Şimdi Ara

Bench press geliştirememe problemim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selam, kilo vermeye çalışarak başladım spora yaşantımda biraz kas yapma yöneldim, 1 yıldan fazla süredir spor yapıyorum.bench press ağırlığımı 20 kilo olarak başladım 60 kiloya kadar çıkarttım. Ama son beş altı aydır hala 60 kilo hiç 65'e yükseltemiyorum. video çekerek izliyorum kendimi formum doğru mu diye bir problem yok. Ohp 45-50 yapabiliyorum. Dumbrll fly de 20 şer kilo ile çalışıyorum. Ama Bench press 60 kiloda bile 5x5 te bazen 5 tekrar çıkartamıyorum nedeni ne olabilir?

Edit: yavaş yavaş yükseltiyorum şuan. Çözüm önerilerim. Triceps çalışmalarında ağırlığı arttırdım. Bazı günler bar yerine dumbell press yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkorn -- 11 Ekim 2020; 14:17:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• aynı durumdayım ben de gelişimim iyice yavaşladı.
  • bunlari zaman zaman yasayacaksin

israrci ve inatci olmak disinda yapabilecegin bir sey yok

ben 95 kiloda 6 ay takili kaldim.

OHP'de 1 senedir 77.5'da takiliyim. ama biliyorum ki 77.5'tan sonra hizlanacak artis. Bench'de oyle olmustu cunku. cok kisa surede 110'lara gelmistim.

limitlerini zorladigini gosteren, ustune duseni yaptigini anlatan ve bir yandan da insan vucudunun acziyetini hissettiren olaylar bunlar. bu donemlerin tadini cikarmaya bak derim.
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Yorumun için çok teşekkürler, umarım öyle olur bende de.

• arka kolun yada ön omuzun zayıf gibi geldi bana
  • spider7 kullanıcısına yanıt
    Belki olabilir. Ama direkt ön omza yüklenen ohp. De 8 tekrar 4 ser 45. Kg. Yapabiliyorum. Belki triceps olabilir. Kolum aşırı kalınlaşıyor diye ağırlık yükseltmiyorum tricepste 1 yıldır aynı çalışıyorum diyebilirim. Biraz yüklenmeyi deneyeceğim bu aralar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkorn -- 15 Ağustos 2020; 16:20:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bench Press artık artmıyor :(
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hareketin tam olarak hangi noktasında tüketiyorsun kendini?

en alttan göğüsten mi çıkartamıyorsun?
    Ortaya geldikten sonra üst noktaya itiş mi yapamıyorsun?

omzun belliki güçlenmiş bench presin farklı türlerini deneyebilirsin, misal incline ile flat ağırlığın aynı mı?
    dumble pres yapınca birleştirme kısmı seni zorluyor mu?
    Decline pressin kaç gibi.

triceps mi güçsüz yoksa göğsün mü güçsüz biraz bunları tespit etmekte fayda var. Ayrıca dönem dönem platolar olabilir acele etmeden çalışmaktan zevk almak en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkorn

Belki olabilir. Ama direkt ön omza yüklenen ohp. De 8 tekrar 4 ser 45. Kg. Yapabiliyorum. Belki triceps olabilir. Kolum aşırı kalınlaşıyor diye ağırlık yükseltmiyorum tricepste 1 yıldır aynı çalışıyorum diyebilirim. Biraz yüklenmeyi deneyeceğim bu aralar teşekkürler.
    Rica ederim sana tavsiyem arka kolda dar tutuş pres ve dips yapmandır iyi antrenmanlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 kiloyla çalışmaya başla, sonra düzenli olarak her hafta mümkünse 2.5, değilse 5 kilo artırarak devam et. Uzun vadede 60kiloyu geçersin, bu arada da omuz, arka kol vs çalış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden hep dumbell çalışırdım. Bench bana çok ağır geliyordu sonrasında yavaştan benche geçiş yaparak 60 kg kaldırmaya başladım fakat üzerine çıkamamıştım tek çalışınca birazda cesaret edemiyordum. sonraki birkaç ay içerisinde beslenmeye önem verdim hem birkaç kilo aldım hemde kaldırdığım ağırlıklarda artış oldu. sonrasında önce 80 kg'yi 8 tekrar sonraki hafta 90 kg'yi 6 tekrar son hafta 100 kg'yi ise desteksiz 3 tekrar yapıp bıraktım. Tabi o ağırlığı basarken salondakilerin dönüp bakması falan ego'nu okşuyor:)
    100 kg bastığım dönemler omuzlarda kollarda falan anormallik hissediyordum. şimdilerde barla çalışacağım zaman max 80 takıyorum üzerine çıkmıyorum o motivasyonu kendimde hissetmiyorum:)
  • Ağırlık barını kiloya dahil ediyor musunuz?

