Şimdi Ara

3. Sene Mezun Hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
34
Favori
13.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes öncelikle iyi günler.. ben sizlere tercihler başlamadan kendimi tanıtmak ve hayallerimin peşinde koşmamın serüvenini anlatmak istedim.. mezuna kalma konusunda konu açan arkadaşlara özelden ulaşıyordum fakat konular her geçen saat daha da artmaya başladı.. yazıma başlamadan önce olabilecek noktalama ve yazım hataları için şimdiden özür dilerim elimden geldiği şekilde açık ve okunabilir yazmaya çalışacağım..

öncelikle ilkokuldan başlayayım, ben matematiği çok çok seviyordum ancak türkçeyle pek aram yoktu, ortaokulda türkçeden ilk defa 3 almıştım lisede ise matematikten ilk defa 3 almıştım.. bu derslere olan bakış açımı değiştirdi yapamadıkça daha çok yapamayacağımı sanıyordum.. kitap okumayı çok sevmiyorum, sınavda yararını söylemek gerekirse okuyan 37 38 netlere çıkar olayına katılmamakla beraber paragrafın sonlarına doğru gelen dikkat hatalarını azaltacağı kanaatindeyim.. (aklıma geldikçe yazıyorum bu arada konu ile ilgili tasarlama yapmadım hiç) lise 1 de sbs den çıktığım için dinlendim dersaneye gitmek istemedim -iyi ki de öyle yapmışım-.. Ankara Rıdvan Ege Binnaz Ege AL deydim bilen vardır muhakkak ankarada 4. en iyi anadolu lisesi, okulda dersleri dinliyordum dersanede de iyi bir sınıftaydım temelimi iyi getirdim sınava kadar.. 12. sınıfa geldiğimde yarı bilinçsiz bir şekilde çalışıyordum.. forumda çözemediğim bir 2015 düşmanlığı var onu da aradan çıkarmış olayım.. sınavın zorluğunu belirleyen sınavda sorulan zaten %90 kişinin görmediği 4-5 tane zor soru değildir, sınavın asıl zorluğunu belirleyen sorulan 15-20 arasında değişen herkesin yapabildiği ve standart sapmayı değiştiren kolay sorulardır.. (o yüzden bu sene beklediğinizden çok daha düşük geldi sıralamalar) bunu da aradan çıkardıktan sonra sonucumu atayım buraya.. ygs de 29 bin oldum büyük hayal kırıklığına uğramıştım sorular verilmiyordu zaten ne geleceği tamamen sürprizdi.. ancak 29k olduğumu öğrendikten sonra 2 gün içinde kendime gelip lys için yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalıştım.. sonuç bu oldu:

3. Sene Mezun Hikayesi

lys de çekebildiğimi gördükten sonra ailemin de çok büyük yardım ve fikirleriyle mezuna kaldım.. ancak 2016 senesi bana hiç iyi gelmedi ygs ye kadar iyi çalışmıştım denemelerde iyiydim.. (açı dersanesine gidiyordum lise 2 den beri, 12 den sonra tekrar açıya gitmek bir hataydı kabul ediyorum) sınav kolay olunca söylenilen klasik sözdeki gibi ben zor soruları yapıyordum kolayda bir yerden kaçırdım mı gidiyordu gerisi.. ygs de 14 bin olduktan sonra zaten geçen sene de böyleydim deyip üzülmüştüm lysye yine çalışmaya devam ettim ama işler yolunda gitmemiş demek ki.. (sıkılmamanız için hızlı geçiyorum biraz) 2016 da ise bu sonucu aldım:

3. Sene Mezun Hikayesi

gelelim en önemlisi 3. seneye.. artık sona yaklaştığımı ve sınava hazırlığın bir daha olmayacağını kendime inandırdım, matfen dersanesine yazıldım.. dersanede kendimi buldum hocalar arkadaş gibiydiler ve ösym yi ve sınavlarını çok iyi analiz etmiş kişilerdi.. sıkıntımın biyoloji olduğunu biliyordum.. yine her zamanki gibi çalıştım fakat bu kez önce bakış açımı değiştirip ben bu dersi yapacağım dedim.. soruya ilk bakınca aklıma ilk ne geliyorsa onu işaretledim irdelemedim şu da var mıydı diye düşünmedim.. ygs 1400 gelince kendimi tek hayalim olan tıpa, doktorluğa çok yakın hissedip en iyisi için, hacettepe için çalışmaya devam ettim.. çok şükür lys de beklediğim gibi geçti ve bu sonucu aldım:

3. Sene Mezun Hikayesi

sonunda oldu.. tek hayalime kavuştum..

açılan konu sayısını çok gördüğüm için böyle bir konu açma zorunluluğu hissettim.. mezuna kalmaktan korkmayın.. istediğiniz yer olduğunda giden senelermiş size edilen laflarmış hiçbirini hatırlamıyorsunuz bile.. yapamam demeyin olacak diyin, korkmayın..

nasıl çalıştın gibi sorular gelecektir, onun için şunları söyleyeyim.. öncelikle ygs için matematikte problemleri hatim etmek gerekir, problemler yaptıktan sonra gerisinin kolay olduğunu siz de biliyorsunuzdur.. türkçe için pegem yayınları ales çıkmış sorular çözdüm (sarı siyah kapaklı bir kitap)(bitirmedim zaten bitecek gibi değil) büyük faydasını gördüm.. sosyalde de çabalıyordum ama korkamadım yapabilirim dedim.. fenle ilgili pek sıkıntım yoktu fizikte formül hiç ezber yapmadım hep mantığıyla getirdim temelimden..

son sene ygs sonucum
    türkçe 32/8
    sosyal 33/6
    mat 39/1
    fen 39/1 geldi.. lys de zaten ss de mevcut..

