Şimdi Ara

64 GB 6 mı 16 GB 6s mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar.Ben buna benzer bir konu daha açmıştım.O konumda 64 GB 5 mi 16 GB 5s mi diye.
    Sonra hafıza beni korkuttuğu için 64 GB 5 almıştım.Çok uzun sürmedi 4 ay sonra cihazı note 3 ile takas ettim.

Şarj konusunda bir problemim yok çünkü şuan 2 batarya kullanmama rağmen 1 günü zor çıkarıyorum note 3 le akşama 2.bataryayı taktığım zaman eve geldiğim şarj 30 larda filan oluyor.O yüzden 6s'in 1700 mAh olması beni pek soğutmadı cihazdan.

Şimdi bir tarafta 1 GB RAM A8 işlemci 8mp kamera (Kabataslak bir karşılaştırma diyelim)
    Diğer bir tarafta 2 GB RAM A9 işlemci 12mp kamera.Daha iyi Touch ID vs vs....

Şimdi bir çoğunuz diyecektir konunun cevabını zaten sorarken vermişssin diye.Tabii ki 6s fakat hafıza yine beni korkutuyor.
    6s 64 GB Alamam çünkü cihazı vodafone'dan alacağımdan olan puanım 3300 bende sorduğumda bana 6 64 GB ya da 6s 16 GB alabilirsiniz dendi.

6 kullananlar 6s alanlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim.

Not:16 GB 6 vardı düşme sonucu ekran kırıldı yaptırmadım sattım o halde arkadaşıma.6S'te daha dayanıklı bir ekran ve alüminyum kasa var.

• 6S 16GB hiçbir işinize yaramaz hocam
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt
    6 yada elim varmıyor ne yalan söyleyeyim.Korkutuyor alınca tekrar kırılacak ekranı diye.Tamam şimdi düşünce 6s ekranıda kırılacak fakat 6 ya göre daha dayanıklı olması ilgimi çekiyor ister istemez.Şuan mesela 32 GB alandan Note 3 bana 26 GB civarında bir alan veriyor.Şuan bunda boş alan 3 GB.Tamam gereksiz az biraz şeyler var fakat gereksiz şeyleri kaldırsam silsem en fazla boş alan 5-6 GB olur.

4s 16 GB kullanmıştım çıktığı sene almıştım.Ciddi sıkıntı yaşadım fakat 16 olmasına rağmen ben bayağı son MB ye kadar doldurmuştum.6s'in de 32 GB modeli yok.Vallahi çok kararsızım ya ne diyim.6s'in 12 mp kamerası 2 GB RAM'i vs çok ilgimi çekiyor.Ama 16GB korkutuyor işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihankc

6 yada elim varmıyor ne yalan söyleyeyim.Korkutuyor alınca tekrar kırılacak ekranı diye.Tamam şimdi düşünce 6s ekranıda kırılacak fakat 6 ya göre daha dayanıklı olması ilgimi çekiyor ister istemez.Şuan mesela 32 GB alandan Note 3 bana 26 GB civarında bir alan veriyor.Şuan bunda boş alan 3 GB.Tamam gereksiz az biraz şeyler var fakat gereksiz şeyleri kaldırsam silsem en fazla boş alan 5-6 GB olur.

4s 16 GB kullanmıştım çıktığı sene almıştım.Ciddi sıkıntı yaşadım fakat 16 olmasına rağmen ben bayağı son MB ye kadar doldurmuştum.6s'in de 32 GB modeli yok.Vallahi çok kararsızım ya ne diyim.6s'in 12 mp kamerası 2 GB RAM'i vs çok ilgimi çekiyor.Ama 16GB korkutuyor işte.

64GB' ya çıkmanız imkansız mı
    Vodafone cep merkezindeki çalışana sordum ne kadar eksiğim var dedim 6s 64GB için.O'da bana 300 400 puan daha eksiğiniz var dedi.
    Şimdi bilsem 2-3 aya o puan tamamlanacak beklerim.Fakat vodafone'nun ne zaman puan eklediği belirsiz.Benim puanım 1 yıldır 1300 dü.Dün işte 3-4 yere puan sordum bir anda 3300 olduğunu öğrenince dedim bir yanlışlıkmı var diye.Yokmuş alabiliyormuşum.Ama dediğim gibi 64 GB 6s için puan yok maalesef.
  • quote:

Vodafone cep merkezindeki çalışana sordum ne kadar eksiğim var dedim 6s 64GB için.O'da bana 300 400 puan daha eksiğiniz var dedi.
    Şimdi bilsem 2-3 aya o puan tamamlanacak beklerim.Fakat vodafone'nun ne zaman puan eklediği belirsiz.Benim puanım 1 yıldır 1300 dü.Dün işte 3-4 yere puan sordum bir anda 3300 olduğunu öğrenince dedim bir yanlışlıkmı var diye.Yokmuş alabiliyormuşum.Ama dediğim gibi 64 GB 6s için puan yok maalesef.

