Arkadaşlar merhaba. Peşinen söyleyeyim videolar ile alakam yoktur. Araba genel olarak ön tamponların sis farı bölümü ve siyah sensörler hariç yakışıklı olmuş. Ön cam su fıskiyeleri Avrupa araç olduğunu belli edecek şekilde kaputun altına gizlenmiş. Bu araç Renault'un C segment boyutlarında, C segment araçlardan daha büyük bagaj hacmine vs. sahip ve B segment olup enden şişirme bir araba. B Sedan piyasasında en güncel araba şu an Taliant. Renault İcon paket getirmemiş, Touch ve Joy getirmiş şu an Joy paket satılmıyor Touch paket CVT+fabrikasyon LPG opsiyonlu turbo motor stokta var. Fiyat tahminimim videodaki araç için 170 bin civarı, 167 bin olur, 175 bin olur yani üç aşağı beş yukarı bu fiyatlarda gelecektir. Baz araç ise yerli B araçlardan 5-10 bin TL daha pahalı olacaktır çünkü ithal bir araba ve en baz araçta yan hava yastıkları, LED farlar vs. var. Motor olarak iki motor gelmiş, 1.0 atmsoferik ve 1.0 Turbo TCE motor. Videolarda gördüğümüz kadarla bagajın içini plastik bir kapakla geçiştirmişler, göğüsün ön kısmında yumuşak plastik-kumaş karışımı bir bölüm var en azından her yer sert plastik değil. Kapılardaki ve konsoldaki plastiklerin rengi fazla kötü durmuyor. Görseldeki Touchh paket rakipleri Urban Egea'dan ve C-Elysee Feel'dan daha dolu, otomatik kararan iç dikiz aynası, far sensörü, yağmur sensörü ve anahtarsız giriş ile çalıştırma var. Aracın içini Renault'un oval hatlarından bekliyordum ama beklediğimden elit görünüyor. Kokpit VW grup arabalara benzemiş. ![]() Tavan döşemesi Megane, Clio vs. ile aynı bez tavan var. ![]() Enden Megane'dan 3 santim daha geniş olan Taliant, Megane'dan arka tarafta da daha iyi görünüyor gibi. Videodaki arkadaşta öyle dedi. 195/55 R16 jant lastik var. ![]() Araç Avrupa geneli (İspanya vs.) Logan olarak 13 bin Euro'dan satılıyor, direkt getirsek bize maliyeti zaten 130 bin lira oluyor o yüzden baz araçta 150 bin TL altı epey zor olur arkadaşlar. 2022 model sıfır kasa, yeni şasi, yeni tasarım bir araba alıyorsunuz yeni kasa bir araba almak her zaman daha mantıklı. Clio'ya göre 523/532 litrelik devasa bagajı ile artık segmentinin en büyük bagaj hacmine sahip olduğunu düşünürsek bagaj içinde alınabilir hatta bagaj Megane Sedan'dan bile büyük... Bu araçlar fabrikasyon LPG'li veya Oyak garantili TCe-LPG olarak gelecek diye duymşutuk, ECO-G olanların hepsi ise Romanya fabrika LPG'li 100 PS turbo motora sahip ve fabrikasyon garantili LPG'li. LPG'de güç kaybı olmasın diye 10 PS daha güçlü. Fiyat olarak Renault kumar oynamış gibi görünüyor çünkü bu araba eski Symbol'e göre yepyeni bir platform ve yepnyeni bir kasa, yepyeni motorlar kullanıyor, şasi temellerini CMF yani Clio V vs. ile aynı platformdan alıyor. Tasarımda olgunlaşan aracın fiyatının da biraz dolgun olacağını düşünüyorum. Şu arkadaş motoru da gösteriyor, arabada kaput hidroliği yok ve kaput galiba alüminyum değil. Edit: Gençler bana hede hüdü demeyin arabanın tip olarak Megane'dan aşağı kalır yanı yok. Bence arabanın da tipi daha önemli. Baz paket en az 150 gönlümden geçen 160 civarıydı ama lansmana özel fiyat bile 167 binde kalmış. Clio ve Sandero zarar görmesin diye Taliant fiyatları şişirilmişe benziyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 29 Mayıs 2021; 0:9:49 > |
2022 Taliant bayilere gelmiş - Hayırlı olsun:) fiyat tahminim Otomatik+LPG Touch 170 bin (+%18 KDV:)

-
-
Reno nun yapay zekasıyla konuştum henüz tüm detaylar belli değilmiş.
Güncelleme: Arkdaşlar fiyat listelerine %18 KDV'yi iki kere eklemişler galiba.
Fiyat haricinde konuşursak baz paket Taliant'ta far sensörü, yan hava yastıkları, AFUAFD yani acil durumlarda otomatik frenleme, hız sabitleyici gibi özelliklerde var. Bu saydıklarımızın hiçbiri Easy Egea'da yok, ek olarak Egea'nın 6-7 senelik ve 2 yıl içinde üretimi sonlanacak bir araç olduğunu düşünürsek uzun vadede Taliant ikinci elde değerini koruyacaktır. Talaint'ın artıları da var yani, yeni kasa, yeni dizayn ve donanım olarakta elektrikli arka cam yerine yan hava yastıkları tercih edilmiş ki kaza anında hava yastığının daha çok işinize yaraması muhtemel.
