Şimdi Ara

90 Derecelik Viraja Max kaç km ile hızla girebilirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
8.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru gayet açık, 90 Derecelik Viraja Max kaç km ile hızla girebilirsiniz ?, Bu açıda virajı aldığınız süratınız, ve araç modelinizi yazarsanız daha iyi olabilir.
    Virajı Keskin ve yumuşak olarak ikisinide göz önünde bulunduralım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 26 Ekim 2009; 22:16:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

90 Derecelik Viraja Kaç Km ile Girilir?

Güvenli ve verimli sürüş için virajlara uygun hızda girmek çok önemlidir. 90 derecelik keskin virajlarda aşırı hız yapmak araç kontrolünün kaybedilmesine ve kazalara yol açabilir. Peki, 90 derecelik viraja kaç km ile girilmelidir?

Viraja Kaç Km ile Girilir?

90 derecelik viraja güvenli bir şekilde girmek için uyulması gereken hız sınırı, yol koşullarına ve aracın özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Genel bir kural olarak, aşağıdaki hız sınırlarına uyulması önerilir:

• Kuru Yol: 30-40 km/s
    • Islak Yol: 20-30 km/s
    • Buzlu veya Karlı Yol: 10-20 km/s

Viraja Kaçla Girilir?

90 derecelik viraja girmeden önce hızı kademeli olarak azaltmak ve virajın başında belirtilen hız sınırlarına uymak önemlidir. Ani hız değişikliklerinden kaçınılmalı ve viraj boyunca sabit bir hızda ilerlenmelidir.

Virajların Hız Sınırı

Virajların hız sınırı genellikle yol kenarındaki trafik işaretleri ile belirtilir. Bu işaretler yoksa, yukarıda belirtilen genel hız sınırlarına uyulmalıdır. Virajların tehlike derecesi, eğimleri, görüş mesafesi ve yol genişliği gibi faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır.

Güvenli bir sürüş için virajlara uygun hızda girmek, araç kontrolünü korumak ve kazaları önlemek çok önemlidir. Virajlarda aşırı hız yapmak ciddi sonuçlara yol açabileceğinden, her zaman belirli hız sınırlarına uyulmalı ve yol koşullarına dikkat edilmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 90 derece ama keskin mi yumuşakmı?
  • Bunu belirleyecek o kadar çok faktör var ki...

-90 derecelik virajın uzunluğu ne kadar?

-virajın yarıçapı ne kadar?

-yol eğimlendirilmiş mi?

-yolun genişliği ne kadar?

-aracın lastikleri, aerodinamiği, yol tutuşu geliştirilmiş mi ?

Bunlar sadece birkaçı... Liste uzar gider...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 26 Ekim 2009; 22:16:07 >
  • Keskin ve yumuşak olarak ikisinide göz önünde bulunduralım.
  • 10-20 arası mahalle aralarında ise.
  • 20-150 arası
    şöförüne ve haletiruhiyene göre
  • espli alfa 156 ile 90km ile yumusaksa rahat giriliyor.. x5 le 100 km ile giriliyor...

yokl tutusta hangisi daha iyi daha cozemedim zorlansa alfada 100 le girer ama x5 cok onden kayma yasatiyor korkutuyor limit asimlarinda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 26 Ekim 2009; 22:30:22 >
  • 90 derecelik viraj var, 90 derecelik viraj var.

viraj yarıçapı da önemli.
    yani, örneğin ; dik kesişen iki yol olarak düşünürsek; yol ne kadar genişse siz çizginizi o kadar yumuşatabilirsiniz. bu da pratikte minimum direksiyon hareketi anlamına gelir.

devamında pozisyon alınması gereken başka bir durum yoksa, virajı "en dıştan, en içe sonra tekrar en dışa" şeklinde alırsınız, bu kuralı uygularken dönüş yarıçapınızı ne kadar büyütebilirseniz hızınız da o denli yüksek olabilir viraja girerken, viraj içinde ve çıkışında.

ayrıca asfalt durumu, lastiklerin asfalt uygunluğu vb faktörler de var fakat esas belirleyici olan bu üstteki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 26 Ekim 2009; 22:35:52 >
  • Böyle soru olmaz.

