Şimdi Ara

35 Bin Liraya Kadar Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Günde hafif rampalı ve virajlı yollarda ve ortalamanın üzerinde soğuk bir iklimde yaklaşık 80km yol yapacağım bir araç ihtiyacım var. İş haricinde kullandığım bir aracım var ama yazık oluyor o yüzden böyle bir araç almaya karar verdim. İlk başlarda 20-25 bin liraya kadar alıyım dedim ama o fiyatlara çok da istediğim özelliklerde araç olmadığını görünce biraz fiyatı yukarı çektim.
    Araçtan beklentim yukarıda da belirttiğim gibi virajlı ve rampalı yollarda kullanacağım için yol tutuşu ve çekiş gücü olmazsa olmazlarım ve düşük yakıtlı dizel olması gerektiğini söylemiyorum bile :) Şimdiye kadar Accent Era ve Linea baktım ancak sanırım daha iyi bir şey istiyorum. Era'nın yol tutuşu ve frenlerinin çok zayıf olduğu söylendi. Megane II lerin iyi olduğunu söylüyorlar onlarda da düşük km temiz araç bulamam o fiyatlara sanırım.

Sizin bana önerebileceğiniz araç var mıdır? 1 haftadır ufak ufak araştrıyorum ancak bir sonuca varamadım.

Teşekkürler.

• Mesajım bulunsun takipteyim.Resmen aklımdan geçenleri yazmışsınız.Ben de aynı şekilde focus veya megane 2 bakıyordum.
  • Günde 80 km yapacaksanız ayda 240 yılda ise 24bin km oluyor hemen hemen bu yüzden lpgli yada dizel araç olmalı. Hatchback veya sedan yada c veya b segmenti olması bir önem teşkil ediyormu? Bunlar önemli kriterler. 35bine sınıfının en iyi yol tutan araçlarından dizel Ford Fiesta bulunabilir ama kmsi biraz yüksek olur. Yine dizel olarak C segmenti olan Astra H kasa, veya Fiat Bravo'da bulunabilir ama onlarında kmsi yüksek olur. Focus 2 yol tutuşu anlamında sizi fazlasıyla memnun eder ama piyasası hakkında bilgim yok, dizel bulunamasa bile benzinli lpgli bir ara bulunabilir heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-MAX bakın güçlüdür yol tutuşu iyidir sağlamdır sanayiye pek uğratmaz 30 a 35 e lpg li yada dizel bulursunuz.

ÖRN:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-tertemiz-ford-c-max-2004-1.6-trend-lpg-li-179708448/detay
  • Bir önceki kasa dizel Mazda 3. Belki üst paketler olmaz ama başlangıç ya da orta paketler olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Günde 80 km yapacaksanız ayda 240 yılda ise 24bin km oluyor hemen hemen bu yüzden lpgli yada dizel araç olmalı. Hatchback veya sedan yada c veya b segmenti olması bir önem teşkil ediyormu? Bunlar önemli kriterler. 35bine sınıfının en iyi yol tutan araçlarından dizel Ford Fiesta bulunabilir ama kmsi biraz yüksek olur. Yine dizel olarak C segmenti olan Astra H kasa, veya Fiat Bravo'da bulunabilir ama onlarında kmsi yüksek olur. Focus 2 yol tutuşu anlamında sizi fazlasıyla memnun eder ama piyasası hakkında bilgim yok, dizel bulunamasa bile benzinli lpgli bir ara bulunabilir heralde.

