< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
JAZZ 1.5 HİBRİD*253 NM T*0-100 9,4 S* Ş.İÇİ 3,6 L*S&S ACC*10 AİRBAGLİ TEK B SEGMENTİ *KOLTUK ISITMA (15. sayfa)
-
-
Yarın, bu sefer çocuklarla gidip ikinci kez ve biraz daha uzun süre test sürüşü yapacağım, izlenimlerimi yazarım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Toyotada 2bin dolar, 10 sene sonunda ciddi bir rakam değil. Honda da öyledir. X arabası alsanız triger kayışı değişimi + turbo revizyonuna sanayide bu kadar para alırlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim söylemeye çalıştığım çok yüksek hızlara çıkana kadar aracın hep elektrikli motorla yürüdüğü. Yani normal yüksek hızlarda benzinli motor devreye girdiğinde direkt olarak jeneratör için çalışıyor zaten. Ancak araç maksimum yolcu sayısı veya yüksek hızda bayır yukarı giderse tabii ki benzinli motorda dolaylı olarak yardımcı oluyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Tek oranli bir sanziman var o oran da anladigim 80-120 km arasi hizda çalışabiliyor. Ilk sayfadaki videoyu izlediniz mi?quote:
Orijinalden alıntı: Corvo_Attano
Bakınız görseldeki şemada daha iyi anlatılıyor. Yani rejenerasyon aşamasından hemen önce bile benzinli motor ve jeneratör katkısıyla elektrikli motor çalışır durumda. Biraz karmaşık ilk sayfadaki video son kullanıcı standart tüketiciler için genel hybrid mantığı şematize edilmiş böylesi karmaşık bir detaya girerek kafa karıştırmak istenmemiş. Zaten kendisi de söylüyor herhangi bir vites kutusu ve şanzıman yok diye. Şanzıman olmayan arabayı petrol motoru tek başına nasıl yürütebilir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
2021 yılında Jazz Crosstar aldım ve 3 yıl boyunca kullandım. Sadece bakım yaptırdım. Hiç bir problem ile karşılaşmadım. Honda Jazz'da kronik bir arıza ile karşılacağınızı zannetmiyorum. Zaten, bu yüzden Honda 6 yıl garanti veriyor :)
-
Bu konuyu görene kadar herhangi bir hibrid araç olduğunu düşünmüştüm. Paylaşım için teşekkürler. Bir sonraki aracım olması hakkında ciddi düşünmeye başladım.
-
Evet izledim. Bahsedilen şanzıman elektrikli motorla kullanılıyor. Bu aracın top speed 180 zaten son hızlara da kadar elektrikli motorlar destek veriyor.
Evet ama 80-120 arasi sadece benzin motorunda gidiyor diyor videoda. 120 den sonra tekrar elektrik motoruna geciyor
Bakın benim söylediğim yanlış anlaşılıyor. Ben benzinli motor gerektiği durumda tekerleklere güç iletmez demiyorum. Benim söylemeye çalıştığım benzinli motor, torkunu her zaman elektrik motor ve e cvt şanzıman üzerinden tekerleklere aktarır. Jeneratör ve akü kapalı olsa bile doğrudan tahrik aşamasında sadece benzinli motor kendi başına gücü üstlenir. Dolaylı yoldan tekerlekleri hareket ettirir demek benzinli motor tekerlekleri hareket ettirmez demek değildir. Bu aracın mühendisliği çok farklı seviyede son hızda bile emisyonu minimum tutabiliyor normal bir baskı balata şanzıman sistemine sahip araçların bu değerlere ulaşması mümkün değil.
Bu arada 2021 jazz da birleşik yakıt tüketimi 3,7 idi. Ne ara bu seviyelere çıktı yeni modelde
Motor biraz kuvvetlendi belki ondandır, sizde o zamanki brosur varmi teknik ozellikleri karsilastiralimquote:
Orijinalden alıntı: Corvo_Attano
Bu arada 2021 jazz da birleşik yakıt tüketimi 3,7 idi. Ne ara bu seviyelere çıktı yeni modelde
-
anladım.
ölçüm şekilleri farklı.
eskisi nedc ye göre ölçülmüş
yenisi wltp e göre ölçülmüş.
ikisi arasındaki farklılık kısaca şu şekilde.
NEDC sürüş döngü sistemi 20 dakikayı kapsarken, WLTP 30 dakika sürüyor. NEDC sürüş döngüsünde otomobilin sadece 11 kilometre yol aldığı düşünülüp, ona göre hesaplamalar yapılırken, WLTP sürüş döngüsünde 23.25 kilometrelik bir mesafede test yapılıyor.14 Eyl 2022
ayrıca yeni benzin motoru 10 hp daha kuvvetli
elektrik motoru da 10 kw daha kuvvetli.
tüketim çok değişmemiştir kanımca.
yöntemler farklı sadece
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 22 Ağustos 2024; 11:43:22 > -
İşte hem elektrikli hem de benzinli motoru bir tık kuvvetlendirmişler ancak torkta ve max hızda yükselme olmamış. Biraz ivme artmış 0.3 saniye kadar ama aradaki tüketim farkına değmezdi. Buyrunhttps://autocatalogarchive.com/wp-content/uploads/2023/02/Honda-Jazz-2023-TR.pdf
teşekkür ederim
-
tüketim bence değişmemiştir üstad;
sizin katalogda ki ölçüm yöntemi ile yeni katalogdaki ölçüm yöntemi farklı
-
hocam siz açtınız mı. keşke kısa bir video da çekebilseniz. ayrıca rizline paspas aldım ben de. ama arka koltuk kısmı çok dandik oldu. paspas emanet gibi duruyor. koltuğun altına kadar gelmiyor
-
Evet arkalar o sekilde, ama baska da bir secenek mevcut degil malesef.quote:
Orijinalden alıntı: ayvacıklihocam siz açtınız mı. keşke kısa bir video da çekebilseniz. ayrıca rizline paspas aldım ben de. ama arka koltuk kısmı çok dandik oldu. paspas emanet gibi duruyor. koltuğun altına kadar gelmiyor
Daha sonra anonim bir paspas alinip arkaya kesilip uyduracagim sanirim ama benim arkada cok yolcum olmuyor simdilik idare edecegim.
Arabayi teslim aldim ama mesleki acidan cok yogun bir donemdeyim hic ilgilenemiyorum su ara
Siz kablosuz android autoyu sormussunuz evet actim, gayet de guzel calisiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 22 Ağustos 2024; 12:40:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X