Şimdi Ara

-35 veya -40 derecede dizel araç çalıştırma yöntemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
2
Favori
17.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acaba çok çok soğuk havalar için dizel araçları çalışır bırakma dışında çalıştıracak ek sistemler veya bildiğiniz kit çözümler var mıdır?

mesela , Kanadada araçları akşam elektrik prizine takıyorlar sonmayı önlemek için
    Webastonun ısıtma kiti var radyatör suyunun donmasını engelleyen ,

Bunun gibi eski veya yeni teknoloji sistemler hakkında bilgisi olanlar varsa ,bizlerle paylaşsın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 26 Haziran 2006; 15:13:18 >

• ben bir kaç kez depo altına ateş yakılırken görmüştüm :)

işe yarıyomu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

ben bir kaç kez depo altına ateş yakılırken görmüştüm :)

işe yarıyomu acaba?
    poman nin gelmesi lazım

poman bile -20 yada -25 e kadar dayandırabiliyor.

O ısıtma olayıda cok tehlikeli sakın kimse yapmasın onu patlar fln mazallah.

Zaten benzinden cok daha fazla basınca yanar ve daha sıcaktır dizeller . Ucarsınız havaya
  • quote:

işe yarıyomu acaba?
    kamyoncular çok yapar o işi
    kışın araç hareket halinde iken bile donma olabilir.
    bunun en ana sebebi deponun aşırı soğukla teması ve mazot içindeki sudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkes

kamyoncular çok yapar o işi
    kışın araç hareket halinde iken bile donma olabilir.
    bunun en ana sebebi deponun aşırı soğukla teması ve mazot içindeki sudur.

Alıntıları Göster
    mazota anti-freeze gibi bişey var mı donmayı önleyici?
  • quote:

Alıntıları Göster
    -40° mı?
    Abicim istanbulda iki gün kar yağıyo da hayat felç oluyo. Öyle bi soğuk olsa arabanın çalışmaması daha hayırlı. Vallaha trafikte kurda kuşa yem oluruz.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bu olay geçen hafta ziyaret ettiğim şirketimizin petrol pompalama istasyonlarında bana bildirildi.Şirket olarak sıfır navaralar yine sıfır nissan cipler gönderdik.Ama oradabulunanlar (kars ın posof sınırında) kışın eksi 40 gördüklerini hayati önemi olan bu olay için mutlaka benzinli araç tavsiye olması gerekiyor dediler.
    Ben sibirya hakkında belgesel izlemiştim ,ruslar burada dizel kamyonlar kullanabiliyorlar.Acaba ek ısıtma sistmleri falan mı var .İlgisi olanlar varsa bana teknik resim falan göndersinler .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

-40° mı?
    Abicim istanbulda iki gün kar yağıyo da hayat felç oluyo. Öyle bi soğuk olsa arabanın çalışmaması daha hayırlı. Vallaha trafikte kurda kuşa yem oluruz.

Alıntıları Göster
    rakkamlar şaka değil
    ben cuma günü oradaydım , şu anda bile akşamları kazak giyiyorsun.Gürcistan sınırında .Veriler gerçektir.Bu havada petrol boru hattından sızıntı olursa adamlar aracı alıp dağlara dört çekerlerle dalıyorlar.Araç dağda bir stop ederse gerisi national geografik belgeselleri gibi oluyormuş,donma süresi yarım saati geçmez çünkü bayagı rüzgar da var oralarda .

quote:

Orjinalden alıntı: xbagci

-40° mı?

• quote:

Alıntıları Göster
    sadece mazot donması ile sormuyorum , tüm sistemleri düşünelim.Çünkü akla hayale gelmeyecek parçalar donduğu için motor çalışmayabiliyor.Mesela turbo yağı gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

sadece mazot donması ile sormuyorum , tüm sistemleri düşünelim.Çünkü akla hayale gelmeyecek parçalar donduğu için motor çalışmayabiliyor.Mesela turbo yağı gibi.

quote:

Alıntıları Göster
    Eskişehir inönü'ye gittim bu kış ilkdefa kışın iç anadoluda kaldım. akşam arabaya bindim dereceye bakacam hani ağzımızdan buhar çıkar ya o buhar montun fermuarına gelmiş sonra da orada donmuş fermuar açılmıyo arabaya bindim baktım dereceye - 33 gösteriyo.

Burnundaki sümük donuyo ya düşün

Hadi orası köy.

Eskişehirde de vişelikte bizim arapartmanın komple su tesisatı dondu kışın bi gecesi çok soğuk oldu.

Ama insan o soğukta bile üşümüor yani ben üşümedim havası kuru ya ondan herhalde.

Babam da askerliğini karsta yapmış , -45 derece gördüğümüz oldu diyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Eskişehir inönü'ye gittim bu kış ilkdefa kışın iç anadoluda kaldım. akşam arabaya bindim dereceye bakacam hani ağzımızdan buhar çıkar ya o buhar montun fermuarına gelmiş sonra da orada donmuş fermuar açılmıyo arabaya bindim baktım dereceye - 33 gösteriyo.

Burnundaki sümük donuyo ya düşün

Hadi orası köy.

Eskişehirde de vişelikte bizim arapartmanın komple su tesisatı dondu kışın bi gecesi çok soğuk oldu.

Ama insan o soğukta bile üşümüor yani ben üşümedim havası kuru ya ondan herhalde.

Babam da askerliğini karsta yapmış , -45 derece gördüğümüz oldu diyordu.

Alıntıları Göster
    -40 geçen sene olmuş .Aslında hava ne kadar kuru olursa o kadar kolay eksi derecelere ulaşılabilir.Zaten belli bir soğukluktan sonra havada kalan nem donarak kristalleşir.Belli soğukluktan sonra düşüş daha hızlı olabilir.Bu soguklukta antifiriz bile donabiliyormuş. Nasıl başedebilecekler bu kış beni de düşündürmeye başladı.Çünkü stok malzemesi falan gönderiyorum oralara.

• quote:

işe yarıyomu acaba?
    Bende öyle biliyorum Bide o soğukta ne işin var dışarıda otur evinde Çok acil işin varsa atla taksiye ne biliim zaten bende spor teker var karlı ve buzlu yolda sıfır kapalı garaj var gerek yok yani.
    quote:

işe yarıyomu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: gprs78

Bende öyle biliyorum Bide o soğukta ne işin var dışarıda otur evinde Çok acil işin varsa atla taksiye ne biliim zaten bende spor teker var karlı ve buzlu yolda sıfır kapalı garaj var gerek yok yani.
    quote:

işe yarıyomu acaba?

Alıntıları Göster
    Valla gençler en düşük -18 gördüm, benim araba Volvo S40 1.6 D tel marşta çalıştı. - 30 vs. olursa ne halt ederim bilmiyorum açıkçası :)

• quote:

Orijinalden alıntı: topgear

Valla gençler en düşük -18 gördüm, benim araba Volvo S40 1.6 D tel marşta çalıştı. - 30 vs. olursa ne halt ederim bilmiyorum açıkçası :)

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR!
    İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde oturup ordan konuşmak kolay ve size hikaye geliyor.(bana da öyle geliyodu) Ama Türkiye m buralardan ibaret değil.
    Şu an ki görev yerim Ağrı'nın bir ilçesi, burda kışın en sıcak -15,-20c oluyor, ve sıkı durun Abarmıyorum -48i birden fazla gördüm. Bazı arkadaşlar -50 olduğunu sölüyor.
    Araç konusuna gelince; Eğer dizel bir aracınız varsa burada kaloriferli bir garaj bulmak zorundasınız.(ya da yapmak zorundasın) Kaç arkadaşın arabası çekici ile servise gitti..
    Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocknet

ARKADAŞLAR!
    İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde oturup ordan konuşmak kolay ve size hikaye geliyor.(bana da öyle geliyodu) Ama Türkiye m buralardan ibaret değil.
    Şu an ki görev yerim Ağrı'nın bir ilçesi, burda kışın en sıcak -15,-20c oluyor, ve sıkı durun Abarmıyorum -48i birden fazla gördüm. Bazı arkadaşlar -50 olduğunu sölüyor.
    Araç konusuna gelince; Eğer dizel bir aracınız varsa burada kaloriferli bir garaj bulmak zorundasınız.(ya da yapmak zorundasın) Kaç arkadaşın arabası çekici ile servise gitti..
    Saygılar..

Alıntıları Göster
    O derecelere arabamı dayanır be yav

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Alıntıları Göster
    Turbo yağı dediğiniz motorun yağlamasıdır.
    Dolayısı ile bu yağ donmaz,rahat olun.
    Zaten eğer Navara yada Pathfinder'dan bahsediyorsanız eksiye geçtiği zaman gerekli ısıtma sistemleri mevcut araçlardır.
    quote:

Orjinalden alıntı: vezir

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Awacs

Turbo yağı dediğiniz motorun yağlamasıdır.
    Dolayısı ile bu yağ donmaz,rahat olun.
    Zaten eğer Navara yada Pathfinder'dan bahsediyorsanız eksiye geçtiği zaman gerekli ısıtma sistemleri mevcut araçlardır.
    quote:

Orjinalden alıntı: vezir

quote:

Alıntıları Göster
    vebastodan başka bi sistem bilmiyom açıkçası ama bu otomobillerde yok henüz sabırsam

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

vebastodan başka bi sistem bilmiyom açıkçası ama bu otomobillerde yok henüz sabırsam

Alıntıları Göster
    www.redlineoil.com/whitePaper/16.pdf

vezir, bu linki inceleyebilir misin..ilgini çeker belki..
    mazotun içindeki suyun donmasını engelleyecek ürünleri var sanıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakki

www.redlineoil.com/whitePaper/16.pdf

vezir, bu linki inceleyebilir misin..ilgini çeker belki..
    mazotun içindeki suyun donmasını engelleyecek ürünleri var sanıyorum..

Alıntıları Göster
    http://www.redlineoil.com/products_fueladditives.asp?productID=65

suyun donma derecesini -20 F azalttığını iddia ediyor ama ne derece doğru bilinmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: burakki

suyun donma derecesini -20 F azalttığını iddia ediyor ama ne derece doğru bilinmez..

Alıntıları Göster
    sağolasın burakki,
    sanırım sıfır fahrenayt için garanti veriyor.buda -18 derece yapar .bize özel ısıtma sistemi lazım.kanada daki gibi aracı fişe falan takabileceğin sistem

quote:

Orjinalden alıntı: burakki

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.