Şimdi Ara

Astra h dizel 30.000km bakım ücreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 astra h sedan 1.3 cdti 30.000 bakımını yetkili serviste 19 aralık 2012'de motor temizleme dahil 6 taksit 403tl ye yaptırdım.Güncel şekilde fikir sahibi olmak isteyenlere yardımcı olmak adına yazıyorum.Saygılar.
    YAĞ FİLTRESİ....24,74TL
    HAVA FİLTRESİ....32,59TL
    POLEN FİLTRESİ....34,14TL
    YAKIT FİLTRESİ....50,38TL
    MOTOR YAĞI GM 5W-30 4LT....64TL
    CAM SUYU SABUNU....2,33TL
    MOTOR VE KONTAKT TEMİZLEME SPREYİ....17TL
    PARÇA TOP:225,18 İŞÇİLİK:117 KDV:61,59 TOPLAM:403,77TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wappocan -- 19 Aralık 2012; 18:47:05 >

• istisnasız her kalemde iteliyorlar garanti bitsin önünden geçmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: wappocan

2011 astra h sedan 1.3 cdti 30.000 bakımını yetkili serviste 19 aralık 2012'de motor temizleme dahil 6 taksit 403tl ye yaptırdım.Güncel şekilde fikir sahibi olmak isteyenlere yardımcı olmak adına yazıyorum.Saygılar.
    YAĞ FİLTRESİ....24,74TL
    HAVA FİLTRESİ....32,59TL

ekleyeceğim iki şey var;

birincisi, mazot filtresini değiştirmene gerek yoktu(birer bakım atlamalı değiştirilir, fakat kullanıcıya

söylenmez).

ikincisi, polen filtreni aktif karbonlusu ile değiştirmemişler(fiyatından belli).

yanlış aslında 15000 bakımı denen "icat" bakım sebebi ile ortaya çıkıyor. normalde fabrikadan çıkan bir

astranın ilk bakımı 30000 km de dir. fakat ülkemizde, türkiye şartları diye bir palavranın arkasına saklanarak

müşteriyi soymak adına 15000 bakımı diye bir bakım icat edildi. sırf bu bakımda bişeyler değiştirmiş olmak

adına; aracın orijinal ve miadı dolmamış, kullanım ömrününü tamamlamış bazı parçalarını söküp daha ucuzu

ile değiştiriyorlar. bunun en canlı örneği de karbonlu polen filtresini söküp yerine uyduruk filtreyi koymak

şeklindedir.

aktif karbonlu (orijinal GM logolu olan) polen filtresi ile düz polen filtresinin arasında, fiyat olarak 2, hatta 3

kat fiyat farkı vardır. fakat kullanım açısından karbonlu filtre, karbonsuzuna göre on misli daha rantabl dır.

istediğiniz zaman söküp temizleyebilir ve en az 30-40 bin km kullanabilirsiniz. ve ayrıca, araç içi konfor ve

sağlık açısından diğerleri ile kıyas bile kabul etmez.

• 2 farklı servise gittim ikiside ilk bakım için 530 Tl dedi. Siz nerden yaptırdınız o fiyata?
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihus

2 farklı servise gittim ikiside ilk bakım için 530 Tl dedi. Siz nerden yaptırdınız o fiyata?

Diyarbakır Canlar'da yaptırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorunlar_çözümler

quote:

Orijinalden alıntı: wappocan

2011 astra h sedan 1.3 cdti 30.000 bakımını yetkili serviste 19 aralık 2012'de motor temizleme dahil 6 taksit 403tl ye yaptırdım.Güncel şekilde fikir sahibi olmak isteyenlere yardımcı olmak adına yazıyorum.Saygılar.
    YAĞ FİLTRESİ....24,74TL
    HAVA FİLTRESİ....32,59TL

ekleyeceğim iki şey var;

birincisi, mazot filtresini değiştirmene gerek yoktu(birer bakım atlamalı değiştirilir, fakat kullanıcıya

söylenmez).

ikincisi, polen filtreni aktif karbonlusu ile değiştirmemişler(fiyatından belli).

