< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Petruccio -- 22 Haziran 2024; 11:26:54 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ailemi 2. mezunluğa nasıl ikna edebilirim
-
-
hocam öncelikle bu netle maalesef iyi bir yer geleceğini zannetmiyorum. benim de 2.mezunum ilk sene ea 193k ikinci sene 138k yaptım. bu sene 1.2k içinde gelecek o yüzden benzer deneyimi yaşadım. çevre baskısı çok büyük faktör tüm arkadaşlarım üniye gitti bir tek ben kaldım. bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde akrabalarla bir araya gelince napıyorsun okuyor musun işte bizim oğlan/kız şunu yazdı şöyle yaptı muhabbetlerine de çok maruz kaldım. ailemi ikna etme sürecim bende potansiyel olduğuna inandırmam oldu. çalışsam iyi yaparım fikrini aşıladım onlara. bu sene çok çalkantılıydı tabiki haftalarca çalışmadığım oldu babam her seferinde senden bir b*k olmaz diyordu, hakkari gelse de yazıcan artık bu son hayat geçiyor bir şekilde atılman lazım diyordu. ikna sürecinden sonra üzerinizde bambaşka bir baskı olacağını unutmayın, önemli olan mentali korumak. babanıza harbiden bu işi başaracağınızı ve o sıralamadan bir şey yazarsanız elde 0'la üniden mezun olacağınızı söyleyin. bu da çok önemli, bu sıralamadan yazmak = işsizlik. benim asıl kalmamı sağlayan şey bu oldu, en azından etraftaki yüzbinlerce işsiz üniversite mezununu haliyle görüyorlar bu da bana son bir şans sağladı.
ps:1.9k geldi matları yanlış hatırlamışım aw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beşgünkalaintegral -- 18 Temmuz 2024; 22:23:44 >
-
Hocam ailenize sonradan issiz kalip beklemektense öncesinde beklemek daha iyi olur diyebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Burada ne yazdıysanız ailenize tam olarak onu söyleyin. 60k ile bir yazarsam belki sizin gözünüzde okuyor görünürüm evet ancak bir geleceğim olmaz diyebilirsiniz.
-
illa yazmanda zorlarlarsa kendi sehrinde bi yer yaz uni coksa bulundugun sehirde evine yakin olanlardan birini yaz unide calis . Kirik obp sıkıntı 1.sinifta guzelce mat geo temeli atarsin sinava girmezsin 2.sinifta obp duzelince adam akilli yks kasarsin duzgun siralama yaparsan ailenin yanindan basip gidersin.iyi siralama yapip guvenceni sagladiginda ozgurce tercih yaparsin.
60k ya nereler geliyor bakmanı öneririm. Bir yıl daha mezuna kalmak mantıklı değil. Beş yıl önce kal derdim de bu sistem için sadece vakit kaybı.
60kya kıbrısta hukuk gelmiyor mu
-
Hocam önümüzdeki sene sadece sınavla değil ailenizle de bir psikolojik sınav vereceksiniz bunu mezuna kalıyorsanız unutmayın. Zira dersler kadar bu süreçte psikoloji de önemli. Onun harici bence mezuna kalınabilir özellikle siz de istiyorsanız kesinlikle kalınır. Çalışıp ter dökecek olan sizlersiniz başka kimse değil. Ekstra bir şey söylemem gerekirse tabii ki aile çok önemli fakat ileride hayata atıldığınızda ailenizin pek bir önemi kalmayacak. Eşiniz aileniz için evlenmeyecek iş vereniniz aileniz için sizi işe almayacak. Kendi hayatınızda sorumluluk almanız gereken bir dönemdesiniz bence. En iyi kararı siz vereceksinizdir.
-
2 senede fen ve geo işaretlemediysen sorun sendedir bence kalma mezuna
ama bi tercihlere kadar fen ve geo çalış yapabilirsin zor değil yapamazsan kalma bence
ayt geo kolay değildi de tyt geo aşırı basitti
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yapan adam %90 1. Mezunda yapacağını yapıyor. 2. Mezuna kalıp istediğini alan çok az gördüm. 2. Mezunda derece yapmış bilmem şu kişi var demeyin sadece benim çevremde 2. Mezuna kalıp doğru düzgün ileri çekemeyen 4 kişi var.
Zaten her mezuna kalındığında sıralama kayda değer şekilde iyileşseydi koca türkiyede 4-5 kere mezuna kalıp birinci olan bir deli çıkardı değil mi? Ama gerçeğe bakarsanız özellikle sayısalda ilk 100’e giren 100 kişinin 98’i 12. Sınıftır.
Mezun sayısı arttıkça başarı neden gelmiyor?
1- Ne yaparlarsa yapsınlar sınav anını yönetemiyorlar. Doğuştan bu skill yüklenmemiş. (Bu kişiler Üniversitedeki vizelerinde finallerinde başarılı olabilir. Mesele 1 sene hatta 2-3 sene çalıştıktan sonra 3 saatlik sınavda yeteneklerini gösterebilmek onu kaldırabilmek)
2- Kapasitesi yoktur
3- 2. Mezunun getirdiği stres ve psikolojik yıkım. Döneme enerji patlamasıyla başlarsın büyük umutların vardır ama yılların bıkkınlığı olduğu için pilin çabuk biter. Bitse de gitsek demeye başlarsın. Sen hala tyt ile uğraşırken Üniversiteye giden arkadaşlarının okulu bitirmesine 1-2 sene kalmıştır onları gördükçe moralin bozulur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
kanzi bilmiyorum da 2.mezun baya zordur diye dusunuyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İktisat yaz geç
vay be hocam çok sağlam çekmişsiniz.Elinize sağlık
-
teşekkürler hocam
2024te niye çalışmadın
-
Hiçbir şey bilmiyordum temel yoktu. Başkasının 3 günde bitirdiği konu bende 2 haftaydı. En ufak bilgi bile yok ki.
Çok saçma sapan şeyler yaşadım. Evet kimse benden geçmişimi anlatmamı istemedi ama belki biri tavsiye verir/durumu anlar diye yazıyorum. Biraz uzun yazabilirim kb.
12 yaşından beri bende matematik korkusu var. Yeni nesil soru vs vs diye bende yıllardır yersiz ama etkileyen 1 korku oluştu. Artık yeterince çalışmamaktan mıdır zekadan mıdır bilmiyorum. 12-13 yaşında bilinçsizdim.
Lgs matematik yüzünden kötü geçti haliyle düşük bi liseye gittim. birkaç iyi öğrenci dışında seviye yerlerde, iri yarı zorba tiplerden ömrümde duymadığım hakaretler duydum.
Ders zaten dinlettirmiyorlar, 9-10. sınıflardayken zaten yaramazlıkta çığır açıyorlar. Hocalardan yardım istedim gelip tahtada zorbalıkla ilgili birkaç slayt okuyup gitti.
Başka bir liseye gitmek istedim ama gidemiyorum lgs sonucundan, özel okullar çok pahalı ve orada da değişikler olabilir vs vs diye mecburiyetten kimseyle muhatap olmadan asosyal depresif bir şekilde saçma sapan verimsiz 4 yıl geçti, hiçbir şey anlamadım. Boşuna ailemle kötü oldum falan...
Pandemi, canlı ders vs onları atlıyorum zaten okullar açıldığında kendimi 11'de bulmuştum. Sayısal yapamam ben diyip ea seçmiştim, bazen hala düşünüyorum doğru mu yaptım yanlış mı acaba çalışsam olur muydu diye ama geçti artık.
11de ben hala lgsye üzülüyordum,tyt'de müthiş eksikler vardı. Matematiğim, fenim yoktu. 11'deki trigo falan anlamıyordum. Temel kitaplardan mata başladım ama gerekli miydi bilmiyorum. Tyt matematiği 5 netlerden bir şekilde 15lere çıkardım, yazılılar vs derken 12ye geçtim ama tyt fen adına hiçbir şey bilmiyordum, zaten 2023'de sınavda yetiştiremedim 1 ton eksikle girdim sınava. Korkudan heyecandan elim ayağım dolandı. 12de bile zorbalar vardı.
İlk mezun yılım biraz daha iyi geçti, tyt matematiği hızlı çözebildiğimde geometrisiz 20-25 yapabiliyordum ki benim için süper bir şey. Ayt mat(~15net), geometri(1-2 net) ve tyt fen(1-2net) kötüydü bende. Türkçe sosyal edebiyat güzeldi. Bu sınavda da muhtemelen tyt 64 net(matematik yetistiremedim fene bakamadım bile zaten yapamıyorum) ayt ise muhtemelen 36 net gelecek maalesef. Benim gibi biri için matematik çok zordu, 8 netim var.
