Kia picanto aracımız var. Üzerine 40 amper akü takmışlar. Akülü araba aküsü. 5dk dörtlüleri yaksak araç çalışmıyor, kışın araç hiç çalışmıyor. Yazın ise dikkatli olursak pek sorun çıkarmıyor. Araca 55 yada 60 amper akü alıp takmak istiyorum. Nelere dikkat etmem lazım? 60 amper alırsam araca zarar verme ihtimalim var mı? Neye göre almalıyım? Aracın orjinal aküsü bu. Dar akü diye geçiyor sanırım. Ufacık bişey. |
Akü kapasitesini arttırmak istiyorum. Destek verebilecek!
-
-
Arabanızın fabrika çıkış aküsü ne ise onu alın. Devamlı kısa mesafe kullanıyorsanız, 100 amper akü de taksanız boşalır. Kenarda boşluk var gibi. Orijinal aküsü 60 amper olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Amper değerinin yüksek olması bir zarar vermez.Ama amper değeri büyüdükçede akünün boyutu da büyüyor,bunuda hesaba katmalısın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüksek a akü takabilirsiniz sadece iki sorunumuz var biri boyut ikincisi alternatör şarj edecekmi
Boyut işi kolay bana ulaşırsanız boyutlara uygun lifepo4 akü paketleyebilirim 100a olur ama biraz tuzlu olur.
Şarj etmek alternatör ise biraz daha zor alternatör kasnağı küçültülebilir veya alternatör büyültülebilir.
Aküye ek şarj sağlanabilir bunun uygulaması zor olacaktır.
Kesinlikle önce kaçak kontrolü yapılmalı kaçak olduktan sonra tır aküsü olsa yine biter
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
60’lık sığıyorsa 60’lık takın ama daha büyük kapasiteye de geçmeyin şarj aksamını zorlarsınız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Akü yerini genişletebilirseniz.
Bosch 12 Volt 100 Amper Bosch Akü S5 017 2 Yıl Gararntili Fiyatı (hepsiburada.com)
Genişletme mümkün değilse:
Orbus 12.8 V Volt 100 Amper Lityum Lifepo4 Akü - PttAVM.com - 2024
-
Yeni araçların birçoğunda küçük akü kullanılıyor tamamen maliyet odaklı. Sığıyorsa o araç için 60 amper gayet uzun ömürlü olur. Şehiriçi kısa mesafe falan diyenlere takmayın. Herkes Şehiriçi kısa mesafe kullanıyor bir tek siz değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araç kaç model? Bir sorun olmasın? 21 modeli bizde de var hiçbir sıkıntı yaşamadık.
2 sene önce bende de vardı. 2 yaşında araç marş basmıyordu. En son kafam attı elektrikçiye gittim, aküyle beraber araca geldik. Aküyü değiştirdi. Ve sorun çözüldü. Aracı sadece şehir içi günde 5-10 km kullandığımız için aküyü şarj edemiyor araç. Mecburen sıfır taktırın kurtulun derim. Şimdi resmini buldum. Mutlu akü 12volt 42Ah, 390A SAE takmış adam. Belki işinize yarar.
-
Focus aracımda da fabrika 60 amper takmıştı.3 yıldı akü bitiyordu.en son değişim zamanı 72 amper varta taktım 4 yıl idare ediyor genelde.
Üzerinde fabrikasyon gelen 45 Ah Yiğit Akü olan 2022 Model Hyundai Bayon Elit aracımın aküsünün garantisini 2 yılı doldurmasına 3-4 ay gibi bir süre vardı. Başıma bir sıkıntı çıkarmamıştı ama hem ailem ile uzun yola çıkacağımdan, hem de mevsimin artık sonbahar/kışa dönecek olmasından, akü sorununu sıkça yaşayan Bayon kullanan arkadaşları da okuyunca Aküyü yaklaşık 3 hafta önce yetkili servis dışında değiştirdim. 45 Ah yerine D24 12 V 60Ah Varta Blue Dynamic serisi ile değiştirdim. 60Ah akü 45Ah akünün yerine çok rahat sığıyor.
Size tavsiyem eğer sığarsa 60Ah geçmeyin. Şarj sistemini çok zorlamaya gerek yok. Ama 60 Ah sığmazsa 50 Ah - 55 Ah seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 24 Ağustos 2024; 20:11:31 >
-
2022 model araçta start stop yokmu, düz akü takılmış.