Ya puan sistemini bilmiyorum malesef.
    Elinizdekinin üstüne nakit verip alsanız falan olmuyor mu
  • Kamera konusuna pek takılmayın ahım şahım bir fark yok ama dayanıklılık ve ram konusunda 6s iyidir

3d touch retina flash taptic engine vs vs 6s deki yeniliklerde fark yaratan cinsten değil

6s'in 6 dan en büyük farkı ramı onuda sadece multitaskingde anlayabilirsiniz
    Şuan nakit verebilme durumum olsa direk peşin alırım daha kârlı olur.Fakat vodafone'da hattan taksitle alacağımdan ödeme konusunda rahatım.
  • quote:

Şuan nakit verebilme durumum olsa direk peşin alırım daha kârlı olur.Fakat vodafone'da hattan taksitle alacağımdan ödeme konusunda rahatım.

Anladım.
    Ya 6S alma şansınız varken 6 önermek saçma olur. 6 çok iyi bir cihaz ama 2GB ram 6S baya öne taşıyor.
    6S'te de 16GB hiçbir işe yaramaz 4K ile. Zaten 16GB yetmiyormuş size.
  • yeah4everr kullanıcısına yanıt
    3D Touch işe yarıyor gerçekten. Özellikle de multitask yaparken menü tuşuna basma zahmetinden kurtardı. Alalı bir hafta oldu ama ciddi anlamda keyifli ve pratik bir kullanım sunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

3D Touch işe yarıyor gerçekten. Özellikle de multitask yaparken menü tuşuna basma zahmetinden kurtardı. Alalı bir hafta oldu ama ciddi anlamda keyifli ve pratik bir kullanım sunuyor.
    64 gb 6 al ve onun sınırlarını zorla evlat
  • quote:

6S in cezbetmesi normal ama gerçekçi olup 6 64 almalısınızi 2-3 sene rahat edersiniz. Kamera 6S de pek farklı değil araştırırsanız bu sonuca varacaksınız, kamerada en büyük fark 4k onuda 16 gb modelde kullanamazsınız. 2gb ram de multitasking anlarında işe yarar o kadar. Bence esas fark işlemcide dopal olarak daha güçlü 6s ve bu farkı her sene daha net hissedilebilir olması muhtemel. Her şeye rağmen 6 64 derim. Ben ekran filmsiz kullanıyorum çizik bile yok, eğilme bükülme yok, hemde ilk seri ABD den çıktığı 3. gün fln alındı. 6 plus modeli bükülebilme sorunu yaşamıştı hatırlatırım.

• Şöyle söyleyeyim; 1 gb ram ile 2 gb ram arasindaki farki neredeyse anlayamayacaksınız, fakat 16 gb hafıza ile 64gb hafıza o kadar iyi ayırt ediliyor ki, bunu telefonu alıp birkaç ay kullanınca daha iyi fark ediyorsun. Yok ben oraya buraya yedekler kullanırım diyorsan, bu da bir çözümdür.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ben alışamadım şahsen o zımbırtıya arada sırada cnn sıkılınca abanıyorum ekrana okdr 😁
  • quote:

Hocam kesinlikle 6s 64gb bir miktar peşin verip vatandan odeabank kredisiyle alabilirsiniz hem vodafonedan ucuza gelecektir. Sizin durumunuzda olanlar için en iyisi %0.5 faiz oranıyla vatan odeabank kredisi. Bu saatten sonra iphone 6ya para verilmez touch id demişsiniz o en önemsiz yenilik. Cihazda yeni anlık titreşim var ateş ediyo resmen msde titriyo, force touch ilerde muhteşem işler yapacak, A9 işlemcisi iki kattan daha fazla hızlı, 2gb ram, yeni dayanıklı alüminyum kasa ve cam ise cabası. 4K video çekim, 1080p 60 fps video çekimi de saymak lazım. Kısacası 6s apple ın en uzun süre dayanan telefonu olacak. Sakın 6 almak gibi bir hata yapmayın hocam aman diyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 31 Ekim 2015; 11:48:36 >

