Şimdi Ara

JAZZ 1.5 HİBRİD*253 NM T*0-100 9,4 S* Ş.İÇİ 3,6 L*S&S ACC*10 AİRBAGLİ TEK B SEGMENTİ *KOLTUK ISITMA (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.635
Cevap
55
Favori
76.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok siz kusur bulmak icin atmosferige takilmissiniz ya, arac hakkinda hicbir bilginiz olmadigini anlasilsin diye teknik verileri verdim.

Bu arac hakkinda bagaj hacmi harici ve subjektif dizayn begenisi harici herhangi bir olumsuz taraf gosterebilirmisiniz?

B segmentinde bundan daha cok ozelligi daha ucuza sunan herhangi bir aracta gosterseniz oda olabilir.

Ya fiyatlardan haberiniz yok, ya diger b segmenti araclarin donanim ve yakit tuketimlerinden.

1 milyona taliant vermiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Ağustos 2024; 12:54:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Calbor C kullanıcısına yanıt

Bu araç tam hibrit bir araç. Yani bu araç düz benzinli olsa zaten 1.1 milyon civarında olurdu. C sınıfı olarak hibrit corollanın fiyatını paylaşırsanız karşılaştırma yapalım. Avrupalılarda öyle bir teknoloji yok zaten renault dışında.

Bu sistem için önce termal verimliliği yüksek bir benzinli motor lazım. Triger kayışı yağ içinde çalışan çıt kırıldım motorlar ile olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

calbor hocam ben henüz parayı ödemedim, ne diyorsunuz yol yakınken vazgeçeyim mi?

bir de sürekli ankara şehir içi dur kalk trafiği, yokuş iniş, ortalama sürat 30 kmyi geçmez bir güzergah için araç arıyoruz.. yakıtı da 5 litreyi geçmesin istiyoruz... lpg istemiyoruz.. jazz yerine tavsiye edeceğiniz 4 silindirli bir araç var mıdır? teşekkürler..

(not. 3 silindir turbo istemiyoruz, dur kalklı 5 km mesafe için iniş çıkışlı yolda kullanılacak, bayan kullanacak)

• quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

calbor hocam ben henüz parayı ödemedim, ne diyorsunuz yol yakınken vazgeçeyim mi?

bir de sürekli ankara şehir içi dur kalk trafiği, yokuş iniş, ortalama sürat 30 kmyi geçmez bir güzergah için araç arıyoruz.. yakıtı da 5 litreyi geçmesin istiyoruz... lpg istemiyoruz.. jazz yerine tavsiye edeceğiniz 4 silindirli bir araç var mıdır? teşekkürler..

(not. 3 silindir turbo istemiyoruz, dur kalklı 5 km mesafe için iniş çıkışlı yolda kullanılacak, bayan kullanacak)

Kinaye yapiyorsunuz degil mi?

Niye ödemediniz parayi sorunu cikti araba gelmisti hani?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam araç hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığınız çok belli. Bu bir hibrit araç her şeyden önce. Atmosferik dediğiniz benzinli motor sürüşünüzün yüzde 90 ında jeneratör görevi görüyor. Yani elektrik motoru bu sınıftaki çoğu turbolu araçtan çok daha iyi ivmeleniyor bu sayede turboyu aratmıyor. E 253 nm tork ile yarım tondan fazlasını bayır yukarı taşır bu araç üstüne bi de muadil araçların yarısı kadar yakacak Honda mühendisliği ve Japon menşei olması sorunsuzluğu artısı daha neyi beğenmiyorsunuz?
    Bir jazz için her zaman söylenen bir şey vardır ki;
    Segment olarak B
    Konfor olarak C
    İç mekan hacim donanım olarak D segment arabaları aratmaz. Bu araç fiyatının hakkını sonuna kadar veriyor bu paranın alabileceği en iyi sıfır araç.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @Corvo_Attano @turizmpsikoloğu @masterap @tasshelhoff

Arkadaşlar bakın burada herkes fikrini beyan etmekte özgürdür. Benim fikirlerim size uymadığında ben araçtan anlamamış mı oluyorum?

