkarma, kör nokta uyarı sistemi, destekli ve uyarılı çarpışma önleyici,direksiyon ısıtma, standart gelen cam tavan ve zibilyon tane daha donanım ile segmentinin öncüsü olmuştu. Türkiye'de Qashqai'yi tahtından edip 6 yıl Duster'ı saymazsak liderliğini korudu(Amerika pazarında da üst sıralara oynadı).

Tüm firmaların aksine hiç bir opsiyon sunmadı çünkü Elit Plus ve Executive pakette araçta zaten eksik 1 donanım bile yoktu,yani opsiyon yok abi ne alicaksin araç fabrikadan gırtlak çıkıyor

E güzel övdük, segmentine teknoloji ve tasarım anlamında yön verdi ama 2017'de 3008 çıktı ve Tucson'un iç kabin resmen yerlere düştü.

3008 çıktıktan sonra Tucson'a olan aşkım sönmeye başladı çünkü Peugeot bir devrim yaratmıştı. Donanım anlamında hâlâ Tucson kadar donanım sunmuyordu ama iç tasarım çağın çok ötesinde idi.

Tucson makyaj yedi,ama iç tasarım hâlâ 3008'in çok gerisinde kaldı. Buna bir dur demek lazımdı.

Evet geldik 2022 Hyundai Tucson B4'e. Bu araç tek kelime ile 2015'i yaşattı bana. Yine segmentinde hiç bir araçta bulunmayan donanımları,muazzam iç paneli ile bu araç yine tekrardan segmentime yol vericem diyor resmen.

Söyleyin bakalım şuan hangi Suv araç (C Segment'i geçtim zaten net şekilde ezip geçmiş,D-E farketmez) kameralı şekilde dikiz aynası sunuyor? Audi E-Tronn. Birde Tucson.

Hangi araç yeni BMW 5-7 serisi hariç kumandadan aracı kontrol etme imkani sunuyor? Tucson.

Hangi C Suv Segmenti araç Plug-İn Hybrid sunup 265 beygir-385nm güç sağlıyor? Yine,yine sadece Tucson.

Zaten diğer donanımları saymıyorum yine gırtlak dolu,koltuk soğutmasından hafızasına 2021 yılının sağladığı tüm teknolojik destek ekipmanları vs. hepsi Tucson'da mevcut.

C Suv'da 2015'de ki gibi gene rakipsiz ve tek olucak model. Yukarıda da böyle anlattım ama 3008 gelip 2017'de segmentine ders verdi. Şuan makyajlı 3008 de pek bi yenilik yok ama neden 2023 yılında yeni 3008 yine mükemmel iş çıkarmasın? Vag grubunu olaya katmıyorum,her zaman ki gibi sıkıcı tasarım, kötü iç mekan ve bomboş araçlarla ülkeye giricek. Türkiye'nin Vag grubunu sevdası zaten bitmedi,bitmez.

Makyajlı Tiguan'ı görünce sadece kusasim geldi,dev gibi vites topuzu, çok kötü bir panel ve sıkıcı dış tasarım. Ve de donanımı olmayan klâsik boş bir Volkswagen. 4x4'i de sadece 2.0 TDİ'da sunması yıllardır ileri gelen komiklik.

Tasarım konusuna gelirsem iç tasarım zaten muazzam idi.

Dış ise çok 2 ye bölünmüş gene,ben ön tasarımına bayıldım. O gündüz ledleri resmen ısırmaya hazır kaplan gibi duruyor. Bu kaplansi tasarım 3008'de ki gibi kaplan pençesi şeklinde arkada devam ediyor.

Tek eksisi gerçekten muazzam teknoloji sunmuşsun,C segmentinin çok ötesinde bir araç yapıyorsun ama gelip arka sinyalleri ampul yapıyorsun? Rezillik. 2022 Tucson alsam ilk işim o ampulleri sokup led sinyal koymak olurdu. O araca küfür gibi.

Toparlarsak yine bu aracı beğenmeyen buzdolabı sevdalısı Vag hayranları olacaktır,ama maalesef Tucson yine segmentinin lideri olup satış rakamlarını tavana vuracaktır. Potansiyel tek rakibi 2022-2023'de tanıtalacak olan yeni 3008 olacaktır. Peugeot'dan Tucson'a karşı iyi bir hamle bekliyorum.