-
Servis diyor ki günde en az 40km sürmeniz lazım. Bu eşimin arabası. Her gün bu km yi yapmamız mümkün değil. 40 amper akü hayatımda görmedim, duymadım. Servisteki elemanı sıkıştırınca ''abi sizin gibi sorun yaşayan 6-7 müşteriye farklı bir kia modelinin (model adını hatırlayamadım şimdi) daha büyük kapasitelisini taktık sorun çözüldü dedi. Akü ölçüldüğü zaman sorun yok ama havalar soğuyunca cuma park ettiğimiz araç pazartesi çalışmıyor.
-
Şikayetvar a baktım. Aynı sorunu yaşayan çok kişi var. Ayrıca Kia, hyundai araçları aküyü diğer markalara nazaran çok daha hızlı bitiriyor. Neden bilmiyorum. Hyundai si olan 2 komşumda sürekli takviye ile geziyor. Biri dayanamayıp aracı sattı.
Orjinal akünün büyüklüğü de normal araçların yarısı kadar. Benzer ebatta daha yüksek amperli akü bulunabilir diye düşünüyorum. Akünün durduğu yerde biraz daha boşluk var. 1 tık büyük aküler sanırım sorun olmaz. Sanırım aracın üzerindeki akü ters kutup dediklerinden. Ona da dikkat edilmeli gibi.
En mantıklısı akücüye gidip deneyip bakıp taktırmak gibi geldi şimdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 24 Ağustos 2024; 22:46:48 > -
Araç 2021 model. Alındığından beri problemli. Şikayetvarda 5-6 kere akünün aynısı ile değişip sorunun devam ettiğini söyleyenler var. Soğuk bölgeler için akü kesinlikle yetersiz. İlkbahardan itibaren hiç bir sorun yaşamadık. Ama hava soğuduğu zaman yine araç çalışmayacak biliyorum.
-
Sanırım aracımdaki akü ters kutup. Fotoda ne kadar görünüyor bilemiyorum ama yuva kısmında yer var gibi. Dikkat etmem gereken bişey varmı ayrıca? Start stop vs. yok zaten araçta.
-
Bagaja akü koyduranlar var, nedir ne değildir ustalarım daha iyi bilirler, eğer büyük akü sorunu çözecekse böyle bir yöntem de denenebilir.
Hyundai Bayon 1.4 MPİ Elite versiyonda ki en dolusudur, start/stop yok. O yüzden normal akü takıldı.
-
Aracınızın akü bölümünün tabanı geniş görünüyor Normal boyutlarda 60 Ah sığar mı bilemiyorum ama denemek lazım. En iyisi bir akü bayisine giderek denemek. Eski akünüzü ölçtürdüğünüzde normal çıkar ama yük altında kaldığından ve havalar soğuduğunda size sorun çıkartacaktır. Aracınız da start/stop yoksa normal bir akü alabilirsiniz zira start/stop aküler daha yüksek fiyatlıdır. Akü alırken Varta veya Bosch gibi markaları tercih etmenizi öneririm. Avrupa üretimi akülerde raf ömrü 2 yıl iken yerli markalarda raf ömrü genelde 1 yıldır. Alabileceğiniz en yeni üretim aküyü almaya çalışınız. Eğer Varta alırsanız akünün arka kısmındaki veya garanti belgesindeki seri numarasından üretim tarihini öğrenebilirsiniz. Akü seri numarasını bu linkten sorgulayarak üretim tarihini öğrenebilirsiniz.
Varta akü üretim tarihi/seri numarası sorgulama linki: http://karatguc.com/index.php/tr/?option=com_content&view=article&id=73
Bu arada ben D24 12 V 60Ah Varta Blue Dynamic aküyü Ağustos 2024 başında 2.500 TL'ye aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 24 Ağustos 2024; 23:42:0 >
-
boş boş konuşan ne çok adam var . sığıyorsa 60 amper akü al koy. onu rahat doldurur araç. sürekli kısa mesafe gidiyorsan ev tpi akü şarj cihazları var el kadar onlardan al her sene ocak ayı gibi aküyü sök şarj et. ben böyle yapıyorum aküye bakım oluyor uzun ömürlüoluyor.
Benzer içerikler
- bariyere çarpma cezası 2024
- 1.4 tsi motor kronik sorunlar
- çıkma lastik alınır mı
- focus 1.5 ti vct
- jant boyama
- telegram indirim kanalları
- bmw elektrikli motor
- togg renkleri
- dacia spring fiyat
- nissan x-trail e-power fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X