Şimdi Ara

Ağır Hasar Kayıtlı (Pert) Otomobiller Neden Pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memurdan hatasız olan Astra 206 bin tl.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-memurdan-tertemiz-1.6t-opel-astra-200-bg-831957636/detay

Galeriden ağır hasarlı Astra 176 bin tl.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-eymen-motors-opel-astra-1.6t-opc-line-sport-200-hp-ilk-elden-839431153/detay

Arada sadece 30 bin tl fark var. Hasarsız ile ağır hasarlı (pert) otomobil arasında fiyat farkı çok az değil mi?

Hasar kaydı ile pert kaydı farkları nelerdir?

Hasar kaydı ile pert kaydı aynı mıdır?" sorusu ikinci el araç arayışında olanların zihnini sıkça meşgul eder. Hasar kaydı ve pert kaydı aynı şey değildir. İki kayıt arasındaki en temel fark; hasar kaydında aracın tamir masraflarının araç değerinin %70'inin altında kalması, ağır hasarlı yani pert araçlarda ise %70'in üzerine çıkmasıdır. Her iki kayıt türünde de raporlar, kaza tutanakları ve bilgiler Tramer sisteminde kayıt altına alınır. Pert kaydı olan araçların hasar kaydı olan araçlardan en büyük farkı, onarılan aracın trafiğe çıktıktan sonra hem ekonomik açıdan hem de can güvenliği bakımından kullanıma pek de uygun olmamasıdır. Ayrıca hasar kaydı olan araçlara sigorta şirketleri tarafından kasko poliçesi yapılırken, pert kaydı olan araçlar için kasko poliçesi sigorta şirketleri tarafından sınırlanabilir. Ağır hasarlı araçların trafikten çekilmesi daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC7AB336F -- 20 Temmuz 2020; 18:27:6 >

• Ben 2. El araçtan ziyade sıfır almayı tercih ediyorum , 2. El alana saygım var, şerefli galericiye de saygım var.

Benim olayım senin gibi ahlak yoksunu, parası olmayan ya da az olan insanlara,

Ağlak fakirler diye hakaret etmen galericileri savunacağım diye...

Şahsen zengin bir p.... olmaktansa, ağlak şerefli fakir olmayı yeğlerim,

Her olayda galerici fırsatçı , karaborsacı esnafı savunmak adına kendini yırtıyorsun, benim gözümde sıfırsın...
    ağır hasarlı araçlara bulaşmamak gerek... hele ki düzgünü 200 bin olan aracın pert kayıtlısına 160 - 170 bin vermek / istemek akıllara zarar...

piyasanın hatrı sayılır biçimde şiştiği şu günlerde, bana göre 200 binlik aracın ağır hasar kayıtlısı en fazla 60 -70 bin e ilanda durmalı, ki o da alınmaz ya neyse...
  • ben ağır hasarlı araç almam 176 bini airbagleri ve kemerleri dirençle kandırılmış arabaya hiç vermem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne olsun yarı fiyatına mı satılsın.
    hafif bir kaza sonucu pert olmuşsa yani şaşelerde direklerde oynama yoksa airbaglar sağlamsa %15-20 altına gider.
    fakat fakat araç gövdeye kadar girdiyse kaynak varsa airbaglar tamirliyse bu oran %40-50 leri bile bulur.
  • Kaportada çok ağır hasar olmayıp ön havatastıkları açıldığı için ağır hasar kaydı almış araçlar var.

Havayastıkları yetkili serviste yenileniyor, kaporta da yetkili serviste tamir ediliyor.

Böyle bir ağır hasar kabul edilebilir.

Ama tavan, şasi, direkler oynamışsa, bir de yetkili servis dışında kaydı falan olmadan tamir görmüşse uzak durmak gerekir.
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    İşte galerici yeğeni de geldi, bu arkadaş gibiler sürekli ağır hasarlı yüksek fiyat araç sattıkları için hemen savunmaya geçmiş şekil a daki gibi... Ne zaman bir galericiye laf atılsa adam atlıyor, kendini yırtıyor, catenaccio yapıyor.

