Şimdi Ara

Babam yuvamıza incir ağacı dikiyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babam 1999 yılında parkinson tanısı konuldu. Bu yüzden aynı yıl içinde mamulen emekli oldu. 2008 kendisi bir beyin ameliyatı geçidi( beynine elektrik veren piller mont edildi). Bu operasyondan sonra eski babamız yerine bambaşka bir adam geldi. Mantıklı, vakur ve çok ince düşünen insan gitti, yerine çocuk gibi bir insan geldi. Kendisi şu anki hareketleri ile yaptığı eylemlerin neden ve sonuçlarını kavrayamıyor, hal ve durumlara uygun şekilde hareket edemiyor. Ailemizi bir çok sıkıntı içerisine sokmaya devam ediyor.

Örneğin; bundan yaklaşık 2 yıl önce bizlerden habersiz olarak bankadan kredi çekip araba pazarından 1985 model mercedes almış. arabadan 10000 Tl ye yakın zararımız oldu. O arabanın borçlarını ödemeye devam ederken dün gene aynı şekilde bir mercedes daha aldı. Şu anda toplamda hiç yok yere bankalara 40000 Tl borçlandık. Eve giren para 1300 tl ödenecek borç taksiti 810 tl. 200 Tl borç ödeyemeyen bir ailenin bunu ödemesi imkansız.

Babama bizden habersiz olarak böyle işler yapmaması gerektiğini defalarca anlattık. Fakat kendisi bizleri dinlemiyor. Kendisi ile karşı karşıya gelip konuştuğumuz zaman hiç bir mantıklı açıklama yapamıyor. Bazen hata yaptığını kabul ediyor bazen saçma sapan konuşuyor. İhtiyacımı olmadığı halde bu arabaların bizden habersiz olarak neden alındığı cevabına ulaşamadım. Annem, ben ve kardeşim çok zor durumdayız. Elde avuçta bir ev kaldı.

Babamın noterden, bankalardan veya başka bir yerden borç edinmesini, alım satım yapamasını nasıl engelleriz.

Çok teşekkürler. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

• Huzur evi tek yol olabilir, yaşı gelmiş geçmiş büyüğümüz lakin bu sebepten dolayı kendi bildiğini yapacaktır özellikle Anne'yi umursamıyor ise evlatları yani seni ve kardeşini gözden çıkarmıştır çoktan.

Geçmiş olsun, umarım en tez zamanda tüm aksiliklerden kurtulursunuz dostum.
  • bir avukata gidin ve hastane raporu ile akli sorun olduğunu ispatlarsanız satışı geri aldırabilirsiniz sanıyorum.fakat raporla arabaları vs. üstünüze alın sonra arabaları satıp borçların bir kısmını kapatabilirsiniz.Allah kolaylık versin.bir avukata danışın en iyi size onlar yardımcı olabilirler.
  • akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorsanız vasi tayini davası açacaksınız mahkeme akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit etmek için hastaneye gönderir hastanede akıl sağlığının zayıf olduğuna karar verirse babanın bundan sonraki yaptığı işlemlerden sorumlu tutulamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

Huzur evi tek yol olabilir, yaşı gelmiş geçmiş büyüğümüz lakin bu sebepten dolayı kendi bildiğini yapacaktır özellikle Anne'yi umursamıyor ise evlatları yani seni ve kardeşini gözden çıkarmıştır çoktan.

Geçmiş olsun, umarım en tez zamanda tüm aksiliklerden kurtulursunuz dostum.

Abi aynen böyle bir durum yaşıyoruz. Herkesi gözden çıkarmış
  • Rapor falan bir şeyler çıkarabilirseniz, satışı geri aldırabilirsiniz belki? veya yukarıda arkadaşın dediği gibi, belkide huzur evi tek yol
  • BUNDAN EMİN DEĞİLİM :
    46 Raporu alması gerekiyor. Hem dışarıda dolanır hem de parasal işlem yapamaz.

Ya da Mercedes garajına götürün tanıdığınız biri varsa Beyaz yalan söyletin arabaların hepsi sizin felan diyin.

Ama her işte bi hayır vardır. Siz yeter ki umudunuzu kaybetmeyin bir yandan çalışıp diğer yandan Allah'a sığının. Allah size bir yol gösterecektir.

Allah kolaylık versin...
  • Dostum Allah kolayylık ve sabır versin. Buradan yardım bulamassan hukuk forumlarına danış. Senin adına çok üzüldüm.
  • Adamın dünya şeyinde değilki. Arabasına binmiş geziyor. Giren bize giriyor.Hasta anam sürekli ağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimiemre

Adamın dünya şeyinde değilki. Arabasına binmiş geziyor. Giren bize giriyor.Hasta anam sürekli ağlıyor.

geçmiş olsun arkadaşım çok üzüldüm,hukuki.net forumlarına üye olup bir danışabilirsin orada hukukçu çok..

