Şimdi Ara

Balon ne zaman patlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
3.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğiniz gibi otomobil fiyatları aşırı derecede pahalandı 70 bin lira konularında eskiden orta donanım passatlar-d sınıfı araçlar görürdük şimdi dandirik c sınıfı araçlar görüyoruz.50 bin liraya dizel orta donanım c sınıfı hak getire.43-45e 0 passat satıldı 2011 modellerde dün gibi aklımda.

millet hala saldırıyor araçlara ve bu şişme sadece otomobilde değil emlak piyasası da uçtu ona da hala rabet var peki piyasa doyunca yada çökünce nolacak? ne zaman bitecek bu şişirilmiş piyasa?sizce durulma-doygunluk başladı mı? birde bayi pazarlıkları nasıl her bayi audi gibi pazarlık yapmaya mı başladı yoksa rabetin etkisiyle vw gibi max bin-2bin tl mi düşüyorlar?

• Emlağı bilmiyorum takip etmiyorumda araçlar aşırı uçtu onu söyleyebilirim nereye gidiyor hiç bilmiyorum 70 e corolla falan gerçekten durum çok vahim..
  • Hocam dediklerinizde haklisiniz b7 kasa 2009 passati dizel otomatik cok uygun fiyatlara veriyorlardi piyasa artik doydu. Bu piyasanin durulmasinin tek bir caresi var gibi gozukuyor su an o da EKONOMIK KRIZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: PentaRai

Hocam dediklerinizde haklisiniz b7 kasa 2009 passati dizel otomatik cok uygun fiyatlara veriyorlardi piyasa artik doydu. Bu piyasanin durulmasinin tek bir caresi var gibi gozukuyor su an o da EKONOMIK KRIZ
    Fiyatlar daha da yükselecek
    Ayrıca Sn. Başbakanımız "İkinci arabayı alacağına ev al" demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Emlağı bilmiyorum takip etmiyorumda araçlar aşırı uçtu onu söyleyebilirim nereye gidiyor hiç bilmiyorum 70 e corolla falan gerçekten durum çok vahim..
    Dizel arabalarda balon var
    Benzinli araçların fiyatı makul
    Emlakta şu an balon yok.
  • Bende çok merak ediyorum bu konuyu. 3kuruş paramla ne yapsam diye deli oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

Bende çok merak ediyorum bu konuyu. 3kuruş paramla ne yapsam diye deli oldum.
    Bence fiyatlar inmez. İnse de dişe dokunur fark olmaz.
    Tartışma götürür bir konu ama kağıt üzerinde gelir arttıkça fiyatlarda artar. Yani geliriniz artsa bile cebinize oran olarak daha fazla para girmiyor. Para, artan gelirimizi toplamak için bekleyen akbabalara gidiyor.
  • faizler yukseldigi zaman patlar. Cogu kredi ile aliyor. Kkredi olmasin bir cogu araba alamaz arac fiyatlarida boyle yukselmez bizim insanimiz 2 liralik gelir ile 10 liralik yasamaya bayiliyor 40 bin parasi olan 100 binlik arabaya biniyor ondan sonra krizde yeddieminler araba ile dolup tasiyor.
  • 2009 dan beri sürekli artıyor pek inecekmiş gibi de gözükmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

2009 dan beri sürekli artıyor pek inecekmiş gibi de gözükmüyor
    İnmez inmesi için euro nun düşmesi ve araçlardan alınan ötv nin düşmesi ve araçlarda bulunan ota boka konan elektronik sensör ıvır zıvır elektronik zerzevatın azaltılması lazım. Bunlar azaltılacağına daha da artmakta bu yüzden düşmesi çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

faizler yukseldigi zaman patlar. Cogu kredi ile aliyor. Kkredi olmasin bir cogu araba alamaz arac fiyatlarida boyle yukselmez bizim insanimiz 2 liralik gelir ile 10 liralik yasamaya bayiliyor 40 bin parasi olan 100 binlik arabaya biniyor ondan sonra krizde yeddieminler araba ile dolup tasiyor.

+1
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: parker48

İnmez inmesi için euro nun düşmesi ve araçlardan alınan ötv nin düşmesi ve araçlarda bulunan ota boka konan elektronik sensör ıvır zıvır elektronik zerzevatın azaltılması lazım. Bunlar azaltılacağına daha da artmakta bu yüzden düşmesi çok zor.

