Şimdi Ara

JAZZ 1.5 HİBRİD*253 NM T*0-100 9,4 S* Ş.İÇİ 3,6 L*S&S ACC*10 AİRBAGLİ TEK B SEGMENTİ *KOLTUK ISITMA (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
77.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: peter parker

Harika bir konu ve anlatım öncelikle teşekkürler.
    Yeni kasadan bağımsız araç olabildiğince dolu ve teknolojik amma ve lakin yılda yaptığı km max 5000-6000 olan ve bununda yüzde doksanı uzun yol olan biri için bu aracın pek doğru bir tercih olmadığı belirtilmiş. Kendimi buna inandırmak istemiyorum çünkü aracı baya beğendim ve henüz karar aşamasındayım.Yarın bayiye gidip canlı bir şekilde, varsa eğer, görüp kararımı vereceğim.

Tekrar teşekkürler, emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler için.
    uzun yolda sehirici dur kalk trafikte oldugu kadar faydasini goremiyorsunuz hybridin.

bu tum hybridler icin geçerli jazz icin degil

yani uzun yolda iyi bir klasik benzinli motor da ayni tuketimi yakalayabilir.

tüketim avantajı haricide bana sorarsanız jazz sınıfında özel ve farklı bir araç

iltifatlarınız için de teşekkür ederim

hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 26 Ağustos 2024; 16:8:31 >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Aynı batarya mı ? Bizim ülkeye gönderdikleri araclara dandik bataryayı çakmış olmasınlar))
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

Aynı batarya mı ? Bizim ülkeye gönderdikleri araclara dandik bataryayı çakmış olmasınlar))
    turkiye de imal olsa haklisiniz da, araba japonya dan geliyor. bu kadar endiseyle siz hangi araci tercih edeceksiniz merak ettim. aldiginizda burada paylasin lutfen.

ayrıca yunanistanda, gürcistanda da da honda var büyük ihtimal bizimkilerden ucuza da yaparlar.

bu kadar büyük bir masraf için gidilir yaptırıp dönülür.

çözüm çok

ki ülkede hybrid elektrikli araçlar arttıkça aynı avrupada abd de olduğu gibi by işi yapan tamirciler, pil yenileme merkezleri de açılacak.

hatta açılmış bile ama ne kadar çare sunuyor bilemiyorum (https://www.hybridsolution.com.tr/about-us/)

eskiden dsg için servise muhtaçtın mesela ne oldu? heryerde dsg tamircisi çıktı.

hybrid üreten bir honda değil ki?

ama kullandıkları piller 3-5 markanın pili ya lg ya panasonic

10-15 sene snrası için şimdiden dertlenirsek yandık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 26 Ağustos 2024; 16:11:5 >

• Sanırım bende kaygı ankiyese var )
    Kapa gözünü al diyorsunuz. Evde hanımın micrası var onunla idare ediyordum astrra vardı 15 yıllık onu 6 ay önce sattım çok sık araç değiştiren biri değilim 10 yıl sonra bir dünya masraf açmasından çekindim aslında niyetim bir kaç yıl jazza binmek sonra jazxı hanıma verip micrayı satıp kendime sedan almaktı )))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulturkusu -- 26 Ağustos 2024; 16:4:22 >
  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt

hocam bir şey demiyorum ama 10 sene sonra yaşayacakmıyız o bile belli değilken buna dertlenilir mi?

,

ama kaygı var bende her akşam ter basar diyorsanız hiç bulaşmayın :)

normal benzinli bir araç alın rahat uyuyun

• yukarıdaki konuyla ilgili bir forum daha okudum; anladığım kadarı ile teoride hondanın pillerinin az bir miktar elektrik tutması aracın hareketinin devamlılığı için yeterli.

çünkü honda da okuduysanız benzim motoru sadece pilleri doldurmuyor ayrıca elektrik motoruna doğrudan enerjide sağlıyor.

yani honda sisteminde misal piller ilk alındığı zamanın yuzde 10 kadar bile güç saklayabilse bu arabayı sürmek için yeterli.

ilk açılışı yapması ve sisteme güç vermesi yeterli yani gerisini benzin motoru hallediyor zaten.

ha yakıt tüketiminiz biraz artacak ama 10-15 sene sonra da bu kabul edilebilir bir şey

https://clubjazz.org/forum/index.php?topic=16160.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 26 Ağustos 2024; 16:41:41 >

Hocam birincisi o ücreti nerden duydun bilmiyorum biraz uydurma bugün hibrit batarya değişim ücreti 70 binden başlar araç modeline pil kapasitesine göre değişir. Jazz da zaten en küçük pil paketi kullanılıyor adamlar yazma gereği bile duymamış yani o kadar. Bi de siz 250 bin km yapana kadar zaten aracı değiştirmiş olabileceğinizi düşünüyorum
    Uzun yolda Yaris hybrid sistemi daha verimli diye biliyorum hocam en son araştırmama göre yanlışsam düzeltin sizde lütfen
  • Corvo_Attano kullanıcısına yanıt
    Hocam alacağım aracın şase numarasını vererek yetkili bayilerin yedek parça bölümüne sordum. Proforma faturada yazıyordu şase no. Bayinin biri 370 bin + kdv diğeri 445 kdv dahil fiyat verdi istanbul anadolu yakasında bulunan bayiler.

Araba gerçekten çok güzel ama bu fiyat nedir anlamadım
  • Aracınızı econ modda mı kullanıyorsunuz yoksa normal modda mı?

Ben uzun süredir econ modda kullanıyorum, yol bilgisayarı genel ortalamayı 4.2L/100km gösteriyor. 1000kmyi yeni geçtim.

Sizde nasıl yakıt ortalaması?

Hocam fiyatı nereden teyit ettiniz. Uzun sure binilicekse hibrit işi ön ödeme gibi oluyor sanki
  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    ben daha hic econ modu acmadim, su an 600 km ortalamam 4.1.

econu acinca neler degisiyor bilgi verirmisiniz
  • dropby23 D kullanıcısına yanıt
    Mutluhan ve damla bayilerin yedek parca bölümüne sordum
    fiyat dogrudur da ben 10-15 yila ucuzlar bu teknoloji diye dusunuyorum, ve yan sanayileri cikar.

millet fellik fellik elektrikli araba aliyor bu bu fiyatsa gercek elektriklilerin akuleri bunun 10-20 kati bunun kac kati fiyat cikar.

herkes arabalari cope mi atacak 10 sene sonra?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 26 Ağustos 2024; 17:58:7 >

Econ modunu açınca gaz pedalı birazcık gecikmeli tepki veriyor gibi geldi bana ve aracın hızlanması usul usul oluyor. Onun dışında klima performansı da düşüyor.

Başka fark göremedim.

2023 de teslanın pili 490 bin tl ye değişiyormuş;

şimdi olmuştur 600 bin

deli gibi tesla satıyor.

• Devasa bataryalı tam elektrikli araçların pil değişim ücreti 500 binken Jazz'ın nasıl 400 küsür oluyor çok saçma değil mi?

• Bu pil konusunda haklısınız, 10 yıl sonra vergisi ucuz yakın bir ülke ziyareti yapılıp orada batarya yenilenebilir bile. Geriye kalan parayla da tatil yaparız
    Bayiden değişirsen yüksek çıkar fiyat. Pil ömrü bittikten sonra garanti de bitmiş oluyor zaten
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.