Şimdi Ara

Alfa romeo giulietta hava yastığı rezaleti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 model alfa romeo giulietta (ilk sahibiyim) (88.000 km) aracımın ön yolcu airbag bölümü kendi kedine önce şişti ve zamanla çatlama şeklinde açıklık oluştu. bakınca içindeki bez gözüküyor.
    quote:

ekşi sözlük
    alfa romeo hava yastığı rezaleti
    https://eksisozluk.com/alfa-romeo-hava-yastigi-rezaleti--6119906

internette araştırdım yüzlerce alfa romeo giulietta ön yolcu hava yastığının şişerek çatlama ve açılma yaptığını, birçok insanın da bundan dolayı sorun yaşadığını gördüm.

kimileri servisin ücretsiz değiştirdiğini kimileri yüzde sekseni karşıladığını kimileri yüzde altmış karşıladığını paylaşmış.

ben de izmir yetkili servisine götürdüm, fotoğraf çekilerek incelemeye gönderileceği söylendi birkaç gün sonra incelemeyi sonucunda 7000 küsür lira tuttuğunu bunun %50 sini firmanın karşılaşacağını geriye kalan %50 nin (3600 ? bedel) benim karşılaşmam gerektiğini söylediler.

kendilerine bunun kronik bir arıza olduğunu söyledim ve alfa romeo firmasının marka değerine yakışmadığını iletmeme rağmen sonuç alamadım. bir çok julietta araçta ön yolcu airbag çatlaması oluşuyor. belli ki kronik bunu acilen çözülmesini, aksi takdirde yasal haklarımı arayacağımı söyledim.

ancak sonuç alamadım.

ben ford ve renault araçlar kullandım ve bu şekil üretimden kaynaklanan bir hatada bir lira bile ödemeden gereken yapıldı.

bu güvenlik sorunu teşkil eden bir malzeme

araç en ufak kaza yapmamış

yüzlerce giulietta araçta aynı şekilde şişme, çatlama vey yırtılma oluşmuş.

bunun kullanıcı ile hiçbir alakası yokken masrafın 7200 tutarının yarısının tüketiciye yıkılması adil mi?

bana ödetilmesini kabullenemiyorum

ama

sizlere de soruyorum normalde diğer firmalar da bu iş böyle mi oluyor yapılan bir üretim hatası müşteriye mi öde edilmeye çalışılıyor işin içinden çıkamadım önerilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j.mcclayn -- 26 Temmuz 2019; 13:56:41 >

• Yazık gerçekten. Benimde ön göğüslük şişti ama çok kafayı takmıyorum. Sizinki öne doğru baktığı için hem airbag olduğu için gayet riskli. Tüketici mahkemelerine yol gözüküyor gibi tabi kaç yıl sürer sonuç alınır mı bilemiyorum.
  • Renault scenic 2004 model 15 yaşında kadran ekranı bozuldu renault bu kronik dedi ve karşıladı o da benim aracımdı
  • Klasik fiat sorunu bu. Bende de punto var puntolarda da kronik bu. Aracı uzun süre güneş altında bırakırsan şişiyor. 10 yılın altında ise ücretsiz değiştiriyorlar diyorlardı.
  • Opel insignia 2.0 cdti aracımda yağ pompası ve yağ soğutucusu kronik olarak sorunlu. Pompa motoru besleyemiyor, uyarı falan vermeden motor yatak sarıyor. Masraf en az 25.000 lira. Opel 30.000 lira fatura çıkardı, alındığından beri yetkili servis bakımlı olduğu için 20.000'e indi. Mecbur motorunu değiştirdim. Benim sürecimde araç kullanılamaz durumda olduğundan dava açamadım. Fakat araştırdığımda, bu tür arızaların fabrika tarafından bilerek gizlenmesi durumunda garanti zaman aşımına uğramıyor. Önce tespit davası açıp bilirkişi incelemesi yaptıracaksınız, ardından dava açacaksınız. İtirazlarla falan 2 yıl civarı sürüyor. Geçmiş olsun.
  • Kronık sorunlar ne kadar erken cıkarsa halletmesı o kadar kolay oluyor. Servısler ılk basta %100 unu karsılıyor. Sonra gak guk yapmaya baslıyorlar. Gecmıs olsun. Puntodan gıulıettaya kadar fıat bu sorunu sureklı yasıyor
  • j.mcclayn J kullanıcısına yanıt
    Enıstem de aynı sorunu yasamıstı scenıcte. Onunkını karsılamadılar :) klasık fransız sorunlarından
  • Geçmiş olsun.Fiat punto da bol miktarda bu soruny yaşayan vardı demek ki aynı malzemeyi alfaya da itelemişler. Fiat servisi artık ücretsiz değiştirmiyo zor günler sizi bekliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 26 Temmuz 2019; 18:16:9 >
  • Şu sorunun masrafını nasıl kullanıcıya yıkmaya çalışıyorlar pes.Ürettiğiniz araçta kullanıcıyla alakalı olmayan bi sorun var işte ne diye çamura yatarsınız
  • Fiat elini attığı yeri kurutuyor
  • Arkadaş pejosu volvosu alfasi hepsi çirkef olmuş ya la.keşke hiç servise göstermeyeydin çok iyi alfave ustaları var
  • Kesinlikle doğru değil bu. Bunu Fiat'ın karşılaması lazım. Aracın herhangi bir hasarı onarımı yokken böyle bir hal alıyorsa bunu tamir etmeleri gerekir.

Tavsiyem birkaç servisi dolaşın hocam. Servisten servise değişebiliyor.

Bu zamana kadar garantiden birçok parça değişti benim Fiat'larda. Kronik olanda vardı olmayanda. Bugüne kadar sorunsuz hallettiler. Bu arabayı da tamir etmeleri lazım.
  • 156 ve 147 de de kronik sorun bu olay.
  • O bir Alfa naz yapması gayet normal. Ama servisin arkasında durması ve tamamını karşılaması gerek, sonuna kadar hakkınızı arayın.
    Geçmiş olsun.
  • Beni de kıllandırdınız sabah baktım bi kabarıklık var gerçekten. Yalnız daha önceden dikkat etmediğimden arttı mu önceden de öyle miydi bilemiyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Giulietta' nın iç kalitesi ve tasarımı dışı gibi olsaydı zaten segment lideri olurdu. Gerçekten aracın işçilik ve malzeme kalitesi yerlerde.
  • Giuliettanın adı var sadece kalite namına birşey yok, dahada hala aynı kasayı makyajlayıp yeniden satışa sunuyorlar.

şahsen 2.el guli alıcak olsam bu olaylardan dolayı vazgeçerim.
  • FCA'nın anlaştığı airbag markası ile ilgili bir problem var bence.

FIAT Forum
    A crack in the dashboard - The FIAT Forum
    https://www.fiatforum.com/punto-evo/358328-crack-dashboard.html

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Öncelikle geçmiş olsun. Giulietta' nın iç kalitesi ve tasarımı dışı gibi olsaydı zaten segment lideri olurdu. Gerçekten aracın işçilik ve malzeme kalitesi yerlerde.
    Forumda konuşuldu daha önce parayı bastır spor lüks paket al bak bakalım kaliteli mi değil mi boş a3e bindim geçenlerde ağladım plastikleri koltukları görünce
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    A3 kalite işçilik bakımından Giulietta’ nın içinden geçer. Hiç mukayese etmeye gerek yok bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.