Şimdi Ara

Bekçilik Mesleği Yapılır Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
19.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lütfen bilgisi olan arkadaşlar yada bekçi olanlar varsa cevaplayabilirmi, çalışma saatleri sıkıntılıymış diye biliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bekçilik Mesleği Yapılır Mı?

Bekçilik, özel mülkleri veya kamu binalarını korumakla görevli kişilerin yürüttüğü bir meslektir. Bekçi olmak, zorlu ancak tatmin edici bir iş olabilir.

Bekçilik Nasıl Bir Meslektir?

Bekçiler genellikle aşağıdaki görevlerden sorumludur:

• Binaları ve mülkleri yasa dışı faaliyetlerden korumak
    • Görev alanlarını devriye gezmek ve şüpheli kişileri veya faaliyetleri bildirmek
    • Yangınları, hırsızlıkları ve diğer acil durumları tespit etmek ve müdahale etmek
    • Ziyaretçilere ve çalışanlara bilgi vermek ve yönlendirmek

Bekçi Olmak Zor Mu?

Bekçi olmak zorlayıcı olabilir, çünkü iş uzun saatler, hafta sonları ve tatiller de dahil olmak üzere değişken vardiyalar gerektirebilir. Fiziksel olarak zorlu olabilir, çünkü bekçilerin ayakta durmaları, yürümeleri ve merdiven çıkmaları gerekebilir. Ek olarak, bekçiler tehlikeli durumlarla karşılaşabilir ve kendilerini ve başkalarını korumak için hazırlıklı olmalıdır.

Bekçilik Yapılır Mı?

Bekçilik, zorluklardan korkmayan ve tehlikeli ortamlarda çalışmaya istekli olanlar için tatmin edici bir kariyer olabilir. Bekçiler, toplumu korumada hayati bir rol oynar ve özel mülklerin güvenliğini sağlar.

Bekçi Olmanın Avantajları

Bekçi olmanın bazı avantajları şunlardır:

• İstikrarlı bir iş
    • Sağlık sigortası ve diğer yan haklar
    • Topluma hizmet etme fırsatı
    • Fiziksel olarak aktif bir yaşam tarzı

Sonuç

Bekçilik, zorlu ancak ödüllendirici bir meslektir. Uzun saatler ve fiziksel zorluklar bekçilik mesleğinin doğasında vardır, ancak toplumu koruma ve özel mülklerin güvenliğini sağlama fırsatı bunu telafi edebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İnsan parasını kazanıp kimseye muhtaç olmadığı sürece her iş yapılır. Yeter ki kendi kendine yetebilesin. Gördüğümüz kadarı ile çokz or bir iş gibi görmüyor. 3 4 kişilik timler halinde geziyorlar.

Ama tek bir sıkıntı var ki böyle eylemdir siyasi olaylardır mitingtir. Bekçilere polis kıyafetini giydirip sahaya sürüyorlar ve kaç saat süreceği belli değil.

O kısım muhtemelen sıkıntılı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 7 Ocak 2020; 5:52:16 >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Büyük olaylarda bekçilerimi öne atıyorlar, birde dalevereylemi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay Virgül

Büyük olaylarda bekçilerimi öne atıyorlar, birde dalevereylemi ?
    Evet zaten görürsün polis kalkanı ve çelik yeleği altında kahverengi kıyafetleri vardır.

Mitinglerde işte atıyorum eylemlerde vs. orada hazır kıta beklenecekse o işi bekçilere veriyorlar genelde polisler bekçiler geldiğinden beri pek yapmıyorlar bu işleri.

Yine yapıyorlar tabi ama daha çok bekçileri görmek mümkün sahada.

Aynı yerde otobüs içinde polisleri de görürsün. Bekçiler dışarıda bekler nerede beklenecekse polislerde otobüste bir olay olması ihtimaline karşılık hazır bulunur.. Tek fark otobüste telefonla oyun oynuyor olurlar

Örneğin İBB ilk seçimi ile ikincisi arasında ibb karşısında itfaiye parkında 3 otobüs polis bekledi iki seçim arası boyunca eylem olması ihtimaline karşı.

