Şimdi Ara

Arabada hiç 3-4 şoför gittiğiniz oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorum net. Arabadan hiçbir şey anlamayıp da sizin kafanızı bulandıran usta şoförlerle(!) yolculuk ediyor musunuz? Bunlar arabada devamlı dırdır halindedir. Öndeki araç ters bir hareket yapar, onun muhabbeti bitmez, sollarsın ona laf, ona yorum, azıcık sert fren yaparsın, anlatmayayim gerisini, vs vs. Bunun gibi şeyler.

Evet bunları yapan ailem ne yazıkki. Kafamı bulandırmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Dün sol şerite geçerken aynaya baktım kimse görünmüyordu, geçerken arkadan büyük bir korna sesi falan. Şahinin biri kör noktaya denk gelmiş, görmedim, kornadan sonra hemen geçtim kendi kendi şeridime de arabadakileri görmeniz gerek, sanki zincirlemeye girmişim gibi.

Her seferinde diyorum bunlarla binmeyecem birdaha ama olmuyor işte. Siz de aynen benim gibi misiniz?

• cevap verme ve sakin sakin süremeye bak... aynalarını'da daha sık kontrol et
  • olmaz mı hemde babam. benim yaptığım hareketlere kızar aynısını kendi yapar. 2 saat laf sokmalar falan.
  • Çok canın sıkılırsa çek sağa kullanmak isteyen varsa gelsin de eğer direksiyona geçmeyi kabul etmezse zaten bir daha konuşma hakkı kalmaz eğer direksiyona geçerse aynı şeyleri sende ona yap bir daha yapmayacaktır.
  • En sevmediğim şeylerden biridir araba kullanırken işinize karışan birinin olması , örneğin yolda giderken sanki siz sağdan soldan veya önünüzdeki arabaları görmüyormuşsunuz gibi size müdahale etmeleri biyere dönecekken veya şerit değiştiriken özellikle şoför muavini koltuğunda oturanın kendi tarafında bulunan aynayı kontrol etmesi hızlı gitmediğiniz halde çok hızlı gidiyorsun biraz yavaş denildiğinde benim sinrlerim gerilir efendi efendi gitsemde agresif bir şekilde sürmeye başlarım yani böyle şeyler bende ters teper aynı şekilde kendim de başkasının arabasına bindiğimde arabada yolcu olarak bulunduğumdada kesinlikle çok anormal bir şey sözkonusu olmadığı sürece şoförün işine asla karışmam karışılmamsı taraftarıyım çünkü kendimden biliyorum ki arabamda karışan biri olduğunda o anki ruh halimi bu yüzden böyle şeylerden hoşlanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakbay06 -- 1 Temmuz 2013; 12:44:18 >
  • ingilizlerin iyi bi lafı var,

back seat driver
  • böyle olunca bi hızlanıyorum bi frenliyorum bunu sürekli yapıyorum ani gaz 100 m sonra fren korkunca susuyorlar,susmuyorsa kemerde takmıyorsa kökle freni ön cam susturur zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Çok canın sıkılırsa çek sağa kullanmak isteyen varsa gelsin de eğer direksiyona geçmeyi kabul etmezse zaten bir daha konuşma hakkı kalmaz eğer direksiyona geçerse aynı şeyleri sende ona yap bir daha yapmayacaktır.

Adam çözmüş aga. Hatta sağa çekerken el freni ile dur da ciddiyetini belirt.
  • Kimse sizin kötülüğünüzü istemez sakin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Çok canın sıkılırsa çek sağa kullanmak isteyen varsa gelsin de eğer direksiyona geçmeyi kabul etmezse zaten bir daha konuşma hakkı kalmaz eğer direksiyona geçerse aynı şeyleri sende ona yap bir daha yapmayacaktır.

Adam çözmüş aga. Hatta sağa çekerken el freni ile dur da ciddiyetini belirt.

Tabi el freni daha belirtici olur hatta tarla tarzı bir yere girip durursa daha etkileyici olur.