He son olarak premium segmentte yer alan markası Genesis Amerika'da ve Asya'da muazzam satışlara sahiptir. Biri yazmış ki Kore de fazla satması normal değil mi? Aynen dostum Amerika'da da satması çok normal 😃

Hyundai grubu kadar son yıllardir argeye, yeniliğe ve gelişmek için can atan Psa grubundan başka hiç bir grup yok. Haberlere göz atarsınız hep Hyundai şu teknolojiyi tanıttı, şu patenti aldı vs. haberlerini görürsünüz. Siz hâlâ B segmenti Accent'den ibaret sanın.

Maalesef zam kaçınılmaz bu kur artışında hocam.

Şunu düzelteyim,Elite Plus 4X4 540 bin TL'den çıktı ve herhangi bir pazarlık miktarı yok fiyatta. Elite 4X2 ise 490 bin tl idi. Şimdi Elite 4X2 505 bin tl olmuş,Elite Plus hakkında bilgim yok ama 565 civarı olur diye tahmin ediyorum.

Bizde 2018 Nisan'da Elite 4x4 1.6 T-GDI 177bg DCT'yi sıfır Hyundai Gençler'den full aksesuar+metalik kum beyazı rengi ile 135.500 TL'ye aldık. 3 senede ekonomonin bu denli çöküşü ve vergilerin artması ile artık en üst seviye memur olan doktor bile hayatı boyunca bir C segment Tucson alamayacak. Çok korkunç şeyler bunlar.

selamlar . elite plus 4x4 sahibiyim .. far ile iligili araştırma yaparken konuya denk geldim . aracın sebepsız yere gömüldüğünü görünce yazmak istedim . her türlü marka aracı 95 hp den 650 hp ye kadar leon , sportage , 320i , 520i , a45 , a200 , A3, cla, e serisi , c serisi , golf R , GTI , eclipse cross , GLA , nissan GTR vs vs bla bla ...... bunları yazma derdim değil konuya belki fikir katar diye yazdım . şuanda yenı tucson ... arkadaşlar size şunu söyliyim üreticinin umrunda degilsiniz ..kendınızi boşa yormayın .. premiumların dahil ciddi sıkıntıları olabiliyor markayı geçin modele göre değişkenlik gösterebiliyor . bu zamana kadar şunu gördüm paran dahi olsa ya üretim olarak sıkntı yaşadım yada para olarak ciddi zarar gördüm .. 2-3 trilyonluk araç almıyorsanız benzer sorunlar hepsinde var . üreticiler zaten çıtayı birbirlerine çok yaklaştırdılar . onu bunu övmenıze gerek yok . yani 0 dan 1.5 mılyona kadar araçlar nerdeyse birbirlerine yakın üretim kaliteleri var .. ciddi üstünlükleri artık yok .. begendiğiz bi modeli alın geçin kim ne derse desin . dediğim aralıkta tüm araçlar nerdeyse birbileriyle aynı tucson audi gibi konfor yapmış adamlar hem kendımden hem diğer premıum sahıplerıyle aynı fikirdeyiz . daha uyguna fiyata daha dolu bir araç niye almayalım . kullanım tecrubesı soran olursa yardımcı olurum ... iyi gunler

Yapay Zekanın Yanıtı

2021 Hyundai Tucson: Güvenli, Konforlu ve Yetenekli

2021 Hyundai Tucson, yenilenen tasarımı, gelişmiş özellikleri ve etkileyici performansıyla öne çıkan bir SUV'dir. Bu son teknoloji model, güvenliğe, konfora ve çok yönlülüğe ayrıcalık tanımaktadır.

Hyundai Tucson Arka Koltuk Emniyet Kemeri Uyarısı Kapatma

Tucson, arka koltukta oturan yolcuların emniyet kemerlerini takmalarını sağlamak üzere emniyet kemeri uyarı sistemine sahiptir. Ancak bazı durumlarda bu uyarının kapatılması gerekebilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için sürücü koltuğunun altındaki düğmeyi bulmanız ve birkaç saniye basılı tutmanız yeterlidir.

Hyundai Tucson Arka Koltuk Emniyet Kemeri Uyarısı

Tüm Tucson modellerinde arka koltukta oturan yolcular için emniyet kemeri uyarı sistemi bulunur. Araç hareket ettiği anda sistem arka koltuktaki emniyet kemerlerinin takılıp takılmadığını kontrol eder ve takılmamışsa bir uyarı sesi ve görsel uyarı verir.

