Şimdi Ara

Aynı 2 Araba,Aynı Devir, Farklı Hız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım benim arabamın aynısından aldı geçenlerde
    1.6 98 bg Ve ikisnde de Sıralı atıker sistem ikisi de 130bin civarında
    ve ikisi de stok durumda ...Yani nerdeyse aynı diyebiliriz ..
    Sorun şu ki arkadaşın arabasını teste çıkardığımızda 25oo devirde 90 km yaparken benimkisi 80 km civarı yapıyor...
    Bu farkın temel sebebi ne olabilir benim aklıma debriyajdan başka bir şey gelmiyor.Geçen servise bakıma götürdüğümde ustama sordum bir şeyler geveledi yani o da bilmiyor

• Lastikleriniz aynı mı?
  • km sayaçları bozuk olmasın birinin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Lastikleriniz aynı mı?

İkisinin de lastikleri iyi durumda diyebilirm ama benim lastiklerde bir balansızlık olduğunu usta söylemişti

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

km sayaçları bozuk olmasın birinin

Arkadaşınki bozuk olabilir evet ama benimki gps ile ölcüldü neredyse aynı
  • Lastik ölçüleri aynı mı demek istedim
  • quote:

Lastik ölçüleri aynı mı demek istedim

Evet arabaların herşeyi aynı nerdeyse sibop kapaklarına kadar onun tek artısı spoilerı olması :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PIERzig

quote:

Lastik ölçüleri aynı mı demek istedim

Evet arabaların herşeyi aynı nerdeyse sibop kapaklarına kadar onun tek artısı spoilerı olması :)

aerodinami 10kmh farkettiriyor demekki. Şaka bir yana debriyajdan olabilceğini düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 4 Heryerde Aynı Araba
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belki göstergede hata vardır.Bence araçları yan yana aynı hızda sürün, göstergedeki değerler aynı mı bir kontrol edin.
  • göstergelerden birinde yanlışlık yoksa baskı balatadır bencede.
  • İki aracı da GPS ile ölçmeyi denediniz mi?

Eğer lastik çapları ve basınçları aynı ise, tek kriter debriyaj kalıyor bence...
  • Baskı balata
  • Telefonum servisten gelince gps ile ölcücem onunkini de de baskı balataya gelince işte soru burada doğuyo adamın balataya dikkat ettim sert yani orijinalle değiştirmemiş ...
    Her ikisin de 10-20 bin km civarı oluyor değiştireli .Gps ölçümünden sonra geriye tek baskı balata kalıyor ama ne olacak sorun ondaysa anlamıyorum
  • testleri aynı yolun aynı bölümünde yaptınız mı? çünkü gözle algılanmayacak 1-2 derece ğim özellikle yokuş yukarı motora yük bindirdiğinden düşük hızlarda ciddi devir yükselmesine neden olur
  • Anladigim birini gps ile birini gostergeden olcmussunuz. Gostergeler her zaman biraz fazla gosterir. Sanirim fark bundan kaynaklaniyor. Ikisini de gps ile olcerseniz ya da ikisine de gostergeden bakarsaniz daha saglikli olacaktir.
  • en basiti yarişmayi deneyin :D
  • bence birçok sebebi olabilir gaz ayarı bile fark edebilir ayrıca kullanıma bağlı yıpranmada etkili olabilir. Bence motor verilerini test ettirin
  • Araçların lpgli olduğunu yeni okudum bu durumda gaz ayarı olabileceği gibi, montajdan kaynaklanan bir sorun da pek ala olabilir.
  • quote:

Lastikleriniz aynı mı?

araba hizini gps ile olcmuyorsa lastikleri farkli da olsa km sayaclari ayni devirde ayni hizi gosterir :))
    bence birinin km saati hatali yada baski balata kaciriyor, devir ayni ise hiz ayni olmali baska aciklamasi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 20 Ağustos 2010; 9:16:28 >
  • İkinizin de baskı balatanızda bir sorun yok.

LPG'den kaynaklı bir sorun da değil.

Yanyana aynı viteste yürüyün ve o sırada devir göstergesine bakın.

Aynı viteste yanyana yürürken aynı değilse devirler(devir diyorum, hız değil) o zaman konuşalım.

Kısacası bence gözlem hatası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K
    İkinizin de baskı balatanızda bir sorun yok.

LPG'den kaynaklı bir sorun da değil.

Yanyana aynı viteste yürüyün ve o sırada devir göstergesine bakın.

Aynı viteste yanyana yürürken aynı değilse devirler(devir diyorum, hız değil) o zaman konuşalım.

Kısacası bence gözlem hatası...

lastik ebatlari farkli ise ne olucak bu durumda?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.