• ağır hasarlı araçlara bulaşmamak gerek... hele ki düzgünü 200 bin olan aracın pert kayıtlısına 160 - 170 bin vermek / istemek akıllara zarar...

piyasanın hatrı sayılır biçimde şiştiği şu günlerde, bana göre 200 binlik aracın ağır hasar kayıtlısı en fazla 60 -70 bin e ilanda durmalı, ki o da alınmaz ya neyse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fblorenzo

İşte galerici yeğeni de geldi, bu arkadaş gibiler sürekli ağır hasarlı yüksek fiyat araç sattıkları için hemen savunmaya geçmiş şekil a daki gibi... Ne zaman bir galericiye laf atılsa adam atlıyor, kendini yırtıyor, catenaccio yapıyor.
    sürekli yüksek fiyat araç sattıkları.

bak bütün ilizyon burada. sattıkları, demek ki alan var.

sen istiyorsun biraz daha düşsün ben alayım. yok kardeş sana yok.

ben galericiden ne araba aldım ne sattım. yanından bile geçmem.

sürekli yüksek fiyata araç satan bir galerici varsa işini iyi yapıyor demektir.

bu millet alıyor.

helal olsun galericilere,

sıfır araç yok. 2. el arabalar 200.000 binden başlasın.

kafaya bak, ben almıyorum kimse almasın. eğer yüksek fiyattan satan varsa suçlu odur.
    alan mı, alanda zekasızdır :)

bi sen akıllısın. he kardeşim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağır hasarlı araç var ağır hasarlı araç var, durumuna ve fiyatına bağlı olarak tercih edilebilir ama bilemiyorum altan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben 2. El araçtan ziyade sıfır almayı tercih ediyorum , 2. El alana saygım var, şerefli galericiye de saygım var.

Her olayda galerici fırsatçı , karaborsacı esnafı savunmak adına kendini yırtıyorsun, benim gözümde sıfırsın...

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Ağır hasarlı arabayı kim yetkili serviste yaptırır ki? İşin mantığına ters. Pert araba alınmaz
  • Ağır hasar kayıtlı araba ALINMAZ. Pertin şişirmesi olmaz. Tamponu bile orjinal yerine yan sanayi göndermeye çalışan sigorta kasko şirketleri var ya ne şişirmesi.

Bir de hafif ağır hasar kaydı terimi çıkmış şimdi Hahshhshshhsh.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitewolf101

Ağır hasarlı arabayı kim yetkili serviste yaptırır ki? İşin mantığına ters. Pert araba alınmaz
    Pert ayrı bir şey ağır hasar kaydı farklı bir şey.

Bir aracın önden çarpma sonucu tampon ve farlar kırılmış, kaputun ucu biraz yamulmuş ve 2 havayastığı açılmışsa bu aracı yetkili serviste tamiri baya büyük bir meblağ tutar. Hele ki premium ise daha da çok tutar.

Bu tip bir araç ikinci elde ağır hasar kayıtlı olarak geçer. Tramer'de 50.000, 60.000 TL gibi hasar kaydı çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bir aracın önden çarpma sonucu tampon ve farlar kırılmış, kaputun ucu biraz yamulmuş ve 2 havayastığı açılmışsa bu aracı yetkili serviste tamiri baya büyük bir meblağ tutar. Hele ki premium ise daha da çok tutar.

Bu tip bir araç ikinci elde ağır hasar kayıtlı olarak geçer. Tramer'de 50.000, 60.000 TL gibi hasar kaydı çıkar.

