Şimdi Ara

araç devir işlemleri için sadece ruhsat ve kimlik yeterli mi ? (satıcı için )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk defa araç satıyorum ve notere götüreceğimiz evraklar hakkında yaptığım aramada bir çok belge isteniyor ve bazı sitelerde daha farklı belgeler yazıyor kafam karıştı...bu belgelerin hepsini götürmek gerekli mi ? aracın borcu harcı yok, muayenesi yapılmış , rehinli değil vs vs noterde bu sistemden görülmüyor mu ? pazartesi işim gereği saat 15 den mesai bitimine kadar aracı devretmek zorundayım... kısaca sadece ruhsat + kimliğimle noterde bulunsam aracı devredebilir miyim ?

bir de şöyle bir durum var

Trafik Sigortası:
    Karayollarında seyreden ve kazada sebebi olmamasına rağmen etkilenen 3. şahıs araçlarındaki hasarları kanunun öngördüğü oranda karşılayan bir sigorta türüdür. Araç trafiğe çıkmadan yapılması zorunludur ve sadece karşı tarafın masraflarını ödemekle yükümlüdür. Trafik Sigorta her yıl yenilenir, sigortası olmayan araçlar bağlanarak, parka çekilir. Aracın o yılki Trafik Sigortası ödenmişse ve henüz o vergi yılı bitmemişse, aracı satılan alan kişi sigortayı yapan şirkete başvurarak sigortanın kendi ismine aktarılmasını sağlayabilir. Ancak bu devir sadece Trafik Sigortası için geçerli olup, kasko için aynı durum söz konusu değildir

aracın sigorta bedelini geri alabilir miyim aracı devrederken ?

• bilipte cevap yazmayanın lastiği patlasın, motor conta yaksın, radyatör su kaynatsın, kaynanası trip atsın....
  • Sigorta olayını bilmiyorum fakat ben aracı alırken satıcı, ruhsatında yazan "Rehinli" yazısını kaldırtmıştı. Kredili almıştı ve orada öyle yazdığı için onu kaldırtdı geldi sisteme baktılar ruhsatı verdik, nüfusları verdik 10 dakika sürmedi. Eğer gerçekten hiç bir problemi yoksa bu kadar sürüyor. Sigorta olayında satıcı sigortayı iptal eder ve bununla birlikte aracı yeni alan kişi 1 hafta içinde iptal edilen sigortayı kendi adıyla yaptırmalı. Tahminimce, sigortasının da belli bir miktarını satıcı geri almalı sonuçta sigortayı iptal edip aracı devir ediyor. O aradaki farkı kendi almalı ve farkı yeni aracı alan kişi ödemelidir.

Yanlış bir bilgi sunduysam alıntılanarak düzeltilebilir sonuçta araç satmadım aldım ve satan ağabeyimiz bana bu şekilde aktarmıştı.
  • arkadaşlar,madem böyle bir konu açıldı,benimde sormak istediğim bi husus var.

ben araç satın aldım,noter işlemi yapıldı ama ruhsat yenilenmedi.param olmadığı için yılbaşından sonra üzerime alacağım aracı.şu an vergi borcu yok ama yılbaşı itibariyle ocak vergisi gelecek aracın.şimdi bu vergi benim adıma mı,satıcının adına mı?
  • Daha once acilmis konular mevcut forumda

http://www.uzmantv.com/konu/arac-alim-satim-islemleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: antibiotic1907

bilipte cevap yazmayanın lastiği patlasın, motor conta yaksın, radyatör su kaynatsın, kaynanası trip atsın....

Bu ne şimdi?

Kimliğini ruhsatını al, notere git. Arabanın borcu, harcı olmasın yeter.

Trafik ve kasko sigortalarinin kalan kısmını geri alabilirsin. Sigortacilar ödemek istemezler. Bir sürü laf kalabalığı yaparlar. Israr et paranı al. Ben öyle yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: laptop arası köfte

arkadaşlar,madem böyle bir konu açıldı,benimde sormak istediğim bi husus var.

ben araç satın aldım,noter işlemi yapıldı ama ruhsat yenilenmedi.param olmadığı için yılbaşından sonra üzerime alacağım aracı.şu an vergi borcu yok ama yılbaşı itibariyle ocak vergisi gelecek aracın.şimdi bu vergi benim adıma mı,satıcının adına mı?

Noter satışının yapıldığı andan itibaren her şeyiyle size ait.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.