Şimdi Ara

Arka tamponda hasar, lokal boya mı - tampon değişimi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
16.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, dün temde kaza atlattım, önümdeki hıyarın teki sapağı birden almak için ani firen yaptı, ben durmayı başardım ki araç bu konuda gerçekten başarılıymış; dokundurmama az kalmıştı, arkamdaki minibüs benzeri reno araçta durdu ama onun arkasınd taşıt bu renoya bindirdi. Bunu ucuz atlattık derken ziyaret ettiğim kişinin sokağına parkettim aracımı daha 750 km 'de bir aylık sıfır Punto. Ziyaret bittikten sonra aşağıya indiğimde nasıl yapıldığını anlamadığım ama sert bir cisimle garip şekilde arka tamponda şunu buldum.

Şimdi sorum şu, bu 3 nokta ikisi baş parmak büyüklüğü ve genişliğinde oradaki plastikte içe doğru göçme var, göçükten kastım çok ufak yani ezilme var resimden anlaşılağacağı gibi.

Dayım ikitelide kaportacı, lokal boya yaparız dedi. Kaskom dün netten baktığım kadarıyla tamponu değiştirebilir.

Kaskoyu deldirmek bana ne kadar büyük bir maddi zarar verecektir, ve canımı sıkan şey şu, böyle şeylere takıntılıyım. İstanbul'da hasarsız araba olmaz ama daha yeni bir aylık araba ve canımı çok sıktı.

hasar yeri malumunuz plastik aksam, tamponun zaten özelliği bu, böyle şeylerden aracı korumak için. Bu araba benim mazda 3'e geçiş arabam olacak, 2 yıl sonra satıp Allah izin verirse yeni kasa Mazda 3 almayı planlıyorum.

Şimdi elimde fotoğraflar var, lokal boya vurdurup, satarken fotoğrafları göstersem mi, yoksa tampon değişimi oluyorsa arka tamponu değiştirsem mi? Satışta plastik aksam eksperte zaten sayılmıyor ama malum Türkiye'deki araç piyasası, sırf tampon değişti diye 2-3 bin lira değer düşer mi? Sizce ne yapayım

Not: Burası yardım ve sigorta bölümünden daha aktif olduğundan buraya açtım hızlı çözüm için.

• Gözüne batıyo olabilir ama bence ne değiştir ne de yaptır tampon bu daha çok vurursun sürtersin başkası gelir yapar. Benim ön tamponun fotoğrafını koyim moralin bozuldukça bak bak şükret :) nazar kalsın olmadı yaptır ama asla değişim yaptırma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmi göremiyorum ancak Kasko bu durumlarda tamir ettiriyor.
    Auto king tarzı yerlerde...
    Değişim olmaz kolay kolay...
    Eğer alıcı tampondaki boyayı konuşursa bende o adama ne satılacak mal nede konuşacak laf kalmaz..
    Çünkü kötü niyet ararım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dec_chaos

Resmi göremiyorum ancak Kasko bu durumlarda tamir ettiriyor.
    Auto king tarzı yerlerde...
    Değişim olmaz kolay kolay...
    Eğer alıcı tampondaki boyayı konuşursa bende o adama ne satılacak mal nede konuşacak laf kalmaz..
    Çünkü kötü niyet ararım...
    autoking hakkında işçilikte istanbulda bulunan şubelerinde şikayet çok fazla, müşterisi fazla olunca o yaptıkları ismi artık bozmaya başlamışlar. Sanırım dayıma boyanın kodunu alarak lokal boya yaptırıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr_jayjay

autoking hakkında işçilikte istanbulda bulunan şubelerinde şikayet çok fazla, müşterisi fazla olunca o yaptıkları ismi artık bozmaya başlamışlar. Sanırım dayıma boyanın kodunu alarak lokal boya yaptırıcam

Alıntıları Göster
    Lokal boya yeterli gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Lokal boya yeterli gelecektir.

Alıntıları Göster
    benim gözüme batar bu,boyat ama değiştirmene gerek yok bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

benim gözüme batar bu,boyat ama değiştirmene gerek yok bence

Alıntıları Göster
    Öncelikle değişime hiç gerek yok boş yere araçta değer kaybı olur , boyanırsa boyanır boyanmazsada değiştirme bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cancan.

Öncelikle değişime hiç gerek yok boş yere araçta değer kaybı olur , boyanırsa boyanır boyanmazsada değiştirme bence.

Alıntıları Göster
    tamponu boyatsanda değiştirsende hatta boyatmasanda önemli bir parça değil. eğer çok gözüne batıyorsa boyat gitsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak

tamponu boyatsanda değiştirsende hatta boyatmasanda önemli bir parça değil. eğer çok gözüne batıyorsa boyat gitsin.

Alıntıları Göster
    Ben hepsiburada.com'dan rötüş boyası olarak o tarz yerleri kapattım.Aracın tamponu ne değişmiş oldu ne boyanmış.Hemde ton farkıda yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farks

Gözüne batıyo olabilir ama bence ne değiştir ne de yaptır tampon bu daha çok vurursun sürtersin başkası gelir yapar. Benim ön tamponun fotoğrafını koyim moralin bozuldukça bak bak şükret :) nazar kalsın olmadı yaptır ama asla değişim yaptırma.

+1

yetmezse benimkini de ekleyebilirim, 2007den bu yana ellemedim, bir delik, bolca sürtme, sis farında çatlak var. Zaten tamponun amacı da bu, amacına uygun kullanmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

quote:

Gözüne batıyo olabilir ama bence ne değiştir ne de yaptır tampon bu daha çok vurursun sürtersin başkası gelir yapar. Benim ön tamponun fotoğrafını koyim moralin bozuldukça bak bak şükret :) nazar kalsın olmadı yaptır ama asla değişim yaptırma.

+1

yetmezse benimkini de ekleyebilirim, 2007den bu yana ellemedim, bir delik, bolca sürtme, sis farında çatlak var. Zaten tamponun amacı da bu, amacına uygun kullanmak lazım

Alıntıları Göster
    Astar macun bile çekme..Üzerine gövde rengi rütuş boyası sür devam et....Ne olduğu açık görülüyor.....Sakın tamponu değiştirmeye, boyamaya bilmem neye kalkışmayın hiç gerek yok...Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Astar macun bile çekme..Üzerine gövde rengi rütuş boyası sür devam et....Ne olduğu açık görülüyor.....Sakın tamponu değiştirmeye, boyamaya bilmem neye kalkışmayın hiç gerek yok...Kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    Cevaplar için sağoldun arkadaşlar, erkay otomotiv bugün güvenlik sistemleriyle ilgili bir kampanya için aramışken aracı almama vesile olan satış temsilcim ile konuştum, tamponu 10 defa boyatsanda değerinde asla değişme olmaz dedi oda. tamponun bir etkisi yok dedi. Servise götürücem, orada buna benzer hizmetleri varmış, serviste büyük ihtimalle autokinge yönlendirecekmil, kaskodan mini hasarla. Ama bu işçilik şikayetleri yüzünden açıkçası bu basit işlem için bile gitmem. Şuan için en mantıklısı aynen rötuş boyasıyla o bölgeyi kapatmak.

• 1.Sakın autokinge gitmeyin
    2.Sakın Tamponu değiştirmeyin
    3.Aracınız metalik boya değilse lokal, metalikse komple tamponu boyatın
    4. Aracınızı ikinci eldeki sahibini duşünerek değil, kendi zevkinize göre kullanın.

• quote:

Aynennnn hiç elleme (al milyoncudan beyaz oje sür gitsin oralara hiç bişi olmaz)... Kesinlikle değiştirme

• quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu78

quote:

Aynennnn hiç elleme (al milyoncudan beyaz oje sür gitsin oralara hiç bişi olmaz)... Kesinlikle değiştirme

Alıntıları Göster
    Kendi boyana özel rötuş boyası seti al. Kendin kapatmaya çalış yuvarlak olduğundan kolay yaparsın. Çizik şeklinde olsa çok sırıtırdı ama bu sırıtmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Kendi boyana özel rötuş boyası seti al. Kendin kapatmaya çalış yuvarlak olduğundan kolay yaparsın. Çizik şeklinde olsa çok sırıtırdı ama bu sırıtmaz.

Alıntıları Göster
    daha ne barzolar kapına değecek, sürtecek kesin olur demiyorum ama burası istanbul ne zaman ne olacağı belli olmaz.
  • aracin degeri filan dusmez. nazarlik olarak kalsin derim, eger cok gozune takiliuorsa lokal boya yaptir gec derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: acr

aracin degeri filan dusmez. nazarlik olarak kalsin derim, eger cok gozune takiliuorsa lokal boya yaptir gec derim.
    Kesinlikle boya, ne değişimi bu kadarcık şey için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Alıntıları Göster
    Bu çizik için 2 farklı yetkili servis komple kapı ve tampon boyama 500 TL masraf var dedi:

Ben de sıfır arabayı komple boyatmaktansa bu çözümü 277 TL' ye mal ettim, çizikten eser kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Alıntıları Göster
    bu hasar yüzünden arabayı almayacak adama zaten satma arabayı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.