Allah yardımcın olsun..
  • Kardesim bu isi böyle cözemezsiniz. Baban icin bir avukat bulun ve vasi tayin ettirin. Kendini borc altına sokacak isleri vasinin izni olmadan yapamaz siz de rahat edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam selamlar

merak ettigim bir iki soru var

babanizin yasi kac acaba?

bu bahsettiginiz ameliyata kime ve nerede yaptirdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Kardesim bu isi böyle cözemezsiniz. Baban icin bir avukat bulun ve vasi tayin ettirin. Kendini borc altına sokacak isleri vasinin izni olmadan yapamaz siz de rahat edersiniz

Kardeşim avukatı vasi tayin ettirmek için TEMYİZ KUDRETİNİN OLMADIĞINI gösterir rapo almak gerekirmi?.

İş yerimizdeki avukat abimize bu durumumuzu ilettiğizde. Kendisi yukarda belirttiğimiz raporla, mahkemeye başvurmamız gerektiğini. Aileden herhangi birinin vasi tayin edilebileceğini söyledi. Eğer hasta kendi rızasıyla hastaneye gitmezse ilk önce mahkemeye başvurmamız gerektiğini söyledi.

Bir başka arkadaşta il sağlık müdürlüğü ile bu rapor işini halledebileceğimizi söyledi.
  • huzur evine karşıyım adamın ömründen ömür götürür en sonunda kahrından ölür

akli denge raporu alın bunun yanında aylık engelli geliride verebilirler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Kardesim bu isi böyle cözemezsiniz. Baban icin bir avukat bulun ve vasi tayin ettirin. Kendini borc altına sokacak isleri vasinin izni olmadan yapamaz siz de rahat edersiniz

Kardeşim avukatı vasi tayin ettirmek için TEMYİZ KUDRETİNİN OLMADIĞINI gösterir rapo almak gerekirmi?.

İş yerimizdeki avukat abimize bu durumumuzu ilettiğizde. Kendisi yukarda belirttiğimiz raporla, mahkemeye başvurmamız gerektiğini. Aileden herhangi birinin vasi tayin edilebileceğini söyledi. Eğer hasta kendi rızasıyla hastaneye gitmezse ilk önce mahkemeye başvurmamız gerektiğini söyledi.

Bir başka arkadaşta il sağlık müdürlüğü ile bu rapor işini halledebileceğimizi söyledi.

Zaten ayırt etme gücünün yoksun oldugunun kanıtlanması icin rapor gerekli aksi taktirde mahkeme nasıl bilecek babanın durumunu. Bu yüzden acele edin, rapor ile birlikte mahkemeye basvurun. Mahkeme kararından sonra babanızın kendini borc altına soktugu bütün hukuku islemler hükümsüz sayılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 3 Nisan 2013; 12:35:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cydonianknight

hocam selamlar

merak ettigim bir iki soru var

babanizin yasi kac acaba?

bu bahsettiginiz ameliyata kime ve nerede yaptirdiniz?

Bu hocayla görüşebilir siniz.

http://www.medicine.ankara.edu.tr/ankaratipfak/kadroozgecmis.php?id=858&anabilimdaliID=497&dil=tr
  • quote:

Sayın arkadaşalar merhaba.

Babam 1999 yılında parkinson tanısı konuldu. Bu yüzden aynı yıl içinde mamulen emekli oldu. 2008 kendisi bir beyin ameliyatı geçidi( beynine elektrik veren piller mont edildi). Bu operasyondan sonra eski babamız yerine bambaşka bir adam geldi. Mantıklı, vakur ve çok ince düşünen insan gitti, yerine çocuk gibi bir insan geldi. Kendisi şu anki hareketleri ile yaptığı eylemlerin neden ve sonuçlarını kavrayamıyor, hal ve durumlara uygun şekilde hareket edemiyor. Ailemizi bir çok sıkıntı içerisine sokmaya devam ediyor.

Örneğin; bundan yaklaşık 2 yıl önce bizlerden habersiz olarak bankadan kredi çekip araba pazarından 1985 model mercedes almış. arabadan 10000 Tl ye yakın zararımız oldu. O arabanın borçlarını ödemeye devam ederken dün gene aynı şekilde bir mercedes daha aldı. Şu anda toplamda hiç yok yere bankalara 40000 Tl borçlandık. Eve giren para 1300 tl ödenecek borç taksiti 810 tl. 200 Tl borç ödeyemeyen bir ailenin bunu ödemesi imkansız.

Babama bizden habersiz olarak böyle işler yapmaması gerektiğini defalarca anlattık. Fakat kendisi bizleri dinlemiyor. Kendisi ile karşı karşıya gelip konuştuğumuz zaman hiç bir mantıklı açıklama yapamıyor. Bazen hata yaptığını kabul ediyor bazen saçma sapan konuşuyor. İhtiyacımı olmadığı halde bu arabaların bizden habersiz olarak neden alındığı cevabına ulaşamadım. Annem, ben ve kardeşim çok zor durumdayız. Elde avuçta bir ev kaldı.

Babamın noterden, bankalardan veya başka bir yerden borç edinmesini, alım satım yapamasını nasıl engelleriz.

Çok teşekkürler. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

Babana o krediyi veren banka memuruna soruşturma açın kredi vermek kolay iş değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.