Arkadaşlar merhaba. 2011 opel astra h otomatik benzinli araç sahibiyim. Geçen ay ilk defa ECN210111 ve ECN1345E hatası aldım. Ertesi gün ustaya gidip hataları gösterdim. Hata mesajını silip gaz kelebeğini temizlediler. Daha sonra yine 1345E oksijen sensörü hatası vermeye devam etti. Yine sildirdim yine devam etti ama bu hayatı verdiğinde araçta gaz yememe ve tekleme de devam ediyordu. Yani şöyle oluyor ışıklardan kalkıyorum 60 80 kmye çıkınca tekliyor sanki stop edecek gibi oluyor. En sonunda gidip oksijen sensörünü değiştirdim ama 3 gün sonra yine aynı hatayı verdi ve yine tekleme ve gaz yememeye devam ediyor arada. Herkes farklı bir şey diyor. Kimisi buji bobin diyor kimisi katalizör diyor. Bu ve bunun gibi sorun yaşayan oldu mu? Ne yapayım sizce? İlk aracım olduğu için gerçekten ne olduğunu bilmiyorum. Teşekkür ederim |
Araçta Geçmeyen Tekleme Sorunu: Olası Nedenleri
Opel Astra H araçlarda görülen "{opel astra h 1345 e hata kodu}" veya "{ecn 1345 e hata kodu}" olarak bilinen sorun, genellikle tekleme yapmasına neden olan bir katalizör arızasından kaynaklanır. Bu hata kodları, "{ecn 1345e}" ve "{ecn 59761}" olarak da bilinir.
Katalizör, egzoz sisteminde bulunan ve egzoz gazlarındaki zararlı emisyonları azaltmaya yardımcı olan bir cihazdır. Katalizör arızalanırsa, egzoz gazları düzgün bir şekilde temizlenmez ve bu da tekleme, performans kaybı ve artan emisyonlara yol açabilir.
Geçmeyen tekleme sorunu yaşıyorsanız, aracınızın "{ecn 59761}" veya "{ecn 1345 e}" hata kodlarını verip vermediğini kontrol etmelisiniz. Bu hata kodlarını bir OBD2 tarayıcısı kullanarak tespit edebilirsiniz.
Katalizör arızası dışında, geçmeyen tekleme sorunu aşağıdakiler gibi başka nedenlerden de kaynaklanabilir:
- Bujiler
- Bobinler
- Yakıt enjektörleri
- Hava filtresi
Tekleme sorununu teşhis etmek için aracınızı bir tamirciye götürmeniz önerilir. Tamirci, hata kodlarını okuyacak, aracınızı inceleyecek ve sorunun kaynağını belirleyecektir.
Katalizör arızasının onarımı genellikle katalizörün değiştirilmesini gerektirir. Bu pahalı bir onarım olabilir, ancak aracınızın düzgün çalışmasını sağlamak için gereklidir.