Şimdi Ara

Ayıplı mal?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar toplanin !! 1.4 tdci fiesta aldigimi soylemistim. 5 6 gun once.Aldigimizdan beri yedek su deposundan su atiyordu. Fazla su veya kapaktan diye sadece 2 gun su koydum ve onemsemedim. Su konusunda hassas oldugum icin şaşmazdaki ustama goturdum araci. Ust kapak degisecek conta yanik denildi. Araci aldigimiz adam emniyette memur. Arayip soyledik aracin boyle masrafi var diye biz yalanciymisiz gibi tavir takinti. Ne yapabilirim gibisinden konustu. Araci ayipli mal yasasiyla geri iade edecegiz. Bu konu hakkinda bilginiz var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maldaki ayıp nedeniyle tüketicinin maddi zarara uğraması mümkün olduğundan, uğranılan maddi zararı ispat etmek şartıyla, tüketici, maddi tazminat talebinde bulunabilir.

Kaynak Linki :http://www.hukukitavsiyeler.com/2015/10/22/tuketici-hukukunda-ayipli-mal-ile-ilgili-bilinmesi-gerekenler/
  • Sorunu belirten ve talebinizi içeren bir ihtar cekeceksiniz süre vereceksiniz. Sonrasında asliye hukukta dava

• Conta patlak aracı bir güzel satmış size tabiki kabul etmez alırken expere götürmediniz mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkemizde ayıplı mal yoktur. Kullanıcı hatası vardır.

• En önemlisi EKSPERTİZ yaptırdınız mı ?

• expertize götürdük. belge var fakat contayla ilgili hiç bir şey söylenmedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEŞHİR ÜRÜN GERİ İADESİ
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geri iade işi zor para teklif edin masrafların bir kısmını karşılamasını yoksa mahkemeye vereceğini söyle polis olduğundan itibarını düşünüp para verecektir.

• Aracı piyasa fiyatından mı yada daha düşük fiyata mı aldınız ?
  • celilsaygin kullanıcısına yanıt
    Karşı taraf memur, bu işle ticari veya mesleki olarak ilgilenen bir şahıs değil. TKHK hükümleri uygulanmaz, TBK satış sözleşmesinde ayıptan sorumluluk hükümlerine dayanarak dava açılır.

2 Kanundaki hükümler birbirine benzer olsada görevli mahkeme tüketici mahkemesi değil. Ve tüketiciyi koruma amaçlı hükümlerden faydalanamaz. (ilk 6 ay içinde ortaya çıkan ayıpların satış anında var oduğu karinesi vs)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Karşı taraf memur, bu işle ticari veya mesleki olarak ilgilenen bir şahıs değil. TKHK hükümleri uygulanmaz, TBK satış sözleşmesinde ayıptan sorumluluk hükümlerine dayanarak dava açılır.

2 Kanundaki hükümler birbirine benzer olsada görevli mahkeme tüketici mahkemesi değil. Ve tüketiciyi koruma amaçlı hükümlerden faydalanamaz. (ilk 6 ay içinde ortaya çıkan ayıpların satış anında var oduğu karinesi vs)
    Bu durumda sulh hukuk mahkemesinde mi dava açması lazım?

• Masrafları ortak karşılamayı teklif edin.

• skyrime2828 kullanıcısına yanıt
    Bu hakların illa mahkeme ile kullanılmasına gerek yoktur. Yenilik doğuran hakların tek taraflı olarak alıcı tarafından satıcıya yöneltilecek bir irade beyanı ile kullanılabilir, uyuşmazlık söz konusu olursa asliye hukuk mahkemesi bakar. (Değerinin be kadar olduğuna bakılmaksızın bütün malvarlığı ve kişi varlığı davalarında genel görevli mahkeme)

Sulh hukuk davaları sınırlı sayılmış davalar. Kira ilişkisinden doğan vs...

• Her ticaretin teamülü vardır. Araç alış satışında da sonradan çıkan bir sorunda iki tarafta iyi niyetliyse masrafı paylaşırlar.

• Emniyette araç alıp satan. bunu ayrı bir gelir haline getiren çok kişi var.

geçmiş olsun.
  • Çok tesekkur ederim. Noterden ihtar çektik. Kabul etmemesi halinde dava açilaxaktir diye de not dusuldu. Contanin yanik oldugunu tespit ettigimizde adami aradim ve soyledim. Inkar etti. Bende yoktu sende mi cikti expertize soktunuz falan dedi. Abi boluselim dedigimde ben para veremem dedi. Ihtardan cevap bekliyoruz. Daha sonra davaya kadar ne gerekiyosa... piyasasi 33 35 olan araci 30 aldik. 3 bin lira conta degisecek. Muayeneyi ben yaptirdim. Bakima sokmustum. Bin lira kafadan masrafim da var. Contanin yanik oldugu araca para harcadim.o expertize ugrayip sorcam zaten gozlerini kapatarak mi bakiyolar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.