Arkadaşlar 2 ay önce corolla marka aracım için 60 amperlik bir akü aldım. Daha önceki aküyle 2 kış geçirdim. Aracı uzun süreli kullanmadığım için diğer aküm ölmüştü. Zaten de çok eskiydi. Araç bugünlerde yine problem çıkarıyor. Aracı birkaç günde bir 1-2 km.lik mesafelerde kullanıyorum 2 aydır. Yani iş yeriyle evim arası kısa mesafe olduğu için aracı fazla kullanmıyorum. Özellikle 1 hafta felan kullanmadığım zaman aracın aküsü süzülüyor. Yani marş basıyorum bir iki dönüyor sonra tırrrrtt diye bir ses geliyor ve çalışmıyor. Ancak takviye yapınca marş sorunsuz çalışıyor. Sırıf akü neden böyle yapıyor anlamadım. Acaba elektrik sisteminde kaçak mı var yoksa takviyede marş sorunu olmamasına rağmen yine de marş motoru, dinamosu veya kömüründe mi sorun var? Acil bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler
1 hafta akünün bitmesi için az bi süre ama,tahminimce kaçak var tesisatta.Siz de benim yaptığım gibi (-)kutbunu sökerseniz bu sorunlarla karşılaşmazsınız diye tahmin ediyorum
Teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz gibi kaçak var. Çünkü takviye yapınca sorunsuz marş basıyor. Öncelikle aküyü şarj ettirip sonra dediğiniz yolu deniycem. İyi günler!!
yada araç içine bir düğme yapaın bastığınızda tüm elektiriği kessin benimde fazla kullanmadığım bir aracım var ben öyle yaptın biniyorum düğmeyi açıp marş basyırorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme