Şimdi Ara

Android telefon saçmalığı (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
508
Cevap
1
Favori
18.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2017 yılında 1500-2100 lira arasında yeni 0 iPhone yoktu yalnız. iPhone 8 ve X tanıtılmıştı. Yazdığınız şeylerin çoğu telefon bakarken aa bunda kulak algılama varmış vb vb dedikten sonra alıp hiç kullanılmayacak, fasarya denilen şeyler. Apple iPhoneyi satmak için böyle şeylere pek başvurmuyor. Siz telefonunuzla memnunsanız bir sorun yok fakat bahsettiğiniz şeylerden insanların çoğunun haberi bile yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 yıl önce aldığım xiaomi mi a1 android 7 den 9 a kadar güncelleme aldı. Halen güvenlik güncellemelerini de alıyor. Şuan pixel experience 10 a geçtim. Android 10 ve güvenlik güncellemelerini yine alıyor. Cihaz halen ilk günkü gibi akıyor. Hatta sanki daha iyi çalışıyor. Pilini bile değiştirmedim. Sadece ekranını kırdım onu da kendim ekran alıp yaptım. Zamanında iphone x çıkmıştı 7 8 bin liralardaydı sanırım. 1100 tlye aldığım mi a1 3. senesinde 1 sene daha kullanırım kırılmazsa.
    İphone almak şuan çok mantıksız. Daha doğrusu 10-11 bin civarına telefon almak mantıksız. Nüfusun %1 inden azı o seviye telefonlarla gerçekten işi olan kesim. Alanların çoğu sidik yarıştıran tayfa. Aylık kazancı 10 bin tlden az olupta iphone alanları kusuruma bakmayın ama varoş olarak görüyorum. Orta seviye 1500-2800 tl bandında redmi, realme gibi f/p telefonları her işinizi görür.
  • i phone 4 sene, android 1,5 yıl yaşıyor ömrüne oranlarsan iphone al arkana bakma
  • Jailbreak yaptıktan sonra iPhone kullanmanın bir anlamı yok bence. Android mi iPhone mu tartışmasına girmem ama şu iPhone kullananların resimleri silme derdi nedir arkadaş, hafıza doldu diye sil sil kullan :D
    Parası olan alyıor tabi yüksek bellek boyutu olanı ama çoğu eski iPhone 16GB'dır en fazla.
  • Yazık Afyon kullanıcı cahili sony z2 3 yıl güncelleme aldı ve 5 yıl kullandım yavrum. 3 yıl alması da yeterli. Bir telefon 1200 dolar diğer 450 dolar bunu göz ardı ediyorsun sanırım. Apple hızlı olmayan şarj pahalı işçilik vesaire girmiyorum. Androidi sadece Samsung sanan rezil bir kitle mevcut

• Bir şeyin fanı olmak yerine bir şeyi ölümüne kötülemek yerine marka yerine cihazların sadece performans, yapabildikleri, fiyatları ve güncelliğini artı dayanıklılığını bir markanın fanı olmadan konuşmayı ne zaman öğreneceksiniz acaba öyle saçma yazılar okudum ki utandım. Herkes bütçesine yada ihtiyacına göre alır bir mobil uygulama geliştirme yazılımcısı olarak ios beni kısıtlıyor ve Türkiye de çok pahalı tercihimi Androidin Çinli telefon üreticisi olan orta sekment bir telefonunda kullandım ne yapayım bunu savunup laf söyleyeni gidip öldüreyim mi burada ki adamların çoğu öyle kullandığı telefonu ve markasını namusu gibi savunuyor

• Elma çekirdeği kadar beyni olmayan insanlar burda aypon şöyle android şöyle diyor.

Arkadaşlar, söz konusu cep telefonu olunca tercih yapmak tamamen kişisel gereksinimlere dayanıyor. Sen elma göstermek için 11bin lira verir telefon alırsın (elmadan başka hiçbir özelliği yok). Ben de şarjı 3 gün gitsin %95 ekran kasa sAmoled ekrana sahip olsun diye gider 3bin lira verir xiaomi alırım. Önemli olan gereksinimleri karşılaması değil mi? Telefonu, bilgisayarı, arabayı birer araç olmaktan çıkartıp amaç haline getiren gerizekalılardan nefret ediyorum.

Gelelim garanti ve güncelleme meselesine. Şuan cep telefonlarında servise gitme oranı %5'in altında. Yani yüz telefondan 5 tanesi bile servise gitmiyor. Zamanında iPhone 6s cihazım vardı. Telefonu düşürüp ekranını kırdım ve anakartta hasar tespit ettiler. Ekran değişimi servisde yapıldı. O zamanın parası ile 1150 TL verdim. Ne oldu o yıldızlı garantiye? Aaa sen telefonu düşürmüşsün hadi gel ücretsiz tamir edelim mi dediler? Hayır. Demelerini de beklemiyoruz zaten.

Güncelleme konusuna gelirsek, Apple sözde güncelleme ile telefonların performansını düşürdüğü için onlarca ülkede ceza ödemeye mahkum edilmiş bir şirket. Başka söze gerek yok :) Android tarafında ise evet, telefona istediğimiz sürüm romu istediğimiz an yükleyebiliyoruz ve bu çok güzel birşey. Güvenlik konusuna gelirsek, fbi cia mossad falan hepsi bizim o çok değerli verilerimizin peşinde.. Ne de olsa hepimiz ortadoğunun göbeğinde yaşıyoruz, potansiyelimiz yüksek
  • Mantık gereği, androidin tepe modellerinden alırım 3-4 senede bir. Gayette götürür, ucuzunu alıp 5 sene götürür derseniz haklısınız kaldırmaz yenisini almayı istersniz.
    Bi iphone 7 fiyatına tepe model android al yıllarca kasmadan kullan. Baktın yeniliğe ayak uyduramıyor sat yarı fiyatına üstüne 2-3 bin daha kat yine tepe model al. Ben böyle yapıyorum mutluyum. Şuanda huawei mate 10 kullanıyorum alalı 2 sene oldu en az 2 sene daha götürecek ,ve hala güncelleme geliyor. Android 10 yolda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 12 Mayıs 2020; 2:41:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

2017 yılında 1500-2100 lira arasında yeni 0 iPhone yoktu yalnız. iPhone 8 ve X tanıtılmıştı. Yazdığınız şeylerin çoğu telefon bakarken aa bunda kulak algılama varmış vb vb dedikten sonra alıp hiç kullanılmayacak, fasarya denilen şeyler. Apple iPhoneyi satmak için böyle şeylere pek başvurmuyor. Siz telefonunuzla memnunsanız bir sorun yok fakat bahsettiğiniz şeylerden insanların çoğunun haberi bile yok.
    Yazdığım özelliklerden sadece birkaç tanesi insanların çok kullanmayacağı şeyler onun dışında sürekli kullanılan özellikler. Iphone 8 ile samsungun amiral gemisi bile olmayan bir modelini kıyaslamak gerçekçi değil. O zamanda bu özelliklerin en önemlileri - ekran koruması suya dayanıklılık vs. gibi - iphone telefonlarda yoktu. Varsa da ancak üst modellerinde vardır büyük ihtimalle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen huawei ile tanışmamışsın. Sen vestel casper falan aldın sanırım. Ben android değil huawei kullanıyorum mate 10 pro çıkan bütün güncellemeri de aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenolog

Bak şimdi 6,5 sene iphone kullandım ve hep aktif tek telefonumdu ve 1 kere batarya değişti. Orjinal 4 sene götürdü ama bir sene gibi taşınabilir şarz ile kullandım. sonraki orjinal diye takılan şimdiye kadar götürdü ve şu an bitti haliyle. 2. el alınan bataryası ömrünün sonlarına gelmiş iphone deneyimini yazdın sanırım
    kardeşimde 6s var günde 2 kere şarj ediyor demekki sen yoğun whatsap faceebook görüntülü konuşma programları vs. fazla kullanmıyorsun.
  • Galaxy S6 ve iPhone 6'yı yan yana koyun ve hangisini kullanmak isteyeceğinize karar verin. Ben iPhone 6 kullanmak isterim diyen adamı garipserim açıkçası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanadam

Mesele yaşın değil amca mesele en son 2011 de android kullanıp fanboyluk yapmak

2010 da n95 i satıp galaxy ace alan da benim merak ediyorsan. A1018 den 5110a 3210 dan 3310 a hepsini de kullandım.
    Peki 2011deki androidle şimdiki bir mi?

Boş lakırdı yaptığın için yorum yaptım inanmadığım için değil
    amca dedendir 1

boş lakırdı bu forumda hiç yapmadım kralı da yaptı diyemez diyemedi 2

2011-2012 de beri sürekli iphone kullanıyorum doğru ama arada deneme fırsatım olan cihazlar oldu, arkadaşlarım alıp tırım tırım pişmanlığını yaşadığına şahit olduğum bir çok cihaz gördüm.. bunun yanında tabi parasının hakkınız veren android cihazlar olmadı değil, cihazlar da oldu.. cihaz ne olursa olsun yazılım belli.

bu konunun sahibi çok güzel ve çok doğru bir konuya değinmiş.sen ne anlarsan anla..

senin tuttuğun fare kadar benim sktgm kedi var bilişim sektöründe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 12 Mayıs 2020; 3:30:29 >
  • focusrite kullanıcısına yanıt
    Oo kral hoşgeldin, şeref verdin çoluk çocukla tartışmaya girmeseydin biz hallederdik

• RundeLL kullanıcısına yanıt
    iPhoneler 7 ile (2016) suya dayanıklılık özeliğini kazandı, iPhone 8 de suya dayanıklı.

