Şimdi Ara

Akrabamıza araba sattık şimdi uğraşıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 sene kadar önce dedemin vefatının ardından, Almanya'dan getirdiği eski model Volkswagen Passat'ını akrabamıza sattık. Ama bir türlü üstüne almadı arabayı. Birkaç defa alkollü yakalandığı için araba sahibine de ceza yazılmış. Vergilerini de ödemediğini biliyoruz. Daha sonra arabanın önünü çarpmış. Araba hasarlı şekilde uzun bir süre evinin önünde durdu sonrada kayboldu. Bir daha da arabayı görmedik zaten.
    Konuyu söylediğimiz zaman hurda araç indirimi çıksın arabayı galerici arkadaşıma satıp borçlarını ödeyeceğim dedi. Bu süre zarfında indirim çıktımı bilmiyorum ama akrabamızdan ses çıkmadı. Devlete ne kadar borç var bilmiyoruz ve gün geçtikçe de üzerine faiz biniyor.
    Bu arabanın borçlarından kurtulmak istiyoruz. Ama arabanın ruhsatı bizde yok. Yerini de bilmiyoruz arabanın.
    İki tarafında en az zararı için nasıl bir çözüm önerirsiniz? (Hem arabanın borçları bizim cebimizden çıkmasın,hemde akrabamız arabanın parasının bir kısmını geri alabilsin. Böyle bir çözüm olursa akrabamızı da ikna edebiliriz belki.) Eğer anlaşmaya yanaşmazsa nasıl bir yol izleyebiliriz?

• Sanırım bu işi bir mahkeme davası ile çözülebilir. İyiniyeti suistimal davası açabilirsiniz. Şahit gösterip elinizde ne kadar kanıtlayıcı belge varsa kalın bir dava dosyası işinize fazlası ile yarayacaktır. Mahkeme heyeti araç hakkında bilgi toplanması, aracın bulunması ve olan bitenleri tespit etmek için Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne ve Vergi Dairesine müzekkere yazıp cevapları bekler.

Aracı verdiğiniz akrabanızdan alacağınız bir senedi İcra Dairesine verip işleme koyarsanız da araç için yakalama emri çıkarabilirsiniz (bunu yöntemi DH'da paylaşan arkadaşımıa teşekkür ederim).

Tabi cebri yollara da başvurulabilir ama akraba bu; vezir de eder, rezil de. Beni genelde rezil ettikleri için akrabadan mümkün olduğu kadar uzak dururum, her ne kadar et tırnaktan ayrılmasa da ve armut dibine düşse de ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sanırım bu işi bir mahkeme davası ile çözülebilir. İyiniyeti suistimal davası açabilirsiniz. Şahit gösterip elinizde ne kadar kanıtlayıcı belge varsa kalın bir dava dosyası işinize fazlası ile yarayacaktır. Mahkeme heyeti araç hakkında bilgi toplanması, aracın bulunması ve olan bitenleri tespit etmek için Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne ve Vergi Dairesine müzekkere yazıp cevapları bekler.

Aracı verdiğiniz akrabanızdan alacağınız bir senedi İcra Dairesine verip işleme koyarsanız da araç için yakalama emri çıkarabilirsiniz (bunu yöntemi DH'da paylaşan arkadaşımıa teşekkür ederim).

Tabi cebri yollara da başvurulabilir ama akraba bu; vezir de eder, rezil de. Beni genelde rezil ettikleri için akrabadan mümkün olduğu kadar uzak dururum, her ne kadar et tırnaktan ayrılmasa da ve armut dibine düşse de ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Taner Göde
    bu kadar kötü niyeti gördükden sonra babamın oğlu olsa çalıntı ihbarını yapardım sanırım.
    geçmiş olsun ne diyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Sanırım bu işi bir mahkeme davası ile çözülebilir. İyiniyeti suistimal davası açabilirsiniz. Şahit gösterip elinizde ne kadar kanıtlayıcı belge varsa kalın bir dava dosyası işinize fazlası ile yarayacaktır. Mahkeme heyeti araç hakkında bilgi toplanması, aracın bulunması ve olan bitenleri tespit etmek için Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne ve Vergi Dairesine müzekkere yazıp cevapları bekler.

