|
Bildirim
|
C commandx demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Bizim listemiz de Leon golf civic vardi. Hepsini de yeterince baktım. Bu üçü arasında bile civicin tek artısı motor gücü. Onun haricinde bir artısı yoktu. Civicin çoğu yeri o kadar basit ki, bunu koymasaydin, şunu koyaydin bari dediğim çok yeri oldu. |
7 sene fb 7 ye bindim lanet ederek sattım arabasız dolaşıyorum fc 5 e de bindim benim eski civice kağnı derdim fc5 daha berbat kamyon arkasına takıl git ya hayatında hiç civiğe binmedin çocukluk hayalin yada civicten başka araba görmedin benim banyo teknesine 4 teker takıp önüne su motoru bağlasam daha konforlu ve hızlı giderim insanları yanlış yönlendirme maazallah yanlışlıkla biri alır falan
|
Nedir bu insanımızdaki 1.0 motor korkusu anlamıyorum ?
Hayır yani bu araba 20 ton yük mü çekecek ki motor hacmiyle motor gücü her zaman doğru orantılı değildir. Reno flash var 1.7 litre motorlu , bu arabadan daha mı güçlü yani ? Yapmayın gözünüzü seveyim |
Onuda sürdüm cvt illeti canım motorun içine etmiş
Söylediklerinizden en çok şuna güldüm bir tık daha iyi yalıtım neyyy civicte yalıtım namına bişeymi var a3 le 4 cam açık civicle 4 cam kapaşı git aynı ses girer içeri |
Bir değil tabii ki. Honda çok daha iyi.
Daha uygun, daha güçlü, daha sağlam, daha donanımlı, daha iyi yol tutuş, sürüşe sahip, daha iyi şasesi var, daha geniş, daha yakışıklı, daha yeni, daha güvenli. Audinin nesi var? Malzeme hissi, marka imajı bir tık da yalıtım. Totale bakmak lazım. |
Bu kadar insan da salakti, yedi bunu.
Ben de gecen bi 1.4 tsi 110 hp arac kullandim, arkadas verdi, sol seride ciktim, dipgaz gidiyorum, arkadan bi fiat bis bana sellektor yapiyor. Bu nasil bi arac dedim boyle.... Bizim deyimiz nasil di, "oyle hikayeye boyle son" mu, yoksa bi degisigi miydi neydi???? |
Söyleriz, silindir hacmi düştükçe hem silindir için sıcaklık seviyesi seviyesi güce bağlı olarak sabit kalmıyor, parabolik olarak artıyor (böyle olmasa 0.5lt 55hp turbo motor da sorun olmazdı), hemde araç ağırlığı 2.0lt 240'hp'ye göre yarıya inmediği için toplamda daha yüksek turbo basıncı ile motora yük bindiriyorsun. 240hp araç 1500kg iken A3 750kg olsaydı kabaca benzer motor yükleri ile yürüyecekleri için fark olmazdı ama A3'de 1300kg'lerde geziği için öyle olmuyor. 1.0 motor sorun çıkarır 2.0 çıkarmaz demiyorum bu arada, sorunduğun için söylüyorum ama ortada çok düşük silindir hacmi, buna rağmen yüksek güç, yüksek stres ve yüksek ağırlık mevzusu var.
Konuya gelince, son BMW 118i'leri çok uyguna veriyor diye biliyorum şu ara. Yine son teklif fiyatı A3'ten yüksek olur ama araba bariz A3'ten iyi. |
Civic ile a3 nasıl karşılaştırılır gerçekten şaşırıyorum, gerçekten. İki araca da çok hakimim. A3 benim civic iş arkadaşımın aracı. Yani fark o kadar net ki her yerde görüyorsunuz. Araçların sacı, boyası, fitili, derisi, plastiği hatta butonlarındaki kalite bile uçurum derecede fark var kalite açısından.
Silin artık kafanızdan şu 1.0 gitmez olayını. Atmosferik değil turbodan bahsediyoruz. Araç istediğinizde ekonomik, istediğinizde size performansı verebiliyor. Son hız deneyeceğiniz zamanda sizi üzmeyip min 220 hızlara çıkabiliyor. Konu sahibi arkadaş içinse, hocam fiyat evet biraz fazla tam 150bin dense kaçırmayın derdim. Alman arabalarını bilirsiniz herşey opsiyondur. Kendini sattırmak için japon kore fransız arabaları gibi çakılı gelmez genelde. Fiyat aldığınız araç dynamic. Prestij ve led paket var. Led paket çok değerli bir opsiyon. Farlar full led ve yine a3 de kullanılan xenon a göre çok çok daha iyi aydınlatıyor. Konuda adı geçtiği için civicke karşılaştırırsak(civic son kasa led farı aydınlatma açısından muazzam güzeldir) tamamen kafa kafaya. Arka stoplar tasarımsal olara zaten mükemmel ve kayan sinyal var. Keşke kendi aracımda olsa dediğim sanruf işlevini bilmem ama görsel olarak olmazda olmaz. Baktığınız araç hakkındaki tek olumsuz dediğim şey koltuklar. Rahatlığında sorun olmasada destek konusu zayıf ve görüntü olarak çok basit. Size tavsiyem dynamic yerine sport versiyon almanız. Tabi led ve prestij paketle birlikte. Sporttaki recaro kumaşlı baldır destekli koltuk, audi drive select 17 jant ve alçaltılmış süspansiyon aracın görselini de kusursuz hala getirecektir EDIT: Sonradan yazmışsınız. Eğer sıfır araç takıntınız yoksa benim gibi bu fiyatlara ikinci el daha iyi araçlardan alın. Ne işiniz var bu segmentte |
Cvt performansı törpülüyor diyorlar, aynı aracın manuel viteslisinin de değerleri birbirine yakın. Millet alışmış vites değişim sesine, o sesi alamayınca hızlanıyor hissinin alamıyor, ona göre yorumluyor.
Bir de bu araca gitmiyor deyip 1.0 audi falan diyor asdadasdas. Amaç belli, illa kusur bulacak. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustang2007 -- 17 Nisan 2019; 0:43:1 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 17 Nisan 2019; 1:32:1 > |
|
|