çalışma sistemi konusuna gelince gerçekten herkesin çalışma sistemi kendine, siz yazarak çalışıyorsanız yazarak devam edin, altını çizerek çalışıyorsanız onu yapmaya devam edin, bu konuda bir önerim olmayacak.. ancak şunu belirtmek isterim kendinizi ne zaman eksik hissederseniz sınav için o zaman tamam oluyorsunuz.. yazacaklarım bu kadardı yazım hataları olduysa eğer şimdiden özür dilerim pm den veya konudan sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.. herkese iyi günler

edit: kaynak önerisi, neler çözdüğümü çok kişi sordu konuya ekleme gereği hissettim..

ygs matematik için karekök
    ygs türkçe için pegem yayını ales soruları sarı siyah kapaklı kitap
    ygs sosyalde konu çalışmadım denemelerden kaptığım kadarıyla girdim..
    felsefe için 1-2 sayfalık kısa açıklayıcı not oluyor _______izm diye biten akımları açıklayan onlara bakmanızı öneririm
    ygs fen için de ayrı bi soru bankası çözmedim sadece fizikte ygs palme çözdüm
    ygs denemesi olarak 3-4-5 yayınları değişmezse kesinlikle tavsiye ederim.. değişirse de geçtiğimiz seneki yayını bulmaya çalışın yani 2016-2017 yılında çıkanı, bir diğer deneme ise altın karma.. 2 set toplam 20 deneme yapıyor yeter de artar bile..

lys matematik için 2 sene önce celâl aydın vardı integrali falan çözümlü, o hala varsa alabilirsiniz yine ben ek kaynak çözmedim.. karekök alabilirsiniz yine lys için de
    lys fizik ve kimya için palme soru bankası öneririm özellikle fizik için ygs ve lys ayrı ayrı öneririm..
    lys denemeleri olarak fen için palmenin 20li ders denemelerini öneriyorum
    lys matematik denemeleri için de şöyle söyleyim ben metin, sonuç derece ve 345 çözdüm ama beğendiğim olmadı.. yine de sonuç derece ve 345 çözebilirsiniz biraz kasıntı olsa da güzel soruları da var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shake06 -- 24 Temmuz 2017; 21:21:58 >

• Tebrikler üstad

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler kardeşim, 3. senemin darısı başına inşallah
  • bende 3.yıla kalıyorum,bu yazı için teşekkürler,motive etti:)

• hocam 2. yıl neden 1. yıl gibi lys yaptınız?
  • Hocam tebrik ederim guzel basarı

• ertugdur E kullanıcısına yanıt
    açıkçası birkaç neden var en önemlisi ygs den sonra ben zaten lys yapabiliyorum diyip ancak ilk sene kadar çalışmam.. daha fazlasını yapmam gerekirdi.. bir de temel lise olayı oldu dersane kadrosunda rehberlikçiler değişti bizle çok ilgilenen olmadı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    üniversiteyi 2,5 senede bitirmek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • inşallah istediğini elde edersin hocam yardımım dokunduysa ne mutlu
  • Tebrik ederim hocam benim başaramadığımı başarmışsınız. Gurur duydum.

• Gerçekten senin gibi bir öğrenci nasıl aksilik yaşayıp 3. yıla kaldı şaşırdım.2016 çok ters bir yıldı etrafımda denemelerde çok iyi yapan kişlerden hiçbiri 2016 yılında iyi yapamadı.Seçici bir sınav yoktu çnkü.Tebrik ediyorum ve başarılarının devaminı diliyorum.

• ashotinthedark kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam nasip kısmet ben de az önce sizin konunuzu okuyordum.. mezuna kalmayı benim kadar biliyorsunuzdur, önceliklerin en iyisini siz bilirsiniz şimdiden başarılar
  • TheOrder11 kullanıcısına yanıt
    nasip işi bu biraz.. bazen daha iyisi için zamana ve fedakarlığa ihtiyaç oluyor.. teşekkürler iyi dilekleriniz için
  • hocam aynı nerdeyse sıralamalarımız ben de 3.yıl düşünüyorum ama sizce daha iyi bir tıp için 1 yıl ve kötü yapma riski göze alınabilir mi?

• Helal olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkvoids47

hocam aynı nerdeyse sıralamalarımız ben de 3.yıl düşünüyorum ama sizce daha iyi bir tıp için 1 yıl ve kötü yapma riski göze alınabilir mi?

ilk sene bana erzurum zonguldak gaziantep (ing) gibi üniversitelerin de dahil olduğu toplam 14 devle üniversitesi geliyordu.. ben ankarada kalmak istedim.. bana sorarsanız göze alınır..
  • Helal olsun reiz

• RobeaT kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam

• tek değişen şey matematik olmuş
    burdan anlıcağımız hayvan gibi matematik kasıcaz
  • lnsurgent kullanıcısına yanıt
    fen de önemli tabii ama lys matematik iyi gelince fene de motive olmuş şekilde giriliyor..
  • Helal olsun üstad. Çok çılgın bir adammışsın

(İblis Selim)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.