Şimdi Ara

Ankara Üniversitesi vs. Yıldırım Beyazıt Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Yökatlasa göre AYBÜ'den yatay geçiş yapan kimse olmamış bu sene, geçen sene de 1 2 kişiymiş. Acaba AÜ'ye geçmek istemeyecek kadar memnun mu herkes yoksa ortalama kasmak ciddi zor mu Hocaların ego tatmin etmek için hazırladığı saçma sapan sınavlar / not vermeme huyları yüzünden yatay geçiş şansı kaçsın istemem

Kafam çok karışık okuyan herkes bilgi verebilirse, bölümden tanıdıkları olan yönlendirebilirse çok sevinirim

Sıralamam: 17k

Şimdiye kadar duyduklarım:

*Ankara üniversitesi Gölbaşı kampüsü çok kötü (ulaşım açısından yorucu olabilir ama kampüsün kendisini çok sorun etmedim)

*AYBÜ kampüsü fena yerde değil, yakınında avm falan var

*Ankara %100 İngilizce olmasına rağmen aslında Türkçe gibi işleniyor

*Yıldırım Bayezit İngilizce eğitimi kaliteli (Bu çok hoş bir şey ama iyi seviyede İngilizcem var, olmazsa olmaz bir yön değil)

*Yıldırım Bayezitte hocalarda, staja referans olma durumlarında vs. Siyasi meseleler üniversiteye etki etmiyor (Bu doğru mu öğrenmek istiyorum, çok önemsediğim bir konu)

Öğrenmek istediğim esas konular:

*İş / staj başvurularında Ankara'nın iyi kötü bir ismi ve geleneği olması, AYBÜ'nün yeni olması ne kadar etkili olur?

*Akademisyen kalitesi gerçekten Ankara'yı es geçip aybü'de okumaya değecek kadar farklı mı?

*Zor olduğunu biliyorum ama hacettepe ceng yatay geçiş için şansımı deneyeceğim, AYBÜ ve Ankara'da not durumları nasıl?Yatarak 4.0 ortalama gibi bir hayalim yok çalışacağım ama karşılığını alabilmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arthurdent42 -- 2 Ağustos 2020; 18:15:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• *Yıldırım Beyazıtta hocalarda, staja referans olma durumlarında vs. Siyasi meseleler üniversiteye etki etmiyor (Bu doğru mu öğrenmek istiyorum, çok önemsediğim bir konu)

->Dediğini tam anlamadım. Okul içinde siyasetin s'si yok. Hocalar staj bulamazsan yardım ederler. Öğrenci-hoca ilişkisi çok iyidir.

*İş / staj başvurularında Ankara'nın iyi kötü bir ismi ve geleneği olması, AYBÜ'nün yeni olması ne kadar etkili olur?

-> Henüz mezun olmadığım için iş konusunda net bir şey söyleyemem. Staj konusunda sıkıntı çekeni görmedim. 3+ ortalaması olanlar genelde savunma sanayi şirketlerinde staj yapıyorlar.Zaten bu kişiler mezun olunca da genelde savunma sanayi şirketlerine giriyolar. Okulun isminin ankaraya göre daha az bilinmesi ancak Ankara dışında bi dezavantaj oluşturabilir. Ama sektörü, iş ilanlarını vs araştıran biri olarak söylemeliyim ki ikisine de gitsen iş sende bitecek. ingilizce/yaptığın projeler/stajlar veya iş deneyimleri en çok bunlar etkiliyor.

*Akademisyen kalitesi gerçekten Ankara'yı es geçip aybü'de okumaya değecek kadar farklı mı?
    -> Bizim akademik kadromuzun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bence hacettepeden sonra en iyi eğitimi burada alırsın Ankara'da.

*Zor olduğunu biliyorum ama hacettepe ceng yatay geçiş için şansımı deneyeceğim, AYBÜ ve Ankara'da not durumları nasıl?Yatarak 4.0 ortalama gibi bir hayalim yok çalışacağım ama karşılığını alabilmek istiyorum.

