Şimdi Ara

Aracınızı Satmadan Araç Almayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen yıl arabamı akrabama satıp yeni araç satın aldım, fakat güven sorunu olmadığı için satışını yapacağım aracın noter işlemleri ikimizinde müsait olduğu zamana kaldı.

bu süre içerisinde ben yeni arabamı almıştım.

7 yıldır araç sahibiyim ve hiç kazam yok, dolayısıyla zorunlu trafik sigortasında 7. hatta bu sene 8. basamakta olup%50 indirimli olarak ücretlendirilmem gerekiyordu.

Sigorta için teklif alınca olayın farkına vardım. aracımı satmadan 2. bir araba almış olmam dolayısıyla bu kazasızlık indirim hakkını yeni aracıma taşıyamıyor, tekrardan 4. basamaktan ücretlendiriliyorum. duruma şaşırıp e devletten hangi basamakta olduğuma bakınca şok oldum 4. basamak yazdığını görünce sigortacımı arayıp bilgi istedim durumu anlattı, ne itiraz edebilecek bir yer var ne de yapabileceğimiz bir şey.

kısacası hiç kazam olmamasına rağmen 7 yılın sonunda al takke ver külah ile 4. basamaktan ücretlendirilmek üzere beni öptüler.

kaskolarda durum böyle değilmiş, zorunlu olarak geçirdikleri sigortada böyle bir açık var, yakalarsalar affetmiyorlar.

Ben 3.500₺ civarı ödemem gerekirken 7.000₺ ödeme yapmak zorunda kaldım.

sizler dikkat edin.

• Fena olmuş valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu durumun benzeri araç satış - alışında da var. misal bir aracınız var sattınız, yakın zamanda da araba almayı düşünmüyorsunuz veya eşinizin babanızın arabasıyla idare ediyorsunuz. 8. basamakta iken eğer kaskoya bildirmezseniz yeniden 4. basamaktan baslarsınız. aracınızı sattıgınızı sigortaya da muhakkak bildirmelisiniz eğer 1 ay içerisinde araba almayacaksanız.

• Aynı durumu malesef bilgisizliğimden ben de yaşadım :(

• Ben de bugün aracımı sattım, sigortacımı aradım, bana hemen noter satış senedini gönder yoksa yeni arabada indirimlerden faydalanamazsın dedi. Gönderdim, sigorta ve kasko dan düştü hemen, artan para da iade olacak.

• Trde aracını satmadan araç alabilecek kaç kişi var ki, nüfusa oranlarsak max 10 milyon kişi, sanırım herkes bu şekilde değişim yapıyor, son fiyatlarla neredeyse kesin öyle yapıyordur, yapmayanların bir kısmı da zaten araçları satmayan , ekleme usulü hareket eden tiplerdir, evde herkesi araç sahibi yapacak tip yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Vay hayırlı olsun. Demekki egea gitti. 1.6 motor tam otomatik şanzıman hemen satılmıştır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bayiden sıfır araç alırken
    13 yıl önce açıldı
    Araba Alıp
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim yıllardır kullandıgım bir aracım varken yeni bir araç aldım üzerime ? şimdi benim üzerime 2 araç var benımkıdemı sıfırlanmış oldu nasıl prosedür

• Kadına mal bırakmamak için üzerine birşey almıyorum zaten...

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, fiyatı makul tutunca hızlı bir şekilde satıldı. Ciddi satma niyetine girdikten sonra 3 gün içinde satıldı. Bugün devrini verdim, üzgünüm o nedenle, arabamdan ayrılmak zor oldu. Yeni sahibi de güzel günlerde kullansın inşallah.

Üstad bende 2.el Egea bakıyorum. Aracınızı ne kadara sattığınızi, model ve donanımi özel değilse paylaşabilir misiniz? Kafamda reel fiyatları hakkında bilgim olsun. 2019 model 1.6 etorq 55k km'de kazasız boyasız Egea hb s-design 790k istiyor satıcı da ondan soruyorum. Yeni aracınız da hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah 🧿

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Tam olarak nasıl bir bildirim yapmamız gerekiyor?

Hayırlı olsun.

• _magnetar_ kullanıcısına yanıt
    Poliçeyi oluşturan acentaya araç satış sözleşmesini bildiriyorsunuz.
    Hem poliçe iptali yapılıyor hem de kalan günlerin belli tutarı size iade ediliyor.
    Böylece sistemde poliçe devam etmediği için araç satışı girilmiş oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.