Ne yapacağım bilmiyorum yani, güzel bölümlerin hepsi 30 üstü matematik istiyor. Lgs'ye, saçma sapan lise yıllarına ve sınav hazırlığını yapamamaya yanıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Mezuna kalacaksan fen ve geo yapman lazım yoksa aynı sonucu yapacaksın
Zaten sadece sözel fen konuları ve üçgen bilsen son tytde 10 net eklerdin
2 senedir sınava hazırlanıyorsun ve fen geo boş ben sınava 7 ay civarında hazırlandım kasımda 50net ile başladım ben de fen geoda 0dım sayısaldım ve tüm konularım bitti çalışmayacaksan mezuna kalmana gerek yok zor falan değil tyt fen ve geo hadi fizikte zorlansan anlarım da kimya ve biyo sözel zaten
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam selam umarım mezuna kalmana izin verirler. Eğer izin vermezlerse bence bir yeri yaz , orada çalış ve kendini kanıtla. Çevremde aile baskısından dolayı öyle yapan dostlarım vardı. Bende ilk mezun senemdeyim hayırlısı olsun.
-
Lütfen okuyun ve akıl verin lütfen.
Matematik bende berbattı bu yüzden mezuna kalmıştım 190k,ailem tamam sana bıraktık demişti.
Bu yıl matematik soruları bana çok zor geldi çözemedim ve matematik yüzünden EA 131k geldi çok kötü yığılma.
Doğru düzgün hiçbir yer gelmiyor. Marmara işletme,Artvin Çoruh sınıf öğretmenliği, kırsalda rehberlik,Afyon Kocatepe pdr falan anca..
Ailem neler geliyor bakalım dedi, çağırdılar telefon elimde internete ea131k bölümler yazdım sırayla okudum Marmara işletme, kırsalda sınıf öğretmenliği,pdr vesaire diye.
Bu sefer dediler ki tekrar mezunluğa izin yok o iş geçti,sana bıraktık beceremedin bundan sonra bizim dediğimiz olacak kırsalda sınıf öğretmenliği vesaire yazar gidersin kpss çalışır atanırsın dediler.
Gideceksem bari Marmara gibi düzgün bir ünide işletme okuyayım dedim, işletme nedir ya herkes sertifika alıp açıktan okuyor ne iş yapacaksın falan az daha kavga çıkıyordu.
Yarın kurumda rehberliğe gideceğim çünkü ne yapacağımı bilmiyorum belki bir akıl verirler. Ailem de bu bölüm konularından pek anlamıyor ben de ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım edin.
Şu an çok üzgünüm matematik yüzünden senelerdir resmen hayatım mahvoluyor. İstemediğim yere gitmek istemiyorum.
diyelim mezuna kaldık nolacağım belirsiz ya yine zor sorarlar da bir değişim olmazsa? Yiyeceğim fırçaları saymıyorum bile. Ki benim matematik netlerim öyle çok kötü değildi tyt 20 ayt 13-15. Bu sefer de diyecekler ki gitseydin bari 1. yılını bitirmiş olurdun veya 2. yılını bitirmiş olurdun falan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
hocam öncelikle bu netle maalesef iyi bir yer geleceğini zannetmiyorum. benim de 2.mezunum ilk sene ea 193k ikinci sene 138k yaptım. bu sene 1.2k içinde gelecek o yüzden benzer deneyimi yaşadım. çevre baskısı çok büyük faktör tüm arkadaşlarım üniye gitti bir tek ben kaldım. bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde akrabalarla bir araya gelince napıyorsun okuyor musun işte bizim oğlan/kız şunu yazdı şöyle yaptı muhabbetlerine de çok maruz kaldım. ailemi ikna etme sürecim bende potansiyel olduğuna inandırmam oldu. çalışsam iyi yaparım fikrini aşıladım onlara. bu sene çok çalkantılıydı tabiki haftalarca çalışmadığım oldu babam her seferinde senden bir b*k olmaz diyordu, hakkari gelse de yazıcan artık bu son hayat geçiyor bir şekilde atılman lazım diyordu. ikna sürecinden sonra üzerinizde bambaşka bir baskı olacağını unutmayın, önemli olan mentali korumak. babanıza harbiden bu işi başaracağınızı ve o sıralamadan bir şey yazarsanız elde 0'la üniden mezun olacağınızı söyleyin. bu da çok önemli, bu sıralamadan yazmak = işsizlik. benim asıl kalmamı sağlayan şey bu oldu, en azından etraftaki yüzbinlerce işsiz üniversite mezununu haliyle görüyorlar bu da bana son bir şans sağladı. ps:1.9k geldi matları yanlış hatırlamışım aw |
2 senede fen ve geo işaretlemediysen sorun sendedir bence kalma mezuna
ama bi tercihlere kadar fen ve geo çalış yapabilirsin zor değil yapamazsan kalma bence ayt geo kolay değildi de tyt geo aşırı basitti |
Benzer içerikler
- denizli dershaneler
- hukuk nasıl kazanılır
- tev üstün başarı bursu
- ismail murat aydın
- biyokimya tus puanları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X