Şimdi Ara

AUDI A3 Şanzuman Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
66.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2.El (2009-2010, otomatik) A3 almayı düşünüyorum, ancak Şanzumanları problemli diye bir duyum aldım.
    Aklımda bir araç var ancak Doğuş'da şanzumanı değiştirilmiş, bunun ne gibi bir sıkıntısı olabilir?
    Genel bir sorun mu var, yoksa o araca özel bir durum mu var? Tüm araçlarını geri çağırılıp şanzumanları değiştirildi gibi bir durum oldu mu acaba A3'lerde?
    45-50 bin arası fiyatları değişiyor ancak bu şanzuman konusu kafamı kurcalıyor?

Teşekkürler

• Her an patlayabilir.

DSG nin laciverti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 18 Mart 2015; 20:32:28 >
  • 7 ileri s tronic ise sorun mevcut. En sık yaptığı işlerden biri kavrama yemek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

7 ileri s tronic ise sorun mevcut. En sık yaptığı işlerden biri kavrama yemek.
    DSG ile aynı olduğundan problem çıkabilir ki arkadaşımın 1.4 TSİ A.3 te kavrama değişimi yapmışlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

DSG ile aynı olduğundan problem çıkabilir ki arkadaşımın 1.4 TSİ A.3 te kavrama değişimi yapmışlardı.

Alıntıları Göster
    Bana göre sorunlu değil, aracı hassas kullanırsanız devirli kalkış yapmazsanız birşey olmaz.

Ayrıca çip felan uygulatırsanız şanzıman daha fazla torka karşı koyamaz ve bozulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 18 Mart 2015; 19:58:55 >
  • Dgs iste adi degisik

Dgs cok iyi bi sanzuman ama sikintili iste milletin bunu anlamasi icin almamasi icin daha kac tane sanzuman degiscek kavrama hatasi verecek kac tane daha araba yolda kalacak hic kimseye garantisi bitmis 2. El dsg li arac onermiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw bitti şimdi de audi'deki adıyla 's-tronic''i karalamaya başladılar. Ya anlamıyorum hayatında dsg kullanmamış insanlar ordan burdan duyduklarıyla dsg'yi kötülemekteler. İlk partilerinde kavrama ve mekatronik problemleri yaşanmıştı ve artık yok bunu anlayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW 1.4TSI ivmelenme sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Audi A5 şanzıman sorunu!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oguzhandemirell kullanıcısına yanıt
    Benim 2012 model a3 var ilk senesinde kavrama degişti.1,5 sene sonra 2.kez değişti.sorunun giderildiği falan yok heran sanzıan patlayayailir bunu göze alarak almak lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yepyepcool

Benim 2012 model a3 var ilk senesinde kavrama degişti.1,5 sene sonra 2.kez değişti.sorunun giderildiği falan yok heran sanzıan patlayayailir bunu göze alarak almak lazım

Doğuş garantiden değiştirmedi mi? Ayrıca 2013'ten itibaren olan nesillerde problem hiç kalmadı.

sikayetvar.com da onlarca dsg sorunu var 2013-2014. Fanatiklik yapmayin arastirin.

• dbuga D kullanıcısına yanıt
    Hala şanzıman sorunu devam ediyor.Yok iste 2013 den sonra üretilenlerde sorun yok falan filan hepsi yalan.7 ileri Dsg-Stroniclerin hepsi bozuluyor.TSİ -Tfsi ise yağ yakıyor.

Başka araçlara bakmanizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mng1

Hala şanzıman sorunu devam ediyor.Yok iste 2013 den sonra üretilenlerde sorun yok falan filan hepsi yalan.7 ileri Dsg-Stroniclerin hepsi bozuluyor.TSİ -Tfsi ise yağ yakıyor.

Başka araçlara bakmanizi tavsiye ederim.
    arkadaşlar,

amacım yeni bir tartışma konusu açmak değildi, cidden almak istiyorum ama bu dsg şanzuman sanırım sıkıntılı, A3 çok istiyordum ancak 0 alcak para şu an yok :) 2009-2010-2011 lerde anladığım kadarıyla problemli,
    cevaplar için teşekkürler, sanırım başka araç bakacağız..
    Ilk kavrama garanti kapsaminda degisti.ikincisi 3 ay once degisti iyi niyet garantisine soktular iscilik parasi aldilar.Sorun bitti mi.Bence sorun bitmez heran kavrama sorun cikaracak korkusuyla arabaya biniyorum.Kisa bir zamanda arabayi satip bu dsg isinden kurtulmayi planliyorum.insallah bu sure zarfinda mekatronikte ariza cikmaz....