Orada polis bekçi karışık çalıştılar.

İmamoğlu kazandığı kesimnleştiğinde Kürtler PKK bayrakları vs. ile ibb önüne geldi. Aynı zamanda AKP seçmenleride geldi aralarında kavga çıktı pkk sempatizanları ile. O zamanda hem bekçi hem polis vardı bekçiler geri geçti polisler geldi müdahale etti.

İmamoğlu mazbatasını alana kadarki sürede yine 3 otobüs polis bekledi orada o zmanda çoğunlukla bekçiler vardı. poliste vardı ama genelde otobüslerde oyun filan oynuyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 7 Ocak 2020; 6:0:43 >

İşden kaçmıyorum kaçmamda ama polislerin işini bekçiler neden yapıyor onu anlamadım, yani sonuçta bizim görevlerimiz belli, polislerin hizmetçisi olarqk görev yapmıyoruz heralde

• quote:

İşden kaçmıyorum kaçmamda ama polislerin işini bekçiler neden yapıyor onu anlamadım, yani sonuçta bizim görevlerimiz belli, polislerin hizmetçisi olarqk görev yapmıyoruz heralde
    Amirleri aynı nasıl olsa. Amir sahaya kimi sürerse gidip o durur orada. Zaten bu darbe girişiminden sonra epey bir polis sayısı sıkıntısı oldu.

O sebepten yetemedikleri yerde bekçilerden destek alıyorlar.

Ayrıca Polis hem bekçilerin hem özel güvenliklerin amiri gibi bir şey. Polisin olduğu yerde hem özel güvenlikler hem bekçiler asistan rolünü alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 7 Ocak 2020; 6:3:42 >
    Kardeşim bu işle ilgili bildiğin ne varsa anlatırmısın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kardeşim bu işle ilgili bildiğin ne varsa anlatırmısın
    Ben teşkilatın içinde değilim çoğu bilgi kulaktan dolma o sebepten sadece yukarıda ki gibi kendi gözlemlerimi yazdım.

Net bilgi için forumda bekçi olarak çalışan bazı kişiler var onlardan bilgi alman lazım.

Ama özetlemek gerekirse akşam saatlerinde vardiyanız başlıyor. 4 kişilik timler halinde merkezi yerlerde görev yapıyorsunuz. Bunun dışında polislerle birlikte veya polislerin yerine göreve çağırılabiliyorsunuz. Bu görev genellikle hazır bulunmak beklemek olarak icara ediliyor.

Görev alanınızda polis varsa polis sizin amiriniz durumunda oluyor.

Benim net olarak bildilerim bunlar.
    Teşekkürler bilgilerin için

• en kral bekçilik mezarlık bekçiliğidir. dirilerle değil,ölülerle muhattab olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

İnsan parasını kazanıp kimseye muhtaç olmadığı sürece her iş yapılır. Yeter ki kendi kendine yetebilesin. Gördüğümüz kadarı ile çokz or bir iş gibi görmüyor. 3 4 kişilik timler halinde geziyorlar.

Ama tek bir sıkıntı var ki böyle eylemdir siyasi olaylardır mitingtir. Bekçilere polis kıyafetini giydirip sahaya sürüyorlar ve kaç saat süreceği belli değil.

O kısım muhtemelen sıkıntılı olur.
    Merhaba,Hocam sizin mesleğiniz ne acaba ?
  • Arkadaşım bekçi hiç anlatıldığı gibi değil. Sosyal hakları, çalışma saatleri iyi derecede. Olabiliyorsan ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılmaz
  • Yapılır yapılmasına ama şu anda artık bekçiliğe girmek mesele. İlk alımlarda girseydik, ve girseydin havada karada kaparlardı emin olabilirsin.

ilk sınav soruları ilkokul seviyesindeydi tanıdığım en alt seviyeli lise mezunu bir kişi o sınavdan 80 aldı. (Mesela bu adam Donanımhaber diye bir site bilmiyor, bilgisayar kullanmayı bilmiyor,sadece okey tavla...)