Sayın O.B.K 'nin dediği kriterleri yazmanız lazım.
  • Başlığı açan arkadaşım kusura bakmasın ama;
    Verdiğiniz bilgiler ışığında muadil araçların bu hızlarla viajlara girip tehlikeli sonuçlar oluşturmasına, kazalara ve yaralanmalara ve hatta ölümlere yol çabilirsiniz!
    Ben bu nedenle aracımla virajlara kaç max km ile girdiğim bilgisini vermeyeceğim, zaten böyle bir paylaşım bence riskli ve gereksiz...
  • sorunun amaci nedir?
  • Sorunun amacı aslında şudur'ki; hangi araç bu tür virajlarda daha stabil denge sağlıyor süratini dengeliyor ve sorunsuzca o virajdan girip çıkabiliyor , burada bilgi alışverişi yapmaktayız, ben burada 100km ile viraja giriyorum desem 100km ile virajı alacak çıkmaz herhalde canını sokakta toplamamıştır, bunlarıda soramıycak isek, hiç girmeyelim otomotiv bölümüne.
  • 20-30 arasidir,

canimi sokakta bulmadim.
  • Altımda Jetta GT varsa 160-170 le girerim.
  • 90 derecede aklıma dik üçgenin 90'ı geliyor, oda mahalle aralarında olur sanırım , ona da 12-20 ile girerim ki öteki taraftan cemaat ile 4 kolluyla çıkmıyayım.
  • eğim yoksa fizik yardımıyla şöyle bulabiliriz:

Vmax= √(kgr) ...

Vmax=Viraja girilebilecek max hız
    k=tekerlekle yol arasındaki sürtünme kuvveti
    g=yerçekimi ivmesi (g≅9,8 m/sn2)
    r=virajın yarıçapı

gerisini de siz bulun artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Bunu belirleyecek o kadar çok faktör var ki...

-90 derecelik virajın uzunluğu ne kadar?

-virajın yarıçapı ne kadar?

-yol eğimlendirilmiş mi?

-yolun genişliği ne kadar?

-aracın lastikleri, aerodinamiği, yol tutuşu geliştirilmiş mi ?

Bunlar sadece birkaçı... Liste uzar gider...

Bu soruların cevabı bilinmeden başlıktaki soruya cevap verilemez. 90 derece olan ama farklı yarıçapa sahip iki virajın birini 10 km. hızla zor dönerken diğerini aynı araba ile 180 km/sa ile dönebilirsin mesela...

Senin soru, bir veya iki bilinmeyenli denklemi bırak 10-20 bilinmeyenli olmuş.

• Ben focus 1 ile 90 la girdim ama çıkamadım :)
    Yolda kum varmış :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanhoroz -- 26 Ekim 2009; 23:24:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Dönemem beceremıyorum..

serhat bey bu pazar bi pist aktivitesi olmuş istanbul parkta 6 serileri falan yanlayıp duruyo biri spin atıyo hatta kuleden bi arkadaş videoya çekmiş. oralardamıydınız??
  • quote:

Orijinalden alıntı: vagabondm

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Dönemem beceremıyorum..

serhat bey bu pazar bi pist aktivitesi olmuş istanbul parkta 6 serileri falan yanlayıp duruyo biri spin atıyo hatta kuleden bi arkadaş videoya çekmiş. oralardamıydınız??

Evet ıkıtane 6 serısı vardı zaten

ancak ben yanlamadım Best LAP peşindydim :)

o videoyu bana ulaştırabılırsen veya o gun ile ilgili video varsa elinde haber edersen sevınırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.