->Hacettepe %80 ösym %20 not ortalamasına bakar ve ingilizce bir bölümden 3.5+ ortalama ister. sıralamanın 17k olması çok iyi. Yatarak bi ortalama kazanmak zor ama çalışan için de çok zor bi olay değil. 3.5+ yaptığın an bence senin geçiş ihtimalin yüksek ama yine de tam bişe diyemem çünkü bu uzaktan eğitim sistemi ortalamaları çok uçurdu malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vioman

*Yıldırım Beyazıtta hocalarda, staja referans olma durumlarında vs. Siyasi meseleler üniversiteye etki etmiyor (Bu doğru mu öğrenmek istiyorum, çok önemsediğim bir konu)

->Dediğini tam anlamadım. Okul içinde siyasetin s'si yok. Hocalar staj bulamazsan yardım ederler. Öğrenci-hoca ilişkisi çok iyidir.

-> Henüz mezun olmadığım için iş konusunda net bir şey söyleyemem. Staj konusunda sıkıntı çekeni görmedim. 3+ ortalaması olanlar genelde savunma sanayi şirketlerinde staj yapıyorlar.Zaten bu kişiler mezun olunca da genelde savunma sanayi şirketlerine giriyolar. Okulun isminin ankaraya göre daha az bilinmesi ancak Ankara dışında bi dezavantaj oluşturabilir. Ama sektörü, iş ilanlarını vs araştıran biri olarak söylemeliyim ki ikisine de gitsen iş sende bitecek. ingilizce/yaptığın projeler/stajlar veya iş deneyimleri en çok bunlar etkiliyor.

-> Bizim akademik kadromuzun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bence hacettepeden sonra en iyi eğitimi burada alırsın Ankara'da.

->Hacettepe %80 ösym %20 not ortalamasına bakar ve ingilizce bir bölümden 3.5+ ortalama ister. sıralamanın 17k olması çok iyi. Yatarak bi ortalama kazanmak zor ama çalışan için de çok zor bi olay değil. 3.5+ yaptığın an bence senin geçiş ihtimalin yüksek ama yine de tam bişe diyemem çünkü bu uzaktan eğitim sistemi ortalamaları çok uçurdu malesef.
    Çok çok teşekkürler bölümde olup buralarda olanları bulmak çok zor oluyor

• arthurdent42 A kullanıcısına yanıt
    rica ederim. yine sorun olursa doğru şekilde cevaplayacağımdan şüphen olmasın. iyi tercihler dilerim.
  • Ankara bilgisayarda derslerin tamamı ingilizce olarak işleniyor ki işlenmek zorunda çünkü sınıfta yabancı öğrenciler var, bazıları Türkçe bilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timey

Ankara bilgisayarda derslerin tamamı ingilizce olarak işleniyor ki işlenmek zorunda çünkü sınıfta yabancı öğrenciler var, bazıları Türkçe bilmiyor.
    Peki hocaların akademik yeterliliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Odtüye bile gitsem her hocanın aynı seviye harika olamayacağını biliyorum tabi ama genel olarak fikrinizi merak ettim. Hocaların yüzde kaçı slaytı okuyup geçmek yerine size gerçekten bir şeyler katabiliyor mesela?

Ve konuda da yazdığım gibi ortalama kasma konusunda önünüze ek zorluk çıkaracak okullardan birisi mi? Bazı okullar online sınavda bile ekstra zor sormuş o dönem bile ortalama yükselmesin diye kendilerini zorlamışlar.

• Bence hacettepe ee denenebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-97D83CB43

Bence hacettepe ee denenebilir
    Ee sevmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: arthurdent42

Peki hocaların akademik yeterliliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Odtüye bile gitsem her hocanın aynı seviye harika olamayacağını biliyorum tabi ama genel olarak fikrinizi merak ettim. Hocaların yüzde kaçı slaytı okuyup geçmek yerine size gerçekten bir şeyler katabiliyor mesela?

Ve konuda da yazdığım gibi ortalama kasma konusunda önünüze ek zorluk çıkaracak okullardan birisi mi? Bazı okullar online sınavda bile ekstra zor sormuş o dönem bile ortalama yükselmesin diye kendilerini zorlamışlar.

