Şimdi Ara

Asker botum ayağıma vuruyor çaresini bilen var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
33.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar elimde bir asker botu var hediye geldi ve 1 yıldır giymiyordum. Bir kaç gün önce giymeye başladım fakat sağ ayağıma giydiğim bot ayağıma vuruyor. Sağ ayağın dış kısmında topuğun hemen üstündeki sivri kemik kısmının altı sürekli yara oluyor. Sebebi botun malzemesinin ayağımı sağa doğru yatırdığımda içeri girmesi ve bir türlü düzeltemedim.Kırmızı ile belirttiğim kısım. Bilen birisi var mı acaba ? Bot şekil olarak burdakinin
    www.askermekani.com
    GORE-TEX ASKER BOTU
    http://www.askermekani.com/gore-tex-asker-botu-pmu169
    aynısı ama ayakkabının altında "YEŞİL" yazıyor. Bilen bir arkadaş varsa yardım edebilir mi ?
     Asker botum ayağıma vuruyor çaresini bilen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frhtzkn -- 30 Ocak 2014; 19:04:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Asker Botu Vurması ve Çözümleri

Asker botlarının ayağa vurması, askerler için yaygın bir sorundur. Bu durum ağrı, rahatsızlık ve hatta yaralanmalara yol açabilir. Ancak, bu sorunun birkaç çözümü vardır.

Botun Ayağa Vurmasının Nedenleri

• Yanlış Beden: Botların çok büyük veya çok küçük olması ayağa vurmaya neden olabilir.
    • İnce Çorap: İnce çoraplar yeterli yastıklama sağlamaz ve ayağın bota sürtünmesine neden olur.
    • Ter: Ter, çorapların kayganlaşmasına ve ayağın bot içinde hareket etmesine neden olabilir.
    • Uzun Süre Ayakta Durma: Uzun süre ayakta durmak ayakların şişmesine ve botun ayağa vurmasına neden olabilir.

Doğru Bedeni Seç: Ayağına tam oturan botlar seç. Botu denerken çoraplarını da giy.

Kalın Çoraplar Kullan: Yün gibi kalın ve yastıklamalı çoraplar ayağın bota sürtünmesini azaltır.

Çoraplarınızı Değiştirin: Uzun süre ayakta durduktan sonra çoraplarını değiştir.

Dinlen: Mümkün olduğunda otur ya da ayaklarını yükselt. Bu, ayakların şişmesini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Botları Esnet: Botları esnetmek için onları giy ve bol miktarda yürü.

Topuk Pedleri Kullan: Topuk pedleri, topuklardaki baskıyı azaltarak ve vurmaları önleyerek rahatlık sağlayabilir.

Diğer Çözümler:

• Botun içine jel veya köpük tabanlıklar ekle.
    • Botun vurduğu bölgelere vazelin sür.
    • Botlarının bağcıklarını gevşet veya daha sıkı bağla.
    • Mantar önleyici pudra kullan.

Yukarıdaki çözümleri uygulayarak asker botlarının ayağına vurmasını önleyebilir veya azaltabilirsin. Ancak, sorun devam ederse bir doktora danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Berbat bir acı. Ben pamuk koyuyordum ama uzun süre giyince onunda faydası olmuyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkadaşım O Eli Bi İndir!

Berbat bir acı. Ben pamuk koyuyordum ama uzun süre giyince onunda faydası olmuyordu.
    Aynen hocam dün ayağımın vuran kısmına yara bandı yapıştırdım 2 km. yol gittim gitmedim hemen yara açıldı hafiften
  • quote:

Orijinalden alıntı: frhtzkn

Aynen hocam dün ayağımın vuran kısmına yara bandı yapıştırdım 2 km. yol gittim gitmedim hemen yara açıldı hafiften

Alıntıları Göster
    Giyme.
  • Bende ilk giydiğimde acıtıyordu giydikçe açıldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar bir süre geçirdiniz hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ne kadar bir süre geçirdiniz hocam ?
    Vuran kısımları ezmen lazım.Askere giden herkes yapmıştır bu yöntemi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl ezebilirim içini gazete ile doldurup 1 gün beklettim fakat işe yaramadı. Sizin yönteminiz nasıl ?

• frhtzkn kullanıcısına yanıt
    Botun diğer tekini giy ve o kısmı botla çiğne.
  • Peki hocam ilginiz için teşekkür ederim bu yöntemi deneyeceğim umarım işe yarar :)

• quote:

Nasıl ezebilirim içini gazete ile doldurup 1 gün beklettim fakat işe yaramadı. Sizin yönteminiz nasıl ?
    Yatağının ayağının altına koy dursun bikaç gün. Askerde ranzanın ayağınn altına koyup yumusatıoduk. Ezilmesi lazım
  • Usta bir ayakkabıcı bana ayakkabının topuk kısmına altı yedi kat peçete katla koy demişti ben denemedim.

• ped koy

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • molped koy
  • Ayakkabıyı ayağıma vuran kısmının üstüne mi yatirayim yani ayakkabının üstündeki yük ayakkabının vurmayan kısmına mı gelsin öbür tarafın duzlesmesi adına xan7hos ?

• Git manken bacagi kopar islat ayakkabı yi koy üstüne 2 gun beklet vurursa anla

• Peçeteler kaymazmi follofush hocam o zaman botu tamamen peçete doldurmak lazım gerekirse bunuda denerim hocam teşekkür ederim :) Manken bacağı zor be hocam :D Ped koymakta çok sakat iş aman aman :D

• quote:

Peçeteler kaymazmi follofush hocam o zaman botu tamamen peçete doldurmak lazım gerekirse bunuda denerim hocam teşekkür ederim :) Manken bacağı zor be hocam :D Ped koymakta çok sakat iş aman aman :D
    önce bir güzel ezeceksin.. ezerken elini korkak alıştırma, botlar oldukça sağlam..

Ardından istersen askeri malzeme satan yerlere gidip vatka alabilir, o şekilde giyersin bir süre...

Zaten zamanla vurma durumu geçer
  • quote:

Ayakkabıyı ayağıma vuran kısmının üstüne mi yatirayim yani ayakkabının üstündeki yük ayakkabının vurmayan kısmına mı gelsin öbür tarafın duzlesmesi adına xan7hos ?

Botu düz koy boğaz kısmını katla öle üstüne koy
  • Peki hocam anladım dediğiniz yapıcam ilginiz için teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.