Şimdi Ara

42ld750 42pfl5405 40c650 veya 40ex500 mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar.tv almak ne kadar zormuş bunu bende çok iyi anladım.ancak kafamöda belirlediğim bazı modeller var.
    42ld750 42pfl5405 40c650 veya 40ex500 bu 4 model.
    tv de yapmak istediklerim.
    *sd veya hd yayın izlemek
    *harici disk veya tblık media player ile gerekirse hdmi ile bağlayıp film izlemek genelde 720p divx xvid ve mkv filmler.
    *futbol izlemeyi severim belki digitürk veya d smart maçları veya normal sd maçları.
    *pc bağlantısı olması ve full hd sinyali desteklemesi.
    *inteneye girip girmemesi wireless özelliği olup olmaması çokda önemli değil.zira evlenmeyi düşünüyorum ilersde inşallah çocuk felam olursa wirelessin sağlığı olumsuz etkilediğini duymuştum.
    *belki ilerde ps3 felam alırım zira oyun oynamayı çok sevmiyorum hatta hiç sevmöiyorum diyebilirim.
    *odamın büyüklüğü 4x3 metre.oturma/misafir odasında kullanılacak.
    *tv ünitesine konulacak veya asılacak.
    *sağlam olsun başımı ağrıtmasın.
    ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.hepinize iyi seöimler ve iyi seyirler.

• Ben de uzun zamandır araştırma içerisindeyim ve ne tesadüf ki geldiğim son nokta bu 4 model.

Kriterlerimiz de hemen hemen aynı. TV'leri tekno-marketlerde görme imkanım oldu.
    Aslında kasa olarak fiyat olarak Philips kafama yatıyor ama usb konusunda herhalde en başarısızı.

Sony ise en pahalısı olmasına rağmen yine usb de geri. Ama görüntü işlemcisi olarak belki en iyisi.

Samsung 42" ve mat panel olsaydı hiç kararsız kalmayacaktım.

LG çok mantıklı geliyor ama nedense çok önerilmiyor...

Of Offf kafam allak bullak @avantajliurunler ile bizi bu çıkmazdan kurtarın!!!

S.O.S !!!!!!!!
  • Arkadaşlar fikri olan yok mu???
  • :)))))))))))) evet hocam aynen sizdeki soru işaretleri bende de var.
    fikri olan varsa yazarsa çok sevinirim.
  • 40c650 ve 40ex500 arasında secım yapmak lazım.Sony'de sd yayın biraz altta hd gayet basarılı samsunga gore.Mkv seyrediceksen samsung daha avantajlı sony^'de sıkıntı var mkv oynatımında.Ps3 için samsung denemedim ama sony'de degerler fena degıldı.
  • Arkadaşlar,
    Bu konuda ben Samsung C650 serisini tavsiye ederim. Usb den MKV ve diğer tüm formatlarda film oynatılabiliyor. 100 filmde 1 ya da 2 sinde sorun yaşadım sadece. Ayrıca DTS formatı da Samsung' un lisansında var ve DTS sesi de alabiliyorsunuz. (LG ler DTS desteklemiyor) Ayrıca sd performansı da gayet iyi.
    Panel 650 serinde parlaktıri ancak alışınca rahatsız etmiyor. Mat panel olarak C630 serisini önerebilirim. Diğer özellikleri hemen hemen aynıdır.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataagin -- 28 Ekim 2010; 16:29:27 >
  • Başlık nihayet canlanmaya başladı

selcukucar55 ;
    Aslında o fiyat farkına rağmen bazı eksiklikleri olmasa tamam bi kere alıyoruz deyip kıyacağım paraya ama işte eksiklikler:(

ataagin ;
    güzel bilgilerin için teşekkür ederim... eğer C630 ile C650 arasında tek fark mat-parlak olması ise C630 tamam o zaman
  • Herkese merhaba
    Yaklaşık 1 aydır bende aynı sizler gibi araştırma yapıyor ama bir türlü karar veremiyordum.Eleye eleye sonunda 2 modele kadar düşürdüm seçenekleri.1.alternatif Samsung C650 2.alternatif ise LG 5300 Led tv idi.
    Led olmasından dolayı Lg daha ağır basıyordu fakat son kararı bu iki televizyonu yan yana çalışırken görünce verdim ve Samsung'u tercih ettim.
    2 televizyondada Blueray film oynarken kumandalarını aldım ve yarım saat kurcaladım.Kontrast ayarı,parlaklık ayarı,renk ayarı,ekranın arka ışık ayarı olsun tüm ayarları denememe rağmen bence Samsung renk ve netlik konusunda Lg'den daha başarılıydı.
    Diğer kullanıcılarında söylediği gibi hdd'e yüklediğim tüm filmleri okuyor.1080i formatındaki filmleri izlemek inanılmaz keyifli.Tv geldiği gün Digitürkten Hd+ kutuda aldım,hd kanalları seyretmek müthiş.Artık sürekli belgesel izliyorum :)
    Samsung'un ekranı parlak yani çok güneş alan veya aşırı ışıklandırma olan bir ortamda izlemeyi düşünüyorsanız tüplü tv gibi ekranı parlayacaktır.Ama daha loş bir ortamda kendi kulvarında rakipsiz gibi.
    C630 modelinde mat ekran var ama C650 kadar canlı renkleri yok.Zira renkleri olduğundan daha canlı gösterende bu bahsettiğimiz parlak ekran sayesinde oluyor.
    Kararsız kalan arkadaşlara nacizhane tavsiyem almayı düşündükleri tv'leri mümkünse yan yana çalışırken görüp karar vermeleri olacak.Ben öyle yaptım ve çokta memnunum.

