Şimdi Ara

Anlaşılamayan İnternet hız sorunu /SOL Fiber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SOL 'a 26 mayıs'ta geçtim mayıs ayını sorunsuz geçirdim fakat haziran ayında akk'yi geçmeme rağmen . Speed test sonuçtalarına çok ters bir şekilde download hızım ortaya çıkmaya başladı 50 mbit dowload 5 mbit upload hızım normalde . Fakat indirmelerde kb'larda geziniyorum ..

Aslında sadece indirmeler'de değil stream video izlemede , internet'te dolaşırken bariz hızın düştüğü belli anlamadığım speed test sonucu nasıl bu şekilde çıkabiliyor ?

Bugün yetkili ile yaptığım görüşme sonucu söylediği ftp sunucu adresinden (bkz:ftp://213.14.197.22/1GB.zip) dizinden 1gb'lık dosya indirdim ve 8 MBit minumum hız aldım buna istinaden dedi ki ;

İndirme yaptığınız yerin bant genişliği ile alakalı bende buna cevaben ;

16 mbit'lik 16'yı hiç göremediğim netimden aynı indirme işlemini gerçekleştirdiğimde 1 mbit'in altına düşmediğimi belirttim .
    O zaman suçu DNS'e attı tamam dedim DNS 'ide değiştirdim ama sorun hâlâ devam etmekte ..

Bu gibi bir sorunu daha önce yaşayan oldumu ? oldu ise çözümü nedir ?

Adsl'den kurtulduğuma sevinirken fiber'de adsl tadı vermeye başladı

Speed test sonucum :http://prntscr.com/bbiavw

Download test sonucum (kb içerir) :http://prntscr.com/bbie4d

• retkitosman kullanıcısına yanıt
    http://www.thinkbroadband.com/download/ bir de buradan deneyip sonucu atar mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mzlm42

http://www.thinkbroadband.com/download/ bir de buradan deneyip sonucu atar mısınız ?

Tabi hocam ;

http://prntscr.com/bbiqja

Yeniden KB

Başka bir modem deneyin yada modemizi resetleyip deneyin aynı sonuç çıkarsa bizim yapabileceğimiz birşey yok
  • quote:

Başka bir modem deneyin yada modemizi resetleyip deneyin aynı sonuç çıkarsa bizim yapabileceğimiz birşey yok

Saolsun'lar tek bir modeme bağlı kaldık sayelerinde . Bugün aradıklarında buradan hız değerini doğru söylemekle hata yaptım aslında ..

Kendi paylaşımlı ftp server'larından indirdiğimi sonradan farkettim Sorun yok diyip zeytinyağı gibi üste çıktılar.
    Normal hız testiniz 50 mbit indirme yaptığınızda 300 Kb/s ve civarı seyrediyorsunuz İndirmelerde kısıtlama var bu belli ama bunu kısıtlayan nedir ? Modeme reset atıp kurulumu baştan gerçekleştirin benim tavsiyem bu :)
  • quote:

Normal hız testiniz 50 mbit indirme yaptığınızda 300 Kb/s ve civarı seyrediyorsunuz İndirmelerde kısıtlama var bu belli ama bunu kısıtlayan nedir ? Modeme reset atıp kurulumu baştan gerçekleştirin benim tavsiyem bu :)

hocam onu'da denedim fabrila ayarlarına geri döndüm fakat değişen birşey yok.

SOL'un tekrar kulağını çınlatmaktan başka bir çare yok gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Umarım çözülür
  • quote:

Umarım çözülür

saolasın müdürüm :)

adsl lanetinden fiber gelse'de hâlâ kurtulamamış gibi hissediyorum baktım bir sonuca varamayacağız başlamadan biter benim için SOL
    adsl mi fiber mi? modemde ayar çekmen gerek wifi için şart... wifi analyzer diye android uygulaması var wifi kanalını en iyi kanalı seçmene yarayan en faydalı uygulama... kur telefona yada tablete kullan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankenshta

adsl mi fiber mi? modemde ayar çekmen gerek wifi için şart... wifi analyzer diye android uygulaması var wifi kanalını en iyi kanalı seçmene yarayan en faydalı uygulama... kur telefona yada tablete kullan...

Fiber hocam , PC'den Lan bağlantısı kurarak bağlanıyorum :/

Wifi için önerin için teşekkür ederim uygulayacağım mutlaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retkitosman -- 3 Haziran 2016; 7:05:11 >
  • sana bi tavsiye..duMeter adlı programı pc ye kur ve anlık olarak internet trafiğini gör...bakalım neler çıkacak... Anlaşılamayan İnternet hız sorunu /SOL Fiber
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

sana bi tavsiye..duMeter adlı programı pc ye kur ve anlık olarak internet trafiğini gör...bakalım neler çıkacak... Anlaşılamayan İnternet hız sorunu /SOL Fiber

Dediğin yazılımı denediğimde hız aynı şekilde stabil değil hocam kb'ile geziniyorum hala SOL'dan geri dönüş olmadı :/

Sanırım sözleşmeyi iptal edicem bu gidişle ..

• router home gateway huawei mi? gpon ile router ile arasındaki ethernet kablosundanda yapabilir... demir katkılı kablo kullanırsanız ping uçuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankenshta

router home gateway huawei mi? gpon ile router ile arasındaki ethernet kablosundanda yapabilir... demir katkılı kablo kullanırsanız ping uçuyor...

Aynen hocam router'ım = HG255s ..

Sorun bugün düzeldi demekki altyapısal bir sorun varmış

Umarım tekrarlamaz..
    benim home gateway cihazıda hg253s ve paketten demir katkılı kablo çıktı... kabloyu değiştirdim ping 40'lardan 1ms gibi süreye düştü... ki yerel ağdaki ping değeride önemli...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.