• Benim nacizane tavsiyem 6S kesinlikle. neden diye sorarsaniz 3ay 6plus kullandim suan 6steyim hissedilir bi hiz farki var kimse kendini kandirmasin ve suan A9 exynostan sonraki en hizli islemci (sentetik testler bunlar tabi) ayrica 2Gb ram gelecege yatirimdir Apple 1gb rami 5te cikardi 5/5s/6 da kullandi 2gb en az 7s e kadar kullanilir ve bu iyi bisey ayrica 1gb ramin farkini anlamazsin demisler girin reddite bakin herkes apple a sovuyordu multitasking cok iyi degildi ustune touch id gercekten cok hizli ve konforlu telefonun tusa basarken bile okuyo acili 3D touch dedikleri gibi cok elzem degil ama ileride oyunlarda falan olacaktir simdilik uygulamalarin coguna geldi guncelleme ama cok kullanisli degil Applein menusunden hic bir ise yaramiyor mesela tikliyosun uygulamayi aciyo ne gerek var uygulamayi acacaksan dimi sonra 6sin kasasi kat kat daha kaliteli girin drop testlere bakin sadece bukulme mevzusu degil dusurme testlerinede bakabilirsin ustune kullanilan ramler lpddr4 ve bu son teknoloji bazilari rami sadece hafizadan ibaret saniyor. Benim tavsiyem 64gb 6s ama 16sida kullanilmaz degil millet abartiyor. ayda 1 cektigin fotolari pcye atar telefondan silersin olur biter. benim burda 4G var 80mbit sokagin ortasinda bile yedekleme yapabiliyorum yandex diskime. En kotu pcniz win10 sa yandex diski kurun telefonunuzu takar takmaz fotograflarinizi yedekliyor yandexe. yani hafizanin cozumu var saydigim seylerin yok ama yinede siz bilirsiniz

• quote:

6s 64 vodafone da yok diye biliyorum, sitesinde de herhangi bir bilgi yok.
  • YoungScientist kullanıcısına yanıt
    Pc'de win10 kullanıyorum.Box'ta 50 GB depolama alanım var.İnternet problem değil.Şimdi ben bi kere 16 GB 6 alıp bir hata yaptım.Ama yurtdışından geldiği için çok yüksek bir mevla ödememiştim.O yüzden ekran kırılınca çokta üzülmedim.

Ben 16GB 5s mi 64GB 5 mi konusuda açmıştım ve hafıza yüzünden 64GB 5 almıştım.Sonuç 4 ay sonra Note 3 ile takasladım.

Şimdi 6s çok yeni.64 GB olsun diye herkes ister fakat imkanlar müsait değil.
    Şuan kaç GB alan veriyor bilmiyorum ama en son hatırladığıma göre iOS 8 te 16'dan 12 GB alan veriyordu.

Yani bu daha da düştüyse iOS 9 la.11-10.5 gibi bir alan vericektir ihtimal.

S modelleri benim daima ilgimi çekmiştir çünkü bir önceki modeldeki hatalar genellikle S modelinde giderilmiştir.Apple'ın oyunu gibi bir şey bu.4'ün yalan olup 4S'in iOS 9 güncellemesini alıp 8 e göre kasmaması gibi.

Büyük ihtimalle yeni işlemci o ekranıydı vs vs 6S alıcam.Geçen seferki gibi hafızaya uymayacam.Tabii 6S 64 GB imkanlarımada bakıcam.Eğer uygun yolunu bulabilirsem 64 6s neden olmasın.

• virusneo kullanıcısına yanıt
    Puanı öğrendiğimde ben sordum cep merkezinde ki çalışana.Şuanda 64 GB 6S henüz gelmedi dedi.Sitede de herhangi bir bilgi olmaması normaldir.
  • YoungScientist kullanıcısına yanıt
    A9 Exynos 7420'den hızlı. Biri iki diğeri sekiz çekirdekli ona rağmen az bir farkla geçebildi. Tek çekirdekte farkı yedi zaten. Üstelik bunu daha düşük frekansta yapabiliyor. Bu arada 3D Touch ileriki yıllarda gerçekten işe yarayacaktır. Şu an baya bir alıştım. Kullanım stiline etki ediyor ve pratik.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.