Taner Göde

Taner abi hukuki boyutunu açıklamışsın sağol. Ama annemler 5 kardeş hepside bayan.dava ile falan uğraşamazlar.akrabalık bağlarımız zaten zayıfladı kavgalıda olmayalım.
    aklıma takıldı akrabanızdan alacağınız senedi demişsin. Ne tür bir senet?ya vermeye razı olmazsa?

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

bu kadar kötü niyeti gördükden sonra babamın oğlu olsa çalıntı ihbarını yapardım sanırım.
    geçmiş olsun ne diyelim.

Evet bir seçenekte bu ama arabanın borçları bizim cebimizden çıkacak bu durumda.
    Arabanın borçlarını internetten öğrenebiliyor muyuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: falcondeu

quote:

geçmiş olsun ne diyelim.

Evet bir seçenekte bu ama arabanın borçları bizim cebimizden çıkacak bu durumda.

mtv yi ve plakaya yazılan cezaları buradan sorgulayabilirsiniz;https://intvd.gib.gov.tr/index.html

diğer yandan iş çalıntı ihbarı vermeye geldikten sonra araç bulunursa başka bir vatandaşa satıp borcunu vs. ödeyebilirsiniz. zararlıda çıkmazsınız, hatta karlı bile çıkmış olursunuz(akrabanızdan aracın parasını zaten aldığınızı varsayıyorum)

• quote:

geçmiş olsun ne diyelim.

Alıntıları Göster
    Zaten akrabayla,tanıdık eş-dostla bu olaylara girmek kadar, eviniz varsa kiraya vermek kadar mağduriyet yaratıcı olay yoktur sanırım. Bence de haftaya, kalın bir dosyayla güvendiğiniz bir avukata başvurarak başlayın .
  • quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun ne diyelim.

mtv yi ve plakaya yazılan cezaları buradan sorgulayabilirsiniz;https://intvd.gib.gov.tr/index.html

diğer yandan iş çalıntı ihbarı vermeye geldikten sonra araç bulunursa başka bir vatandaşa satıp borcunu vs. ödeyebilirsiniz. zararlıda çıkmazsınız, hatta karlı bile çıkmış olursunuz(akrabanızdan aracın parasını zaten aldığınızı varsayıyorum)

Link için teşekkür ederim. İlk fırsatta plakayı öğrenip borçlarına bakıcam.
    Çalıntı ilanını verirsek yalan beyanda bulunmuş olmaz mıyız? Nerede,ne zaman çalındı gibi sorular sorarlar mı? Araç bulunmasada borçlarını ödeyip trafikten düşürtebilir miyiz?
    Bulunma ihtimalide var tabiki ama alan olacağını sanmam. belki hurdacılar alır. Oda borcunu kapatırmı bakmak lazım. Arabanın parasınıda aldık. akrabamızdan habersiz bu işleri yaparsak tartışma çıkar büyük ihtimalle.

• quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun ne diyelim.

Çalıntı ilanını verirsek yalan beyanda bulunmuş olmaz mıyız? Nerede,ne zaman çalındı gibi sorular sorarlar mı? Araç bulunmasada borçlarını ödeyip trafikten düşürtebilir miyiz?
    Bulunma ihtimalide var tabiki ama alan olacağını sanmam. belki hurdacılar alır. Oda borcunu kapatırmı bakmak lazım. Arabanın parasınıda aldık. akrabamızdan habersiz bu işleri yaparsak tartışma çıkar büyük ihtimalle.

tabii bu en büyük olayların çıkacağı yol, akrabanız herkimse kesin papaz olacaksınız birkere bunu göze almak lazım.
    polise de en son görüldüğünü söylediğiniz yeri vereceksiniz buraya park etmiştik fakat yerinde yok diye ne zaman oraya koyduğunuzu soracaklardır artık bildiğiniz kadarı ile birşey uydurmanız gerekecek (dediğiniz gibi biraz yalan olacak).
    ruhsatınız yokmuş, araç sahibi emniyete gidip aracı trafikten düşürebilir sanırım fakat bunun için aracın ve ruhsatın bulunması gerekli olabilir iyi bilen birisi yazarsa kesin bilgi olur.

