Şimdi Ara

Araba yolda giderken stop ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 model fiat plio 1.4 el sahibiyim.
    Araç son zamanlarda yolda giderken stop etmeye başladı. Özellikle kırmızı ışıklara yaklaşırken vites düşürürken stop ediyor.
    Stop ettiğinde giderken vites küçültüp vurdurarak çalıştırıyorum bazen. Bazen vurdurarakta çalışmıyor. Durduktan sonra 1-2 dakika içinde ne kadar marş basarsam basayım çalışmıyor. Biraz bekleyip tekrar marş basınca çalışıyor.

Bu durduktan sonra çalışmama sorununu daha önceleri de yapıyordu. Örnek vermek gerekirse yolda bir yerde durup alışveriş yapıyorum. Tekrar marş bastığımda araba 1-2 dakika çalışmıyor.

Gazcıya gösterdim sorun yok gaz sisteminde dedi. Ateşlemeyi kesiyor kontakla veya imobilizer ile ilgili olabilir elektrikçiye göster dedi.

Bir abim aynısı bana oluyordu kelebek boğazını temizlet düzelir dedi.

Başka bir arkadaş gaz aldığın yeri değiştir, filtreleri değiştir düzelir dedi.

Açıkçası kafam çorba gibi oldu. Fazla vakit olmuyor çalıştığım için. Nokta atışı bir ustaya götürüp sorunu çözmeyi umuyorum.

Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

• Araçta tekleme ve rolanti düzensizliği gibi sorunlarınız da var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: imperio_o

Araçta tekleme ve rolanti düzensizliği gibi sorunlarınız da var mı?

tekleme yok.
    rolanti çok nadiren düşüyor 1000 devir altına boştayken vs. onun harici stabil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tago35 -- 1 Kasım 2017; 15:32:55 >
  • Bujilere baktırdınız mı hiç? Bende zamanında pug 106 vardı. Sabah ilk çalıştırma da sorun yok fakat hareket ettikten sonra örneğin kahvaltılı için birşey alıp araca döndüğümde araç marş basıyor ama çalışmıyordu. Ustaya götürdüğüm debujileri ıslanıyor demişti.
  • Öncelik gaz ayarına baktırmak gerek.
  • Boğaz kelebeği temizliği yapın geçer😉

El atmışken rölanti motoruda temizlensin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinde dene yapıyorsa gaz sisteminde sorun. Benzinde de yapıyorsa sensör arızası elektrikçiye git
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Benzinde dene yapıyorsa gaz sisteminde sorun. Benzinde de yapıyorsa sensör arızası elektrikçiye git

benzinde giderken de 1 defa kaldık öyle.
    sensör arızası nedir? kaça patlar bize tahmini?
  • Buji kablosu

• bazen anahtar ışığı yanıyor arabada usta bunu görünce immobilizer yolda giderken ateşlemeyi kesiyor yorumu yaptı, olabilir mi?
    emin olamadım güvenilmiyor kimseye :(
  • Benzer sorun bizim 2004 oto. Chevrolet kalosta var. Devir çok düzensiz. Araba boşta çalışıyor vitese atınca stop ediyor. Boğazı temizlettim sorun düzelmedi. Ustanın biri regülatöre bakalım dedi ona bırakmayı düşünüyorum . Baska bir usta oksijen sensoru değişecek dedi. Oda 300 liraya yakın masraf. Ustaların geneli deneme yanılma yaparak çözmeye çalışıyor bu da cebe yansıyor. Napcaz bilmem. Yeni 3008 almıştım kalosa hanım biniyordu. 1 haftadır kalos bende hem ustalara gösteriyorum hemde yolda kalma durumunda hanım çalıştıramaz. Inşallah hallederim hanım 3008in keyfini çıkarıyor biz gene kalos

• Bendede 2000 1.4 weekend vardı benzin deposu kirlenmiş, bir sürü uğraşmıştık bilgisayara bağla falan. Bayağı zaman geçti ama hatırlıyorum arabayı kaldırmayı öğreniyordum frene bastım durdum rölantide istop ediyordu yaptırdık hemen gerçi. Acaba olabilir mi diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 25 Kasım 2017; 10:5:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzbaseem

Benzer sorun bizim 2004 oto. Chevrolet kalosta var. Devir çok düzensiz. Araba boşta çalışıyor vitese atınca stop ediyor. Boğazı temizlettim sorun düzelmedi. Ustanın biri regülatöre bakalım dedi ona bırakmayı düşünüyorum . Baska bir usta oksijen sensoru değişecek dedi. Oda 300 liraya yakın masraf. Ustaların geneli deneme yanılma yaparak çözmeye çalışıyor bu da cebe yansıyor. Napcaz bilmem. Yeni 3008 almıştım kalosa hanım biniyordu. 1 haftadır kalos bende hem ustalara gösteriyorum hemde yolda kalma durumunda hanım çalıştıramaz. Inşallah hallederim hanım 3008in keyfini çıkarıyor biz gene kalos

AYNEN ÖYLE USTALAR DENEME YANILMA YAPIYOR. BİRİ AKÜ ZAYIFLAMIŞTIR DEDİ. AKÜNÜN IŞIĞI YEŞİL YANIYOR. ELEKTRİKÇİYE GÖSTERDİM KADRANIN APULLERİ PATLAKTI GECE GÖRÜNMÜYORDU DEVİR SAATİ VS. ONLARI YAPTIRDIM 50 TL ALDI ADAM AYAK ÜSTÜ KAZIKLADI BİZŞ. AKÜYÜDE EH İŞTE DEDİ MARŞ BASTIĞI SÜRECE KULLAN DEDİ.