• quote:

Ilk kavrama garanti kapsaminda degisti.ikincisi 3 ay once degisti iyi niyet garantisine soktular iscilik parasi aldilar.Sorun bitti mi.Bence sorun bitmez heran kavrama sorun cikaracak korkusuyla arabaya biniyorum.Kisa bir zamanda arabayi satip bu dsg isinden kurtulmayi planliyorum.insallah bu sure zarfinda mekatronikte ariza cikmaz....
    Üstadım konuya bekleniyorsunuz.
  • quote:

Garantiden değiştiğine göre problem yok. Hayır etrafımda ve ailede kaç kişide var problem yaşamadılar '13ten bu yana. Ayrıca şikayetvar.com'da şikayeti olmayan bir marka/ürün gösterebilir misiniz? Oraya bakarak genelleme yapamayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandemirell

quote:

Garantiden değiştiğine göre problem yok. Hayır etrafımda ve ailede kaç kişide var problem yaşamadılar '13ten bu yana. Ayrıca şikayetvar.com'da şikayeti olmayan bir marka/ürün gösterebilir misiniz? Oraya bakarak genelleme yapamayız.
    Bende 2010 1.8t A3 var. İlk grup kavramada dizayn hatası vardı. İkinci grup kavrama biraz daha iyiydi. Sonra bir dönem araca özel siparişe geçtiler. Sonra üçüncü grup kavrama geldi.

- Bu araç kavrama değişimini araç alındıktan hemen sonra yaşadı ise üzerinde ikinci grup kavrama vardır. Ki bu iyi değil. Bu kavramayı kullanıp, bunu da hacamat edenler oldu. Özel sipariş veya son grup kavrama sorunsuz.

- Benim aracımda özel sipariş kavrama var. Üçüncü grup (sorunsuz nihai kavrama versiyonu) hazır olana kadar buldukları geçici çözüm. Kavramam değişeli 80.000km oldu. İlk günkü gibi araç. Sarsmıyor, titremiyor.

Kavrama hatasını vites geçişlerinde sarsıntı ve özellikle 1'den 2'ye atarken titremeden anlarsınız. Araç debriyaja yarı basar pozisyonda olduğu her an titrer. Bu kavramanın ömrü tamamen kullanımla alakalıdır. Manuel araç gibi. Aracı sürümcemede bırakacak hızlarda çok gitmiş birinin kavraması erken biter. Aracı araçta debriyaj olduğu bilinci ile kullanan birinin kavraması çok uzun süre dayanır. KAvrama dediğimiz de zaten bir tür baskı balata bilya. Ancak bu araçta ikişer tane var.

------------------------------------------

Mekatronik arızası 7000TL civarında masraf açar. 2 yıl önce mekatronik tamiri yoktur. Şimdi var mıdır bilmiyorum; ama gene, araç 2012 ve sonrasında mekatronik değiştirmişse siz aracı sorunsuz kullanırsınız. Araç alındıktan hemen sonra mekatronik değiştirdi ise, size sorun çıkarabilir.

Kısaca aracın ne zaman garantiden parça değiştirdiğini iyi bilmeniz lazım. Ona göre bir yorum yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandemirell

quote:

Doğuş garantiden değiştirmedi mi? Ayrıca 2013'ten itibaren olan nesillerde problem hiç kalmadı.

Oha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST
    Kısaca aracın ne zaman garantiden parça değiştirdiğini iyi bilmeniz lazım. Ona göre bir yorum yapılabilir.

ok, hangi şanzuman takılmış öğrenmeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bende 2010 1.8t A3 var. İlk grup kavramada dizayn hatası vardı. İkinci grup kavrama biraz daha iyiydi. Sonra bir dönem araca özel siparişe geçtiler. Sonra üçüncü grup kavrama geldi.

- Bu araç kavrama değişimini araç alındıktan hemen sonra yaşadı ise üzerinde ikinci grup kavrama vardır. Ki bu iyi değil. Bu kavramayı kullanıp, bunu da hacamat edenler oldu. Özel sipariş veya son grup kavrama sorunsuz.

- Benim aracımda özel sipariş kavrama var. Üçüncü grup (sorunsuz nihai kavrama versiyonu) hazır olana kadar buldukları geçici çözüm. Kavramam değişeli 80.000km oldu. İlk günkü gibi araç. Sarsmıyor, titremiyor.

Kavrama hatasını vites geçişlerinde sarsıntı ve özellikle 1'den 2'ye atarken titremeden anlarsınız. Araç debriyaja yarı basar pozisyonda olduğu her an titrer. Bu kavramanın ömrü tamamen kullanımla alakalıdır. Manuel araç gibi. Aracı sürümcemede bırakacak hızlarda çok gitmiş birinin kavraması erken biter. Aracı araçta debriyaj olduğu bilinci ile kullanan birinin kavraması çok uzun süre dayanır. KAvrama dediğimiz de zaten bir tür baskı balata bilya. Ancak bu araçta ikişer tane var.

------------------------------------------

Mekatronik arızası 7000TL civarında masraf açar. 2 yıl önce mekatronik tamiri yoktur. Şimdi var mıdır bilmiyorum; ama gene, araç 2012 ve sonrasında mekatronik değiştirmişse siz aracı sorunsuz kullanırsınız. Araç alındıktan hemen sonra mekatronik değiştirdi ise, size sorun çıkarabilir.

Anlatamıyorsun ki insanlara. Arkadaş gayet iyi açıklamış, üçüncü nesilden sonra kavrama problemi yok!

• Bakin bu en kisadan buldugum bi ornek arac 8 agustos 2014 te alinmis. Bunun gibi 10 larca sikayet var hem 2013 hem 2014 te bakarsaniz gorursunuz. Kavrama sorunlari bitmis degil.

Her aracin sikayeti tabikide olur ancak volkswagen de dsg kronik ve onemli bir sorundur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.