Alıntıları Göster
    Bazı hocalar slayt okuyup geçiyor, bazıları kendinden bir şey katarak anlatıyor. Sanırım her okulda genel olarak aynı bu hacettepe konusunu okurken de aynı sorunlar olduğunu gördüm. Hocalar genel olarak yurtdışı diplomalı, Odtü mezunları felan var. Tabi ben daha 1. sınıfı bitirdim o yüzden tam bilemiyorum tabiki.

Online konusunda ekstra zorluk çıkarmadılar, süreyi felan bolca verdiler, sınavlar bir tık zordu ama olsun o kadar. Tabi ben çalıştım pek salmadım o da var. Ve ortalamamı da yükselttim geçen döneme göre.

• Ankara EE de okuyorum.Dersler ingilizce işleniyor.Çok çok nadirdir türkçe ders anlatıldığı.Araban yoksa Ankara üniversitesi yazma.İlk 2 yıl çok eziyet çektim yolda.Araba olmasa bırakmıştım çoktan.Okuldan kopmuştum.Ayrıca kampüs önemli değil de deme çok önemli.Ben de öyle düşünmüştüm okula gierken.Dersten çıkıyorsun yapacak bir şey yok.Herkes otobüse binip gidiyor.Okulda az daha durayım,kütüphanede az çalışayım olayı falan olmuyor.Çünkü herkesin yolu uzun.Hocalar bilgi birikimi olarak iyi ama bilgiyi aktarma mevzusu başka bir şey.Çok iyi hocalar da var kıl hocalar da var.Ama genel kalitesi iyi.Kampüs ve imkanlar sıkıntı.3+ ortalaman varsa ,ki bizim okulda yapmak çok zor değil biraz çalışırsan, stajını aselsan havelsan da çok rahat yapıyorsun.Mezunlar da savunma sanayisinde iş buluyorlar.Gölbaşında olmasa sıralama bu kadar düşük olmazdı zaten.Okullar arasında inanılmaz bir fark yok zaten.Benzer okullarda okumuş hocalar var yine.Ama ulaşım ve kampüs kısmına daha çok yoğunlaş. 17 k ya yıldırım beyazıt yazmak da koyar açıkçası.Ben girdiğim sene 25 k idim.Hacettepe bilgisayar 23 le kapatmıştı.Ankara ee yazmak koymuştu bana baya.

• Hocam siyasetle alakalı ben de endişe etmiştim ama öyle bir duruma 1 kere denk gelmedim. Aksine hazırlıkta 2 kurda da öğretmen çaktırmadan hükümete giydirmisti. Hazırlık eğitimi güzel ancak sınavı geçmek kolay biraz eğer iyi ingilizcen varsa okumama gerek yok. Akademik kadro zaten baktıysan bence daha yüksek sıralamadaki çoğu üniversiteyi sollar. Kulüp faaliyetleri zayıf diğer okullara göre net zaten mühendisliğin olduğu yerleşkede çok kulüp yok. Ankara nasıl okul bilmiyorum ama aybü de kampüs olması çok önemli ise uzebilir takılmaya yerler var ama bilmiyorum kampüs değil yani yeşil yeşil. Yerleşkede Hukuk, diş (haftada 2 gün mü ne hurdalar galiba), mühendislik fakülteleri var. Bahçelievler e Kızılay'a yakin. Ulaşımı otobüsle sagliyorsun yürüme mesafesinde metro yok. Avmnin servisleri ile bedava gidebilirsin metroya tabi.
  • Yökatlasa göre AYBÜ'den yatay geçiş yapan kimse olmamış bu sene, geçen sene de 1 2 kişiymiş. Acaba AÜ'ye geçmek istemeyecek kadar memnun mu herkes yoksa ortalama kasmak ciddi zor mu
    alakası yok. kim ankaraya geçmek istesin ki? eğitim olarak bizden iyi olduğu söylenemez. üstüne kampüsü çok uzak. bizim dönemden 6-7 kişi var 3.5 üstü ben dahil. bi arkadaş hacettepe denedi 3.6 ile 3kişi alıyordu hacettepe 4.oldu 1.yedek olarak kaldı. gebze falan gelirdi onu da isteyen olmadı çünkü çoğu kişi ankara'da oturuyor veya sistemini, ortamını bozmak istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 2 Ağustos 2020; 18:43:3 >
  • Aybünün ing eğitimi iyi diye duymuştum ankarada arkadaşım okuyor tavsiye etmiyor kampüsü konumu bomboşmuş.
  • quote:

