Şimdi Ara

Bench Press YAPMAYIN! (Omuz Sakatlayan Hareketler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [DHTUBE=www.youtube.com/watch?v=EpgzPvTWUZc]

Arkadaslar bu video hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim?? Bölümde okudugum bir kaç omuz sakatlıgı mesajının ardından bu video aklıma geldi. Mesela Bench Press'in en temel vücut geliştirme hareketlerinden biri oldugunu biliyorum ama burda Savaş Hoca kesinlikle Bench Press yapmayın diyor onun yerine Dumbell Bench Press öneriyor.

• Videoyu izlemedim , bench press en temel 3 hareketten birisi.Olmazsa olmaz misali.
    Öyle çok var squat yapma leg press yap vs. diyen.Squat + Bench Press olmazsa olmaz.İki harekette de sakatlanma riski var evet , ama ona göre doğru formda yapmak için gerekenleri araştırıp , hareketlerin doğru formlarını youtubedan izlemek ve esas setlere başlamadan önce çalışmak lazım.
  • kardeşim bir işi çok çeşitli yollardan yapabilirsin çok değişik fikirlere de önem verebilirsin ve buna saygı duyuyorum. fakat yıllardır işin temel tekniğinde yatan hareketlerden birini yok sayamazsın. yapmasan olmaz mı olur alternatifi var mıdır yüzlerce vardır fakat bu işin özü denebilecek harekettir bench press. bir kişi sakat dedi diye de böyle düşünmemeli bence. çok tereddütün varsa eşli çalış. bu da en basit çözümüdür. kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flying Dutchman

[DHTUBE=www.youtube.com/watch?v=EpgzPvTWUZc]

Arkadaslar bu video hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim?? Bölümde okudugum bir kaç omuz sakatlıgı mesajının ardından bu video aklıma geldi. Mesela Bench Press'in en temel vücut geliştirme hareketlerinden biri oldugunu biliyorum ama burda Savaş Hoca kesinlikle Bench Press yapmayın diyor onun yerine Dumbell Bench Press öneriyor.

Video gorunmüyor nedense.. bir daha ekleyim.

• vidyoyu izledim.hoca yapmayın değilde yaparken,kontrollü yapın diyor.dikkat edilmesi gereken hareketler.hocanın yazmış oldugu ilk 2 hareketi ise kesinlikle yapmayın.sırta lat pull down ile behind the neck , bu hareketlerin diğer çeşitleri sırta barfiks veya smith machine de enseye press.
  • Bench press, squat, deadlift. Bunlar vazgeçilmez. yürürkende ayağını burkabilirsin. Yapacak birşey yok. Şans birazda bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dumbell yüksek oranda göğüse vuruyor, benchte özellikle ağırlık arttırıldığında göğüsten çıkıyor omuza vuruyor, ister serbestte yapın ister makine de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dips ve omuz sakatlığı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eger agırlık hamallıgı yaparsan tabii ki omzunu sakatlarsın
    bi zahmet kaldıracagın agırlıklara yönelde cahil oldugun belli olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

eger agırlık hamallıgı yaparsan tabii ki omzunu sakatlarsın

Yazdığımı oku.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-Dog

quote:

Yazdığımı oku.

yazımın hedefi başlık sahibi
  • Biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-Dog

Biliyorum

• quote:

Üslubuna dikkat et. Ben burda ne bench press yapılmasinin karşisindayim ne de bench press'i destekliyorum. Sadece izlediğim video ile ilgili kafama biseyler takildi arkadasların da fikrini almak istedim.
  • Bench Press , behind the neck press , squat , deadlift gibi hareketlerin her daim zararı vardır kimse inkar etmemeli. Hareketler doğru yapıldığında zararı göz ardı edilebilecek bir seviyede olur. Ancak olumsuz bir durumda diğer hareketlere göre sakatlık daha üst seviyede olur.

Behind the neck press omuz için , barbell curl biceps için en sağlam hareketlerdir. Ama riski de var bu işin. Şahsen acelem olmadığı için Dumbell shoulder press , Ez barbell curl tercih ederim. O kadar etkili değil ama daha güvenli.
  • Sakatlanmayı sağlayan şey hareket değil,hareketlerin yanlış yapılan formları ve egodur .. Sen bu sporu doğal yapan bir sporcusun bench press,deadlift,squat,ohp veya bhnp,row,pullup/chinup,dips gibi temel,1 kas grubunu değil 1den fazla kas grubunu aynı anda çalıştıran hareketleri yapmak zorundasın..
  • 95 % of bodybuilders, athletes, powerlifters, that have a pec tear, I don’t even need to ask them how they did it, they did it on bench press, yeah, so bench press officialy is a ****ty pec exercise, yeah, is very dangerous, you risk tearing your tendon, unless you’re a powerlifter don’t even do it, forget about it, forget about that exercise yeah, there are much more effective exercises for your pecs, decline press is way better, low incline’s way better, dumbell flyes are way better and you eliminate that injury risk, why risk getting injured for something that’s not really giving any benefit. DORIAN YATES

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır kilolarda çok fazla göğüse indirince omzuna yük biniyor 90 derecede bırakmak lazım. Tabii yanlış yapılan her hareketin sakatlama riski var.
  • güzel kardeşim hareketi doğru çıkartıp doğru ağırlıklarla çalışırsan sakatlanman riski en aza iner
    ama bench press te bırakılmaz :D
    dumbel bench press daha zordur sol kolunuz ve sağ kolunuzun güçleri eşit olmadıgından dolayı hareketin doğrusunu yapmaya çalışırken kendinizi daha kötü sakatlayabilirsiniz o yüzden normal bench press daha iyidir
    iyi sporlar :))
    sağlıklı yaşamlar :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.