Şimdi Ara

80 km/h ile kasisten geçtim bir sıkıntı olmuş mudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün gece dümdüz bir yolda ilerliyordum kasis işareti var mıydı bilmiyorum görmedim. Yolda ışık da yoktu birden kasis farkettim ama fren yapmak için çok geçti yaklaşık 80 km/h ile kasisten geçtim. Sanki araba yerden kesilmiş gibi hissettim baya sarsıntılıydı ama kesilmemiştir heralde sanmıyorum. Sonrasında ise sürüş olarak bi sorun farketmedim ama kafama takıldı yine de sizce bir sorun olmuş mudur?

• Rot ayarları falan bozulmadıysa, düz gidiyorsa ucuz atlatmış olabilirsiniz.
  • Fren yapmamanız daha iyi olmuş, daha kötü sonuçlar doğabilir frenle kasise girince ama tabi doğal refleks ile insan ister istemez asılıyor frene. Üstteki arkadaşın da dediği gibi gidişinde sıkıntı yoksa, garip sesler yoksa sorun yoktur.
  • bişey olsa anlardın
  • sıkıntı varsa vardır, yoksa yoktur
  • Dikkat etmekte yarar var, geçmişte bu konuyu tecrübe ettim ucuz kurtuldum kaza yapmaktan.
  • Ben biraz daha suratlı şekilde büyük kasise daldım. 70 den sonra sadece gaz basarken bariz vuruntu yapmaya başladı. Sol komple aks vs sag aks somunu değişti düzeldi. Frene ben de basmadim daha doğrusu basacak firsat olmadı. Aracinizda cekme vuruntu vs yoksa problem yoktur ancak rotcu ya giderseniz bi kontrol etmek en iyisi.Geçmiş olsun
  • Olmaz olurmu sat kurtul hemen bidaha hayir gelmez o arabadan.. hatta istersen piyasasinin 50% altina hemen yarin alabilirim.
  • Yurtdışında 90'la kasisten geçtim. Betonu olduğu gibi dökmüş elemanlar ne bir işaret, ne kasisi boyama, hiç bir şey yoktu uyarı adına. Yurda döndüğümde ne olur ne olmaz diye aracı servise götürmüştüm bir şey çıkmamıştı. O an ki hissiyatı umarım bir daha yaşamam. Araç yerden kesildi, yere konarken yalpaladı. Direksiyonu 9'15 tutuyor olmasaydım ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. Siz siz olun bilmediğiniz yollarda yön tabelalarına verdiğiniz önemin fazlasını yola verin.
  • En fazla amortisörler patlar yada eskir..
  • Ben ekimde şişko yayvan kasisten 30 la falan geçtim 2 hafta bır şey oldu mu korkusuyla altına baktım durdum. Bende bile yerden kesildi gibi oldu. 80 yuksek bır hız bence kontrol şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Olmaz olurmu sat kurtul hemen bidaha hayir gelmez o arabadan.. hatta istersen piyasasinin 50% altina hemen yarin alabilirim.

Böyle lakayt tavırlara ne gerek var anlayamıyorum. Sadece kontrol ettirmem gerekir mi diye sormak istedim.
  • Hocam ankaradaysan ostim organize sanayiye gel benim dükkan girişte sağdan 3.cü. 4 saate hallederiz.

Sizin araç geçmiş olsun hocam. ön takım- baskı balata-motor-aks-şaft-defransiyel-şanziment-devriyaş balatası değişcek . sen bizim dükkana gel ucuza hallederiz. kapı ayarı da yaparız tok olur.
  • Eyüp.. kullanıcısına yanıt
    Rot balans ariza tespit en net sonucu verir.
  • Öncelikle geçmiş olsun.

Hocam bi rot balansçıya götür, tekerlekler belli bir momentle yere vurduğu için rot ayarı kaçmış olabilir. Sonuçta civatalarla birbirine bağlı.

Ön takımdaki parçalarda herhangi bir bozukluk varsa lastikçi size söyleyecektir.

Balans ayarlarına bir şey olduğunu zannetmiyorum, ama siz bir baktırın.

İyi forumlar, güvenli sürüşler.
  • 80 km az bir hız değil. Kontrol ettirmekte fayda var.
  • 90la araçta 4 kişiyken asfaltın bitip parke yolun başladığı ve parkelerin aslfattan yüksekte yapıldığı sanki düz asfaltın üstüne direk parke koymuşçasına o yükselikteydi parke yola girdik. arabanın iskeletinin sesini bile duyduk içim yandı resmen.Ama arabaya bişey olmadı.Sanayide rotçı-uya kontrol ettirdim bişey yok dedi.Araba bir ay içinde disk yamulttu ama ben bu olayla ilgili olduğunu düşünemedim defalarca disk değişti tornalandı vs derken en sonunda kasiste sol tekerin poryadaki bilyası yatağında kaymış bu sebeple diskler fren yaparken hep deforme oluyormuş tabi bunu çözmek nerdeyse 8 ay sürdü arabadan nefret ettim noluyo buna niye disk yamultup duruyo diye.Problemi bulduk da kurtuldum disk değiştirmekten.
  • 60-70 civarı b ir hızda virajlı yollarda giderken virajı dönmemle kasisi görmem bir oldu. Hemen fren yaptım fakat o mesafede hızım anca 50'ye falan düşmüştür. Tam kasise girecekken aha şimdi kesin sağlam bir hasar olacak diye düşünürken gayet yumuşak şekilde girip, biraz havalanma hissi yaşayıp tekrar yola oturdum. Hiç bir şey olmadı. Herhalde kasisin giriş ve çıkışlarına yola göre eğim vermişler, gayet konforluydu
  • Focus 3 station wagonla 85 km/h ile bir kez tümsekten bir kez kasisten geçtik farketmeden gram sıkıntı olmasını geç alt takımda en ufak vida bile oynamamıştı alt takım ön takım arka takımda en ufak sıkıntı yoktu vidalarda gram gevşeme yoktu alt takım konusunda şuana kadar bindiğimiz en sağlam araba=FORD ha bide Peugeot 508 2011 ilede 70 le çukura girmiştik görmeden birde 90 la sert bir yerden geçmiştik aynı şekilde vidalarda gram gevşeme yoktu. FORD VE PEUGEOT DER GEÇERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SarpYldrm -- 11 Aralık 2020; 20:33:17 >
  • 20 km ile zor geçtiğim bir kasisten dalgınlıkla 70-80 km ile geçtim. O kadar sarsıntısız geçtim ki bir an o kasisi traşladıkşarını düşündüm. Ama daha sonra baktım değişmemiş. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi geç farkına varırsanız fren yapmayın. Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.