Alıntıları Göster
    Ağır hasar kaydı pert demek hocam. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Alıntıları Göster
    ikisi aynı şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fblorenzo

Ben 2. El araçtan ziyade sıfır almayı tercih ediyorum , 2. El alana saygım var, şerefli galericiye de saygım var.

sana bunu niye anlatıyorum bilmiyorum ama ben kimseye ağlak fakir dememdim.
    1-ağlak şerefli fakir olmaz. şerefli fakir passat için ağlamaz.
    2-hiçkimse senin gibi onurlu arkadaşlarda dahil, hazır parasıyla gelmiş passat için peşin ödeme yapan bahşişi bol tutar hazır galericiye "yok ben galericiye mal satmam" diyemez.
    3- eskiden karaborsa ekmek için süt içindi şimdi passat için.

siz delirmişsiniz farkında değilsiniz
    gidin doktora görünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

ne olsun yarı fiyatına mı satılsın.
    hafif bir kaza sonucu pert olmuşsa yani şaşelerde direklerde oynama yoksa airbaglar sağlamsa %15-20 altına gider.
    fakat fakat araç gövdeye kadar girdiyse kaynak varsa airbaglar tamirliyse bu oran %40-50 leri bile bulur.

Hasar kaydı ile pert kaydı aynı mıdır?" sorusu ikinci el araç arayışında olanların zihnini sıkça meşgul eder. Hasar kaydı ve pert kaydı aynı şey değildir. İki kayıt arasındaki en temel fark; hasar kaydında aracın tamir masraflarının araç değerinin %70'inin altında kalması, ağır hasarlı yani pert araçlarda ise %70'in üzerine çıkmasıdır. Her iki kayıt türünde de raporlar, kaza tutanakları ve bilgiler Tramer sisteminde kayıt altına alınır. Pert kaydı olan araçların hasar kaydı olan araçlardan en büyük farkı, onarılan aracın trafiğe çıktıktan sonra hem ekonomik açıdan hem de can güvenliği bakımından kullanıma pek de uygun olmamasıdır. Ayrıca hasar kaydı olan araçlara sigorta şirketleri tarafından kasko poliçesi yapılırken, pert kaydı olan araçlar için kasko poliçesi sigorta şirketleri tarafından sınırlanabilir. Ağır hasarlı araçların trafikten çekilmesi daha doğru olur.

• zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    İkiside aynı anlam taşıyan terimler. Rakam yüksek diye ağır hasar denildiğini sanıyorsun anladığım kadarıyla ama öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

Alıntıları Göster
    şu aracı çöpe mi atalım ?
    www.ilkotonur.com
    Bmw 3.20 d 3.20 d Modernline | İlkotonur Hasarlı Araç
    http://www.ilkotonur.com/hasarli-bmw-3-20-d-571.html

30 yıllık doğan şahinler ortada gezerken üstelik

yukarıda araç pert iddaa ediyorum bir çok sıfır araçtan daha güvenlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

şu aracı çöpe mi atalım ?
    http://www.ilkotonur.com/hasarli-bmw-3-20-d-571.html

30 yıllık doğan şahinler ortada gezerken üstelik

yukarıda araç pert iddaa ediyorum bir çok sıfır araçtan daha güvenlidir.

Alıntıları Göster
    araç ağır hasar kayıtlı, pert ise,

bunun tek hakkı parça olarak satılması...

trafiğe kesinlikle çıkmamalı, farı, kapı kolu, anteni vs. yedek parça olarak satılmalı...

sonra millet bunlara taş gibi araba muamelesi yapıyor... kendimizi kandırıyoruz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hafıza problemin var sanırım, olay Passat meselesi değil, sen hadsiz bir şekilde, bayi neden trink para veren galericiye satmasın, paspas için ağlayan fakirlerle niye uğraşsın dedin, bu da senin ahlaki olarak seviyeni gösterir, ha demedim diyorsan sen doktora git bence, Alzheimer başlangıcı olabilir, bulmaca falan çöz iyi gelir.

Para ile adam oldum sanarsın, ama koca bir hiçsindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fblorenzo -- 20 Temmuz 2020; 19:26:9 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.