Alıntıları Göster
    Bu balonu ekonomik kriz patlatır.
    Ülke olarak hep ürettiğimizden fazla tüketiyoruz. Dış borçta rekor kırıyoruz. Hayırsız evlat gibi, babalarımızın dedelerimizin yaptıklarını özelleştirip parasını yiyoruz. Borcu borçla kapatıyoruz. Bu zamana kadar bu işler kolaydı. Çünkü ABD merkez bankası FED dünyayı dolara boğuyordu. FED musluğu biraz kıssın, para bulmak zorlaşsın, borç çevirme işi sıkıntıya girsin, bak o zaman balon ne oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Not Afraid

quote:

Alıntıları Göster
    Bence böyle devam eder, çünkü millet kredisini ödeyebildiği için almaya devam edecektir.

• quote:

Alıntıları Göster
    herkese merhaba...

arkadaşlar herkes kendince sebepler sıralamış..hepinize saygım var lakin bence yanılıyorsunuz....

Türk insanında harcama kültürü denen yeti henüz oturmadı.neyi ne zaman, nasıl almalıyım,almayı planladığım şeye ihtiyacım var mı yoksa benim ihtiyacım için fazla mı vs gibi soruları kendimize bir türlü soramıyoruz...bir de alım noktasındaki aceleciliğimiz bizi ister istemez bankaların kucağına atıyor...otomotiv endüstrisi saha analizi,müşteri profili araştırması yapmadan o fiyatları asla belirlemez...

Bizim insanımız da malum doyumsuz!!! olunca fiyatlar kontrolden çıktı...

Sayın Ali Babacan'ın aylar önce söylediği bir söz var...''Türk insanı para biriktirmeyi bilmiyor''...sonuna kadar katılıyorum...biriktirip geleceğe yatırım yapmaktansa hemen alıp bankalara yatırım yapar oldu Türk insanı...

ÇOK DİKKAT ETMELİ...YOKSA KAPİTALİST SİSTEMİN VAHŞİ PİYONLARI BANKALARI GÜÇLENDİRMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAZ YAPTIKLARIMIZ!!!

• marlboro insanı kullanıcısına yanıt
    Arz talep olsaydı, aynı sınıfta, aynı kasa, motor kombininde, ilk üç satan otomobille atıyorum bunlar fluence, jetta, focus olsun sonra 12.-13.-14. satan arasında bunlarda octavia, mazda 3 corolla olsun (tamamiyle atmasyon yazdım corollacılar çullanmasın ) ciddi fiyat farkı olurdu, arz talep olayı çok mantıklı gelmiyor kaldı ki ülkemizde ciddi bir filo alım patlaması yaşanmakta. Normal binek satışlaroda iyi ama öyle talep patlaması olduğunu düşünmüyorum.Örn: Adamlar neredeyse bedavaya linea verecek ki, bana göre bu piyasada kalitesine göre parası çok çok iyi bir otomobil zamlasalar bu aracı sağlam zamlarlar.
  • quote:

Arz talep olsaydı, aynı sınıfta, aynı kasa, motor kombininde, ilk üç satan otomobille atıyorum bunlar fluence, jetta, focus olsun sonra 12.-13.-14. satan arasında bunlarda octavia, mazda 3 corolla olsun (tamamiyle atmasyon yazdım corollacılar çullanmasın ) ciddi fiyat farkı olurdu, arz talep olayı çok mantıklı gelmiyor kaldı ki ülkemizde ciddi bir filo alım patlaması yaşanmakta. Normal binek satışlaroda iyi ama öyle talep patlaması olduğunu düşünmüyorum.Örn: Adamlar neredeyse bedavaya linea verecek ki, bana göre bu piyasada kalitesine göre parası çok çok iyi bir otomobil zamlasalar bu aracı sağlam zamlarlar.
    HOCAM JETTAYI NASIL SIRALAMAYA KOYARSIN

• quote:

Orijinalden alıntı: sgul2002

HOCAM JETTAYI NASIL SIRALAMAYA KOYARSIN

Alıntıları Göster
    Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız
    Sonra onlara arabalarımızı satarız
    sonra bankalarını satın alırız
    o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız
    Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle.
    O ülkeye Dünya Bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.

Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır.. Aslında insanların işine yaramayan bi yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır .. O ülkedeki birileri de nemalandırılır. . Toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler..

Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki: ‘Bize büyük borcunuz var. Ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin! Askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Milletler’de bizim için oy verin!. Elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!

Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili üçlü dörtlü bir darbeler serisidir...

John Perkins

Bir ekonomik tetikçinin itirafları.

• quote:

İğne batınca

• noplaceforchance N kullanıcısına yanıt
    + 1907
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.