< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 6 Nisan 2018; 23:52:0 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 6 Nisan 2018; 23:52:0 > |
gerçek otomatikte baskı balata değişimi yok sadece yağ değişimi var.
|
Tanrı ile allah kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar cahilsin. Uzaaaaa
|
Mis gibi eat şanzıman varken artık bakmam bile
|
Forumda kavrama değişimini "şanzıman patlaması" zanneden tipler varmış görmüş olduk. Yiğidim; dsg de tipik bir çift kavramalı şanzımandır yani aynı robotize tek kavrama otomatikler ya da manuel viteslerdeki gibi debriyaj baskı plakası, debriyaj balatası vardır ve sarf malzeme olarak değiştirilir ömrü bitince. Patlaması demek şanzıman arızasıdır. Kavrama bitmesi bir arıza değil. Önce bir ayırt et.
Diğer hususa gelirsek piyasadaki tüm çift kavrama şanzımanlar adı üstünde çift ince kavramaya sahip olduğundan normal manuel vitesin kalın kavramasına göre ömrü daha kısadır. Bu da normal, renaulttaki edc baya uzun gidebilse de genelde çift kavrama dedin mi 60-80binde biter diye düşünebilirsin. Tabi Şehrine trafiğine göre değişir. Bunun yanında dsg daha kısa kavrama ömrüne sahip bir çift kavramadır. 40-60binde kavrama bitirmesi yıllardır gördüğümüz bir olay. Bu ne kadar bilinçli olarak böyle üretilip yapılmıştır bilemeyiz, vw üçkağıt yapıyor mu yapmıyor mu. Firmanın elbette işine gelir kısa sürede kavrama bitirmesi. Ama adını da karalar. Ki firmanın bu konulardaki karnesi malum. Ama en azından dsgli araç alan adam kavramasının rakiplerine göre daha kısa sürede biteceğini bilerek alır, ya da en azlından bilinçli alıcı bilerek alır diyeyim. Burada olay, 60binde kavraması bitiyor, ok gayet normal dsg için, değişiyor ve fiyat 950 ok bu da gayet normal. Neden derseniz, geçtim çift kavramayı, yetkili servislerde manuel vites araçların baskı balata değişim fiyatları anormal pahalı. 3-4 sene evvel benim golf 5 için volantsız sadece baskı balata değişimine 2bin çekmişti yetkili vw servisi, ben sanayide ustama herşey dahil 600 liraya yaptırmıştım mis gibi de olmuştu. O zamanlar dsgnin kavrama değişimleri 3-5bin lira aralıklarındaydı. Şu anda en az bu kadardır, dolayısıyla araç düzenli bakımlı olduğundan iyi niyat adı altında kavramanın da erken bittiğini kabul ederekten 950 liraya değiştirmişler. Bence bir sıkıntı yok alan veren memnun. Bugün manuel arabanın bile debriyaj setini 500 liray aalırsınız luk olsun, sachs olsun, usta da en az 250 alır. 750, bu dsg ve 950ye değişmiş. Gereksiz yere markayı övmeye falan çalışmıyorum. Bugün bir renault, ford'un da yetkili servislerinde manuel ya da çift kavrama şanzımanlarının değişim fiyatlarını öğrenebilirsiniz gayet de fahiş onlarda. Masrafsız şanzıman diye bir şey yok. Manuel - sürekli baskı balata değişimi, ilerleyen zamanlarda senkromeç, dişli arızaları ve şanzımanı kucağa alma Robotize tek kavrama - sürekli baskı balata dğeişimi, ilerleyen zamanlarda senkromeç, dişli arızaları ve şanzımanı kucağa alma robotize çift kavrama - sürekli baskı balata değişimi, ilerleyen zamanlarda senkromeç, dişli, beyin arızaları ve şanzımanı kucağa alma