Touch paket ise Joy'a göre daha binek bir araç diyebilirim. Joy tam taksici işi olmuş. Tocuh'ta arka camlar elektrikli, sis farları var. Far sensörü, yağmur sensörü, ön koltuk sırtlarında masalar, 8'' multimedya ve Apple Carplay Egea Urban'da olmayan özellikler. Eğer sıfır sipariş ederseniz bence TCe+CVT Touch Taliant otomatik vites ve hantal olmayan turboşarjlı motor isteyenler için güzel bir seçenek.
Taliant'a 200 bin Tl üstü para verecek olsam 3750 TL'lik anahtarsız giriş çalıştırma, elektrikli park freni, ve 2 bin TL'lik kör nokta+ ön arka park sensörü paketini alırdım 5-6 bin Tl fazla verip Egea Lounge'de olmayan özellikleri alabiliyorsunuz.
Touch pakette bu arada arka davlumbazlar da var, Joy paket içinde fazla üzülmeyin arkadaşlar çifti 100-200 lira olan basit bir plastikten bahsediyoruz isteyen davlumbaz taktırabilir.
Fiyat olarak şu an otomatik fren yapabilen baz aracı 167-166 bin civarına kampanya ile veriyorlar, bu kampanya lansmana özel dense de uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 29 Mayıs 2021; 0:5:0 >
-
Yeni beyaz şirker filo araçlari hayırlı olsun piyasaya
Egea ile Tailant tayfası artık paso kıyaslama yapar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fiyatı 229 bin olacak diye duydum ben
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.Valla bende öyle düşünüyorum ama sonra forumda alay konusu olmayalım diye biraz yukarıdan söyledim çünkü en son Golf 8 120'den girecek demişitim o sene salgın çıktı 230'a ben zor aldım :)
Clio 177, Megane Sedan 226 liste fiyatına sahip. Bu fiyatlardan daha aşağı satılıyor bende biliyorum ama şu an baz paketi de görmek lazım.
Herhalde 145-150'ye fln sıfır Clio veriyorlar çünkü sıfırlara sarısitede 140-150 yazmışlar senin dediğin de doğru olabilir çokta karamsar olmamak lazım.
-
Konu sahibinin iddia ettigi fiyata gelirse, egea vs. tozunu attirir piyasanin. Turbo otm lpg ile rakip tanimaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracın üzerinde 2021 yılında çıkmış bir araca yakışmayan detaylar;
1- çamurluk üzerinde olan sinyaller
2-boyasız park sensörleri
3-bagaj açma şekli, yeri
4-bagaj kapağı mekanizması
5-el freninin manuel tasarlanıp tam o noktaya tuş konması
6-anahtarsız çalışma yeri
7-USB yeri
8- krikoların bagajda açık durması
9- anten
10- far yükseklik ayarının pozisyonu
11- 12 volt çıkışının üzerinde maksimum kapasite ile ilgili ibare yok gibi
Videodan görebildiğim kadarıyla nostalji yaşatabilecek bazı noktalar.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D
Dacia fiyatları ortada. Dolu versiyon 230 a yaslayacaktır. Boş megane yerine bunu tercih ederimcileri çekecektir. Boş otomatik 200 civarı olacaktır. B segmenti hb araç işimi görmez diyenleri çekecektir.
Egea ile benzer fiyat olacak versiyon turbosuz joy 65 beygir tarzı bir araç olur. Kimse tercih etmez.
Algı yapmayalım. Bu araç sedan olarak megane hbden uzun. Sedan meganedan oldukça kısa.Hocam araç boyut olarak Megane Sedan'dan enden 3 santim daha geniş Taliant 1848 mm, Megane Sedan 1814 mm genişliğe sahip. C segmentte bagaj olarak büyük olduğu arabalar var, enden genişlik olarak daha geniş olduğu arabalar var B segment araç alanları illa ki motive ediyordur bu durum.
Sağdaki görsel, ortadaki veri 1848 mm.
Alttaki listeden 1814 mm Megane'ın genişliği 2058 yan aynalar dahil genişliği.
Bunun dışında uzunluk olarak dedğiniz gibi daha kısa.
-
Cvt, lpg ve nispeten büyük bagaj hacmi ile170 e yok satar. O fiyata vermezler bence. 190 civarı olacaktır.
-
Dacia Logan
Renault Symbol
Gibi bilinen isimler varken neden?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bomboş sandero x tronic 195 bin iken bu arabanın 170 bin olmasını nasıl bekliyorsun ?
200 binden aşağı verirlerse sürpriz olur, lpg varsa 210 de.