yanlış aslında 15000 bakımı denen "icat" bakım sebebi ile ortaya çıkıyor. normalde fabrikadan çıkan bir

astranın ilk bakımı 30000 km de dir. fakat ülkemizde, türkiye şartları diye bir palavranın arkasına saklanarak

müşteriyi soymak adına 15000 bakımı diye bir bakım icat edildi. sırf bu bakımda bişeyler değiştirmiş olmak

adına; aracın orijinal ve miadı dolmamış, kullanım ömrününü tamamlamış bazı parçalarını söküp daha ucuzu

ile değiştiriyorlar. bunun en canlı örneği de karbonlu polen filtresini söküp yerine uyduruk filtreyi koymak

şeklindedir.

aktif karbonlu (orijinal GM logolu olan) polen filtresi ile düz polen filtresinin arasında, fiyat olarak 2, hatta 3

kat fiyat farkı vardır. fakat kullanım açısından karbonlu filtre, karbonsuzuna göre on misli daha rantabl dır.

istediğiniz zaman söküp temizleyebilir ve en az 30-40 bin km kullanabilirsiniz. ve ayrıca, araç içi konfor ve

sağlık açısından diğerleri ile kıyas bile kabul etmez.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Hiç haberim yoktu bunlardan.Zaten yetkili servisler e güven olmuyor.Kesinlikle bilgili olarak gitmek lazım servise

• ben kendi özel servisimde değiştirdim 220tl tuttu motor yağı da 5*30 mobil herşey orjinal gm çok para alıyorlar gerek yok özel servise vermeyin o paraları ben aracı aldım 15bin bakımını özelde şimdi 30bin bakımını yine özelde yaptırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihangir1

ben kendi özel servisimde değiştirdim 220tl tuttu motor yağı da 5*30 mobil herşey orjinal gm çok para alıyorlar gerek yok özel servise vermeyin o paraları ben aracı aldım 15bin bakımını özelde şimdi 30bin bakımını yine özelde yaptırdım.

Garantiden çıkma durumu olmasa bende gitmemde elimiz mahkum. İnternette dizel araba için full orjinal bakım paketi 180Tl. Bunun %30u kardır tahminen. Opel yetkile verdiğimiz 530 TL nin 410 TL si kar. Yani özel servisin 8-10 seferde ettiği karı bunlar bir seferde yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihangir1

ben kendi özel servisimde değiştirdim 220tl tuttu motor yağı da 5*30 mobil herşey orjinal gm çok para alıyorlar gerek yok özel servise vermeyin o paraları ben aracı aldım 15bin bakımını özelde şimdi 30bin bakımını yine özelde yaptırdım.

Garanti bitince aynen sizin gibi yapacağım.
  • Garantiden çıkma gibi bir durum söz konusu olmuyor sanırım.
    Forumda yazılmıştı zamanında otomotiv sektöründe yönetici olarak çalışan biri tarafından.
    Garanti süresi içerisindeki bakımların yetkili serviste yapılması gibi bir zorunluluk olmadığından bahsediyordu.
    Zaten üreticilerin web sitelerinde de, yetkili servise yaptırın diye bir şey yazmıyor.

Hatırladığım kadarıyla dikkat edilmesi gereken nokta; bakım yapılırken aracın bilgileri (şase, km vb.) ile değişimi yapılan parçaların faturada ayrıntılı şekilde yazması.
    Yine yanılmıyorsam, garanti süresi içerisinde sadece onarımlar yetkili serviste yapılmak zorundaydı.

Yine de araştırmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

Garantiden çıkma gibi bir durum söz konusu olmuyor sanırım.
    Forumda yazılmıştı zamanında otomotiv sektöründe yönetici olarak çalışan biri tarafından.
    Garanti süresi içerisindeki bakımların yetkili serviste yapılması gibi bir zorunluluk olmadığından bahsediyordu.
    Zaten üreticilerin web sitelerinde de, yetkili servise yaptırın diye bir şey yazmıyor.

Hatırladığım kadarıyla dikkat edilmesi gereken nokta; bakım yapılırken aracın bilgileri (şase, km vb.) ile değişimi yapılan parçaların faturada ayrıntılı şekilde yazması.
    Yine yanılmıyorsam, garanti süresi içerisinde sadece onarımlar yetkili serviste yapılmak zorundaydı.