tam otomatik tork konvertörlü - düzenli yağ değişimi, ilerleyen vadede şanzımanı kucağa alma cvt - kayış ve zincir sorunları, ilerleyen vadede şanzımanı kucağa alma (bkz. nissan 50bin lira cvt şanzıman fiyatı) Hepsi arasında en narini haliyle çift kavrama ve en masraflısı da o, ama en güzeli de o bana göre. En sağlamı tork konvertörlü, yağ değişimi yapıldıkça çok uzun yıllar ve kmler gerekiyor arızalanması için, ama o da bozuluyor sonuçta işleyen makine bozulacak. Cvt de benzer sağlamlıkta ama markasına göre honda ve toyotanınkiler sağlam ama nissan ve audininkiler tırt misal. En salak saçma ve uğraşmaya değmeyecekler ise 2018 yılında hala kullanılan kara düzen manuel ve saçma salak bir sistem olan tek kavrama robotizeler. Olayın özeti yine kafan rahat olacaksa zf alacaksına gidiyor. Ya da en kötü eat6. Ha hondanın eski nesil 5 ileri kutuları da çok güzel ama ayı gibi yakıyor haliyle. Tam otomatik tokluğu, çift kavrama performansıyla candır, gerisi heyecandır şeklinde miniibüscü lafını bırakarak konuyu terk ediyorum. |
DSG eziyeti kaç kere yaşar bir insan arabada. Ya hiç ya 1 kere. Ee sen şu meşhur arabayı alır almaz aks, direksiyon değişti. Tekerlek yamuktu düzeltildi. Ne farkı kaldı? Her başlıkta övüyorsun da iş DSG olunca mı eziyet oldu?
Ki araba 2013 model. Yakın dönemlerde sorun çok azaldı ki hiç başlıklarını görmüyoruz en çok satan araç olmasına rağmen. Hatta tüm grubun toplamı kaça katlar rakipleri. |
Hocam satıcı niyetlerini resmen açıklamış. BAK SANA DANDİK MALİ EMSALLERİNDEN DAHA PAHALIYA SATACAZ. SONRA HEP BİZ BAKIM YAPACAK SERVİS PARASİNİ HEP BİZ YİYECEĞİZ. BAŞKASINA GİDERSEN SANA YÜKSEK FİYATLA SATTIĞIMIZ O DANDİK MAL İLE GÜNÜNÜ GÖSTERİRİZ. BİZ SENİ SOYDUKTAN SONRA BOZULURSADA KULLANICI HATASI DERİZ YİNE SOYARİZ. Hadi aracınız hayırlı olsun..... derler.
|
Efendiliğe bak efendiliğe. Önceki mesajlarını bilmesek neyse. Hayırlı günler yazarak kapatamıyorsun durumu.
|
2011 leon tdi dsg 30.000 km de kavram değişti.
aynı araba, 60.000 km de kavrama değişti. 75000 km de arkadaşa sattım (artı garantili) 87.000 km de araç yolda kaldı. kavrama ve mekatronik değişti. 2013 1.2 tsi dsg 30.000 km de kavrama değişti.74000 km de sattım. kendi açımdam gerçek hayatda yaşadıklarım bunlar, uzun süreli araç kullanılacaksa dsg alınmamalı şeklinde bir görüş oluştu bende. Acaba hayal mi görüyorum.? |
bir araca 57 binde anahtar degiyorsa 157 binde kim bilir neler deger ...
birde japonlara laf atarlar adamlarin arabalari vag araclarina gore konforsuz olabilir fakat 57 binde anahtar degmez araclarina harakiri yaparlar :) sonuc olarak bu tartisma bitmez fakat tork konvertorlu sanzimanimin gidip yagini degistiricem tesekkur anlaminda tesekkurler canim sanzimanim :).. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 6 Nisan 2018; 17:56:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 6 Nisan 2018; 17:57:13 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 6 Nisan 2018; 18:06:17 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 6 Nisan 2018; 18:40:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 6 Nisan 2018; 18:50:42 > |