• Ağırlık barını kiloya dahil ediyor musunuz?

• gregeros G kullanıcısına yanıt
    Barın ağırlığı hafif hocam. Olimpik bar kullanmıyorum, basit bir ağırlık setinin barı oldukça hafif.

• Kardeşim bench pres barfiks gibi güç gerektiren bir harekettir.Ve göğüsü iyi çalıştırmıyor.Ben 90 kiloyken en fazla bar dahil 110 kilo kaldırmıştım ama bunun için 2 yıl kadar bir spor geçmişim vardı o zamanlar.Ardından hiç bench pres çalışmadım Bugün denesem 85-90 kilo kaldırırım ama bu benim güçsüzleştiğim anlamına gelmiyor Farklı izole hareketlerde daha ağır kilolarda çalışabiliyorum ve tekrar spora döneli 3 ay olmadı.Öyle sandığın gibi bench pres ağırlığı ilk başlarda ki gibi hızlıca artmaz genelde 1 yıl çalışan insanlar kendi ağırlıkları kadar kaldırabiliyorlar.İlla ağırlığı artıracağım diyorsan son seti drop set yap 4-5 antrenman böyle yaptıktan sonra piramit sistemi ile ağırlığı arttırmayı dene işe yarayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: gregeros

Kardeşim bench pres barfiks gibi güç gerektiren bir harekettir.Ve göğüsü iyi çalıştırmıyor.Ben 90 kiloyken en fazla bar dahil 110 kilo kaldırmıştım ama bunun için 2 yıl kadar bir spor geçmişim vardı o zamanlar.Ardından hiç bench pres çalışmadım Bugün denesem 85-90 kilo kaldırırım ama bu benim güçsüzleştiğim anlamına gelmiyor Farklı izole hareketlerde daha ağır kilolarda çalışabiliyorum ve tekrar spora döneli 3 ay olmadı.Öyle sandığın gibi bench pres ağırlığı ilk başlarda ki gibi hızlıca artmaz genelde 1 yıl çalışan insanlar kendi ağırlıkları kadar kaldırabiliyorlar.İlla ağırlığı artıracağım diyorsan son seti drop set yap 4-5 antrenman böyle yaptıktan sonra piramit sistemi ile ağırlığı arttırmayı dene işe yarayacak
    uyduruk bilgiler verip durmuşun sadece. Tek bench press nizami yap yine en iyi göğüs sahip olursun sürekli ama nizami.

2 yıl önce 90 kg basiyordun simdi basarsın ha ara vermişken hayal dünyasında yaşıyorsun bench press yüksek kilo yapman için her zaman sporun içinde olman lazım süreklilik,
    Yüksek ağırlık için arka kol ve sırt kaslarin güçlü olucak Ayrıca sen ara ver bas bakalim kac tekrar yapacaksın bar altında kalirsin

• Konu sahibine gelecek olursak arka kol ve sırt kaslarin ne kadar güçlendirme o kadar iyi bench yaparsın en önemlisi arka kol gerisi hikaye. Kendimden biliyorum

• gladyo38 G kullanıcısına yanıt
    Kardeşim YouTube’da savaş Cebeci bench press videosunu izleyebilirsin kaynak buyur orada.Adam açıklıyor güncel olarak PRO sporcular bile bench pres çoğu zaman çalışmıyor nizamide yapsan ön omuzu daha çok çalıştırıyor.Adam bilimsel olarak bench presin iyi ama göğüs için en iyi hareket olmadığını anlatıyor sen hala uydurma diyorsan o adamdan daha iyi biliyorsun kabul

• Hocam ben de 65 kiloda takılmıştım 2 aya yakın arttıramadım hatta ben de senin gibi ohp'yi 45-50 kilo yapıyordum sonra bench yapmayı bıraktım izole hareketler yapmaya başladım (Skull Crusher,Dumbell Bench,İncline falan) bir 2-3 ay hiç bench yapmadan bunları yaptım sonra tekrar bench'e girdiğimde rahat 80'i çıkartıyordum sana da bunu öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 1 Eylül 2020; 21:42:1 >
  • İnchline dumbell press ve normal dumbell press yap göğüs gününde faydası olur herkes böyle söylüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.