Honda arabasını bilmesek tamam diyeceğiz. Yalıtım yok, yol sesi+rüzgar sesi gırla. Kaporta sağlam değil, Boya desen tırnakla çıkacak kadar ince.

2 litre az yakacağım diye neden B segment arabaya C segment ya da B Suv parası ödeyelim ?

Siz 2 litre az yakacağım diye fazladan verdiğiniz parayı amorti edebileceğinizi mi zannediyorsunuz? kaç sene sürecek ettiğiniz tasarrufun verdiğiniz fazla paraya denk gelmesi ?

Bu fiyata C segment araba alınır diyorum. f/p odaklı düşünüyorum.

Saygılar.

kusura bakmayın belki araçlardan anlıyorsunuzdur ama hiç araştırma yapmadan ezbere konuşuyorsunuz orası kesin.

şimdi öncelikle hybrid almış olmak için jazz a fazladan verilen bir para yok bu kanıya nasıl vardınız merak ediyorum.

zira bu segmentteki araçlara bakarsanız (jazz donanımının üst paket donanım olduğunu göz önüne alırsak) hemen hemen tüm b segmenti araçların full paketleri 1.2-1.3 milyon tl arası. daha pahalısı da var

yani i20 full paketi 1 milyona veriyorlar da biz hybrid aldık diye 1.29 milyon harcamıyoruz sitelerini açıp bakabilirsiniz.

ibiza da bu şekilde, clio zaten jazz dan pahalı. polo desen öyle, fabia desen öyle. b suvlar zaten jazz dan pahalı ki jazz a bir üstünlükleri yok jazz ın da b suvu var 60 gibi tl fazla vererek alabiliyorsunuz.

yani ortada "hybrid olduğu için fazla" verilmiş bir para yok. en azından şu an geçerli fiyatlardan önümüzdeki ay Allah kerim.

hatta jazz alana hybrid bedava gibi bir fiyatlandırması var şu an.

eş donanımdaki diğer b segmentleri ile aynı fiyatta çünkü ve yaris hariç hepsi bildiğin içten yanmalı araçlar. yaris te jazz dan pahalı zaten

diğer ezbere konuştuğunuz bilgilerinize gelirsek; bu araçta -bende şaşırdım buna- bunca yıllık japoncu olarak ama civicten iyi yalıtım var. boyası gene şaşırtıcı gelecek ama -japonyada imal edilmesi sebebiyle belki de- son derece kaliteli.

aracın 60 bin tl fazla ödediğinizde zaten b suv oluyor ki aralarında yerden yükseklik olarak 2 cm var. yani araç aslında ne b segmenti ne b suv. eskilerden gelen mini mpv sınıfında.

ayrıca bayiler herkese açık gidip deneyebilirsiniz jazz dan daha geniş ic hacme sahip ne b segment araç var ne b suv araç var.

hala arabanın çamurluğunu kapısını mı tıklatıyorsunuz sağlam mı değil mi diye ?.

O kadar ncap testi boşuna mı yapılıyor? araç 5 yıldızlı ve güncel tüm güvenlik donanımlarına sahip , sıfır km golf r line ( en üst donanım paketi ) da bile olmayan hava yastığı çeşitleri var araba da daha ne yapsınlar yani zırhlı mı satsınlar?

konforel donanım konusundaki üstünlüklerin hiç anlatmaya gerek yok. ilk mesajımı okuyun lütfen.

Ve "fark ödemeden" aldığımız hybrid teknolojisi de bize en yakın rakibinden şehiriçi en az 3 litre kadar daha az yakmamızı sağlıyor. ayrıca size elektrikli araba performansı yaşatıyor gerek sessizliği ile gerek atikliği hızlanması ile. ( bu segmentte 0-100 ü 9.4 saniye olan bir araç yok, en yakınına gelebilen yaris hybrid o da jazz dan pahalı)

ederi 1 milyon diyerek aşağılamaya çalışıyorsunuz bunu da anlamış değil başka bir ülkede yaşıyorsunuz sanırım dediğim gibi 1 milyona taliant bile vermiyorlar şu an.

hala bana bu fiyata daha donanımlı, daha performanslı, daha güvenli, ve en önemlisi daha ekonomik bir b veya c segmenti araç göstermenizi bekliyorum.

bu fiyata hybrid araç satıyorlar, üstelik full donanımlı, hemde honda marka, daha da üstelik süper güvenlikli,bir de japonya imalatı milletimiz gene beğenmiyor ilginç doğrusu

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Ağustos 2024; 19:33:57 >

tabi ki fikirlerinizi beyan edebilirsiniz..

ama sizden bir öneri de almak isterdim, benim soruma cevap vermemişsiniz...

Ankara şehir içi iniş çıkışlı yol (çankaya) işe gidiş gelişte kullanılacak.. hergün binileceği için 8-10 litre yakan araçları istemiyoruz..bayan kullanacak..lpg takın önerisi de istenmiyor..içten yağlı kayışlı 3 silindirli 1.0 motor da istenmiyor..

geniş konuşmak yerine nokta atışı ne öneriyorsunuz??

Tşk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu yorumları piyasayı ve araçlardaki donanımları vsyi bilmeyen biri yapar. Aynı paraya veya daha düşüğüne daha iyi bir otomobil yok arkadaşlar. Varsa gösterin hep beraber bakalım.

Bu paraya c segment hangi araç var merak ettim valla yoksa egea mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 24 Ağustos 2024; 0:21:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciclista kullanıcısına yanıt

benim bildiğim bir egea var ona c sınıfı diyorsak oda manuel

bir de kia cerato var. manuel klima ,boş paket ve güvenlik sistemleri yok.yakıt tüketimi de şehir içi 10 litreden aşağı olmaz 1.6 atmosferik tam otomatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ağustos 2024; 0:40:40 >
    Yok yok sen kesin dalga geçiyorsun artık yüzde yüz eminim

1.5 Litre ama tam 116 hp boşlar boşu golf mü alsınlar?

• Geçen ay sipariş verilen Honda Jazz Crosstar araçlar gelmiş. İlk kez araç satın alacağım için soruyorum:

1-Aracı alırken kontrolde dikkat etmem gerekenler neler?

2-Kasko yaptırırken nelere dikkat edilmeli? (Honda'nın verdiği kasko, ruhsat sahibi dışındaki başka sürücüleri kapsıyor mu, dışarıdan sigorta yaptırmaya izin veriyorlar mı, fiyatlar ortalama ne durumda, kaç milyonluk hasarları karşılıyor, kaza sonrası ikame araç veriyorlar mı?)

3-Ruhsat işlemleri nasıl oluyor? Geçici ruhsat mı veriyorlar?

4-Orijinal lastik paspasla bagaj havuzu için fiyat alan var mı? Zannediyorum ki sadece halı paspası hediye ediyorlar.

Ek soru: "Aracınız hazır, parayı yatırın" dedikten sonra işlemler o gün bitip teslimat yapılıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolucionist -- 24 Ağustos 2024; 11:58:20 >
  • Revolucionist R kullanıcısına yanıt

merhaba

hayırlı olsun öncelikle.

sağına soluna bakın vuruk çizik vb var mı? ekranları kontrol edin çizik vb var mı? tekerlek havalarını şoför kapısındaki değere göre basmalarını sağlayın. onlar genelde türk işi ezbere basıyorlar.

bazı bayiler kendilerinden kasko yapmanızı şart koşuyorlar ben yaptırmadım hatta otomobil genelde en üstte konusu var o arkadaşlardan yaptırdım daha ekonomnik oldu bakın derim.

hondanın verdiği bir kasko filan yok bu arada , o da gene sigorta şirketlerinin hazırladığı bir kasko.

bana ruhsatımı plakamı hazır verdiler bir daha bir şey yapmadım, ama bazı bayiler geçici ruhsat da veriyormuş o artık sizin bayiye kalmış.

bana sadece halı paspas verdiler, kaucuk paspas en azından benim bayide stokta bile yoktu. dışardan aldım bende ilk sayfada linki var onler mukemmel uyuyor ama arkalar biraz kısa kalıyor yapacak bir şey yok

hayır parayı yatırdıktan en erken 1 iş günü sonra verirler.

ha belki şansınız varsa sabah 8 de parayı yatırırsanız onlarında o gün çok işi yoksa belki olabilir. ( muameleciler yapıyor bu işi onlarda biriktirip öçyle gidiyor notere yani aynı gün hallolması biraz zor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ağustos 2024; 12:11:34 >

• mahony16 kullanıcısına yanıt
    Ucube Jazz yerine çok mantıklı bence

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    İyi dileklerini ve detaylı yanıtlarınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz yere bakacağım kasko için. Paspas önerisi için de sağ olun, inceleyeceğim.

Buradan yeni araç alacaklar için yaşadığım süreçteki gelişmeleri yazacağım :)

• mahony16 kullanıcısına yanıt

hocam golf 1481 tl den başlıyor fiyatları alakasız

• Revolucionist R kullanıcısına yanıt

resimleri bekliyoruz;

• Merhaba,

Konu sahibi ve diğer araç sahiplerine hayırlı olması dileklerimle söze başlamak istiyorum.

Annemin 2020 model Mitsubishi Space Star aracı 2 yıl kullanıp, bagaj yetersizliği dolayısıyla 2022 model Honda City ye geçmesi sonrası Sedan araca HB gibi hakim olamaması sebebi ile 2024 Temmuzun son haftası Honda Jazz Crosstar için kapora yatırıp beklemeye başladık bizde.

Dün bayiden gelen "aracınız geldi" haberi üzerine ise kalan tutarı transfer ettik ve fatura çıktıktan sonra sigorta ve kasko yaptırıp önümüzdeki hafta teslim almayı planlıyoruz.

Bu süreçte benimde ilgimi çeken aksesuarlar arasından (Kapı eşiği çıtası, Bagaj Spoileri, Kapı altı projektörü, Kapı yan koruyucuları ve çeki demiri) için teklif istedim ama henüz bilgi vermediler.

Ayrıca Trendyol üzerinden Multimedya ekran koruyucu ve KM saati için ekran koruyucuyu zaten sipariş etmiştim.

Huyumdur, üzerinde gelen lastikleri aracı alır almaz Goodyear vector 4 veya Falken AS210 4 mevsim lastikler ile değiştireceğim diğer araçlarda yaptığım gibi.

Aracı teslim aldıktan sonra bende deneyimlerimi paylaşırım.

• zed Z kullanıcısına yanıt
    Meraktan sormak istiyorum...

En az 20 yıldır farklı segment ve markalarda araç kullanan biri olarak, şimdi de Honda Jazz aldım. Ucube olan tam olarak neresi?

Honda Jazz'a kimse ultra lüks bir araç diyemez, ama tipinin bu kadar gömülmesinin altında yatan sebep ne?

10 hava yastığı, içinin ferahlığı, hybrid teknolojisi, çeşitli donanımları bu aracı aynı fiyatta satılanlara oranla daha alınabilir kılmıyor mu?

Örneğin benzer fiyatlardaki VW T-Cross (1300 TL civarı), Taigo (1360 TL) ve Polo'ya (1200 TL'den yüksek olmuş) baktım. Hiçbiri bu kadar dolu değildi, Türkiye piyasasında bir şekilde tutulmuş ve isimleri var sadece. Eski kaliteleri araçlarla ilgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolucionist -- 24 Ağustos 2024; 12:32:42 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.