Aslında b veya c segment olması çok önemli değil diye düşünüyordum ama ERA ya binince(ki sınıfının en iyisi olduğu söyleniyor) kararım biraz değişti. Amacım çok para vermeden beni idare edebilecek bir araç almaktı ama bunlara bakınca biraz daha yükselmeye karar verdim. Şu an focuslara bakmaya başladım. Ayrıca Astra H kasa dizel aracım var ve gayet memnunum ama o rampaları pek sevmez o

Şu focus için telefonda görüştüm sadece, yarın gidip bakacağım. Sizin fikriniz nedir? Donanım seviyesi olarak trend'in üstünde titanium'un altında diye biliyorum collection'u ama internette ufak bir araştırma yapmama rağmen ulaşamadım özelliklerine.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-dusuk-kilometreli-tek-parca-boyali-172290763/detay

• essien kullanıcısına yanıt
    Eski focusların Donanımları hakkında bilgim yok ama bu aracın kmsi düşük dizel ve fiyatı uygun, ciddi birşeyi yoksa alınır ama expertiz yaptırmakta fayda var.

• C-MAX yapı olarak uygun değil hocam pek. Onun yerine focus bakıyorum şu an için. @Esmer33

İstanbul dışında kullanılacak araba mazda servisi bulmak zor olur biraz. daha ulaşılabilir ve 2. elde iyi markalara bakmak zorundayım @bilgi@sayar

Bunu bir araştırayım hocam. Megane benim için mantıklı araçlardan birisi ancak 87k km biraz yüksek. Satıcıylada konuştum bir parça boya var ve çamurluk üstlerinde çizikler var dedi. Düşünmek gerek. @S.Yalçın
  • essien kullanıcısına yanıt
    Cevap net 2006 1.6 TDCİ 109 240 GHIA FORD FOCUS
  • Bu insignialar çok hoşuma gitti benim. 100 bin civarı kilometre yapmış çoğu, 2009 model. Böyle bir şey almak akıl karı olur mu, çok sorun çıkartır mı?

http://sahibinden.com/165403126

Bu var mesela, km de düşük ama bu fiyata görünce insan bi şüpheleniyor tabi.

http://sahibinden.com/175446655

Bu da 100bin km üstü bir seçenek.

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Günde 80

Her gün kullanılsa hafta da 560 yapar.

4 haftadan hesaplarsak 2.240 olur.

Yani yılda 26880 yapar.

Sizin hesap her türlü yanlış.

Ay da 2400 km yapıyorsa yıl da zaten 28.800 km yapar.

Sonu. her türlü mecbur ya dizel ya da lpg .
  • Hocam bi sıfır eksik koymuşum dikkatsizliğime verin 2400 yerine 240 demişim, ama yıl hesabı doğru en azından

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Hocam bir 10 değil 12 ay asıl yanlış o.

• 2. EL DİZELE BULAŞMAK İNTİHARDIR.MANTIKLI BİLEN KİŞİ YÜKSEK KMLERDE DİZELE BULAŞMAZ BEN DE SİZE TAVSİYE ETMEM.SİZE AZ KM YAPMIŞ BENCE LPG TAKILMAMIŞ LPGYE UYUMLU BİR 1.6 FOCUS 2 SEDAN İŞİNİZİ GÖRECEKTİR.BU ANLATTIKLARIM TECRÜBE İLE SABİTTİR.AMAN DİZEL AMAN TURBO DİYORUM HELE HELE AMAN AMAN 2. EL DİYORUM.BİLEN ARKADAŞLAR BANA HAK VERECEKTİR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam bir 10 değil 12 ay asıl yanlış o.

Onun farkındayım, dikkat ederseniz 24 bin kmden sonra hemen hemen demişim yani 24480 yapıyor küsuratı var onu kastettim, yanlışlığın farkına vardım küsuratlı rakamlar için kusur aramaya değmez .

• herkese selamlar. benim yorumum ve sorum : Pejo 207 1.4 HDİ Trendy modeli almayı düşünüyorum. Öncelikle bu model hakkındaki fikirleriniz nedir? Pejo 207lerin dolu modeli hangisidir? Sahibinden.com da iki tane araba buldum ne düşünüyosunuz fiyat model km açısından. teşekkürler

http://www.sahibinden.c...eot-207-181829907/detay

http://www.sahibinden.c...n-gorun-142245255/detay

• Eski focus alabilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.