Bildirim
35000 TL kredi çekmek mantıklı mı ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arabaya acilen ihtiyacın yoksa her ay kenara 1000tl atmaya çalış 2yılda 24k yapar hem faiz vermezsin hemde borcun olmadan aracı alırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: reodentreomantik
Arabaya acilen ihtiyacın yoksa her ay kenara 1000tl atmaya çalış 2yılda 24k yapar hem faiz vermezsin hemde borcun olmadan aracı alırsın.
Hem dini yönden düşünüyorum hemde şöyle bir durum var 4 5 sene boyunca o kredinin kölesi olacakmışım gibi hissediyorum ama aynı zamanda şöyle bir şey var arabasız olmakda iyi değil tatillerde.. -
Araba için o kadar kredi cekmezdim. Aylık gelirim 6bin civarında olmasına rağmen en fazla 25bin tl kredi çektim şimdiye dek.
Araba demek gider demek.
1 depo mazot yada benzin 200-300tl arası
Araba az yaksa bile yine geziyor yine çok yakiyorsunuz. Ben 500tl mazot aldim bu ay 2100km civarı yol yaptım.
Sigorta 175tl ye yaptırdım
kasko 750tlye
6 ayda bir vergiye 230tl civarı verdim
Periyodik Bakım ve triger değişimine 750tl ödedim.
Geçen yıl lastikler yenilendi, seneye de baskı balata yenilenecek.
Bunları şundan yazıyorum. Alacağınız mondeo benim araçtan az yakmayacak.. kasko ve sigorta da muhtemelen daha yüksek çıkacak. . Bakımları da ucuza gelmeyecektir.. lastikleri, muayenesi falan derken elinizde bir miktar para olmadan komple krediye girmeye ben cesaret edemezdim..
Bi kola şişesi sıkışir kaldırım ile teker arası bi lastik yarilir. Al sana 250tl
Bi yakininiz Allah korusun hastalanir ozele yolunuz düşer 1 günde bin tl gerekir. (Daha bu hafta başıma geldi)
Maksadim içinizi karartmak değil. Araba tabiiki lazım. Ama önce biraz biriktirin. Ayrıca B sınıfı modelli ama ucuz bi araba ile başlamak daha iyi olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: synthesizer
Araba için o kadar kredi cekmezdim. Aylık gelirim 6bin civarında olmasına rağmen en fazla 25bin tl kredi çektim şimdiye dek.
Araba demek gider demek.
1 depo mazot yada benzin 200-300tl arası
Araba az yaksa bile yine geziyor yine çok yakiyorsunuz. Ben 500tl mazot aldim bu ay 2100km civarı yol yaptım.
Sigorta 175tl ye yaptırdım
kasko 750tlye
6 ayda bir vergiye 230tl civarı verdim
Periyodik Bakım ve triger değişimine 750tl ödedim.
Geçen yıl lastikler yenilendi, seneye de baskı balata yenilenecek.
Bunları şundan yazıyorum. Alacağınız mondeo benim araçtan az yakmayacak.. kasko ve sigorta da muhtemelen daha yüksek çıkacak. . Bakımları da ucuza gelmeyecektir.. lastikleri, muayenesi falan derken elinizde bir miktar para olmadan komple krediye girmeye ben cesaret edemezdim..
Bi kola şişesi sıkışir kaldırım ile teker arası bi lastik yarilir. Al sana 250tl
Bi yakininiz Allah korusun hastalanir ozele yolunuz düşer 1 günde bin tl gerekir. (Daha bu hafta başıma geldi)
Maksadim içinizi karartmak değil. Araba tabiiki lazım. Ama önce biraz biriktirin. Ayrıca B sınıfı modelli ama ucuz bi araba ile başlamak daha iyi olabilir.
Şu an düşünüyorum gerçekten çok haklısınız maaşın yarısı arbaya gider sonra bi acil durumda kredi kartları sonrada ödeyemez durumda kalıp arabayı zarara satılır..
