< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
JAZZ 1.5 HİBRİD*253 NM T*0-100 9,4 S* Ş.İÇİ 3,6 L*S&S ACC*10 AİRBAGLİ TEK B SEGMENTİ *KOLTUK ISITMA (19. sayfa)
-
-
Bugün teslim alıyor kardeş..elegance..açıkçası para ucu ucuna..o yüzden çok da zorlamadık crosstar diye..
ben gidemeyeceğim teslime ama dün öğlen gidip bir baktım.çizgilerde, kozmetikte vs bir sorun görmedim.
lastiklere baktım, yokohoma..tarih 1424.. ok dedim..
ekranı açtım..km 6..ok
ön kaputu açtım, toz toprak yaprak mı diye..temiz duruyordu (araç ayrıca yıkanarak teslim edilecek)
ilk yardımı gizli bölmede gördüm, lastik tamir kitini sordum, teslimde vereceğiz dedi.
koyu renk tercih ettiğimiz için demir tozlarını tespit etmem zor, boyayı çok incelemedim.
paspaslara baktım, ayak izleri var mı diye
ruhsatta tescil tarihi 23/08/2024 ama ilk muayene geçerlilik 16/04/2027..
ben biliyorum cevabı ama yine de sordum satış temsilcisine, hani ilk muayene 3 yıldı..2buçuk yıl oluyo ama böyle diye..açıkladı kendince.. sizin kayıp o kadar olmayabilir neticede aracınız yeni geldi.
yakıt 0'a yakın..kesinlikle ilk işiniz en yakın benzinlik..nerden dönülür, nerden gidilir, önden tespit edin..
plakayı takan hayırlı olsun yapar, tekniği anlatan hayırlı olsun yapar ve benzinci de yüzde yüz tabi..
100-200 bahşiş sıkılır..
ilk benzini de nakit alın, aracın başında durun, bakın, görün, pompa giriş çıkış vs, öğrenin.
satış temsilcisine nazikçe sordum bir de
( malum, kim asıl müşteri, o mu, biz mi belli olmuyor..abla ben bi şey yedim, affet, şu paramı alsanız, çöp benim param, affınıza sığınarak, takdir fe tensiplerinize arz ederek -öyle ya, müşteri!! haddini bil, alıyosan al, almıyosan, -next)
-efendim, siz zaten tırdan vapurdan vs inerken bakıyorsunuzdur da, acep müşterilerden hiç ekspertiz yapalım talebi geliyor mu?
*walla siz bilirsiniz, ama içerde bakıttırmam, kapıdan çıkınca ne yaparsanız serbest
Teslim olursun, alıp çıkarsın..aslında servisten bi usta gelip en azından bi boya kontrolünü sana gösterip rahatlatsa diye beklersin ama nafile
not.eksper ve kimin müşteri kimin satış danışmanı olduğu muhabbeti tüm markalar içindir..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
tamir kiti arabada; bagajda sağ bölümde kapaklı bir yer var onun içinde.
muayene aracın üretim tarihinden başlıyor sizinki 16 nisanda üretilmiş demek
hayırlı olsun da insan bir resim atar :)
-
Gösterge paneli için ekran koruyucu
Ael-Tech Honda Jazz
https://www.hepsiburada.com/ael-tech-honda-jazz-dijital-kilometre-gsterge-nano-ekran-koruyucu-2021-2022-p-HBCV00006U1H84?ftid=lzl9yxqcm4a4zduz&magaza=ALTIN+ELEKTRON%C4%B0K&url_src=ios-product-detail
Multimedya ekranı için ekran koruyucu
Engo Honda Jazz E:hev 9 Inç Multimedya Mat Ekran Koruyucu
https://www.hepsiburada.com/engo-honda-jazz-ehev-9-in-multimedya-mat-ekran-koruyucu-effaf-p-HBCV00005ZL7UM?ftid=05rb6h5s3u93btjr&magaza=Engo&url_src=ios-product-detail
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Abi teslime gitmedim..dünden sadece motor resmi var..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ithal araçlarda üretim tarihi değilde gümrükten geçtiği tarih baz alınıyor muayene için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim focusa ön cam lumarr taktırdım..polarize gözlükte gökkuşağı oluyor..sonradan takılan film, koruyucu vs polarize gözlükle renklendirme görebilirsiniz.. evet, ben polarize gözlük takıyorum, renkli göz, ışığı da çok güzel kırıyor, tünelde bile çıkartmadığım oluyor..
Ben de öyle biliyorum ama 4 ay gümrükte beklemiş olabilir mi araç, ondan emin değilim..
bu arada benim focusta ise tescil ve ilk muayene arasında 5 ay kaybım var...
yani 3 yıl tüvtürke uğramayacaksın diye bir şey yok, ruhsata bakmak şart..