2021 model yepyeni aracın bagaj ve arka çamurluk içleri,
Symbol hala bildiğimiz symbol yani, sadece dış ambalajini biraz şişirip süslemişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 22 Mayıs 2021; 17:38:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
180 190'dan aşağı bekleyenler üzülecek. O paralar da verilmez yeni sümbüle
bıraz daha vıdeo atalım,hepsı bu hafta eklenen aramasında cıkan vıdeolar.kımseyle alakası yok
-
symbolun koltukları yumusaktı ama sert tok degıldı
ayrıca,kapılar ınce teneke gıbı kapanıyordu.yuksektı vırajı kolay alırmı bılmem..daha çok albea gıbıydı
domuscu arabası...bu nasıl symbolle aynımıdır
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D
Aracın üzerinde 2021 yılında çıkmış bir araca yakışmayan detaylar;
1- çamurluk üzerinde olan sinyaller
2-boyasız park sensörleri
3-bagaj açma şekli, yeri
4-bagaj kapağı mekanizması
5-el freninin manuel tasarlanıp tam o noktaya tuş konması
6-anahtarsız çalışma yeri
7-USB yeri
8- krikoların bagajda açık durması
9- anten
10- far yükseklik ayarının pozisyonu
11- 12 volt çıkışının üzerinde maksimum kapasite ile ilgili ibare yok gibi
Videodan görebildiğim kadarıyla nostalji yaşatabilecek bazı noktalar.2 hava yastıklı polonun kapışıldığı bir ortamda
saydıklarınız...
-
yeni reno taliant,egeanın aynısını üretmiş
yan sinyaller,arka far cıkıntısı,kapı seklı plastıgı dugmeler,dıreksıyon ve gosterge,bagaj,camlar,dıs kalıp,tamamen egeadan kopyalanmış
Reno nun yapay zekasıyla konuştum henüz tüm detaylar belli değilmiş. ![]() Güncelleme: Arkdaşlar fiyat listelerine %18 KDV'yi iki kere eklemişler galiba. Fiyat haricinde konuşursak baz paket Taliant'ta far sensörü, yan hava yastıkları, AFUAFD yani acil durumlarda otomatik frenleme, hız sabitleyici gibi özelliklerde var. Bu saydıklarımızın hiçbiri Easy Egea'da yok, ek olarak Egea'nın 6-7 senelik ve 2 yıl içinde üretimi sonlanacak bir araç olduğunu düşünürsek uzun vadede Taliant ikinci elde değerini koruyacaktır. Talaint'ın artıları da var yani, yeni kasa, yeni dizayn ve donanım olarakta elektrikli arka cam yerine yan hava yastıkları tercih edilmiş ki kaza anında hava yastığının daha çok işinize yaraması muhtemel. Touch paket ise Joy'a göre daha binek bir araç diyebilirim. Joy tam taksici işi olmuş. Tocuh'ta arka camlar elektrikli, sis farları var. Far sensörü, yağmur sensörü, ön koltuk sırtlarında masalar, 8'' multimedya ve Apple Carplay Egea Urban'da olmayan özellikler. Eğer sıfır sipariş ederseniz bence TCe+CVT Touch Taliant otomatik vites ve hantal olmayan turboşarjlı motor isteyenler için güzel bir seçenek. Taliant'a 200 bin Tl üstü para verecek olsam 3750 TL'lik anahtarsız giriş çalıştırma, elektrikli park freni, ve 2 bin TL'lik kör nokta+ ön arka park sensörü paketini alırdım 5-6 bin Tl fazla verip Egea Lounge'de olmayan özellikleri alabiliyorsunuz. Touch pakette bu arada arka davlumbazlar da var, Joy paket içinde fazla üzülmeyin arkadaşlar çifti 100-200 lira olan basit bir plastikten bahsediyoruz isteyen davlumbaz taktırabilir. ![]() Fiyat olarak şu an otomatik fren yapabilen baz aracı 167-166 bin civarına kampanya ile veriyorlar, bu kampanya lansmana özel dense de uzun bir süre devam edecek gibi görünüyor. |
safkan teneke. sümbül neydi ki taliant ne olsun. egea kalite hiss olarak bunlara fark atar. 231 e egea cross alanlar resmen bedava ya aldı. |
Evet, ikisinin de 4 tekeri var mesela direkt çalmışlar. |
Genislik tamamda o arka diz mesafesinin darlığı nedir oyle dizleri gomuldu ön koltuklara adamin. En full paketi bile detaylarda cok dandik gorunuyor.
Hele o Joy paket! yine reno klasigi arka camlar cevirmeli! Abi şu fiat i yerden yere vuruyolar ama egea bunun yaninda 30 kere tercih edilir. Hem iç hem dış tasarimda daha ozenilmis bi arac. |
2 hava yastıklı polonun kapışıldığı bir ortamda saydıklarınız... |
Büyük bagaj segmentinin banisi, yılların Prag efsanesi, dünyanın en adi alt markası şokodo Octavia nın bagaj savunucularına, Fransa nın romen cingenler üzerinden vurduğu kallavi tokat olmuş.
![]() |
Benzer içerikler
- cam rüzgarlığı ne işe yarar
- motor subap arızası maliyeti
- otomatik ehliyet alanların yorumları
- geri vites lambası tek olan araçlar
- passat 1.5 tsi act 150 ps dsg business yorumları
- akü markaları
- sodyum iyon batarya
- togg t10f
- egea cross 2025
- lynk & co türkiye fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X