-
Borç yiğidin kamçısıdır. Borç almadan mal sahibi olunmuyor.
O parayı kenara atsan seneye araçların 10 bin TL zamlanmayacağını, kredi faizlerinin artmayacağını bilemezsin. Burası Türkiye. Hiçbir zaman araç fiyatının düştüğünü görmedim.
Ödeyebileceksen çek. Yaşında gençse bekarsan al gitsin =) -
20 bin civarına hyundai getz alın şimdilik.sonra onu satar yine mondeo alırsın.benim üstteki arkadaştan fazla gelirim var ama 30 bin liralık arabaya biniyorum.çok kazanan illa son modele binecek diye bir durum yok.başımı yastığa rahat koyuyorum borcum yok.arabam zaten Sıfır değil çizilse de pek umursamam.araba hep masraf oluyor yakıtı vergisi Parkı Sigortası.hepsini hesap ederek düşünmeniz daha iyi olur.
Bunun yerine, daha düşük miktarda kredi çekip daha uygun bir araç alın.
Kredi çekme olayı iyice düşünülüp ondan sonra girilmesi gereken bir iş bence. Yerinde kullanıldığında ciddi faydası görülebilecekken diğer durumlarda sıkıntıya sokabilir. Kredi çekmek için çekeceğiniz kredinin en az yarısı kadar elinizde nakitiniz olmalı. Aksi halde kredi ödeme işi çok bezdirici olabilir. Kolaylıklar dilerim. -
Bırakın mantığı teknik olarak bile imkansıza yakın. 36 ay vade ile çekmenin en kötü 1200 lira geri ödemeniz olacak. Size 1000 tl para kalacak. Ne yiyecek ne iceceksiniz. Kaldıki arabaya kasko yaptiracaksiniz sigortası var bakımı var muayenesi var, var oğlu var kisacasi araba hayat standardınızi yukseltmiyecek tam tersine düşürecek. Bana gore insan hayat standartini yükseltmeye çalışmalı düşürmeye değil. Takdir sizindir.
Foruma kalsa en fazla 15 20bin kredi çekin der herkes.
Kimse sizin hesabınızı bilemez, maaşınızın hemen hemen yarısını krediye gömeceksiniz eğer olursa, hesabınızı iyi yapın, ona göre karar verin.
Ödeyebilecek olduktan sonra 35binde 40binde. 50binde çekilir.
-
son 1 hafta itibariyle söylüyorum morgage fazileri 1.50 ler civarına hiç bir sebep olmaksızın çoğu bankada çekildi. Buna risk primlemesi diyorlar. SAnırım aynı şeyi taşıt kredilerinde yapmak isteyeceklerdir. Eğer ellerinde aktif taşınmaz ipotek sayısı belirledikleri risklere tabi olursa sanırım aynısı arabalar içinde geçerli olacak.
Yani evlere bankalar kredi çekmek için çok nazlanıyor bence saçma salak sebebplerden dolayı(siyasi baskı)
Aynı şeyi taşıt kredilerinde de yapacaklarını biliyorum. ne zamana olacak bence çoook yakın zamanda. -
Saçma olur. Sürekli ay sonunu nasıl getireceğim diye düşünmekten arabaya da binemezsin. Huzurun kaçar, mutsuz olursun. Her ay at kenara maaşından 1000 tl biriktir paranı. Git ondan sonra al ne istersen.
Hocam her yonden sikintili bir durum hele hele dini yondende haram hic bulasmayin derim kenara para koyarak baslayin Allaha yolunuzuda acar haramdan kactiginiz icin hem saglicakla
haram yada değil mevzusunu bilmem Din görevlisi değilim ancak faiz konusu kendi yorumumla eğer birisine faizle para veriyorsak günah fakat bankadan alacağımız kredinin günah olabilecek bir yanını düşünemiyorum. Çünkü bankanın işi o zaten para satıyor adamlar. O zaman kredi kartıda kullanmayın ay sonu ekstrenize alışveriş faizi yansıyor.
