Sonunda deri adına bişeyler yapacaklar. Başka markada vegan deri kılıf kullandım normal deriden daha kullanışlı. Çok uzun süre kullanmadım ama muhtemelen gerçek deri kadar dayanıklı değildir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple iPhone 16 Pro / iPhone 16 Pro Max [ANA KONU] (30. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Arkadaşlar trendyol ön sipariş açıyor mu?Geçen yıl hepsiburadadan almıştım ama bu yıl farklı bir yere taşındım ve hepsiburada biraz sorunlu burada.Trendyol üzerinden sipariş vermeyi düşünüyorum.
-
Finewoven çöpünden kurtulsunlarda yeter hocam.
-
Smart hocam çözdüler olmayacak diyor, tabi yeni iPad’lerde var dediniz. Umarım olmaz iPhone’larda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
4 ay önce İphone 11 den 15 e atladım hiçbir anlamda bana çağ atlatmadı. 120hz ekran olmadığı sürece İphone değişimi yapmak çok gereksizmiş. Ayrıca 15 in akıcılığından gram memnun kalmadım. 16 satışa sunulduğu anda 16 promax ini alıp yoluma devam edecek. Şuan burdan mesaj yazarken bile klavye kasması var 15 de ve kimseye tavsiye etmiyorum düz İphone modellerini
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostlar 16 serisi Ekim ayının ortalarında yurt dışında hâlâ ilk çıktığı fiyatta mı oluyor? Avusturya, Polonya gibi ülkelerde 799 Euro gibi fiyatlara 128 GB 16 bulmak hayal mi olur acaba?
Bakın hocam cevap vermeyeyim diyorum ama en nefret ettiğim şey şu fanboy vari yazılar. Neden daha iyi? Çünkü sizde 13 Pro max var, ondan. Bu yazdığınız en basit tabiri ile saçmalık diyeyim.
Siz S24U yı aldınız, kutuyu açmadan iade ettiniz. Kullanmadan sallamaktan ne zevk alıyorsunuz ben anlamıyorum. 13pm, 14pm hepsini kullandım, kötü cihazlar değil bunlar ama 13pm, S24U dan daha iyi demek başka bir durum.
13 Pro Max 240gr ağırlıkta, 6.68" ekranı var, ekran kasa oranı düşük. Kocaman bir çentiği var üzerine. 6gb ram, 25w şarj desteği, 2778x1284 piksel çözünürlük. S24 Ultra 12gb ram, 3088x1440 çözünürlük, 6.8" ekran, 45w şarj desteği, 1500 nit maks parlaklık, titanyum kasa, 7 yıl güncelleme desteği, AI desteği vs. Ne ile neyi kıyaslıyorsunuz.. One Ui 6.1.1 ile kameradaki saturation sorununu da çözdüler, geç kaldı ama evet çözdüler. Şimdi ben buraya S24U ile çektiğim bazı resimleri atarım, DSLR zannedersiniz. S24U nın baştan beri en büyük problemi kamerada stabilite olmaması idi, bi çekiyorsun muazzam, bi çekiyorsun kötü. Samsung un resimlere uyguladığı algoritmalar var, onlar resmi bozuyor bilhassa. 6.1.1 ile düzelmiş görünüyor, göreceğiz. One Ui 7 ile ios a yakın bir akıcılık vaat edeceği söyleniyor tüm sızıntılar bu yönde, Beta dan sonra belli olacak.
Bende 15pm ve S24U var, iki cihazdan birini al deseler, iPhone u alırım ama bunun bir sebebi var. Bunun sebebi de ekosistem. Evdeki Apple tv ile uyum, airpods ile apple tv kullanımı ordan telefona geçirmek, aile üyelerinin aktif olarak bul u kullanıp kimin nerede olduğuna bakması vs başka da şeyler var kısaca Apple ekosisteminden dolayı. Salt cihaz olarak birini al deseler, ekosistemi düşünme.. Hiç düşünmeden S24U yı alırım. Bu benim kişisel düşünce ve tercihim.