KELEBEK BOĞAZINI TEMİZLETİCEM ASLINDA SPREYİNİ ALSAK KENDİM DE YAPARIM BAKTIM YOUTUBETAN PEK Bİ ZORLUĞU YOK AMA BİLGİSAYARA BAĞLATIP. GARANTİYE ALMAK İSTİYORUM İŞİ.

• Krank sensörü arızalı görünüyor. Ucuz bir parça ve erişimi kolay yerde ise işçiliği de basit. İlk önce buna bakmanızı öneririm. Eğer sorun geçmezse ve parça iade olanağınız varsa iade de edebilirsiniz...

• Gaz kelebeğini temizletin. Farklı yerden benzin almayın ve benzinde devirli sürün aracı. Cruze da başıma gelmisti. Iyi bir usta halleder cok canınızı sıkmayın.

• Elektrik aksamı ve ateşleme sorunu olabilir en başta bobin ve buji-kabloları soketleri bir de kontak termiği gözden geçirilmeli

• Şarj dinamosu bir baktır derim

• Krank sensörü ihtimao çok yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: tago35

quote:

Orijinalden alıntı: uzbaseem

Benzer sorun bizim 2004 oto. Chevrolet kalosta var. Devir çok düzensiz. Araba boşta çalışıyor vitese atınca stop ediyor. Boğazı temizlettim sorun düzelmedi. Ustanın biri regülatöre bakalım dedi ona bırakmayı düşünüyorum . Baska bir usta oksijen sensoru değişecek dedi. Oda 300 liraya yakın masraf. Ustaların geneli deneme yanılma yaparak çözmeye çalışıyor bu da cebe yansıyor. Napcaz bilmem. Yeni 3008 almıştım kalosa hanım biniyordu. 1 haftadır kalos bende hem ustalara gösteriyorum hemde yolda kalma durumunda hanım çalıştıramaz. Inşallah hallederim hanım 3008in keyfini çıkarıyor biz gene kalos

AYNEN ÖYLE USTALAR DENEME YANILMA YAPIYOR. BİRİ AKÜ ZAYIFLAMIŞTIR DEDİ. AKÜNÜN IŞIĞI YEŞİL YANIYOR. ELEKTRİKÇİYE GÖSTERDİM KADRANIN APULLERİ PATLAKTI GECE GÖRÜNMÜYORDU DEVİR SAATİ VS. ONLARI YAPTIRDIM 50 TL ALDI ADAM AYAK ÜSTÜ KAZIKLADI BİZŞ. AKÜYÜDE EH İŞTE DEDİ MARŞ BASTIĞI SÜRECE KULLAN DEDİ.

KELEBEK BOĞAZINI TEMİZLETİCEM ASLINDA SPREYİNİ ALSAK KENDİM DE YAPARIM BAKTIM YOUTUBETAN PEK Bİ ZORLUĞU YOK AMA BİLGİSAYARA BAĞLATIP. GARANTİYE ALMAK İSTİYORUM İŞİ.

Bir haftadır bunu araştırıyorum. Ihtimaller oksijen sensoru ( 300 lira),krank sensoru, boğaz temizliği ( ben yaptırdım düzelmedi, hatta bir süre benzinde bin dediler 150 km kullandım düzelme yok sonra düzelirse bilemem), birkaç yerde de egr valfinden bahsedilmiş. Lpg li araçlar için enjektör tıkanıklığı diyende var. Benzine katılan enjektör temizleyiciler var .Würth aldim benzinli araclar icin , dediğim gibi 150 km benzinde kullandım düzelme olmadı. Bakalım hafta ici tavsiye edilen özel servise bırakıcam artık,inşallah fazla masraf olmadan bir sonuca ulaşırız.

• uzbaseem U kullanıcısına yanıt
    üstad bugün yine yola çıktım 10-15 km yolda 2 defa stop etti araba.

sonra bir yerde durdum. yarım saat çay falan içtim. arabayı çalıştırdım stop etti, gaz/benzin göstergesinin hiç bir ışığı yanmıyordu.
    soketini söktüm taktım vs. baktım ışık yandı çalıştırdım tek marşta çalıştı.
    sanırım bu gaz/benzin geçişini sağlayan zamazingo arızalı sanırım
    onu değiştirticem birde gazın sigortasına falan baksınlar belki bir temassızlık var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.