Şimdi Ara

Bench press yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar haftada 3 gün spor salonuna gidiyorum geri kalan günlerde evde çalışıyorum. Yeniyim bu işlerde ama bench presste oldukça kötüyüm. Boş barla çalışıyorum. 4*15 yapabiliyorum onunla da ancak. Evde 2 tane 8 kg ile yapıyorum 4*10 şeklinde. 3 haftadır aynı durumdayım. Dumbbell shoulder presste 5 ile başlamıştım şu an 7.5-8 kiloyla çalışıyorum mesela ama aynı gelişmeyi benchte göremiyorum. Bir tavsiyede bulunun bana.

ekleme: ayrıca dumbblle curl yaparken ağırlıkları tek tek kaldırmak mı daha mantıklı aynı anda kaldırmak mı???
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @rd@ -- 12 Haziran 2013; 17:00:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bench Press Yapamıyorum

Bench press egzersizi, üst vücut gücünü geliştiren popüler bir ağırlık kaldırma hareketidir. Ancak bazı kişiler, çeşitli nedenlerle bench press yapamayabilir.

Bench press yapamamanızın nedeni, güç yetersizliği olabilir. Bu hareket, göğüs kasları, trisepsler ve omuzlar dahil olmak üzere birden fazla kas grubunu hedef alır. Bu kas gruplarından birinde veya daha fazlasında güç eksikliği, bench press yapmanıza engel olabilir.

Teknik hatalar da bench press yapamamanıza neden olabilir. Hareketi doğru teknikle yapmamak, sakatlanma riskini artırır ve egzersizin etkinliğini azaltır. Örneğin, halterin çok geniş veya dar kavranması veya göğsün tam olarak indirilmemesi, bench press yaparken zorlanmanıza neden olabilir.

Sakatlıklar da bench press yapmamanızı gerektirebilir. Omuz, dirsek veya bilek gibi eklemlerdeki sakatlıklar, hareketi ağrılı veya hatta imkansız hale getirebilir. Sakatlıklar olduğunda, iyileşmek ve tam hareket açıklığını geri kazanmak için yeterli zaman tanınması önemlidir.

Bench press yapamamanızdan endişe ediyorsanız, bir fitness uzmanına veya fizyoterapiste danışmalısınız. Uzman, güçsüzlük veya teknik hataları belirlemenize ve bench press yapabilmen için bir plan geliştirmenize yardımcı olabilir.

Alternatif olarak, bench press yerine farklı üst vücut egzersizlerini deneyebilirsiniz. Push-up'lar, dipsler ve dumbbell flye'lar, göğüs ve triseps kaslarını güçlendirmek için iyi seçeneklerdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

Arkadaşlar haftada 3 gün spor salonuna gidiyorum geri kalan günlerde evde çalışıyorum. Yeniyim bu işlerde ama bench presste oldukça kötüyüm. Boş barla çalışıyorum. 4*15 yapabiliyorum onunla da ancak. Evde 2 tane 8 kg ile yapıyorum 4*10 şeklinde. 3 haftadır aynı durumdayım. Dumbbell shoulder presste 5 ile başlamıştım şu an 7.5-8 kiloyla çalışıyorum mesela ama aynı gelişmeyi benchte göremiyorum. Bir tavsiyede bulunun bana.

ekleme: ayrıca dumbblle curl yaparken ağırlıkları tek tek kaldırmak mı daha mantıklı aynı anda kaldırmak mı???
    ...

Biraz zamana ihtiyacın var eğer yeni başladıysan direk bench press yazması kötü olmuş. Makinada güç kazandıktan sonra bench presse geçersen daha verimli olur.
    Moral bozma devam et.
  • Anlamadım, salonda çalıştıktan sonra gelip bi de evde mi çalışıyosun ?
  • OverTraining olmuş olmayasın? Haftanın her günü çalışıyor musun?
  • Öncelikle cevaplar için teşekkür ediyorum. Haftanın 3 günü salona gidiyorum, gitmediğim günlerde evde çalışıyorum.
    Moralim bozuluyor ister istemez ama bırakmıyorum çalışmayı. Aceleci davranmakta istemiyorum. Az önce spordan geldim. Barlar normalden daha ağır bu çalıştığım yerde. Bugün 5 kilo taktım 3*10 yaptım. İlk defa ağırlık takmış oldum. 4. seti zorladım ama 6 da kaldı daha fazla inat etmek istemedim.

OverTraining olduğumu sanmıyorum. Elimden geldiğince nizami çalışmaya çalışıyorum. Kaslarımda spor sonrasında kalıcı bir ağrı falan yok yani. Zaten direk ağırlık artırmak yerine set artırarak ilerliyorum sanırım doğru olanı bu.
    Programımda 15 dk. kardiyo, bench press, dumbell curl, yukarıdaki çubuğu aşağı doğru dik şekilde çektiğimiz hareket (adını unuttum :D ), dumbell shoulder press, lat triceps, leg press ve mekik var. Haftada 3 gün bu şekilde kalan günler sadece dumbell curl, dumbell shoulder press falan çalışıyorum...

• Sorun belli oldu, bir de gece uyanıp gece yarısı çalışması eklemelisin, böyle günde 1 kere çalışmayla zor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Sorun belli oldu, bir de gece uyanıp gece yarısı çalışması eklemelisin, böyle günde 1 kere çalışmayla zor...

Abartmış mıyım??? Hiçbir yerimde hamlama ya da ağrı yok ama...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bench Press artık artmıyor :(
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha kaçıncı günündesin ? Birde hemen olacak iş değil bunlar. İdmanın yokken evde çalışmayı da bırak kasların dinlenmeye ihtiyacı var. İdman olmadığı günler iyice dinlenip beslemelisin kasları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

Daha kaçıncı günündesin ? Birde hemen olacak iş değil bunlar. İdmanın yokken evde çalışmayı da bırak kasların dinlenmeye ihtiyacı var. İdman olmadığı günler iyice dinlenip beslemelisin kasları.

4. haftanın içindeyim. Evde çalışmayı bırakayım o halde...
  • quote:

quote:

Daha kaçıncı günündesin ? Birde hemen olacak iş değil bunlar. İdmanın yokken evde çalışmayı da bırak kasların dinlenmeye ihtiyacı var. İdman olmadığı günler iyice dinlenip beslemelisin kasları.

Gidiş şeklin nasıl 3 gün arka arkaya gidip dinleniyor musun yoksa 1 gün idman 1 gün dinlenme falan mı ?
  • quote:

quote:

quote:

Gidiş şeklin nasıl 3 gün arka arkaya gidip dinleniyor musun yoksa 1 gün idman 1 gün dinlenme falan mı ?

1 gün idman 1 gün dinlenme şeklinde gidiyorum.
    Birde merak ettiğim bir şey var idmandan ne kadar süre sonra yemek yemek lazım? Ben hiç şeker tüketmiyorum birde uzun süredir. Kasların gelişimini olumsuz etkiler mi?
    ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

1 gün idman 1 gün dinlenme şeklinde gidiyorum.
    Birde merak ettiğim bir şey var idmandan ne kadar süre sonra yemek yemek lazım? Ben hiç şeker tüketmiyorum birde uzun süredir. Kasların gelişimini olumsuz etkiler mi?
    ...

İki gün idman bir gün dinlenme yap bence daha iyi, vaktin varsa.

İdmandan sonra basit şeker alabilirsin glikojen depolarını doldurmak için.

• Moral bozmaya gerek yok.Bu şekilde devam et.Beslenme düzenin nasıl?Önemli olan bu.Şeker tüketmemeye devam et.Ant. sonrası 1-2 porsiyon meyve yiyebilirsin.Şeker ihtiyacını sadece meyveden karşıla.Günde 3 porsiyonu geçirme.1 orta boy elma boyutundaki meyve 1 porsiyondur.Şuan vücudunu alıştırma dönemindesin.Böyle biraz daha devam et.Sonra program konusunda yardımcı oluruz buradaki arkadaşlar ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Moral bozmaya gerek yok.Bu şekilde devam et.Beslenme düzenin nasıl?Önemli olan bu.Şeker tüketmemeye devam et.Ant. sonrası 1-2 porsiyon meyve yiyebilirsin.Şeker ihtiyacını sadece meyveden karşıla.Günde 3 porsiyonu geçirme.1 orta boy elma boyutundaki meyve 1 porsiyondur.Şuan vücudunu alıştırma dönemindesin.Böyle biraz daha devam et.Sonra program konusunda yardımcı oluruz buradaki arkadaşlar ile.