alakası yok. kim ankaraya geçmek istesin ki? eğitim olarak bizden iyi olduğu söylenemez. üstüne kampüsü çok uzak. bizim dönemden 6-7 kişi var 3.5 üstü ben dahil. bi arkadaş hacettepe denedi 3.6 ile 3kişi alıyordu hacettepe 4.oldu 1.yedek olarak kaldı. gebze falan gelirdi onu da isteyen olmadı çünkü çoğu kişi ankara'da oturuyor veya sistemini, ortamını bozmak istemiyor.
    Hocam tek başına sizden aldığım bilgilerle bile aybüye ikna oldum gibi çünkü hem objektif yazıyorsunuz hem de Ankarada okuyup gerçekten gönül rahatlığıyla eğitimini övebilen görmedim şimdilik
    bizdeki sorunlardan bahsettim sana(sosyallik/ankara dışı isminin çok bilinmiyor olması). zaten senin amacın hacettepeye geçene kadar duracak bi yer. eğitim olarak ben beğenmesem kimseye önermem, kendim de yatay geçiş yapar giderdim zaten. sana özelden 18-19 yılı onur listelerini de atıyım ortalamaları görmen açısından.(malesef bu senenin yok şuan). ilk sene sadece fizik2 zorlar not ve ders bakımından. programlamaya giriş dersleri sana bakıyor yatkınlığın varsa çalışır yaparsın. calculus vs zaten yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 2 Ağustos 2020; 21:28:39 >
  • Bir kıyaslamada ben yapayım sana hocaların niteliklerini benzer varsayarak;(verileri yök atlastan alıyorum. dışarıdan gelen öğretim görevlileri 3 üniversitede de benzer sayıdadır dolayısıyla istisna olarak kabul edebiliriz eksik veya fazlalıkları)

Ankara Tr+İng -> öğrenci sayısı: Toplam 700 , Akademisyen sayısı: 11. Hoca başına düşen öğrenci sayısı: 63
    Gazi %30 ing -> öğrenci sayısı: 555, Akademisyen sayısı: 8. Hoca başına düşen öğrenci sayısı: 69
    Aybü İng -> öğrenci sayısı: 400, Akademisyen sayısı: 11. Hoca başına düşen öğrenci sayısı: 36

akademik destek/ilgi ve öğrenim deneyimi açısından önemli bi veri olduğunu düşünüyorum. bunun detaylı araştırmasını tüma yapar. isterseniz o araştırmaya bi gözatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 2 Ağustos 2020; 21:48:49 >
  • quote:

bizdeki sorunlardan bahsettim sana(sosyallik/ankara dışı isminin çok bilinmiyor olması). zaten senin amacın hacettepeye geçene kadar duracak bi yer. eğitim olarak ben beğenmesem kimseye önermem, kendim de yatay geçiş yapar giderdim zaten. sana özelden 18-19 yılı onur listelerini de atıyım ortalamaları görmen açısından.(malesef bu senenin yok şuan). ilk sene sadece fizik2 zorlar not ve ders bakımından. programlamaya giriş dersleri sana bakıyor yatkınlığın varsa çalışır yaparsın. calculus vs zaten yaparsın.
    İncelediğim kadarıyla gerçekten sadece 1. sınıf Bilgisayar öğrencileri arasında bile (yani benim asıl hedef kitlem) çok fazla 3.5+ ortalama var (3.8'e kadar çıktıklarını gördüm) bu güzel bir şey. Ayrıca TÜMA raporunun sadece sıralamasını sosyal medyada görmüştüm, girip tamamına baktım Yıldırım Beyazıt 20 sıra civarı daha ilerideydi. Anladığım kadarıyla her sene ankara ceng sıralaması önde diye ve ismi var diye öne yazılıyor, öne yazıldıkça sonraki sene de önde kalmaya devam ediyor. Şimdiye kadarki izlenimim ve aldığım yorumlar / incelediğim veriler tamamen buna işaret ediyor. Çok bilgilendirdiniz gerçekten neredeyse soru işaretim kalmadı

• Up

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.