Şimdi Ara

Batarya şişti iğne ile deldim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim netbook bataryasının pili şişme yapmış içini açıp baktım alaminyum folyo ile kaplanmış pil bende folyoyu delip şişliği igne ile deldim içindeki gazi aldım şişme indi takip kullansam soeun olur mu. folyoyu deldim icinde yeşil bur şey çıktı

Batarya şişti iğne ile deldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok sakıncalı, havasını alıp kimyasal değişimden dolayı durduk yere tepkimeye girebilir ve patlar,,
    Yere 3m ve 5cm genişlikte batarya gömü infilak çukuru açın, ve ip ile yavaşça yer altına bırakıp,, üstüne sertlik ilaveli beton dökün ,,, 2m beton üzerine 1m press toprak, sonra iki gün devamlı sulayin, kuruyup sızıntıya neden olabilir ,,
  • Patlayıp ateş almadığına şükret. Bi daha sakın böyle bir şey yapmayın. Bataryanın yenisi ile değiştirilmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 12 Haziran 2019; 20:58:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Patlayıp ateş almadığına şükret. Bi daha sakın böyle bir şey yapmayın. Bataryanın yenisi ile değiştirilmesi gerek.
    ben o folyoyu pili koruyan malzeme sanıyordum yeni öğrendim tırsıp pili aldım apartmanın icindeki posta kutusuna koydum durup durken patlar mı yangin cikarır mı pil
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Almaz, ama yinede belli olmaz. Alıp imha edin ne olur ne olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Almaz, ama yinede belli olmaz. Alıp imha edin ne olur ne olmaz.
    yenisini nasıl bulabilirm netbook cinden almıştım pil üzerinde 7.4v 8000mah yazıyor iki piden oluşuyor https://ae01.alicdn.com/kf/UTB8bCa5vbPJXKJkSafSq6yqUXXaJ.jpg
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Iki tane 3.7v tablet bataryası alıp, seri bağlayıp 7.4v elde edersiniz. Mah değerlerini yüksek alın.

• Bu bataryalar çok agresif oluyor. , Dikkat etmek lazım. Bir anda patlar veya alev alabilir , neye uğradığınızı şaşırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 12 Haziran 2019; 23:20:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dua et patlamamış yanmadık yerin kalmazdı Allah korusun. Bunlar çok kuvvetli içinde kararsız metaller barındıran yapılar

• Çok sakıncalı, havasını alıp kimyasal değişimden dolayı durduk yere tepkimeye girebilir ve patlar,,
    Yere 3m ve 5cm genişlikte batarya gömü infilak çukuru açın, ve ip ile yavaşça yer altına bırakıp,, üstüne sertlik ilaveli beton dökün ,,, 2m beton üzerine 1m press toprak, sonra iki gün devamlı sulayin, kuruyup sızıntıya neden olabilir ,,

• Tak kullan yarın ana haberlere çıkarsın.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

Oğlum at gitsin la... Ne uğraşıcak 3m çukurla. 3metre!... Bir de beton meton, sulama... Ohoooo.
  • Bende de var böyle bir durum pil çöpe atmak istemiyorum .

• harun577 H kullanıcısına yanıt
    Bu tür durumlarda bataryaları geridönüşüm ya da çöpe değil de (yangın ve yaralanmalara neden olabilir), cep telefoncularına ücretsiz verin. Onlar elden ele bir şekilde geridönüşüm istasyonlarına verirler. Bir telefoncuya sordum elimdeki eski bataryaları getireyim mi diye, tabi getir, bir şekilde diğer arkaşlara onlar da bu işi yapan toplayıcılara iletirler dedi. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum ama en iyisi sen iletemiyorsan iletebilecek birilerine vermek. bimdeki a101deki geridönüşüm kutuları bu tür piller için değil genellikle.
  • Teşekkür ederim bir sorayim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.