Ben spora başlamadan uzun bir süre önceden beri günde 1 öğün yiyordum. Spora başlayınca 2 öğüne çıkardım. Öğünlerimde muhakkak protein alıyor. Karbonhidrat almıyorum mümkün olduğunca ve yağıda minimum tutuyorum. Dediğim gibi şeker hiç almıyorum ama 1 gün arayla 1 porsiyon meyve yemeye başlayacağım sanırım. Bu arada 94 kiloyum. 116 dan düştüm bu kiloya. Mucize beklemiyorum kas yığını olmak gibi bir hayalimde yok zaten. Ne kadar süre sonra çalışma programımı düzenlemeliyim?
    ...

• @rd@ @ kullanıcısına yanıt
    Karb. almıyorum derken hiç mi almıyorsun?Karb. kasların gelişmesi için protein kadar gereklidir.Karb. almazsan proteinler karb. a dönüşerek enerji ihtiyacını karşılar,kas yapımına katılamaz.Bu yüzden mutlaka yulaf,bulgur,baklagil tarzı besinlerden karb. al.Ve mümkünse günde 3 öğün beslenmeye çalış.Güneş battıktan sonra herhangi bir gıda tüketme.Beslenme konusunda neredne bilgi edindin bilmiyorum ama karb. konusunda baya korkmuşsun.Bu kadar korkma.Dediğim gibi karb. şart.

Beslenmeni düzenle, 1 ay daha bu şekilde devam et.Sonra programı düzenlersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Karb. almıyorum derken hiç mi almıyorsun?Karb. kasların gelişmesi için protein kadar gereklidir.Karb. almazsan proteinler karb. a dönüşerek enerji ihtiyacını karşılar,kas yapımına katılamaz.Bu yüzden mutlaka yulaf,bulgur,baklagil tarzı besinlerden karb. al.Ve mümkünse günde 3 öğün beslenmeye çalış.Güneş battıktan sonra herhangi bir gıda tüketme.Beslenme konusunda neredne bilgi edindin bilmiyorum ama karb. konusunda baya korkmuşsun.Bu kadar korkma.Dediğim gibi karb. şart.

Beslenmeni düzenle, 1 ay daha bu şekilde devam et.Sonra programı düzenlersin.

Tamamdır o halde beslenmeye daha çok özen gösterip bu şekilde devam edeyim...
  • vücut geliştircem diye türlü türlü psikopatlıklar yapmayı nerden öğrendin sen
  • once bir arastir bazal metabolizman 2500 ise gunluk 2200 kalori civari besin tuketmeye calis. cardio ekle off gunlerine boyle gunde 1 ogun yiyip antraman yapmaya devam ettigin surece surekli geriye gidersin ne yag yakarsin ne kas kazanirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

once bir arastir bazal metabolizman 2500 ise gunluk 2200 kalori civari besin tuketmeye calis. cardio ekle off gunlerine boyle gunde 1 ogun yiyip antraman yapmaya devam ettigin surece surekli geriye gidersin ne yag yakarsin ne kas kazanirsin.

Bazal metabolizmam 2100 imiş. Günde 1800 kalori mi almam lazım yani? Vay arkadaş günde 1800 kalorilik yemek yersem vicdan azabından ölürüm ben zaten. Ben kilolu biriyim yalnız bu kadar yemem doğru olacak mı?
    ...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

once bir arastir bazal metabolizman 2500 ise gunluk 2200 kalori civari besin tuketmeye calis. cardio ekle off gunlerine boyle gunde 1 ogun yiyip antraman yapmaya devam ettigin surece surekli geriye gidersin ne yag yakarsin ne kas kazanirsin.

Bazal metabolizmam 2100 imiş. Günde 1800 kalori mi almam lazım yani? Vay arkadaş günde 1800 kalorilik yemek yersem vicdan azabından ölürüm ben zaten. Ben kilolu biriyim yalnız bu kadar yemem doğru olacak mı?
    ...

1600-1800 arası iyidir daha azı olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.