Hyundai Tucson Auto Hold Nedir?

Auto Hold özelliği, araç durduğunda frenleri otomatik olarak devrede tutarak ve aracın kaymasını önleyerek konfor ve güvenlik sağlar. Bu özellik, trafik sıkışıklığı veya yokuş aşağı durumlarda özellikle faydalıdır. Auto Hold özelliğini devre dışı bırakmak için sürücü koltuğundaki düğmeye basmanız yeterlidir.

Hyundai Tucson Bağımsız Süspansiyon

Tucson, her tekerleğin bağımsız olarak hareket etmesini sağlayan bağımsız süspansiyon sistemine sahiptir. Bu sistem, tüm yol koşullarında yumuşak ve dengeli bir sürüş deneyimi sunar. Bağımsız süspansiyon, yol tutuşunu da iyileştirerek virajları daha güvenli ve keyifli hale getirir.

2021 Hyundai Tucson, güvenlik, konfor ve performansın mükemmel bir birleşimini sunan çok yönlü bir SUV'dur. Arka koltuk emniyet kemeri uyarı sisteminden Auto Hold özelliğine ve bağımsız süspansiyonuna kadar tüm özellikleri, sürücülerin ve yolcuların sürüş deneyimini en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlanmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • demek ki neymiş... ekran ve dijital gösterge paneli gömülü olunca çok güzel olabiliyormuş. s classdaki gibi kelebek konmuş formunda değil
  • Muthis gorunuyor. Tekerlekli 500 bin lira.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden biraz zorlayınca alabilirdik , Şimdi anca hayal oldu böyle arabaları almak...
    Neyse bizim emektarla devam...
  • Söylenecek çok fazla şey yok, markanın gelişimi inanılmaz oldu. Hyundai ve Genesis uçmuş durumda artık.
  • Şu anki fiyatı zaten 400 bin lira yaklaşmış Bu araba gelene kadar herhalde 500.000 olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hibrit olmayan motorlarda neden otomatik vites yok. İkisi de manuel .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toyota Corolla 2021
    3 yıl önce açıldı
    Nissan Qashqai | 2021
    4 yıl önce açıldı
    2020 SKODA OCTAVIA
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Küçük Genesis gibi olmuş. Harika

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

demek ki neymiş... ekran ve dijital gösterge paneli gömülü olunca çok güzel olabiliyormuş. s classdaki gibi kelebek konmuş formunda değil
    Neden premium markalar sonradan uydurma monte edilmiş gibi duran ekran kullanıyorlar, anlamış değilim...
  • Dijital ekranlarda şu Mavi renkten artık vazgeçsin Hyundai. Görünce direkt eski arabam Hyundai i20 troy aklıma geldi 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önden Çakma EQC, arkadan uzatılmış CHr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 15 Eylül 2020; 13:25:33 >
  • Şu anki ötv zamları ile hayal olur başka bir şey değil.

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Hemen mercedes e gönder bu konsolu adam etsinler

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Hemen mercedes e gönder bu konsolu adam etsinler
  • Bir çok lux sınıfı otomobilde bile çakma tablet hissi veren vede benim gibi bir çok kişinin beğenmediği ön konsol yerine böyle güzel bir panel harika olmuş.

Hyundai firması Japon otomobilleri gibi teknolojik olarak yerinde saymayıp bir çok yenilik ve tasarım yapıyor.Kısa zamanda büyük gelişmeler vede güzel otomobiller üretmeye başladılar.
  • Çok güzel olmuş. Hyundai 2011'den beri çok çok iyi araçlar yapıyor gerçekten.
  • Hyunda gelişmiş

• 2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON
    2021 HYUNDAI TUCSON

• Sportage her daim daha iyi olacak.
  • Sanki diğer tüm SUV lardan parça parça toparlanmış gibi.
    Çok özgün görünmüyor.
    İlk bakışta cezbeden bir tasarım olmamış. Ortalama bir hali var. Sanki SUV araçlar aldı yürüdü, birşeyler yapalım gibi olmuş.Listede 2. 3. sıraya oturur C sınıf Suvlar içinde.
    Hibrit motor oluşu güzel ama 👍🏻

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.