Bu arada iPhone’nin aslında birkaç seneye kadar üst modeli yoktu, bütün iPhoneler amiral gemisi sınıfındaydı ama amiral gemilerilerinin 1000 dolara çıkmasıyla Apple pazar kaybetmemek için SE, 8, XR, 11, SE2 gibi telefonlar çıkardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Confather

Oo kral hoşgeldin, şeref verdin çoluk çocukla tartışmaya girmeseydin biz hallederdik
    sıkıntı yok, kimseyi aşağılamıyorum küçüksemiyorum dalga geçmiyorum, kimseden alıntı yapmıyorum, biri kendi yorumunu yapacağına hemen alıntı yapıyor, alıntı yapma, benim gibi kendi görüşünü yaz, beğenen beğenir.

teşekkürler kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 12 Mayıs 2020; 4:15:13 >
  • Yaşım belli olacak ama neyse.iphone 3g ile basladim kullanmaya arada dell pantech gibi markalarin android cihazlarinida kullandim ayni anda,sonra 2 sene windows phone kullandim, bu arada iphone kullanmaya devam ettim. Htc m7 lg g2 g flex gibi telleride kullandim. iphonelari severim.popüler diger androidlerede sahip oldum. Su an 2 tane android telim var 1 i sirket telefonu, en çok ozledigim telefon htc m7 ama en cok hosuma giden sistem windows phone lardi malesef.uzun lafin kisasi neyi seviyorsaniz onu kullanin alti üstü telefon iste hepsi guzel bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 12 Mayıs 2020; 4:49:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

Yav girin app store veya google play e farkı anlarsınız. Bık bık bık yapmaya gerek yok.

Adı üstünde android. Birisine sen android misin deyin bakın ne oluyor?

Bir uygulama kurduğunuzda iosa sizden izin ister bildirim gönderebilir miyim? Gps kullanabilir miyim fotoğraflara erişebilir miyim???

Sizin kontrolünüzde olur herşey. Android mi o programcının insiyatifine kalır
    Böyle bir şey yok ! Android de her türlü bildirimi,izni ayarlayabilirsiniz.

Bazı arkadaşlar Android'i hala 8 Sene önceki android 2.3 gibi falan sanıyolar galiba ? Belli ki uzun süredir güncel bir Android cihaz ellerine almamışlar.
    Gerek Iphone,ipad(g),android telefon(g) ,android tabletleri yıllarca kullanmış ve teknolojiyle iç içe olan biri olarak söylüyorum. Telefon konusunda Android,tablet konusunda Ipad tek geçer. Üstlerine yoktur ama bu bir genellemedir inanılmaz bir telefon kamerası istiyorsanız seçimleriniz ona göre şekillenir. İki ekosistemin de birbirine kıyasla artı/eksileri mevcut.

Ayrıca en basitinden hangi uygulamaya bakarsanız bakın App store fiyatının Play Store fiyatından fazla hatta iki katı olduğunu göreceksiniz,sebebi nedir? Türkiye'de Apple, premium bir markadır. Servisleri, abonelikleri, cihazları her şeyiyle yüksek fiyat etiketine sahiptir. Mac pro cihazı yerde sürüklemek için çıkardığı 4 tane tekerlek 700 Dolar fiyat etiketine sahiptir,yorum sizin.
    Durumunuz el veriyorsa kullanırsınız. Burada 2000TL fiyatlı Android ile Iphone 11 Pro kıyaslamaya gerek yok (genel konuya hitaben).
    Not: "(g)" işareti koyduklarım "güncel" cihazlarımı belirtmektedir.

Marques Brownleeyoutube
    The $700 Mac Pro Wheels: Explained!
    https://www.youtube.com/watch?v=mBHY_Qaw5AI&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KüfürbazHaydoo -- 12 Mayıs 2020; 5:7:8 >
  • Bende iphone kullanıcısıyım, bir kaç yıl samsung kullandım. Tamam daha stabil ama herkes iphone alamıyor. Sende abartmışsın. Herkes senin hadiseni yaşamıyor. Herkesin tercihi farklı.

• İphone’dan redmi note 7 ye geçip android’i kötüleyende var.
    Bende iPhone kullanıcısıyım. Severek kullanıyorum. Ama android’e kötü diyemem.
    Sevmediğim birkaç yanı var bir süre sonra gözle görülür performans kayıpları oluşuyor. Ve hemen hemen bütün android telefonlarda olan o amoled ekran yanığı.. bunlar uzak durmam için kuvvetli nedenler.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.