• Bildiğin normal bir senet...

İşbu senet mukabilinde .............. veya emruhavalesine ........... ödeyiniz diye devam eden bir senedi VOLKSWAGEN PASSAT'ı sattığınız akrabanıza imzalatın, sonra da İcra Dairesinde işleme koyun. Aracı sizden alan akrabanız size borçlu olduğunu resmi olarak kabul ettiğinin kanıtı olacak bu. Senedi bir otomobilin bedelini ödemesi karşılığında alındığı/verildiği hususunu de senedin üzerinde belirtin. Gerisi avukat işi zaten. Bu senet sayesinde araç için ARANIYOR kaydı verilecek ve trafik polisi gördüğü yerde bağlayacak.

Geçmiş olsun.

quote:

Taner abi hukuki boyutunu açıklamışsın sağol. Ama annemler 5 kardeş hepside bayan.dava ile falan uğraşamazlar.akrabalık bağlarımız zaten zayıfladı kavgalıda olmayalım. aklıma takıldı akrabanızdan alacağınız senedi demişsin. Ne tür bir senet?ya vermeye razı olmazsa?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun ne diyelim.

tabii bu en büyük olayların çıkacağı yol, akrabanız herkimse kesin papaz olacaksınız birkere bunu göze almak lazım.
    polise de en son görüldüğünü söylediğiniz yeri vereceksiniz buraya park etmiştik fakat yerinde yok diye ne zaman oraya koyduğunuzu soracaklardır artık bildiğiniz kadarı ile birşey uydurmanız gerekecek (dediğiniz gibi biraz yalan olacak).
    ruhsatınız yokmuş, araç sahibi emniyete gidip aracı trafikten düşürebilir sanırım fakat bunun için aracın ve ruhsatın bulunması gerekli olabilir iyi bilen birisi yazarsa kesin bilgi olur.

Yeni bilgiler öğrendim. Araba sanayide duruyormuş. Ama üstünde hiç bişey bırakmamışlar. Motorunu bile almışlar. Bu durumda artık akrabaları falan tanımayız. Bir şekilde borçlarını ödeyip trafikten düşürmemiz gerekiyor.
    Borcu öğrenemedim.https://intvd.gib.gov.tr/index.html buraya baktım ama tescil tarihini bilmiyorum. araç bilgilerini sorgulamak için e-devlet şifresi gerekiyor oda bende yok.
    açıkçası dava ile uğraşmak istemiyoruz.Taner abinin dediği senedi de imzalamazlar zaten.
    Borcu biz ödemeye kalksak trafikte ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: sundial

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş olsun ne diyelim.

Yeni bilgiler öğrendim. Araba sanayide duruyormuş. Ama üstünde hiç bişey bırakmamışlar. Motorunu bile almışlar. Bu durumda artık akrabaları falan tanımayız. Bir şekilde borçlarını ödeyip trafikten düşürmemiz gerekiyor.
    Borcu öğrenemedim.https://intvd.gib.gov.tr/index.html buraya baktım ama tescil tarihini bilmiyorum. araç bilgilerini sorgulamak için e-devlet şifresi gerekiyor oda bende yok.
    açıkçası dava ile uğraşmak istemiyoruz.Taner abinin dediği senedi de imzalamazlar zaten.
    Borcu biz ödemeye kalksak trafikte ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor?

Alıntıları Göster
    aracı trafikten düşürmek için yapacaklarınız şunlarmış trafik.gov.tr ye göre

HURDAYA AYIRMA İŞLEMİ
    1. Yeni Tescil belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosu'ndan)
    2. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)
    3. Dilekçe
    4. Vergi Dairesi'nden borcu yoktur belgesi
    5. Plakalar getirilecek
    6. Eski Tescil ve Trafik belgeleri getirilecek
    7. Hurdaya ayrılan araçlar onarımla yenilenseler bile yeniden tescil edilemezler.

burda anlamadığım tek şey 1. maddede ki yeni tescil belgesi, bunun dışında vergi dairesine gidip plakayı vererek borcunu kapatabilirsiniz orda belge gerekeceğini sanmıyorum.

• quote:

HURDAYA AYIRMA İŞLEMİ
    3. Dilekçe
    5. Plakalar getirilecek
    7. Hurdaya ayrılan araçlar onarımla yenilenseler bile yeniden tescil edilemezler.

burda anlamadığım tek şey 1. maddede ki yeni tescil belgesi, bunun dışında vergi dairesine gidip plakayı vererek borcunu kapatabilirsiniz orda belge gerekeceğini sanmıyorum.

Teşekkür ederim hocam sağol
    Devlet parayı her türlü alırda arabayı trafikten düşürmek sorun. bunların hiçbiri bizde yok ki. borcunu ödersek borcu yoktur belgesi olur elimizde sadece.
    araba çalındı desek. üzerinde motor bile yok arabanın zaten. şase numarası kalmış bir tek. o zaman işlemler nasıl olur?

• quote:

quote:

HURDAYA AYIRMA İŞLEMİ
    3. Dilekçe
    5. Plakalar getirilecek

Teşekkür ederim hocam sağol
    Devlet parayı her türlü alırda arabayı trafikten düşürmek sorun. bunların hiçbiri bizde yok ki. borcunu ödersek borcu yoktur belgesi olur elimizde sadece.
    araba çalındı desek. üzerinde motor bile yok arabanın zaten. şase numarası kalmış bir tek. o zaman işlemler nasıl olur?

Alıntıları Göster
    keşke benimde kesin bilgim olsa, çalıntı araç için şunları yazmışlar

ÇALINAN ARAÇLAR İLE İLGİLİ İŞLEMLER
    1. Çalındığı tarihten itibaren 1 ay geçmiş olması şartıyla, araç sahibinin istemesi halinde,
    savcılık veya mahalli zabıtadan alınan, çalınma olayına ait belgenin eklendiği dilekçe alınır
    ve trafik kuruluşunca tescil kaydı silinerek vergi dairesine bilgi verilir.
    2. Araçla birlikte araca ait belgelerde çalınmış ise sahibine isteği halinde aracın
    kayıtlarına çalınmıştır şerhi konulduğuna dair yazı verilir.

http://trafik.gov.tr/trafik_islemleri/arac_tescil_islemleri_s.asp

• quote:

keşke benimde kesin bilgim olsa, çalıntı araç için şunları yazmışlar

ÇALINAN ARAÇLAR İLE İLGİLİ İŞLEMLER
    1. Çalındığı tarihten itibaren 1 ay geçmiş olması şartıyla, araç sahibinin istemesi halinde,
    savcılık veya mahalli zabıtadan alınan, çalınma olayına ait belgenin eklendiği dilekçe alınır
    ve trafik kuruluşunca tescil kaydı silinerek vergi dairesine bilgi verilir.
    2. Araçla birlikte araca ait belgelerde çalınmış ise sahibine isteği halinde aracın
    kayıtlarına çalınmıştır şerhi konulduğuna dair yazı verilir.

http://trafik.gov.tr/trafik_islemleri/arac_tescil_islemleri_s.asp

Alıntıları Göster
    @suicide hocam bilgiler için sağol seni de uğraştırıyorum.
    Polise gidip araç çalındı diyeceğiz. Sonra trafiğe gidip trafikten düşürteceğiz. Tabiki borçlarını da vergi dairesine ödememiz gerekecek.
    Direkt trafiğe gitsek plaka ve ruhsat isterler mi kesin? Birde onları çıkartacağımıza çalındı demek daha mantıklı herhalde.

• quote:

Polise gidip araç çalındı diyeceğiz. Sonra trafiğe gidip trafikten düşürteceğiz. Tabiki borçlarını da vergi dairesine ödememiz gerekecek.
    Direkt trafiğe gitsek plaka ve ruhsat isterler mi kesin? Birde onları çıkartacağımıza çalındı demek daha mantıklı herhalde.