• Tabi oluyor 4 kişilik aileydik ben çocukken, annem hariç hepimizin ehliyeti var. Kavga ediyorduk uzun yola çıkarken.
  • of dead kullanıcısına yanıt
    Eheheheh hatta el frenini okşasın biraz yol da göstermiş olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Eheheheh hatta el frenini okşasın biraz yol da göstermiş olur :D

Vites topuzunuda unutmamak lazım.
  • Herkes yapmaz bizde sadece babam yapar. O arabayı bağırta bağırta kullanır, bir şey olmaz. Aynısını ben yapınca "arabaya çok yaktırıyosun" olur adı. Hayat bu

Ne zaman kendi aracını alırsın işte o zaman herkes susar.
  • Çok yaptım sağa çekip durmayı, fren köklemeyi falan. Yemiyorlar. Huy kapmışlar artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2199

Çok yaptım sağa çekip durmayı, fren köklemeyi falan. Yemiyorlar. Huy kapmışlar artık

Sürme dostum o zaman.Ya konuşmayın ben süreceksem de, yada siz kullanın de bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet2199

Çok yaptım sağa çekip durmayı, fren köklemeyi falan. Yemiyorlar. Huy kapmışlar artık

o zaman sallamayacaksın dediklerini. illa laf ederlerse çok biliyorsan geç sen kullan dersin.
  • Babam bana karışmaz pek çünkü babamdan daha iyi kullanırım hata yapsam dahi bişey demez.

Ama annem resmen yeni yetme şöför yaptı beni ordan araba burnunu çıkarır erhan dur ordan bişey geçer erhan dur.Sadece birisi varken keyif alamıyorum o kadar yoksa aynı sürüş aynı yol...

Arkadaşlar zaten bana saygı duyar araba konusunda Ben varken hiçbi arkadaşıma araba kullanmak düşmez
  • Böyle bir durumda sağa çekip geç sen kullan diyorum. Lakin eğer arabada babam varsa ya sabır çekiyorum. Araba kullanmayı bilse geç kullan diyeceğim ama bilmiyor.
  • Babam ilk şoförlük yıllarımda çok karışırdı bana. Ben de sizler gibi sinir olurdum tabi daha asabi kullanırdım falan... Gerçi son 6-7 yıldır tek kelime etmiyor sürüşümü beğeniyor ama artık ben de pek hata yapmıyorum zaten.

Şimdi benim kardeşim de araba kullanmayı öğreniyor boş arazilerde yavaş yavaş. Aynı şeyleri ister istemez ben de ona yapıyorum çünkü yanlış birşey yapmasını ya da arabaya zarar vermesini istemiyorum. Vites yükselt, vites düşür, direksiyonu çok oynatma, yavaş git, araba devirden düştü bak gaz ver gibi komutlar veriyorum sürekli ister istemez... Her sürücünün ilk şoförlük yıllarında tadacağı duygular bunlar Bazı insanlar çok abartıp yerdeki çakıla bile söylense de, aslında genel olarak yapılan şeyler doğru. Tabi direksiyon başındaki adama bağırıp çağırılmaz, sakin sesle söylemek gerek. Ben şu an öğrendiğim ve geçmişte doğru olduğunu sandığım, aslında yanlış olan pek çok şeyi bu şekilde öğrendim. Bilenler tabii ki bilmeyenlere öğretecek.

Mesela verdiğiniz örnek üzerinden gidersek, bahsettiğiniz kör nokta olayında ben olsam ben de kızardım. Yandaki adam panikleyip kaza yapabilirdi ya da biraz daha hızlı manevra yapsaydınız çarpışabilirdiniz... Aynaları biraz da buna göre ayarlamak lazım. Genelde herkes aynaları arabanın gövdesini göreceği şekilde ayarlar. Size tavsiyem, aracın gövdesini görmeyecek şekilde, hatta 1-2 kademe daha dışarı bakacak şekilde ayarlayın. Başta alışması biraz zor olsa da, alıştıktan sonra görün bakın kör nokta falan kalmayacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.