Mondeo gibi zaten çok yakan bir aracı okadar kredi ödemesiyle alıp hemde yakıt yönünden madur olmayın derim. Daha ucuz yada dizel bir araç alın en azından yakıttan tasarruf eder kredi ödemenizi yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 4 Temmuz 2015; 16:32:35 > -
Arabasızlık evet gerçekten alıştıktan sonra yokluğu çekilmiyor.Ancak bizim gibi geliri az olan insanlar hesabını iyi yapması lazım. Bu yöntemle kredi çekip uzun vadelerle borçlanmak iyi bir şey değil.Ben şahsen o riske girdim ama aman diyeyim sen girme kardeşim öde öde bitmiyor.Benim kredi çekmemdeki amaç aracı aldıktan sonra 5. yıl satmama gibi bir şartı var (Özürlü kontejyanı ile aldım) Nasılsa beş yıl satamayacağım beş yıl boyunca hem borcunu öder hemde kullanırım hemde araba sahibi olurum diye düşündüm,O yüzden kalktım böyle bir maceraya giriştim. Ama bir dahamı tövbe bin kere tövbe. Sadece krediyi ödemekle bitmiyorki araba yattığı yerde gideri var. Hiç kullanma yattığı yerde yıllık vergisi,bakımı,trafik-kaskosu,iki tanede trafik cezası yersin en az 3000-tl aylık 200 tl lik yakıt kullansan yılda 2400 tl de o yapar. Genel Toplam 5.400-tl böl onu 12 aya 5400/12 = 450-tl yapar bunuda ödeyeceğin kredinin üstüne ekle şimdi. Eline geri kalan para aylık geçineceğin para. Not; Bunun içinde iki yılda bir muayene ücreti,lastik masrafı yok.!
İllaki arabasız olmuyor bir araç alacağım dersende bir arkadaşımız çok mantıklı bir öeneri sunmuş bence onu uygula.
"Aytürk@Bunun yerine, daha düşük miktarda kredi çekip daha uygun bir araç alın."!
-
Mondeo gibi baskı balatasi pahalı, lastikleri pahalı ,bakımı ,parçası ,yakıtı pahali kocamannnn arabayı maaşının yarısını krediye bağlayıp almak çok çok coook mantıksız bir davranış olur hocam..bizler bakın bu yollardan gerçekten önceden geçtik ve burada hepimiz aynı şeyi söylüyoruz.demek ki bi bildiğimiz var.15-18-20 bin TL lik bir araba bakın hocam clio hb Getz vs.borcunuz bitene kadar kullanıp sonra mondeo ya geçersiniz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim eşimde bu forumdakiler gibi, aman krediye bulaşmayalım diyordu iyi ki dinlememişim, aracım içinde , evim içinde kredi çektim, allah utandırmasın gayet güzel şekilde ödüyorum. Şayet eşimin dediği gibi para biriktirip ev yada araba alsaydık biriktirdiğimiz para pul olurdu. Ayrıca aldığımız ev 4 yılda en az yarısı kadar değer kazandı, faizini ödedi, keza araçta aynı şekilde faizini ödedi. Bundan sonra bize çalışacaklar :)
Benim tavsiyem her bakımdan mondeodan daha ucuz bir araç alın, belki 4 sene sonra ev almayı düşünürsünüz evin peşinatı hazır olmuş olur. Tavsiyem polo,fiesta, auris, golf,jetta, corolla, focus. -
Degmez bence bir kenara 20 _ 25 atip o civardaki araclara bakmak daha iyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- first edition sport line ile sport line arasındaki fark
- araba sağa sola dönerken gelen ses
- araç muayenesinde sigorta poliçesi gereklimi
- ford focus benzin lpg kullanıcı yorumları
- captur neden tutulmadı
- renault megane e-tech türkiye fiyatı
- togg renkleri
- toyota corolla cross 1.8 hybrid kullanıcı yorumları
- pagani utopia
- yol tutuşu en iyi kış lastiği
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X