• ben de bu forumdaki olumlu fikirlere bakarak C650 aldım.görüntü çok net.ben daha çok pes için almıştım.oyunda da görüntü çok net.tavsiyem tercih yapacağınız tv leri yanyana izlemeniz.ben hem pes oyunu oynanırken hem de normal film oynarken izledim ve kararım C650 oldu.netlik konusunda en yakını lg bana göre.şöyle bir dezavantajı var güneş alan yerlerde yansıma yapıyor ya da çok parlak yerlerde.lg bu konuda daha üstün.hiç yansıtma yapmıyor. ayrıca 2 inçlik fark çok ta önemli değil
  • arkadaşlar vatan'da bugün kampanya var ve 650-652-654 var aralarındaki kasa yani çerçeve farkı diyenlerde var kalite farkı diyenler de o yüzden kararsızım yine hangisini alayım sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: until

arkadaşlar vatan'da bugün kampanya var ve 650-652-654 var aralarındaki kasa yani çerçeve farkı diyenlerde var kalite farkı diyenler de o yüzden kararsızım yine hangisini alayım sizce?

Aralarında sadece kasa farkı var o kadar. Panel olarak ise AA,SQ ve CN gelebilir şans işi.(Tabi açıp bakarsanız o ayrı)
  • arkadaslar samsung c650 parlaklık demişsiniz gunes geldımı fılan ? bu normal solonlardakı anpuldede parlaklık yapıyormu mesela beyaz anpul tasarruflu olan anpullar gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astalagulu -- 29 Ekim 2010; 23:14:35 >
  • bugün c650 ve ld 750 modellerini denedim.usb den harddiskimi bağladım. samsung almak için gitmiştim ama usb bağlantı menüsü ve mkv oynatırken garip bir hızla (sanki görüntüyü yetiştimez yada hızlı gibi) mkv oynattı. aynı filmi lg 750 taktım menü çok hoş ve media player den izler gibi lg filmi oynattı.
    görüntü olarak samsung beyazları biraz pembe ten rengini baya pembe gösteriyor.parlama zaten klasik eksikliği.
    deneyerek kesinilke lg diyorum ve lg aldım.benim gibi film meraklılarına duyrulur.
    sd perforemansı ikisinde aynı sayılır.
    benim yorumum budur.
    ayrıca phips de denedim aynı samsung gibi garip film oynatması var.divxlerde de durum aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim32 -- 29 Ekim 2010; 22:36:16 >
  • düğüne kadar inşallah bir tv alabilirim. :D .yoksa ark gibi gidicem en ucuz hangisiyle görümüz kapatıp onu alıcamj gidicek.
    saygılarımla
  • hala alabilmiş değilim... son olarak ibrahim iyice kafamı karıştırdı
  • ibrahimin yazdığına inanıyormusun sen burda okadar yorum var usb den film oynatma konusunda nedense sadece ibrahim olumsuz bişey yazmış sence durum daha farklı olmasın al c650 rahat et benden sana dostane tavsiye
  • kafamı karıştıran sadece usb olayı değil.

"görüntü olarak samsung beyazları biraz pembe ten rengini baya pembe gösteriyor.parlama zaten klasik eksikliği.
    deneyerek kesinilke lg diyorum ve lg aldım"

burası
  • okadar samsung sattım vede kurdum ben bu sıkıntıyı hiç görmedim lg de sattım kurdum onada kötü demiyorum ama 40c650 ye laf eden bence yanlı davrtanıyor
  • Bu son kampanyalar iyice kafamı karıştırdı:S

şimdi;
    Samsung C530=> C630=> C650=>

Aralarındaki ince detaylar nelerdir. Bir sonraki model o farklılıkları fiyatına göre hakediyor mu?

Sony Ex 402 nasıl bilirsiniz???

Yoksa "illa niye usb'ye kilitlendin al bi hd media player, çok daha iyi edersin" mi? dersiniz...

Yani TV işini film oynatma formatlarına göre seçmemeli miyim?

Off Offffffffffff!!!!!
  • Ben yukarıda yazdım ama nafile!
    Bazı arkadaşlar parlamayı "eksiklik" saymışlar.
    Arkadaşlar yapmayın mağaza ortamında izlediğiniz görüntü ayrı evde cihaz kurulduğunda ayrı.

Ben C650 diyorum. O bahsettiğiniz Hd bağladım da filmi hızlı oynattı da gibi sorunlar tam anlamı ile HİKAYE!

Ben Nisan ayından bu yana kullanıyorum. Yukarıda da anlattım bi zahmet bakın!
    122 tane MKV film var HDD' de ve hiçbririnde evet hiç birinde sorun yaşamadım.

Arkadaşlardan biri yazmış salonda yanan ışık parlama yapıyor mu diye. Hayır yapmıyor. Ben komple yere kdar cam olan salonda
    camın karşısında kullanıyorum. Çok güneşli günlerde storları yarım kapatıyorum. Zaten hep akşam evdeyiz, sadece hafta sonu gündüz tv izliyoruz.

Bakın LG de Phil de iyi markalar. Ancak şu an media özellikleri açısından C650 tercih nedenidir.

Fazla düşünmeyin karar verin...

Bugün Vatan bilgisayar İnt. mağazasına özel 40c650 1599.TL KDV DAHİL!
    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=45016&utm_source=100Hz,%20DLNA,%204XHDMI,%20Ultra%20Clear&utm_medium=EPosta&utm_campaign=GununFirsati

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.