Parkur ise 52 saniye idi. Hantal bir insan bile çaba sarf etmeden o parkuru kurallara uyarak yapıp geçti.
    Mülakatta ise çok sıkmadılar çünkü ciddi bir başvuru yoktu adam lazımdı, öyle adamları almışlar ki bir görsen inanamazsın...

Geçtiğimiz dönemde çıkan sorular kpss seviyesindeydi ve herkes isyan etti, öyle ki hatalı sorularda vardı ve 2. dönem kapsamında Ankara ve İstanbulda yapılan bekçilik sınavlarını şikayeler üzerine iptal ettiler. 81 il için olan sınav bile neredeyse iptal olacaktı, çünkü onların dediği ilk okul şartları ile alakası yoktu. Adam gitmiş ayda ilk tohum filizlendiren ülkenin neresi olduğu sormuş (Çin) Herneyse, sonuç olarak sınav kazıktı. Dedikleri seviye ile alakası yoktu.

Parkuru ise 48 saniyeye düşürdüler. Parkur göründüğü kadar kolay olmuyor, parkura girdiğinde anlıyor insan, 0.1 saniyenin bile önemi var... oradaki heyecan vs hepsi bir engel, hatalı bir harekette ceza yiyorsun vs. Sonuç olarak parkurdada oynama yaptılar, ağırlık taşıma mesafesini uzattılar felan.

Gelelim mülakata, Bizzat ilk dönemlerde mülakata giren arkadaştan duyduğumu iletiyorum. '' Kendimi tanıtmamı istediler tanıttım 2 dk sürdü sürmedi, tamam geç dediler'' Torpilsiz...

Gittikçe zorlaşıyor. Mesela 2020 de yapılacak olan bekçilik sınavında askerlik şartı aranmayacak, şimdi gel başvuracak olan adam sayısına bak. Hal böyle olunca bu sınav aşamaları anlattığımdan daha da zorlaşacak...

2019 yılında birşeyler oldu bu bekçilik sınav süreçleri işinde ama ne oldu allah bilir. Normalde 1 yılda 2 sefer bu alımlar oluyordu hatta eğitimini alıp göreve başlıyordun aynı yıl içinde. Ama Mübarek 2019 yılı içinde bu süreç o kadar uzadı ki tam 1 yıl sürdü (Sadece bu koskoca 2019 yılında 1 kez alım oldu) daha mülakatların sonuçları asıl ve yedek adaylar 2-3 gün önce açıklandı anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlindGuardianNN -- 7 Ocak 2020; 13:42:47 >

• Şehrine göre değişir. Ufak, suç oranının düşük olduğu şehirlerde bekçi, polis, jandarma olmak kolay. Bekçiler zaten devriye atıyor, 2 kişi oluyorlar burada sohbet muhabbet belli bir alanda devriye atıp duruyorlar. Bildiğim kadarıyla kulübe tarzı bekleyebilecekleri bir yer yok, o yüzden kışın biraz sıkıntı çekiyorlar yoksa zor bir iş değil.
  • kazandınız mı hocam? Ben İzmir ili için yazılı 76 spor 85 elendim. Torpil olmayınca yedeklere bile giremedim.
  • Bekçi olabiliyorsan burda konu açıp vakit kaybetme. Çevremde çok üni mezunu var araya dam sokup mülakatı geçmeye çalışan.
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Arkadaş ülkenin durumuna bak torpil olmadan tanıdık olmadan bu işler yürümüyormu, ne hale geldik, yemin ediyorum ben utanıyorum artık !

• Hocam bu işi şu anki hükümete bağlamak adil olmaz. 20 sene öncede torpil vardı. Torpilsiz adam gibi iş bulman zor .
  • Bekçilik tertemiz mis gibi iştir. Bazıları "para kazanmanın ayıbı olmaz" falan yazmış, sanırsın tuvalet temizleyicisinden bahsediyor.

Bekçilik 10 numara iş, fırsatım olsa mühendislik yerine bekçilik yapmak isterim. PAran belli işin belli ve devletin güvencesindesin, daha ne olsun. Hele birde kaslı bir vücut yaptın mı hayat sana güzel.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.