Android'in ios a karşı şöyle bir dezavantajı var.. Apple da ios var, kullanan cihazlar belli, belli bir seviyede. Android de Poco su, Redmi si, Vivo su, Gm si bilmemnesi 4.500 TL ye android telefon var. 10 bin TL ye android telefon var. Daha bunun orta segment denilen 15-20 bin bandında olanları var. Dolayısıyla burada edinilen deneyimin adı da Android deneyimi olduğu için kötü bir ünü var ve Android cihazlardaki fiyat oynaklığının sebebi de bu çünkü çok var. Ama size şunu söyleyeyim üst segmentte Android bilhassa One Ui tarafı iyi değil, çok iyi. One Ui, akıcılık olarak değil belki ama işlevsellik olarak ios un fersah fersah önünde ama bunu iyi cihaz ile kombine etmek gerekli. Bununla birlikte f/p olarak, cihazları, TR de daha uygun. Mesela S24U ile Tab S9 alacak biri şu an ortalama 80k ödeyecekken, 15pm ve ipad pro alacak biri, 120-125k öder. Bu da işin başka boyutu. Apple ın avantajları ise farklı yönde, sistemi daha akıcı, smooth, çok iyi bir ekosistemi var, bilhassa 2,5 yıl ve üzeri kullanımda değerini Samsung a karşı net daha iyi koruyor. Daha iyi bir video performansı var. Zoom yaparken çok pürüzsüz bir geçiş var. Böyle yağ gibi ilerliyor herşey. Airplay, airdrop gibi çok iyi çalışan, fark yaratan özellikleri var.
Yani kısaca kim ne istiyorsa alabilir, ben sadece doğru bilgi tarafındayım.
Apple konusunda, apple konuşulsun isterim ben, kimse Samsung u vs okumak zorunda değil ondan herkesten özür diliyorum.
-
Anroid ve ios savaşlari başlamiş,böyle kavga olmaz reele taşiyip gercek anlamda yüzleşin derim yazarak parmak yorarsiniz..
13 mini kullanıyorum, 15 pro alıp geçsemmi diye düşünüyorum ama kararsızım. 16 pro ile arada çok fark olurmu acaba çünkü 15 Pro'larda Al özelliği alacak dendi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kutuyu açmadığımı kim söyledi, açtım, inceledim, garabet bir tasarım. Arkadaşımda var, kullandım da hiçbir albenisi yok. Üstüne üstlük adı konmamış tonla sorun, neden uğraşayım böyle bir telefonla? Konuya bak, sıfır açılan cihazlarda bile sorunlar çıkıyor. HALA. Hala kamera ile adam akıllı fotoğraf çekemiyor, bunlar galaxy kullanıcılarının yorumları benim değil.
Apple AI ile Samsung AI bunları karşılaştırıp sonra konuşalım hangisinin yapay zeka olduğunu. Bunu nasıl kullandığını, kalemle çiz görsel ara yapay zekaymış...
25w 45w şarjın benim için hiçbir önemi yok.
6.68 vs 6.8 öyle mi evet gerçekten tercih nedeni...
Parlaklık desen ha orada üstün derim...
Yoksa RAM daha fazla yazmak sadece komik.
En basitinden kaç paradan çıktı s24U, şu an kaç para ona bir bak? 60 bin altına alanlar var. Benim kaç yıllık cihazım 40 bin liranın üstünde. 2. eldeki berbatlığını katmıyorum daha.
ARalarında kaç yıl fark var bu cihazların birde bunu düşün?
Ben fanboyluk yapacak yaşı geçtim, yalnız sen hala aşamadın o sorunları. Daha iyi, daha kötü bunda alınacak bir şey yok.
O zaman konuda da yazdım, özür vs deyip konuyu kapattıydınız. Herkesi kendiniz gibi aklı fikri marka sanmayın yahu, bunlara iyi kötü deyince de kişiliğinize zarar gelmiyor.
Bana göre samsung hala premium bir cihaz üretmedi. 16 Pro istediğim gibi çıkmazsa seneye 25 Ultra' da alırım yani.
-
80-85k bandinda cikicak gibi zorlamaz ise bekle az tuz değil diyorsan bilemedim.
Yazdıklarımı dikkatli okuyun sonra cevap verin. 2.el değeri ve kamera ile ilgili zaten bilgi yazdım.
13pm ile S24U yı kıyaslayıp 13pm daha iyi diyen biri ile normalde polemiğe girmem de argümanlarınız kişisel tercih. Tasarımını beğenmezsiniz, onu anlarım ama daha iyi demek başka birşey. Kullanmadığınız cihazlar hakkında yorum yapmak sağlıklı birşey değil.
Burda gerekli hesabı yaptım. Zaten 2-2,5 seneden uzun kullananlar için iphone un değerini daha iyi koruduğunu sürekli yazıyorum. Sizin cihazın daha iyi fiyata gitme sebebi de bu ama fiyatının bu olması onu daha iyi bir cihaz yapmıyor ne yazık ki. Ben size artı ve eksilerini iphone-samsung net olarak ortaya koyuyorum, Samsung un da, Apple ında artı ve eksileri var. Yukarıdaki mesajda da yazdım, zahmet edip okuyun.
Apple 16 Pro konusuna geliyorsunuz, 13pm bile daha iyi S24U denilen şeyden yazıyorsunuz. Burda Samsung ne alaka, S24U ne alaka? Sizin yaptığınız şey çok net bir fanboyluk, kusura bakmayın.
