Şimdi Ara

ADHD-OKB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
3.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu iki hastalıktan herhangi birine sahip olup da ilaçlarını kullanan kişiler sınav senesinde gerçekten faydasını gördüler mi? Yan etkileri ne oldu?

Cevaplarsınız çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05A3BEC6B -- 27 Şubat 2023; 13:43:55 >

• Adhd tanım var. Concerta ve ritalin kullanıyorum. Genel bir değerlendirme yaparsam ilaçlar fayda sağlıyor fakat birden her şeyi toz pembe yapmıyor.

Adhd hastaları dikkat eksikliğinin yanı sıra işlerini organize etmekte de ciddi sorun yaşarlar (frontal korteks).

Tanıyı yeni alanlara önerim kendilerine bir program oluşturup sadık kalmaları. O zaman faydasını gerçekten göreceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2EAC9E9B0 -- 27 Şubat 2023; 12:32:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki yan etkisi oldu mu? Bu arada cevabınız oldukça faydalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05A3BEC6B -- 27 Şubat 2023; 12:20:41 >
  • Benim kardeşime adhd teşhisi kondu, ilaç kullanıyor. Lgsye hazırlanıyor şuan. Müthiş bir değişim oldu derslerinde. Hocaları inanamadı. Deneme sonuçları bariz değişti. Yan etkisi sadece iştahsızlık oldu. Kişiden kişiye değişir mutlaka yan etkiler. Onda bu şekilde seyretti süreç.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kslfon K kullanıcısına yanıt

Anladım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05A3BEC6B -- 27 Şubat 2023; 12:21:2 >
  • En çok yan etkisini hissettiklerim uyku ve stres. Stresin bu kadar fazla olması muhtemelen benimle ilgili (daha sağlıklı hissettiğim bir dönem kullanıyor olsaydım bu gibi durumlar etkisini daha az gösterirdi). İştah azalması veya sinirlilik hali de oluyor fakat bunlar beni pek etkileyen durumlar olmadı.

• Cevabınız için tekrar teşekkür ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05A3BEC6B -- 20 Nisan 2023; 16:40:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hipertiroidi
    3 yıl önce açıldı
    Obsesif kompulsif bozukluk
    3 yıl önce açıldı
    Concerta - Ritalin
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir de aklıma gelmişken şunu da ekleyeyim. İlaç gerçekten çarpıntı yapıyor, bu kişiden kişiye değişir tabii. Çarpıntı hissi çok rahatsız edici maalesef.

• Rica ederim hocam.  

• Hocam bende de ritalin evham yaptı ama her zaman değil. Faydasını çok görüyorum , diğer türlü elim ayağım yerinde durmuyor. Ritalin de son zamanlarda bayağı etkisini yitirdi sanırsam bende , concerta önerdi doktor istemedim.

• axelrhaynr A kullanıcısına yanıt

Kaç mg kullanıyorsun? İlaçlar maalesef çabuk bağışıklık kazandırıyor. Doktorum beni concerta ile başlatmıştı, etkisini pek hissedemiyordum. Ritalinin üzerimde daha etkili olacabileceğini söyledim ikisini kombine etti.

• up

• Merhaba hocam bende de yillardir suren ADHD ve OKB tanisi var ancak ben yukaridakilerden daha farkli bir ilac kullaniyorum. Ritalin yan etki olarak çarpıntı yapabilir zaten doktorunuz sizden kalple ilgili kontrol isteyecektir yilda bir defa olmak uzere ya da kalbinizde sorun varsa alternatifleri goz onunde bulunduracaktir.

• diamante35 kullanıcısına yanıt

Hocam,bu hafta okb için psikiyatriste gideceğim fakat ilaçlar konusunda birazcık önyargılıyım.İşe yarar mı yaramaz mı yan etkileri ne olur artık göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05A3BEC6B -- 27 Şubat 2023; 21:22:55 >
  • Ilk defa kullanacaksaniz yan etkilerini iyi gozlemleyebilirsiniz, sonucta bu ilaclar uzerine uzmanlik yapmis insan var karsinizda. Elbette sihirli degnek degil tabi, sizin cabaniz da cok önemli.

• diamante35 kullanıcısına yanıt

Çok doğru.

• Concerta kullanıyorum, adhd için. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sihirli bir değnek değil. Her şey sizde bitiyor düzensiz bir hayatınız varsa ve ilacı kullanırken bunu organize edemezseniz işler daha da kötüye gidebilir. Gördüğüm tek yan etkisi bir işle meşgul değilken içimi bir anda evham kaplıyor. Kısa süreli ama sinir bozucu. Tavsiyem eğer gerçekten yukardaki hastalıklardan birinin teşhisi uzman doktorunuz tarafından koyulmadıysa kullanmayın. S2ndirik sınav için böyle toplara girmeyin çünkü sınav bir süreç ve bu ilaçlar bağımlılık yapıyor, git gide vücut buna zamanla alışıyor daha fazla doza ihtiyaç duyuyor. Çevremde sınav için doktora rol yapıp alanlar vardı, bırakamadılar ve şu an antideprasanlarıyla birlikte eczane dolabı gibi geziyorlar.

• umutdarici kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz gibi her şey bizde bitiyor ve gerçekten doktor tavsiyesiyle kullanmalıyız.Bende büyük ihtimalle okb var bu yüzden bu hafta psikiyatrist e gideceğiz.Bakalım artık durum ne olur göreceğiz.

Hocam,bu arada tabi hastalığın seviyesine veya kişiye göre değişir ama siz bu ilaçları ne kadar süre kullanmaya devam edeceksiniz belli mi?

• Son kez up

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.