-
Bu arada, dün hem Honda hemde TÜVTÜRK ile görüştüm ve Toyota Hybrid araçların ruhsatında yakıt cinsi kısmında "BENZİN + ELEKTRİK" ibaresi yer aldığından egzoz muayenesinden muaf olduğunu ama Honda'nın ruhsatında yalnızca "BENZİN" yazdığı için egzoz muayenesinin mecburi olduğunu öğrendim.
Bu durum bana çok garip geliyor, madem bir standart yok. Herkes nasıl kafasına göre işlem yapıyor anlamak güç.
Aklıma yatan tek şey, TÜVTÜRK ün söylemiş olduğu "araç uygunluk belgesini" mutlaka almamız gerektiği oldu.
-
üstadlar, aynalar bükülüyor muydu kitlerken, menüde biraz gezdim ama bulamadım..
Merhabalar bana soylenen muayene sirasinda uygunluk belgesini ibraz edersen egzoz tan muaf olacagimiz.quote:
Orijinalden alıntı: AktasarimTrBu arada, dün hem Honda hemde TÜVTÜRK ile görüştüm ve Toyota Hybrid araçların ruhsatında yakıt cinsi kısmında "BENZİN + ELEKTRİK" ibaresi yer aldığından egzoz muayenesinden muaf olduğunu ama Honda'nın ruhsatında yalnızca "BENZİN" yazdığı için egzoz muayenesinin mecburi olduğunu öğrendim.
Bu durum bana çok garip geliyor, madem bir standart yok. Herkes nasıl kafasına göre işlem yapıyor anlamak güç.
Aklıma yatan tek şey, TÜVTÜRK ün söylemiş olduğu "araç uygunluk belgesini" mutlaka almamız gerektiği oldu.
Zaten isteselerde olcemezler arabanin rolantisi yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Otomatik kapanma yok surucu kapisindan dugmeyle kapatabiliyorsunquote:
Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğuüstadlar, aynalar bükülüyor muydu kitlerken, menüde biraz gezdim ama bulamadım..
Uygunluk belgesini aracı alırken mi alacağız, yoksa muayeneye girmeden önce, yani 2-3 sene sonra mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolucionist -- 24 Ağustos 2024; 16:30:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bana alirken verdiler
Donanım olarak var hocam da menüyü hatırlayamadım şimdi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Egzos muayene konusunu aracı ilk aldığımda araştırmıştım, Toyota da da sadece benzin yazanlar varmış ve TUVTURK de işi yokuşa sürenler olmuş, forumda bir konu var bunun hakkında, araç Yaristi yanlış hatırlamıyorsam.. Öte yandan bulunduğum ildeki bayinin kullandığı Crossu muayeneye götürdüklerinde gişedeki bayan hibrit olduğunu öğrenince hemen kabul etmiş gerek olmadığına, bayiinin aracı olmasının bir etkisi oldumu bilmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir etkisi olduğunu sanmıyorum sonucta arac hibrit ayan beyan belli.quote:
Orijinalden alıntı: some_one
Egzos muayene konusunu aracı ilk aldığımda araştırmıştım, Toyota da da sadece benzin yazanlar varmış ve TUVTURK de işi yokuşa sürenler olmuş, forumda bir konu var bunun hakkında, araç Yaristi yanlış hatırlamıyorsam.. Öte yandan bulunduğum ildeki bayinin kullandığı Crossu muayeneye götürdüklerinde gişedeki bayan hibrit olduğunu öğrenince hemen kabul etmiş gerek olmadığına, bayiinin aracı olmasının bir etkisi oldumu bilmiyorum.
Sorun yasayacagimizi sanmiyorum
Bana ruhsat dışında bir belge vermediler. 2027 yılında görücez artık muayenede ne olacak.
Bu arada aracı benim gibi dümdüz kullanan yok mu? Ne paspas aldım ne lastikleri değiştirdim ne de koltuk kılıfı falan aldım. Olduğu gibi sürüyorum
-
Koltuk kilifi alan yok , bu kadar airbagi olan arabaya koltuk kilifi olmaz zaten.quote:
Orijinalden alıntı: CiclistaBana ruhsat dışında bir belge vermediler. 2027 yılında görücez artık muayenede ne olacak.
Bu arada aracı benim gibi dümdüz kullanan yok mu? Ne paspas aldım ne lastikleri değiştirdim ne de koltuk kılıfı falan aldım. Olduğu gibi sürüyorum
Ben hali paspaslari hic sevemedim, islaninca da koku yapiyorlar.
Lastikleri degistirmek istiyorum ama butce meselesi iste
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X