Yine de araştırmak gerekiyor.

Uygulamada öyle değil malesef. Hiçbir servisle uğraşmadan kolay kolay başedemezsiiz. O üzden bir seferliğine 500Tl yi verip kurtulmak en iyisi. Zaten 250Tl verecez bakım için cebimizden çıkan fazladan 250TL oluyor.

• 1.3 CDTI Astram için haftaya Pazartesiye Ankara iskitler Opis'ten randevu aldım. 650 TL fiyat çektiler. Yazdıklarınızı okudum da şimdi bir daha düşünüyorum.
  • Aracımın ilk 15 bin bakımını ben de mecburen serviste 330 TL'ye yetkili serviste yaptırmıştım.30 bin bakımını hiç servise bile sormadan Yıllardır tanıştığımız,şimdiye kadarki tüm araçlarımın bakımını yapan ustama götürdüm.Tüm filtre takımı toplam 4 parça 130 TL, Yağ konusuna gelince bir önceki bakımdaki faturadan anladığıma göre 10/40 GM yağ 4 kg 130 lirayı geçmiş,ustam biz bu yağı 35 TL'ye dahi malzemeciden alıp dükkana sokmayız hocam dedi,aynı yağı istersen yine koyalım ama tavsiye etmem dedi.Neticede 5-30 Castrol Edge yağı aldım 100 TL, Toplamda 230 TL 20TL de ustama verdim 250 TL'ye 30 bin bakımı yapıldı,Ha bu arada lastik balata soğutma suyu seviyesi ve diğer kalemleri de atlamadık.Sonuçta içim rahat çıkan parçayı da gördüm takılanı da.Artık daha da servise gitmem. Geçenlerde yaz boyu tozlu yollara girmiştim ustadan 5-10 dakikasını aldım ve hava filtresini hemen ayaküstü değiştivermesini rica ettim,kırmadı sağolsun. Her 5 binde 1 hava filtresini değiştirmeyi düşünüyorum.

• Herkese Merhaba ,

Arabamı bu aralar ben de 30.000 bakımına götürücem gedizler 640 tl fiyat verdi buda bana cok geldi sonra aklıma bosch car servisler geldi biraz sıtesınde dolaştım fln adamlar eğer periyodik bakımı onlar yaparlarsa garantinin bozulmayacağını idda ediyolar baya heryere yazmışlar... Sitede bide fiyatları yazmışlar onu görünce şoka girdim zaten bizim arabanın bakımı (yağ+polen+hava+yakıt flitreleri + Shell yağ+Bakım işçilik) 214TL + KDV yazmışlar. (Opel astra 2005-2010 1.3cdti yazmışlar heralde 2010 dan sonrakilere de fark etmez)

Benim baya kafam karıştı fiyatlardan tamam hani opel servisi bizi kerizliyo zaten bu belli de bu kadar fark olurmu arkadaş ya...Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı daha once Bosch servisi kullanmış olan? Ne yapmalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevcimen3251

Herkese Merhaba ,

Arabamı bu aralar ben de 30.000 bakımına götürücem gedizler 640 tl fiyat verdi buda bana cok geldi sonra aklıma bosch car servisler geldi biraz sıtesınde dolaştım fln adamlar eğer periyodik bakımı onlar yaparlarsa garantinin bozulmayacağını idda ediyolar baya heryere yazmışlar... Sitede bide fiyatları yazmışlar onu görünce şoka girdim zaten bizim arabanın bakımı (yağ+polen+hava+yakıt flitreleri + Shell yağ+Bakım işçilik) 214TL + KDV yazmışlar. (Opel astra 2005-2010 1.3cdti yazmışlar heralde 2010 dan sonrakilere de fark etmez)

Benim baya kafam karıştı fiyatlardan tamam hani opel servisi bizi kerizliyo zaten bu belli de bu kadar fark olurmu arkadaş ya...Bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı daha once Bosch servisi kullanmış olan? Ne yapmalı?

Opel Astra h aracıma bugün yıllık bakım için 500 Tl dediler Ankara reisden ucuz yapan yer var mıdır, garanti için yetkili servis gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.