Merhaba arkadaşlar, ikinci elroadster bir araba almayı dusnuyorum. Siyah renge acayip bir zaafım var bence cok yakısıyor arabalara. S2000 lere bakıyorum da siyah olanlar ya cok pahalı ya da cok yıpranmıs. Ama gri renkte cok uygunları var. Tamam biliyorum biraz sapkın bir düşünce ama gri alıp boyatsam ne olur? nedir sizce - leri ? Araba boyanırken, her parcayı sokuyorlarmış diye duydum, bu dogru mudur? görüşleriniz nelerdir Teşekkürler
Komple bir renk değişimi yapacaksanız, ve sonucun kaliteli olmasını istiyorsanız, motor dahil araç komple sökülecek ve sadece saç bırakılacak. Maliyeti minimum 6-8 milyarı bulacaktır. Ayrıca sökülen her plastik parçanın ileride tıkırtı yapma riski de bulunmakta, tırnakları da kırılabilir.
Zevk meselesi ve tercih meselesi, yapılabilir de yapılmayabilir de...
Vinil giydirme yöntemini de inceleyebilirsiniz. Dış görünüşü siyah hale getirilebiliyor ve geri dönüş de yapılabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Komple bir renk değişimi yapacaksanız, ve sonucun kaliteli olmasını istiyorsanız, motor dahil araç komple sökülecek ve sadece saç bırakılacak. Maliyeti minimum 6-8 milyarı bulacaktır. Ayrıca sökülen her plastik parçanın ileride tıkırtı yapma riski de bulunmakta, tırnakları da kırılabilir.
Vinil giydirme yöntemini de inceleyebilirsiniz. Dış görünüşü siyah hale getirilebiliyor ve geri dönüş de yapılabiliyor.
boyatmak yerine kaplatın aracı bence. Örneğin yeni moda olan Mat-siyah
Vinil giydirme dediğiniz mat siyahla aynı şey mi ? evet ya o mat siyah olayı da çok güzel oluyor da, kırmızı bi araba matsiyah kaplatılabiliyor mu ki ?
istedigin renge kaplatabilirsin sonra ruhsata işletmen yeter,
Kaplama işini forumdan Larkyn adlı arkadaşımız yapmıştı.Sizde bu yöntemi düşünebilirsiniz.
Ruhsata işletmeyle ilgili konuyu da geçtiğimiz günlerde açmıştı.
quote:
2 liraya Range Rover'ı siyahtan sedefli beyaza çevirdim. 8 milyar araba boyamaya ayıran varsa ben yakinen ilgilenirim, çay da söylerim üstüne hatta.
Aradığım şey tam olarak buymuş sanırım, işimi gorur 1o numara cok saolun teşekkür ederim =)
quote:
6-8 az olmuş 10-15 nasıl ??
S2000'e mat beyaz çok yakışır.
quote:
Orijinalden alıntı: Rice-R
S2000'e mat beyaz çok yakışır.
Off off diyorum..Bu nasıl bir güzellik..
quote:
Orijinalden alıntı: RqJnr
2 liraya Range Rover'ı siyahtan sedefli beyaza çevirdim. 8 milyar araba boyamaya ayıran varsa ben yakinen ilgilenirim, çay da söylerim üstüne hatta.
Araci kaplattiniz mi yoksaa boyattiniz mi? Bildigim kadariyla kaplamalarda sedefli beyaz yok, sadece buz beyazi dedikleri duz beyaz var.
Mat siyah yakışmaz mı s2000e =)
quote:
Orijinalden alıntı: Vanity Fair
quote:
Araci kaplattiniz mi yoksaa boyattiniz mi? Bildigim kadariyla kaplamalarda sedefli beyaz yok, sadece buz beyazi dedikleri duz beyaz var.
Boya tabii ki, 1750 kaplamaya isterlerken siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Vanity Fair
quote:
Boya tabii ki, 1750 kaplamaya isterlerken siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
muhtemelen kaplama tercih ederdim, ama dogru tercihmi olur yanlismi olur orasi mechul, cunku bu konuda ziyadesiyle bilgisizim...
Bildigim kadariyla arac boyandiginda motor dahil aracin butun aksami sokuluyor. E malum sonucta bunlar yap-boz degil elektronik ve mekanik aksamlar... Tekrar birlestirirken kalici problemlere neden olabiliyor ve cogu zaman aractan tikirtilar geliyor diye duyuyorum, okuyorum.
Ancak anlasilan siz memnunsunuz aracinizdan? Bir problem yasamamissiniz gibi gozukuyor. Nerede boyattiniz aracinizi?
quote:
Usta senin araba komple boyalı mı?
Boyatırken umarım fotoğraf çekmişsindir yoksa son sahibi olursun aracın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme