sistem özelliklerim 1 gb ram amd 2500 işlemci ve 128mb MSI NX6600GT.güç kaynağım everest marka (kasayla beraber gelen) 300watt ama tabii tam 300watt mıdır bilmiyorum.ancak sorunum şu ki bu pcde bir süre oyun oynayınca bilgisayar deli gibi ısınıyor ve bazen reset atıyor.mesela FEAR oynadıım zmn 1 saat sonra filan takılmalar başlıyor ve pc resetleniyor,BIOStan işlemci ısısına baktığımda 54 e kadar çıkabiliyor parçalarım yanıcak die oyun filan oynayamaz oldum sizce ne tür bir güç kaynağı almalıyım?ben 400 watt düşünüyorum ama hangi markaların hangi modelleri tam 400watt werir hiçbir fikrim yok lütfen yardımcı olursanız sewinirim
merak etme AMD işlemcileri 70 - 80 derecelre dayanır. benimki yazın 73 dereceleri buluyor. Kapanması ise biostan cpu over heat protection diye bir değer vardır. onu biraz daha yükselt. Sıcaklık o değeri geçince kapatması normaldir.
kasa içi hava sıcaklığını düşürmeyi deneyebilirsin. birde ekran kartı sıcaklığın nedir?
ekran kartı sıcaklııma nası bakcaımı yada kasa içi sıcaklıını nası düşürcem bilmiorm,söyleyebilirsen nası yapcaımı yapabilirim?bugune kadar hiç ısınma/soğutma sorunum olmamıştı o yuzden cidden bu konular hakkında hiçbi fikrim yok.ben de buraya danışayım bu sorunumu dedim
nvidia ekranına gr masaustune sag tıklayp ordan sıcaklık ayarlarına bas kac derece gorursn ama 120 derece deildir heralde
ram lardan biri arızalı olabilir kontrol et. tel tek takarak windowsu açıyomu bir bak
bulamadım sıcaklık ayarı filan nvidia ekranında yok
GÜÇ KAYNAĞI ALSAN BİLE SICAKLIK DÜŞMEZ.. AMA 400 watt civarı fsp alabilirsin..
Kasanda hava akımının iyi olmasına dikkat et . bende 2500 kullanıyorum kaç saat oyun oynasam bile 44 ü geçmez.
Öncelikle fanlarını kontrol et ve temizle. Eğer fanların dönüşleriyle ilgili bi sorun varsa Contact spreyle temizlemeni öneririm. Cpu'nun üzerindeki soğutucuyuda kontrol et (Bakır Soğutucular var onlardan yeni birtane alabilirsin) ve CPU ile soğutucu arasında mat renkli bi krem vardır (gümüş alaşımlı) iletkenliği arttırıp CPU yu daha iyi soğutmaya yardımcı olur. (Yoksa almanı tavsiye edicem.) Kasa içide soğutmayı sağlamak için harici 1-2 fan alabilirsin. (Mutlaka kasanda takabileceğin yerler vardır.) Kabloların çok fazla dağınık olmamasına da dikkat etmeni öneririm; hava sürkülasyonunu yavaşlatır ve anakartın ve diğer parçalara hava gitmesini engeller.
Not: Kış aylarına girmemizden dolayı havalar zaten soğuyacak. Pc'ni soba yanına yada kalorifer peteği yanınada koyma mümkünse her ay içini aç ve temizle yerde ama çok fazla toz olmıyan soğuk bi yerde sakla
Kolay Gelsin
imzadaki sistem oda soğuk ve 21 - 25 arası gidiyor en fazla oc li bile olsa 28 de, yani sende başka bir sorun yada işlemci+macun+fan olayında bir durum var kasa nın konumunda sorun yoksa.
yok kardeş sende sorun var o/c ile load 28 olurmu yaw imzadaki idle=46 load=48
walla ben de anlamadım ki,şimdi rexxin dedii gibi kasayı açıp bi güzel temizledim,içini düzenledim fanlarda herhangi bi aksaklık yok kasanın konumu da iyi bakalım artık bikaç gün böyle deniycem olmassa el mahkum farklı bi soğutma deniycem.yanlız anlamadıım bu aşırı ısınma sorunu bi tek FEAR oyununda karşıma çıktı diğer oyunlarda bu kadar fazla ısınma olmamıştı hiç.saçma olcak ama acaba oyun fazla kasıyo die bööle bi sorun çıkmış olabilir mi?
işlemci sıcaklığın aşırı yüksek değil o sıcaklıta resetlenme olmamalı sen bir ekran kartı sıcaklığını kontrol et
kasanın yan kapağına tam ekran kartının karşına gelecek şekilde bi fan tak ben öle yaptım sıc bazen 10 derece farkediyo bi de termal macun sürmeyi dene hem işlemciye hem de ekran kartı fanına
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme