Şimdi Ara

Antifriz İçindeki Siyah Tozlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2007 model benzinli + lpgli Ford Fiesta aracımın dün serviste triger + devir daim setini değiştirdim. Bu işlemi yapmak için soğutma suyunu bir kaba boşalttılar ve işlem bitince tekrar doldurdular.

Ancak aklıma takılan soru şu ki; sanırım antifirizi boşalttıkları kap çok temiz değildi çünkü içinde toz küçüklüğünde siyah parçaçıklar vardı. Tekrar doldurmadan önce 2 defa süzgeçten geçirdiler ancak yedek su kabına baktığımda içinde halen o siyah noktalardan vardı.

Ustaya sorduğumda problem olmayacağını söyledi ancak sizlerin de görüşünü almak istiyorum.

• Bir şey olmaz, bu kadar kafaya takmamak lazım araçları.
    Kendimize bu kadar iyi bakiyor muyuz acaba ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • antifrizi tekrar kullanmak da nedir yahu? o kadar bakım yapılıyor antifrizi neden yenilemediler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asbengu A kullanıcısına yanıt

Bakmıyoruz hocam haklısın.

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

Antifriz de birkaç ay önce degismisti, ölçtüler ziyan olmasın gerek yok dediler.

• mhmt4ever kullanıcısına yanıt
    o zaman lafımı geri alıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Büyük ihtimalle polimerler, çözülmeye başlayan boruların iç kısımlarıdır. Yüksek orandaki fosfattan olur.

Bugüne kadar kullanılmış antifirizler kalitesiz olabilir. Antifiriz çok yüksek oranda kullanılmış olabilir. Veya on senenin üzerindeki borularda olağan karşılanması gereken çözülme olabilir.

Durum buysa soğutma sistemindeki boruların kontrol edilip değiştirilmesinde fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cam ve Kaportadaki Kireç Lekeleri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman ilk fırsatta ben yine de sogutma suyunu değiştireyim kafam rahat etsin  

• Aynı konudan muzdariptim araç özel servisten çıktı genleşme kabının içi siyah siyah küçük zerrecik noktacıklarla doluydu. Ne antrifizi düzgün yenilemişler ne de soğutma kanallarını temizlemişler.

Bu suyla yanlış hatırlamıyorsam 1-2 hafta durdum sonra hemen başka serviste değişim sağladım belki daha kısa sürede. Bu kadar kısa sürede cillop gibi olan antifriz kabımda fazlasıyla kirlenmişti içi. Kabı temizlememize rağmen tortular çıkmamıştı.

Antifrizi değiştirttim radyatör hortumundan boşalttılar yeni antifriz koydum iyiki hemen müdahele etmişim. Bu antifrizle 1.5 sene devam ettim antfirizi düzenli olarak kontrol ettim noktacık zerrecik yoktu ama kap çok kirliydi. 1.5 sene sonra yeni kap ve antifriz aldım gittim bi serviste MOTORA DEVIRDAIM YAPTIRARAK değiştirdim. Ucuz yırtmışım tekrardan çalkalamaya gerek kalmadı kapta, antifrizde halen berrak ve sıfır gibi.

Ben olsam kabınızla antifrizini yenisiyle değiştirirdim. Aracınız lpgli olduğu için durulama işlemini nasıl yaparsınız hararet yapmadan bilemem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.