-
20W daha iyi şarj, 0,x inç ekran, teknik bir kaç ayrıntı. Günlük hayata etkisi olmayan detaylar…quote:
Orijinalden alıntı: sky__walkerYazdıklarımı dikkatli okuyun sonra cevap verin. 2.el değeri ve kamera ile ilgili zaten bilgi yazdım.
13pm ile S24U yı kıyaslayıp 13pm daha iyi diyen biri ile normalde polemiğe girmem de argümanlarınız kişisel tercih. Tasarımını beğenmezsiniz, onu anlarım ama daha iyi demek başka birşey. Kullanmadığınız cihazlar hakkında yorum yapmak sağlıklı birşey değil.
Burda gerekli hesabı yaptım. Zaten 2-2,5 seneden uzun kullananlar için iphone un değerini daha iyi koruduğunu sürekli yazıyorum. Sizin cihazın daha iyi fiyata gitme sebebi de bu ama fiyatının bu olması onu daha iyi bir cihaz yapmıyor ne yazık ki. Ben size artı ve eksilerini iphone-samsung net olarak ortaya koyuyorum, Samsung un da, Apple ında artı ve eksileri var. Yukarıdaki mesajda da yazdım, zahmet edip okuyun.
Apple 16 Pro konusuna geliyorsunuz, 13pm bile daha iyi S24U denilen şeyden yazıyorsunuz. Burda Samsung ne alaka, S24U ne alaka? Sizin yaptığınız şey çok net bir fanboyluk, kusura bakmayın.
Aralarında 3 sene fark var iki cihaz arasında.
Buna rağmen mükemmel kamerası var 13 pm ‘ ın, zerre ısınma sorunu yok.
S24,S25, iPhone 16 Pro muhabbeti oldu bende kendi yorumumu yazdım.
İyi olsa üzerine 20 bin koyup alırdım. Benim marka ayrımım yoks
Herkesin bileceği sebepler nedeniyle IOS zaten beniim için vazgeçilmez noktada.
80 bin verip sonra cihazın 50 bine düşmesi başlı başına fail zaten.
Dediğim gibi fanboyluk ile hiç işim olmaz, bedava almıyoruz bu cihazları. Yarın iphone kötü çıksa yine başta ben gömerim, iyi olursa s25 ultra alırım.
Ama 13Pm verip s24 ultra almak tamamen saçmalık. 3 sene önceki cihaza karşı fark yaratmıyorsan başarısızdır bence.
İphoneda başarı diyemeyiz o da fark yaratmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 8 Eylül 2024; 16:44:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tamamdır. İkimizde fikirlerimizi söyledik konu daha dağılmasın. 16 Pro ile devam edilsin.quote:
Orijinalden alıntı: Rwenzori
20W daha iyi şarj, 0,x inç ekran, teknik bir kaç ayrıntı. Günlük hayata etkisi olmayan detaylar…
Aralarında 3 sene fark var iki cihaz arasında.
Buna rağmen mükemmel kamerası var 13 pm ‘ ın, zerre ısınma sorunu yok.
S24,S25, iPhone 16 Pro muhabbeti oldu bende kendi yorumumu yazdım.
İyi olsa üzerine 20 bin koyup alırdım. Benim marka ayrımım yoks
Herkesin bileceği sebepler nedeniyle IOS zaten beniim için vazgeçilmez noktada.
80 bin verip sonra cihazın 50 bine düşmesi başlı başına fail zaten.
Dediğim gibi fanboyluk ile hiç işim olmaz, bedava almıyoruz bu cihazları. Yarın iphone kötü çıksa yine başta ben gömerim, iyi olursa s25 ultra alırım.
Ama 13Pm verip s24 ultra almak tamamen saçmalık. 3 sene önceki cihaza karşı fark yaratmıyorsan başarısızdır bence.
İphoneda başarı diyemeyiz o da fark yaratmıyor.
Alıntıları Göster
-
iPhone 16 lansmanına 1 gün 2 saat 30 dakika kaldı.
Arkadaşlar bu deklanşör tuşunun daha iyi fotoğraf çekilmesine bir katkısı olur mu ? Yoksa tamamen pazarlama maksatlı bir değişiklik mi ? Bir yorumda da apple kullanıcıları yatay çekim yapmaya zorlamak istiyor gibi bir şey okudum.
Son cümlede dediğinizi ben de gördüm birkaç yerde. Bence doğru, yatay çekime alıştırmak istiyor olabilirler.
Bence ekstra fotoğrafla ilgili birkaç özellikte eklerler tuşa.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X