Alıntıları Göster
    arkadaşım iyi akşamlar.. sen çok kalmışsın..bu konuyu 2-3 gün önce açsaydınya . 31 .12 .2009 da hurda araç indirimi bitti.. bizim 400 milyonluk vergi borcuna sadece 48 milyon ödeyerek eski aracxımızı hurdaya ayırdık. ve 31 aralıkta son gün bitirdik

babam 4 yıl önce vefat etti... senin gibi bize ondan bir hurda araç kaldı.. durmadan vergisi işliyordu.. üstelik sene 1992 de babam arabanın noter satışını almış ama trafikten satışını bile almammış.. noter arşivinden 18 yıl sonra satışını bulduk trafikten mirasçıların üzerine geçirdik daha sonra hurdaya ayırrdık..ama tabi sen bu belgelerin hangisini yaparsın bilmemem.. çünki biz 6 mirasçıydık ve 6 kişi bunun peşinde koştuk

öncelikle bizden istenenler kimlik fotokopisi
    veraset ilamı
    şoförler odasdından 2 tane ek 1 belgesi
    ilişik kesme belgesi
    aracın hurda olduğuna dair olay yeri inceleme raporu
    ruhsat
    plakalar

şimdi biz herşeyi hazırladık ama aracın hurda olduğuna dair raporu yazıracak birini bulamdık ve araç yok nerde oılduğunu bilmiyoruz dedik..(komisyoncu bize bu akılı verdi bilmiyoruz arabanın nerde olduğunu deyin yoksa uğraşırsınız çok dedi)

kısacası senin yapacağın işde aynısı olsun.. araç nerde bilmiyoruz deyin plakalarını alın ruhsatı alın yoksa yeniden çıkartın
    umarım yardımcı olmuşumdur.. bazı belgeleri atlamoş olabilirm diğer kardeşlerimde bişeyler yapmıştı ama asıl önemli olan araçtan haberimiz yok deyin yoksa uğraştırırlar çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husam74 -- 1 Ocak 2010; 22:13:38 >

• quote:

Alıntıları Göster
    e devlet şifresi ile kontrol edebilirim tescil tarihini plakayı biliyorsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Can sıkıcı ve karışık bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

arkadaşım iyi akşamlar.. sen çok kalmışsın..bu konuyu 2-3 gün önce açsaydınya . 31 .12 .2009 da hurda araç indirimi bitti.. bizim 400 milyonluk vergi borcuna sadece 48 milyon ödeyerek eski aracxımızı hurdaya ayırdık. ve 31 aralıkta son gün bitirdik

babam 4 yıl önce vefat etti... senin gibi bize ondan bir hurda araç kaldı.. durmadan vergisi işliyordu.. üstelik sene 1992 de babam arabanın noter satışını almış ama trafikten satışını bile almammış.. noter arşivinden 18 yıl sonra satışını bulduk trafikten mirasçıların üzerine geçirdik daha sonra hurdaya ayırrdık..ama tabi sen bu belgelerin hangisini yaparsın bilmemem.. çünki biz 6 mirasçıydık ve 6 kişi bunun peşinde koştuk

öncelikle bizden istenenler kimlik fotokopisi
    veraset ilamı
    şoförler odasdından 2 tane ek 1 belgesi
    ilişik kesme belgesi
    aracın hurda olduğuna dair olay yeri inceleme raporu
    ruhsat
    plakalar

şimdi biz herşeyi hazırladık ama aracın hurda olduğuna dair raporu yazıracak birini bulamdık ve araç yok nerde oılduğunu bilmiyoruz dedik..(komisyoncu bize bu akılı verdi bilmiyoruz arabanın nerde olduğunu deyin yoksa uğraşırsınız çok dedi)

kısacası senin yapacağın işde aynısı olsun.. araç nerde bilmiyoruz deyin plakalarını alın ruhsatı alın yoksa yeniden çıkartın
    umarım yardımcı olmuşumdur.. bazı belgeleri atlamoş olabilirm diğer kardeşlerimde bişeyler yapmıştı ama asıl önemli olan araçtan haberimiz yok deyin yoksa uğraştırırlar çok

evet ya ucundan kaçırmışız belki bizim borçta baya düşerdi. Sizin yaptığınız şekilde yapmak mantıklı geliyor. Ama bizde plakalar ve ruhsat yok. Arabanın nerde olduğunu bilmiyoruz diyeceksek, ruhsat ve plakalarda arabadaydı desek tekrar çıkartmak gerekir mi? Yani çıkardığmız gibi zaten geri vericez.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

Pm attım @hakan_80
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.